افسردگی در جوانان چیست و چطور تشخیص داده می شود؟
افسردگی در جوانان می تواند زمینه از دیگر انواع افسردگی در سنین بالاتر باشد، با این حال خیلی از والدین اصلا نمی دانند منظور از افسردگی جوانان چیست و چه خطراتی فرزندان آنها را تهدید می کند! اطلاعات دقیقی از آمار افسردگی جوانان در ایران در دست نیست، با این حال، خروجی جلسات مشاوره روانشناسی برای درمان افسردگی نشان می دهد جوانان بسیاری در خطر هستند. در این مطلب سایت ویکی روان دلایل افسردگی در جوانان و کارهایی که والدین باید انجام دهند می پردازیم.
فهرست موضوعات بررسی شده
- افسردگی در جوانان چیست؟
- خطرات افسردگی بین جوانان چیست؟
- چگونه می توانید افسردگی را در یک جوان تشخیص دهید؟
- چه عواملی باعث افسردگی نوجوان می شود؟
- پیامدهای افسردگی برای نوجوانان چیست؟
- آمار افسردگی جوانان در ایران چقدر است؟
- علائم و نشانه های افسردگی جوانان امروز چیست؟
- پیشنهاد ویکی روان در مورد افسردگی در افراد جوان چیست؟
افسردگی در جوانان چیست؟
با بخش مقالات روانپزشکی و روانشناسی در ویکی روان همراه باشید.
اختلال روحی و روانی معروف به افسردگی نوجوانان از نظر علم روانشناسی، تفاوتی با انواع افسردگی بزرگسالان ندارد. با این حال، افسردگی بین نوجوانان ممکن است نسبت به بزرگسالان تفاوت هایی داشته باشد.
همانطور که قبلا در ویکی روان اشاره کردیم، افسردگی در سنین مختلف نشانه های متفاوتی دارد که این مورد برای افسردگی در جوانان هم صادق است. حتی افسردگی نوجوانان با افسردگی در جوانان تا حدودی فرق دارد!
در واقع ممکن است به این دلیل باشد که نوجوانان با چالش های مختلف اجتماعی و رشدی مانند فشار همسالان، تغییر سطح هورمون ها و بدن در حال رشد روبرو هستند.
خطرات افسردگی بین جوانان چیست؟
بیماری افسردگی ممکن است با سطح بالایی از استرس، اضطراب و در جدی ترین موارد با اقدام به خودکشی همراه باشد. همچنین بر جنبه های مختلف زندگی یک نوجوان تأثیر می گذارد از جمله:
- زندگی شخصی (که به احساس، تفکر یا رفتار فرد در زمانی که تنها و دور از دیگران است اشاره دارد)
- دوران مدرسه
- زندگی کاری
- زندگی اجتماعی
- زندگی خانوادگی
- آینده نگری و امید به زندگی
- احتمال ابتلا به انواع اعتیاد
- دست یابی و مراودات اجتماعی
بله، افسردگی جوانان ممکن است منجر به انزوای اجتماعی و سایر مشکلات شود و در واقع تمام بخش های زندگی یک جوان را تحت تاثیر قرار دهد.
افسردگی وضعیتی نیست که مردم بتوانند از آن خلاص شوند یا به راحتی بهبود یابند. بلکه یک بیماری واقعی است که در صورت عدم درمان صحیح می تواند زندگی فرد را از هر لحاظ تحت تأثیر قرار دهد
براساس موسسه ملی بهداشت روان آمریکا (NIMH)، حدود ۳٫۲ میلیون آمریکایی بین ۱۲ تا ۱۷ سال حداقل یک دوره افسردگی اساسی در سال ۲۰۱۷ داشته اند. آنها نشان دهنده ۱۳٫۳ درصد افراد ۱۲ تا ۱۷ ساله در ایالات متحده هستند. احتمال بروز یک دوره افسردگی در زنان حدود سه برابر مردان است.
این مطالب ویکی روان و از دست ندهید:
چگونه می توانید افسردگی را در یک جوان تشخیص دهید؟
علائم و نشانه های بیماری افسردگی اغلب برای والدین قابل تشخیص نیست. افسردگی گاهی اوقات با احساس معمول بلوغ و سازگاری نوجوان اشتباه گرفته می شود.
با این حال، افسردگی چیزی فراتر از احساس خستگی یا بی علاقگی نسبت به مدرسه است. طبق آکادمی روانپزشکی کودک و نوجوان آمریکا (AACAP)، علائم افسردگی نوجوانان عبارتند از:
- ظاهر غمگین، تحریک پذیر یا گریان بودن
- تغییر در اشتها یا وزن
- کاهش علاقه به فعالیتهایی که قبلا مورد علاقه بودند
- شکایت منظم از بی حوصلگی
- کاهش انرژی
- مشکل در تمرکز
- احساس گناه، بی ارزشی یا درماندگی
- سو مصرف الکل یا مواد مخدر مهم ترین بارزه افسردگی جوانان است!
- تغییرات عمده در عادات خواب
- صحبت کردن یا فکر کردن در مورد خودکشی
- کناره گیری از دوستان یا فعالیتهای بعد از مدرسه
- بدتر شدن عملکرد مدرسه
بعضی از این علائم ممکن است همیشه شاخص افسردگی نباشند. یعنی تغییر اشتها اغلب طبیعی است، یعنی در زمان جهش رشد و به ویژه اگر نوجوان شما ورزش هم کند. بررسی تغییر رفتار در نوجوان، به شما امکان می دهد در صورت نیاز به او کمک کنید.
تشخیص دادن افسردگی جوانان یکی از دغدغه های فکری والدین و اطرافیان است. به دلیل تغییر مداوم در روحیات و حتی علاقه مندی ها، رفتارهایی از افراد در این سن بروز می کند که موجب نگرانی اطرافیان می شود.
در هر صورت تشخیص دادن افسردگی در جوانان نیاز به علم و آگاهی دارد تا مبادا به اشتباه آنها را مورد قضاوت قرار دهیم!
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله علائم افسردگی جوانان را در سایت ویکی روان مطالعه نمائید.
چه عواملی باعث افسردگی نوجوان می شود؟
دلایل افسردگی در جوانان مهم ترین چیزی است که والدین در جلسات مشاوره آنلاین درمان افسردگی به دنبال آن هستند! هیچ دلیل شناخته شده ای برای افسردگی نوجوان وجود ندارد، بلکه دلایل مختلفی منجر به افسردگی می شود که در ادامه به آنها می پردازیم.
۱- تفاوت در مغز
طبق اعلام منابع معتبر، مغز نوجوانان از نظر ساختاری متفاوت از مغز بزرگسالان است. نوجوانان مبتلا به افسردگی می توانند تفاوت هورمونی و سطح متفاوتی از انتقال دهنده های عصبی داشته باشند.
انتقال دهنده های عصبی مواد شیمیایی کلیدی در مغز هستند که بر نحوه ارتباط سلول های مغزی با یکدیگر تأثیر می گذارند. آنها نقش مهمی در تنظیم خلق و خو و رفتار دارند
انتقال دهنده های عصبی که برای درک ما از افسردگی مهم هستند سروتونین، هورمون دوپامین و نوراپی نفرین هستند. طبق تحقیقات موجود، سطح پایین این انتقال دهنده های عصبی ممکن است علت افسرده شدن افراد باشند.
۲- وقایع آسیب زای اولیه
اکثر کودکان ساز و کارهای مقابله ای خوبی ندارند و یک واقعه آسیب زا می تواند اثری ماندگار روی آنها به جای بگذارد. از دست دادن والدین یا سو استفاده جسمی، عاطفی یا جنسی نیز تأثیرات ماندگاری بر روی مغز کودک می گذارند که به افسردگی در جوانان کمک می کند.
۳- علت افسردگی جوانان چیست : صفات ارثی
تحقیقات نشان می دهد که افسردگی یک مولفه بیولوژیکی دارد که از والدین به فرزندان منتقل می شود. کودکانی که یک یا چند نفر از بستگان نزدیکشان مبتلا به افسردگی هستند به ویژه پدر یا مادر، بیشتر احتمال دارد که خود نیز دچار افسردگی شوند.
۴- الگوهای فکری آموخته شده
نوجوانان معمولا در معرض تفکر بدبینانه، به خصوص از طرف والدین خود قرار می گیرند و مستعد ابتلا به افسردگی هستند. آنها ممکن است هیچ الگوی مثبتی از نحوه غلبه بر چالش ها نداشته باشند.
پیامدهای افسردگی برای نوجوانان چیست؟
عواملی که ممکن است خطر ابتلا به افسردگی در جوانان را افزایش دهند عبارتند از:
- بحران خانوادگی، مانند مرگ یا طلاق
- داشتن مشکل با گرایش جنسی خود، در مورد نوجوانانی که LGBTQIA + دارند (لزبین، همجنسگرایان، دوجنسگرایان، تراجنسیتی ها، کوئیر، میان جنسی، غیرجنسی و غیره)
- در سازگاری اجتماعی مشکل دارند
- عدم حمایت اجتماعی و عاطفی از دیگر پیامدهای افسردگی بین جوانان است
- زندگی در یک خانواده خشن
- مورد آزار و اذیت قرار گرفت
- داشتن بیماری مزمن
نوجوانانی که در سازگاری اجتماعی مشکل دارند یا فاقد سیستم حمایتی هستند بیشتر در معرض افسردگی قرار دارند.
آمار افسردگی جوانان در ایران چقدر است؟
متاسفانه اطلاع دقیقی از آمار افسردگی جوانان در ایران در دست نیست، اما مشاهدات نشان می دهد تعداد زیادی از جوانان عزیزمان یا به این بیماری مبتلا هستند یا در خطر ابتلا قرار دارند.
علائم و نشانه های افسردگی جوانان امروز چیست؟
در سال ۲۰۱۶، گروه ویژه خدمات پیشگیری ایالات متحده (USPSTF) توصیه کرد که همه جوانان در سنین ۱۲ تا ۱۸ سال از نظر افسردگی اساسی (MDD) غربالگری شوند. این بیماری به افسردگی بالینی نیز معروف است.
در سال ۲۰۱۸، برای اولین بار آکادمی اطفال آمریکا (AAP) غربالگری جهانی افسردگی را برای جوانان ۱۲ ساله و بالاتر تایید کرد. جوانان می توانند این غربالگری را از پزشکان عمومی دریافت کنند.
پزشکان ممکن است از راهنمایی های AAP یا دستورالعمل های بزرگسالان برای غربالگری افسردگی در افراد ۱۸ و ۱۹ ساله استفاده کنند. برای درمان مناسب، توصیه میشود که یک مشاور روانشناس یا در مراحل بالاتر، روانپزشک ارزیابی روانشناختی انجام داده و از نوجوان سوالاتی در مورد حالات، رفتارها و افکار آنها بپرسد.
همچنین در ارزیابی باید سابقه خانوادگی، عملکرد مدرسه و راحتی نوجوان در محیط همسالان لحاظ شود.
برای تشخیص بیماری افسردگی در بین جوانان باید معیارهای مورد نظر مشاورین در مورد اختلالات روانی را داشته باشد. همچنین باید حداقل دو هفته دو یا چند دوره افسردگی اساسی داشته باشد. باید حداقل پنج مورد از علائم زیر را که قبلا در ویکی روان توضیح دادیم را داشته باشد:
- تحریک یا عقب ماندگی روان – حرکتی که توسط دیگران مشاهده می شود
- داشتن روحیه افسرده در طول روز
- توانایی کاهش فکر و تمرکز
- علاقه کم به بیشتر یا همه فعالیتها
- خستگی بی دلیل هم از می تواند به افسردگی جوانان امروز مربوط باشد
- احساس بی ارزشی یا گناه بیش از حد
- بی خوابی یا خواب زیاد
- افکار مکرر مرگ
- کاهش یا افزایش وزن قابل توجه و غیر عمدی
علاوه بر این، متخصص روانشناس در افسردگی، در طی جلسات مشاوره آنلاین یا حضوری روانشناسی، در مورد رفتار و روحیه نوجوان از والدین یا مراقب سوالاتی می پرسد که تشخیص را سریع تر و راحت تر می کند.
پیشنهاد ویکی روان در مورد افسردگی در افراد جوان چیست؟
شیوه عکس العمل والدین و مربیان در مواجه با افسردگی در جوانان بسیار مهم است!
اگر آن را سر سری گرفته و توجهی به آن نداشته باشید، بدون شک رشد می کند و در آینده فرزندتان به مشکلات بسیار عمیق تری مبتلا می شود
بهترین کار این است که برای مقابله با افسردگی بین جوان ها، با یک متخصص روانشناس در تماس بوده و به شیوه ای اصولی آن را درمان کنید تا از پیامدهای مخرب آن کاسته شده و در نهایت درمان قطعی شود.
مقاله بسیار خوبی بود خصوصا که به ماندگاری اثرات سو استفاده های جنسی، جسمی و عاطفی بر مغز کودکان به درستی اشاره نموده بودید.
ممنون از همراهیتون