عشق ورزیدن به کودک با این 4 روش
بررسی بهترین شیوه عشق ورزیدن به کودکان در روانشناسی
عشق ورزیدن به کودک تکنیک هایی دارد که والدین باید از آن مطلع باشند، چون تکرار این رفتارها تاثیر مستقیم بر شیوه تریبت و آینده بچه ها دارد. در جلسات مشاوره کودک متخصص توضیحات کامل برای اصلاح شیوه عشق ورزیدن به کودک و نوزاد ارائه میدهد تا مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه مطالبی را طرح می کنیم که در جلسات مشاوره روانشناسی توسط متخصص بیان می شوند.
فهرست موضوعات بررسی شده
بهترین شیوه عشق ورزیدن به کودک در روانشناسی چیست؟
با سامانه سلامت روان ویکی روان همراه شوید.
شاید تاکنون شما هم برخورده اید به جوانان و میانسالانی که با دیدن برخی رفتارهای کودکانه شان به این نکته پی برده باشید که اصطلاحا کودک درون شان زنده است.
بله چنین است که وقتی در سنین کودکی به موضوعی علاقه مند بوده و به هر دلیلی نتوانسته باشید آن را تجربه کنید یا تجربه ای ناقص در آن مورد کرده اید و حال که در سن جوانی یا میانسالی به سر می برد همچنان در انتظار تحقق آن علاقه و عشق کودکی خود هستید. در ادامه قصد بررسی موضوع عشق ورزی به کودکان را داریم.
عشق ورزی به کودکان چطور انجام شود؟
بلوغ و نمو واقعی اتفاق نمیافتد، مگر اینکه شخص خودش زحمت بکشد و بیاموزد که فقط اوست که میتواند مسرت و شادی را برای خود به ارمغان آورد. عشق ورزیدن به کودک زمانی تاثیر مثبت بر روان بچه ها دارد که والدین شیوه محبت کردن به کودک را بشناسند و از قواعد آن پیروی کنند.
در همین راستا پدر و مادران باید به فکر آینده فرزندان خود بوده و به بهترین نحو ممکن محبت و عشق را در سنین مختلف به کودک خود هدیه داده و نسبت به آنان تمرکز و توجه ویژه ای داشته باشند.
چرا عشق ورزی به کودکان مهم است؟
بر اساس علم روانشناسی کودک حس اعتماد در کودکان با عشق ورزی به آنها رشد می کند. به همین خاطر در جلسات مشاوره آنلاین کودک تاکید زیادی بر عشق ورزیدن به کودک در سنین مختلف داریم.
در این دوران، هوشیاری کودک نسبت به عشق با حساسیت او نسبت به مراقبت های مادرش بروز می کند.
اگر یک کودک به اندازه ای که انتظار دارد چنین حسی را دریافت نکند، وقتی وارد دوره نوجوانی می شوند در ارتباط هایشان با دیگران دچار دردسرهای بزرگی می شوند که یکی از آنها افسردگی نوجوانان است.
همیشه دوست خود را تحت آزمون ثبات و وفاداری امتحان می کنند تا تعهدشان برایشان ثابت شود و به آن ها اعتماد کنند.
در ویکی روان بخوانید:
شیوه عشق ورزیدن به کودک در سنین مختلف
در ادامه تکنیک هایی را بیان می کنیم که از جلسات مشاوره روان درمانی کودک به دست امده و مشاورین روانشناس تاکید زیادی بر آن دارند. اگر تمایل به این جلسات دارید، می توانید در ویکی روان از خدمات مشاوره تلفنی کودک از سراسر ایران استفاده کنید.
حتی کاربران مقیم خارج می توانند از مشاوره خارج از کشور با پرداخت ارزی برای رزرو مشاوره آنلاین با روانشناس استفاده کنند. این ها بهترین روش های ارتباط با متخصص برای آموزش و یادگیری شیوه عشق ورزیدن به کودکان است.
عشق ورزی به کودکان در سنین ۲ تا ۳ سالگی کودکان
این سنین اولین گام به سوی خودمختاری و توانایی کنترل خود است. اگر والدینش به هر نحوی مانع این روند شوند، حس شرمندگی دائمی در آن ها ایجاد می شود.
اگر والدین زمان و انرژی زیادی را برای حفظ کودکشان از دنیای اطراف صرف کنند و هرکاری برای حفظ او انجام دهند، با این رفتار ها باعث می شوند کودک همیشه نسبت به فعالیت های خودش حس شک و تردید داشته باشد و دیگر در کارهایش اعتماد به نفس نداشته باشد و کودک مضطرب شده و نتواند خودش را کنترل کند.
وقتی وارد دوره نوجوانی می شوند نوعی بدگمانی در آن ها ایجاد می شود و حس می کنند که نگاه همه اطرافین به سمت آنها است.
هیچکس آن ها را تایید نمی کند، دیگران به انگیزه ها و شخصیتی که هستند بدگمان هستند. آن ها اغلب دچار وسواس فکری عملی و پارانویا “روان گسیختگی” می شوند. جلسات مشاوره نوجوانان مملو از همین موارد است.
حتما مقاله نیازهای کودک زیر 7 سال را در ویکی روان مطالعه کنید.
2- عشق ورزی به کودکان در سنین ۳ تا ۶ سالگی
کودکان عشق را در این جمله خلاصه می کنند:
فرصت هایی که می توانند خودشان به تنهایی کارهایی را انجام دهند تا بتوانند متکی به خودشان باشند.
آن ها از سوی والدینشان انتظار حمایت و پشتیبانی و تشخیص خلاقیت هایشان را دارند.
اگر والدین به آن ها اجازه ندهند که به طور مستقل کارهایشان را انجام دهند و یا مدام آن ها را مجازات کنند حس گناه در آن ها ایجاد می شود.
در عشق ورزی به کودکان بای بدانید که این کودکان وقتی رشد می کنند و بزرگ می شوند با حس کمبود هدفمندی و قاطعیت نیاز دارند که اهداف واقعی برای خود تعیین کنند و به آن ها برسند.
حس گناه این افراد را به سمت افکار منفی می کشاند، به سمت ضعف و یا حتی رفتارهای سایکوپاتیک “ضد اجتماعی”.
یکی از بایدها و نبایدهای تربیت فرزند و نوزاد، ایجاد توجه حساب شده به آنها است. بچه ها باید توجه را از والدین و اطرافیان دریافت کنند، اما نباید استقلال و شخصیت واحد خود را فراموش کنند. در جلسات مشاوره تربیت فرزند متخصص روانشناس با بررسی اختصاصی شرایط بچه ها و خانواده آنها را در مسیر بهتر شدن شیوه عشق ورزیدن به کودک قرار میدهد.
اصول توجه به بچه های در دوران مدرسه
در اغلب کودکان حس سختکوشی وجود دارد.
اگر کودک به توانایی هایش در میان دیگران شک داشته باشد آمادگی آن ها را برای پیشرفتشان کم می کند.
همچنین باعث حس شدید حقارت و حس بی ارزشی می شود که در طولانی مدت توانایی های آن ها را در عملکردهایشان به عنوان یک جوان مستقل در دنیای مدرن از بین می برد.
اگر یک فرد در دوران کودکی به این نتیجه برسد که موفقیت های مدرسه یا محل کار یا در زندگی حرفه آینده تنها معیارهای تعیین ارزش آن ها به عنوان بشر هستند ممکن است خودشان را غرق کار و تخصصشان کنند.
اگر هر کدام از این مسائلی که توضیح دادم در مورد شما صدق می کنند، پیشنهاد می کنم که دست یاری به سوی کودک درونتان دراز کنید تا رشد کند.
سعی کنید بفهمید که او چند سالش است، در جستجوی چیست، در اندیشه چیست و ترس هایش چه چیزهایی هستند.
با کودک درون خود صحبت کنید
یکی از تکنیک های پرکاربرد برای آموزش شیوه عشق ورزیدن به کودک این است که روی خودتان به عنوان انسان بالغ بیشتر کار کنید تا با دنیای بچه ها آشنا شوید. این روشی است که روانشناسی برای رفتار با بچه های سخت هم آموزش می دهد.
- یک تکه کاغذ و ۲ مداد در رنگ های مختلف بردارید.
- یکی از مدادها را در دست راست و دیگری را در دست چپ بگیرید.
- اگر راست دست هستید با دست راست آنچه را که جوانی شما می گوید بنویسید و دست چپ آنچه را که کودک درون شما می گوید بنویسید.
- در این مباحثه فقط شما و کودک درونتان هستید.
- چگونه آن را شروع می کنید؟ درباره چه چیزهایی صحبت می کنید؟
- ممکن است پاسخ هایی که به خودتان می دهید آنچه که انتظار می رود نباشند.
اکنون که کودک درون خود را یافته و با صحبت کرده اید وقتش رسیده که یک درک متقابل ایجاد کنید. مثلا:
- درباره امیالش از او سوال کنید. خواسته هایش را ادا کنید.
- در عشق ورزی به کودکان باید به او جملات عاشقانه و محبت آمیز بگوئید.
- به او عشق بورزید و نصیحتش کنید.
- برای او پدر یا مادری باشید که همیشه انتظار داشته است.
این توجه شما از بروز افسردگی کودکان در فرزندتان جلوگیری خواهد کرد.
جمع بندی ویکی روان
عشق ورزیدن به کودک باید محیط خانواده شروع شده و بسط پیدا کند. حواستان به بچه ها باشد، آنها آسیب پذیرتر از چیزی هستند که فکر می کنید.
اگر نیاز به مشورت با متخصص دارید، می توانید در سایت ویکی روان از خدمات مشاوره کودک و نوجوان به صورت غیرحضوری استفاده کنید. ویکی روان این امکان را فراهم کرده تا با مشاوره روانشناسی تلفنی به صورت صوتی از سراسر ایران با متخصص در ارتباط باشید. با این حال امکان مشاوره متنی روانشناسی برای ارتباط نوشتاری مهیا شده است تا به روش های تربیت صحیح کودک آشنا شوید.