افسردگی مزمن چیست؟ (تشخیص و درمان افسردگی حاد)
افسردگی مزمن (chronic depression)، افسردگی عمده یا افسردگی حاد یکی از انواع بیماری افسردگی است که بسیار زیاد در جلسه های مشاوره آنلاین برای درمان افسردگی دیده می شود چون افراد زیادی به آن مبتلا هستند اما نمی دانند با افسردگی حاد (مزمن) چکار کنند.
موضوعاتی که در این مطلب ویکی روان به آنها می پردازیم عبارتند از:
فهرست موضوعات بررسی شده
منظور از افسردگی مزمن چیست؟
با وبلاگ روانشناسی ویکی روان همراه باشید.
اختلال افسرده خویی یا دیستیمیا (Dysthymia) که گاهی اوقات افسردگی خفیف و مزمن نامیده می شود، شدت کمتری دارد و علائم آن کمتر از افسردگی حاد است.
با دیستیمیا، علائم افسردگی برای مدت زمان طولانی، اغلب دو سال یا بیشتر باقی می مانند. کسانی که از حالت افسرده خویی رنج میبرند نیز می توانند دوره هایی از افسردگی حاد را تجربه کنند که گاهی اوقات “double depression یا افسردگی دوگانه” نامیده می شود.
در سیستم های طبقه بندی مدرن تشخیصی، هم اکنون حالات افسرده خویی و افسردگی مزمن هر دو به عنوان اختلال افسردگی مداوم شناخته می شوند.
طبیعی است که انسان ها دوره هایی از غم و اندوه را تجربه کنند. تحولات زندگی، مانند از دست دادن شغل یا پایان دادن به رابطه، غم و اندوه موقتی را بر می انگیزد.
وقتی احساسات ناخوشایند موقتی است، افراد امید به آینده دارند. با این حال، در برخی از افراد غم و اندوه موقتی به حالت ناامیدی مزمن تبدیل می شود چون برای مدت طولانی با آنها همراه می باشد.
تعریف افسردگی مزمن در روانشناسی چیست؟
شاید درک تعریف افسردگی مزمن برایتان دشوار باشد، از منظر علم روانشناسی بالینی، غم و اندوه موقتی که فقط برای چند روز ادامه دارد، افسردگی موقعیتی تلقی می شود.
در پاسخ به موقعیت های استرس زا یا تحولات زندگی، غیر معمول نیست که افراد علائم خستگی، تحریک پذیری و غم را تجربه کنند. با این حال، وقتی احساسات فروکش نمی کنند، افسردگی حاد اغلب علت آن است.
بارزترین علائم افسردگی مزمن کدام است؟
علائم افسردگی مزمن مستلزم دوره های غم و اندوه بیش از دو هفته و برای برخی از افراد تا دو سال است. علاوه بر این، افرادی که از افسردگی حاد رنج می برند علائم مکرر و شدیدتری نسبت به افسردگی موقعیتی دارند.
علائم افسردگی مزمن به طور معمولا شامل موارد زیر است:
- کمبود انرژی یا خستگی مزمن
- احساس ناامیدی، غم یا گناه روزانه
- کاهش یا افزایش چشمگیر وزن
- بیمیلی به روابط، سرگرمی ها یا علاقه ها
- افکار مکرر خودکشی یا مرگ
- سردرد / میگرن
- کمردرد و بدن درد
- مسائل گوارشی، مانند یبوست ، اسهال یا حالت تهوع
انواع افسردگی مزمن چیست؟
این نوع افسردگی انواعی دارد که هر کدام ویزگی های خاصی دارند که بیماری افسرده خویی مهم ترین آنهاست.
حتما در ویکی روان بخوانید:
افسردگی Dysthymic مزمن
افسردگی Dysthymic که تقریبا ۶ درصد از جمعیت را درگیر می کند، شایع ترین نوع افسردگی مزمن است.
در حالی که افراد مبتلا به اختلال Dysthymic غالبا همان غم و اندوه را در دوره های افسردگی شدیدتر نشان می دهند، علائم آنها شدت کمتری دارد
به طور معمول، فرد مبتلا به این افسردگی عزت نفس پایین، عدم تمرکز و احساسات عمومی بی عاطفگی خواهد داشت. در حالی که هر فرد افسردگی را متفاوت تجربه خواهد کرد، اما هنگامی که بیمار دو یا چند مورد از علائم کلاسیک را نشان می دهد، پزشکان افسردگی dysthymic را تشخیص می دهند.
با کمک مشاوره غلبه بر افسردگی، دارو و اصلاح شیوه زندگی، بسیاری از افراد قادر به غلبه بر افسردگی dysthymic هستند. با این حال، افسردگی بسیاری از افراد تشدید می شود و در نهایت منجر به افسردگی حاد عمده می شود.
علت افسردگی مزمن چیست؟
ژن انسان ممکن است یک علت افسردگی مزمن باشد، اما بسیاری از افراد مبتلا سابقه خانوادگی افسردگی نخواهند داشت و دیگران با سابقه خانوادگی مشکلات افسردگی نخواهند داشت.
تصور می شود که عملکرد غیر عادی در مدارهای مغزی یا مسیرهای سلول عصبی که مناطق مختلف مغز را تنظیم می کند، باعث ایجاد چنین خلق و خویی می شود
عوامل اصلی استرس زا در زندگی، بیماری های مزمن، داروها و روابط یا مشکلات شغلی نیز ممکن است احتمال ابتلا به افسردگی مزمن را در افرادی که از نظر بیولوژیکی مستعد ابتلا به افسردگی هستند را افزایش دهد.
افسردگی مزمن عمده
وقتی افراد بیش از دو سال از افسردگی رنج می برند، وضعیت آنها مزمن می شود.
به گفته روانشناسان، افراد مبتلا به افسردگی مزمن عمده تقریباً همه نشانه های بیماری افسردگی شدید را نشان می دهند.
علاوه بر احساس غم، خستگی و بی حسی، افراد مبتلا به افسردگی حاد عمده ممکن است علائم رفتاری خاصی از پرخوری گرفته تا خواب زیاد از خود نشان دهند.
به دلیل طول مدت و شدت علائم، درمان افسردگی مزمن مشکل است. طبق تحقیقات انجام شده توسط دانشکده پزشکی هاروارد، پس از دو سال تقریباً ۲۰ درصد از افراد مبتلا به افسردگی حاد بهبود نمی یابند.
راه درمان افسردگی مزمن چیست؟
یافتن روش درمانی مناسب برای غلبه بر افسردگی از اهمیت زیادی برخوردار است.
گرچه هر درمانی مفید است، اما برای افراد مبتلا بسیار مهم است درمانی که با آن راحت ترند را انتخاب کنند. ریشه افسردگی مزمن احساس ضعف در خود است.
بنابراین، یک جز اصلی در بهبودی، کسب اعتماد به نفس است. قدرت بخشیدن به افراد افسرده در هر ظرفیتی، جنبه ضروری در مدیریت افسردگی مزمن است.
موثرترین گزینههای درمانی به شرح زیر هستند:
- استفاده از داروی ضد افسردگی
- شرکت در جلسات روان درمانی (مشاوره روانشناسی)
- تغییرات سبک زندگی، مانند عادات غذایی سالم و ورزش روزانه
- روش های درمانی دیگر مثل مدیتیشن، یوگا و روش های تمدد اعصاب
از دریچه افسردگی مزمن، زندگی تاریک و بیهورده است. به نظر می رسد در میان ابرهای سیاه در هم رفته، به یاد آوردن لذت و خنده های ذاتی انسان غیرممکن است.
پیشنهاد ویکی روان چیست؟
هیچ شکی نیست که اثرات انواع افسردگی حاد بر جسم و روح انسان بسیار زیاد است و می توان زندگی فرد مبتلا را به شدت تیره و تار کند.
راه های زیادی برای غلبه بر افسردگی مزمن پیشنهاد شد اما بدون شک بهترین آنها استفاده از مشاوره روانشناسی است.
متخصص روانشناس می تواند کمک کند تا دلیل ابتلا به افسردگی حاد را شناسایی و راه های درمانی اختصاصی را امتحان کنید.