مقالات روانشناسی افسردگی در ویکی روان

غذاهای تشدید کننده افسردگی (11 غذای مضر برای افسردگی)

چه غذاهایی برای افسردگی مضر است؟

استفاده از غذاهای تشدید کننده افسردگی روند درمان را سخت می کند. قدرت این خوراکی ها به حدی است که در جلسات مشاوره آنلاین افسردگی استفاده از آنها توسط متخصص منع می شوند. به همین خاطر افرادی که نشانه های افسردگی در آنها دیده می شود باید بدانند چه غذاهایی برای افسردگی مضر است و چرا باید از آنها دوری کنند؟ در این مطلب سامانه سلامت روان ویکی روان به بررسی غذاهای مضر برای افسردگی از دید علم روانشناسی می پردازیم.

پیشنهاد می کنیم پیش از شروع مقاله تعریف افسردگی چیست را در ویکی روان مطالعه کنید.

آشنایی با مواد غذایی تشدید کننده افسردگی

با بخش مقاله های روانشناسی در سایت ویکی روان همراه باشید.

اگر شما مستعد افسردگی هستنید و یا صرفا می خواهید که روحیه تان را مثبت نگه دارید تا افسرده نشوید، باید از تغذیه مواد غذایی تشدید کننده افسردگی پرهیز کنید تا در مسیر بهبود قرار بگیرید.

تحقیقات اخیر روانشناسی حاکی از آن است که برخی از خوراکی‌ها می‌توانند بر روی خلق و خو تاثیر داشته باشند. به طوری که مصرف مواد غذایی فرآوری شده از دلایل ابتلا به افسردگی هستند.

البته در کنار عوامل دیگر. یک رژیم غذایی سرشار از غذاهای فرآوری شده به طور معمول با منبع کم درآمد و همچنین با بسیاری عوامل استرس‌ زا دیگر در زندگی می‌توانند به افسردگی منجر شوند. اما در هر صورت استفاده از رژیم غذایی نامناسب از عوامل تحریک کننده افسردگی در جامعه ایرانی است.

یکی از موارد مشابه در جلسات مشاوره تلفنی برای افسردگی عادت های غذایی نامناسب افراد است که معمولا از والدین به آنها می رسد.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
رویا قشقائیان رویا قشقائیان
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
سمانه سیفیان سمانه سیفیان
مشاور روانشناس
از 175,000 هزار تومان
صفورا نصیری صفورا نصیری
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
فریناز خانی فریناز خانی
مشاور روانشناس
از 175,000 هزار تومان
محمد اسماعیل زاده محمد اسماعیل زاده
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
آناهیتا افخمی آناهیتا افخمی
مشاور روانشناس
از 210,000 هزار تومان
هدیه اصفهانی هدیه اصفهانی
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
شیلا توکلی شیلا توکلی
مشاور روانشناس
از 200,000 هزار تومان

چه غذاهایی باعث افسردگی میشود؟

یادتان باشد انواع افسردگی در افراد به صورت متفاوت بروز می کند. نباید ویژگی های این بیماری را در خود با دیگران مقایسه کنید. بهترین کار برای درمان افسردگی خفیف استفاده روزانه از انواع غذاهای ضدافسردگی است که بارها در ویکی روان درباره آنها صحبت کرده ایم.

یادتان باشد شناسایی غذاهای بد برای افسردگی اولین قدم برای درمان افسردگی بدون دارو در خانه است که همه باید بلد باشند. پس در ادامه به بررسی آنها می پردازیم. باید در طی یک روند همیشگی آنها را به مرور از زندگی حذف کنید و با عادت ها و خوراکی های مفید جایگزین نمایید.

1- شیرینی دونات بزرگترین خوراکی تشدید کننده افسردگی است

جدیدا نام دیگر دونات را چربی ترانس (Trans fat) گذاشته اند.

آن طعم شکلات بی نظیر روی دونات با اینکه واقعا هوس برانگیز است و هر شخصی توانایی مقابله با آن را ندارد!

اما خوراکی هایی مانند دونات ها از دسته مواد غذایی تشدید کننده افسردگی و باعث افزایش اسید های چرب ترانس و چربی های مضر می شوند که می تواند تغییرات خلق و خوی فرد را در پی داشته باشد.

طبق گزارش WebMD اگر رژیم غذایی مان پر از چربی های ترانس باشد، خطر ابتلا به افسردگی در فرد افزایش پیدا می کند. به همین دلیل برای پیشگیری از افسردگی باید این موارد خوراکی را از زندگی حذف کنید.

نکته جالب در مورد غذاهای مضر افسردگی این است که در چند دقیقه اول احساس نشاط در شما ایجاد می کنند، اما در ادامه باعث بروز احساسات منفی به وسیله ترشح هورمون های افسردگی می شوند.

2- نوشابه های گازدار هم در دسته غذاهای تشدید کننده افسردگی قرار دارند

واقعا هیچ فردی وجود ندارد که عاشق سر کشیدن نوشابه های خنک و گازدار نباشد!

متاسفانه شما با نوشیدن این نوشابه ها، به دلیل قند فراوانی که در آن ها وجود دارد، باعث التهاب در بدن تان می شوید. اما التهاب در بدن چه پیامدهایی را در پی دارد؟

یکی از بررسی هایی که در ژورنال پزشکی در مورد بررسی مواد غذایی تشدید کننده افسردگی به چاپ رسیده است حاکی از آن است که:

با افزایش التهابات در مغز، خطر افسردگی افزایش پیدا می کند. برای ارضا کردن میل به شیرینی تان، می توانید چند تکه شکلات تلخ بخورید. زیرا این شکلات ها شکر بسیار کم و یا ۰ درصد می باشند و ضرری ندارند.

در مقاله چطور با مرد افسرده کنیم توضیح دادیم که نباید نوشیدنی های شیرین و گازدار را در اطراف آنها قرار دهیم. این عادت باید به مرور در تمام اعضای خانواده از بین برود.

3- سیب زمینی سرخ شده خوشمزه اما از مواد غذایی تشدید کننده افسردگی است

البته مشکل اصلی سیب زمینی سرخ شده خود سیب زمینی نیست، بلکه نمک موجود در این خوراکی مضر است.

افزایش سدیم در بدن باعث نفخ شده، که به خودی خود مشکل خاصی محسوب نمی شود و تنها باعث تغییر خلق و خویتان خواهد شد.

برای اینکه این مقدار سدیم مضر را از بدن تان دفع کنید، تا می توانید آب بنوشید. استفاده زیاد از نمک های صنعتی که هر روزه استفاده می کنیم علاوه بر بالا رفتن فشار خون برای افسردگی هم مفید نیست چون در دسته غذاهای مضر برای افسردگی قرار دارد.

مشاوران پیشنهادی ویکی روان برای افسردگی:

4- قهوه از غذاهای مضر برای افسردگی است؟

این نوشیدنی دوست داشتنی هم برای افراد افسرده مفید نیست، اما سرانه مصرف بدون توجه آن در ایران در حال افزایش است!

شاید فکر کنید که اگر قهوه نخورم تا بعد از ظهر نمی توانم سرحال شوم. با اینکه هیچ ارتباطی مستقیمی بین نوشیدن قهوه و افسردگی وجود ندارد.

اما نوشیدن قهوه می تواند باعث بیخوابی و در نتیجه خطر افسردگی شود.

میتوان با احتیاط قهوه را در دسته غذاهای تشدید کننده افسردگی قرار داد. سعی کنید مصرف تان را به یک فنجان کوچک در روز محدود کنید (اگر در آعاز روز قهوه مصرف کنید بهتر است).

جالب است بدانید قهوه در لیست خوراکی های استرس زا قرار دارد و در جلسات مشاوره آنلاین استرس مصرف آن بسیار منع می شود. نتایج به دست آمده از جلسات مشاوره برای افسردگی در ویکی روان نشان می دهد یکی از دلیل افزایش افسردگی در ایران ناآگاهی مردم از مضرات خوراکی های بد برای افسردگی است که متاسفانه در بیشتر خانواده ها دیده می شود.

5- الکل از مهم ترین غذاهای تشدید کننده افسردگی است

مصرف الکل
مواد غذایی تشدید کننده افسردگی

اگر نمی دانید چه غذاهایی برای افسردگی مضر است باید همیشه به الکل فکر کنید! الکل از اصلی ترین مواد غذایی تشدید کننده افسردگی است که متاسفانه تاثیر مستقیم بر سلامت روان افراد دارد.

رابطه افسردگی و مصرف الکل به نوعی است که مصرف الکل نیز می تواند خطر افسردگی را افزایش دهد.

بر اساس Royal College of Psychiatrists، الکل باعث برهم خوردن تعادل مواد شیمیایی موجود در مغز و در نتیجه افزایش خطر افسردگی می شود.

مصرف الکل به مراتب می تواند باعث بروز مشکلات اجتماعی و در نتیجه تنهایی و در نهایت بروز افسردگی فرد نیز شود. پس بهتر است بطور کلی مصرف الکل را کنار بگذاریم. با این حال عده زیادی دنبال درمان افسردگی با الکل هستند چون استفاده از آن احساس سرخوشی لحظه ای در آنها ایجاد می کند، اما در طولانی مدت اثرات مخرب زیادی بر روان انسان دارد.

اگر شما هم به مصرف الکل وابستگی دارید، می توانید در ویکی روان از خدمات مشاوره ترک اعتیاد به الکل به صورت غیرحضوری استفاده کنید. حتی کاربران خارج از کشور امکان خرید مشاوره روانشناسی خارج از کشور با پرداخت ارزی و دلاری را دارند.

6- غذاهای فراوری شده هم در دسته غذاهای تشدید کننده افسردگی هستند

با اینکه تهیه و مصرف غذاهای مایکروویوی بسیار راحت و بی دردسر هستند، اما بر اساس ژورنال روانپزشکی بریتانیایی، مصرف زیاد غذاهای فرآوری شده باعث افزایش خطر افسردگی می شوند و به طور کلی روند درمان افسردگی را کند می کنند.

بجای این غذاها، پاستا را با سس گوجه فرنگی و سبزیجات بخورید که سالم تری است. روش های زیادی برای اصلاح سبک غذایی وجود دارند که می توانید با کمک متخصص تغذیه آنها را بهبود ببخشید.

میتوانید با انجام تست آنلاین افسردگی در بخش تست روانشناسی سایت، میزان ابتلا به افسردگی خود را بسنجید.

7- گلوتن از غذاهای تشدید کننده افسردگی

اگر شما به بیماری celiac (حساسیت به گلوتن) مبتلا هستید، با مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن، همچون

  • جو
  • گندم سیاه و
  • جوی دو سر (از جدیدترین مواردی است که در دسته غذاهای تشدید کننده افسردگی قرار گرفته)

علاوه بر مشکلات روده ای، دچار تغییرات خلق و خو نیز می شوید.

اما بر اساس یافته های اخیر در مورد خوراکی های تشدید کننده افسردگی برخی افراد مستقیما به گلوتن حساسیت دارند و با مصرف آن دچار افسردگی می شوند.

اگر مطمئن نیستید که به گلوتن حساسیت دارید یا خیر، یک هفته مصرف تان را محدود کنید تا ببینید بهتر می شوید یا خیر؟

اما در سراسر جامعه، شیوع افسردگی طی چند دهه گذشته دقیقا همزمان با دور شدن رژیم‌های غذایی ما از مواد غذایی تازه و کامل افزایش یافته است. افراد بسیاری در انتهای دیگر طیف اجتماعی اقتصادی نیز رژیم غذایی سالمی ندارند.

اگر فردی پرمشغله هستید و به مصرف غذاهای حاضری و فوری عادت کرده‌اید چون مجبور به این کار هستید، این سطح استرس موجود نیز با افسردگی مرتبط است. یادتان باشد همانند دیگر مشکلات سلامت، مانند

نیز تقریبا تحت تاثیر رژیم غذایی قرار می‌گیرد.

8- سس گوجه فرنگی هم از غذاهای بد برای افسردگی است

شاید فکر کنید این خوراکی دوست داشتنی و خوشمزه چرا برای افسردگی بد است؟ مگه گوجه فرنگی هم از غذاهای مضر برای افسردگی است؟ بله!!!

وقتی مقدار زیادی شکر به خوراکی اضافه می کنیم، خطر تشدید افسردگی را بالا می بریم. به این دلیل در جلسات مشاوره متنی افسردگی هم استفاده از این غذاها توصیه نمی شود. با این حال اگر در خانه بدون افزودن شکر می توانید آن را تولید کنید منع مصرف ندارد.

9- نوشیدنی های انرژی زا

اگر علائم افسردگی شدید در شما دیده می شود به هیچ وجه نباید از نوشیدنی های انرژی را استفاده کنید.

این نوشیدنی ها معمولا بر مبنای کافئین تولید می شوند و استفاده از آنها میزان تپش قلب را افزایش داده و زمینه ساز ایجاد احساس بد در افراد می شود. همچنین استفاده نادرست از این نوشیدنی ها بر خواب تاثیر مخرب دارند که همین مسئله برای تشدید افسردگی کافی است.

به همین دلیل نوشیدنی های انرژی زا هم از غذاهایی که افسردگی را تشدید میکند هستند.

10- سس سویا

شاید ایرانی های خیلی سس سویا استفاده نکنند، اما مصرف آن به عنوان چالشی به بعضی غذاها طعم بسیار خوبی می دهد. با این حال افرادی که به گلوتن حساسیت دارند بعد از مصرف سس سویا احساس ناراحتی و افسردگی خفیف دارند.

بد نیست مقاله فرق افسردگی و ناراحتی چیست را در ویکی روان مطلعه کنید تا انگیزه بالاتری برای استفاده نکردن از غذاهای تشدید کننده افسردگی پیدا کنید.

11- پودرهای شیرین کننده شیرینی ها

شاید اسم فراستینگ (Frosting) را شنیده باشید! از آن در شیرینی پزی استفاده می شود چون طعم دوست داشتنی دارد. اما میزان شکر بالا و وجود روغن بالا آن را در دسته غذاهای مضر برای افسردگی قرار می دهد. به طور کلی استفاده از شیرینی ها و کیک هایی که از فروشگاه تهیه می کنیم برای افسردگی مناسب نیست.

حتی اگر ورزشکار هستید هم نباید به بهانه ورزش کردن از این شیرینی ها استفاده کنید.

درمان افسردگی با تغذیه مناسب

تحقیقاتی که در دانشگاه کلمیا صورت گرفته نشان داده:

افرادی که به میزان زیاد فست فود مصرف می‌کنند با خطر افزایش یافته ۶۰ تا ۸۰ درصدی ابتلا به افسردگی مواجه هستند.

افرادی که رژیم غذایی سالم مانند رژیم مدیترانه‌ای را دنبال می‌کنند با خطر کاهش یافته ۴۰ تا ۵۰ درصدی ابتلا به افسردگی مواجه هستند.

محققین این دانشگاه توصیه می‌کنند:

  • الگوهای غذایی سنتی مانند رژیم غذایی مدیترانه‌ای، نروژی یا ژاپنی را دنبال کنید.
  • مصرف میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، غلات کامل، مغزهای خوراکی و دانه‌ها را افزایش دهید.
  • مواد غذایی سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع چند پیوندی امگا – ۳ را به میزان زیاد در رژیم غذایی خود جای دهید. (درمان افسردگی با روغن ماهی بسیار توصیه می شود، اما مصرف آن در ایران زیاد نیست!)
  • مواد غذایی ناسالم را کنار گذاشته و به جای آنها مصرف مواد مغذایی مغذی سالم و کامل را مد نظر قرار دهید.
  • مصرف مواد غذایی فرآوری شده، فست فودها، شیرینی‌ها و نان‌های تجاری را محدود کنید.
مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
نیلوفر نادعلی نیلوفر نادعلی
دکتری روانشناسی
از 112,500 هزار تومان
الهام الحاقی الهام الحاقی
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
سارا مددزاده سارا مددزاده
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
سمیرا رضایی سمیرا رضایی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
زینب حبیبی زینب حبیبی
مشاور روانشناس
از 95,000 هزار تومان
شیما شهرکی شیما شهرکی
دکتری روانشناسی
از 200,000 هزار تومان
مریم سادات موسی کاظمی مریم سادات موسی کاظمی
مشاور روانشناس
از 200,000 هزار تومان
مهرانگیز متقی مهرانگیز متقی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان

پیشنهاد ویکی روان برای دوری از غذاهای بد برای افسردگی

حالا می دانیم از چه غذاهایی باید دوری کنیم و چه غذاهایی برای افسردگی مضر است؟

خوراکی های بالا را برای حداقل یک ماه از زندگی خود دور کنید و به وضعیت سلامت روان و احساسات خود نظارت داشته باشید. اگر باز هم نشانه هایی از بد خلقی و بهتر نشدن احساسات در خود دارید، حتما موضوع را با مشاور روانشناس در میان بزارید.

تکنیک های زیادی برای رهایی از این بیماری وجود دارد که دوری از غذاهای بد برای افسردگی یکی از آنها است.

شما همراه گرامی می توانید از سراسر دنیا در ویکی روان با دکتر روانشناس افسردگی به صورت غیرحضوری جلسه برگزار کنید. برای افزایش کیفیت بصری جلسات استفاده از مشاوره تصویری روانشناسی می تواند انتخاب ایده آلی باشد.

مشاوره آنلاین با روانشناس

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا