مقالات روانشناسی افسردگی در ویکی روان

تاثیر غم و غصه بر قلب چیست؟ (تاثیر ناراحتی بر قلب)

بررسی دقیق تاثیر غم بر قلب انسان به همراه راهکارهای عملی

تاثیر غم و غصه بر قلب خیلی فراتر از تصورات ما است! تاثیر غم بر قلب نه با احساس درد بلکه با تاثیرات روانی ناشی از بیشتر در ارتباط است. شاید شما هم متوجه تاثیر ناراحتی بر قلب خود شده باشید و نشانه هایی از آن را زمانی که غمگین هستید دیده باشید. در جلسات مشاوره افسردگی تاکید زیادی بر آموزش مراجعین درباره تاثیر ناراحتی بر قلب داده می شود تا بدانند در چه مسیری ممکن است قرار بگیرند. به این حال، در ادامه این مطلب از سایت ویکی روان، به بررسی دقیق عواقب و تاثیر غصه خوردن بر قلب از دید روانشناسی می پردازیم.

تاثیر غم و غصه بر قلب انسان چیست؟

با مطالب روانشناسی ویکی روان همراه باشید.

افراد زیادی در بخش مشاوره غیرحضوری سایت ویکی روان از قلب درد و دلایل آن سوال می پرسند، مثلا:

  1. چرا وقتی ناراحتم قلبم درد میگیره؟
  2. رابطه ناراحتی اعصاب و قلب درد چیه؟
  3. از نظر علمی تاثیر غم و غصه بر قلب ثابت شده است؟
  4. ناراحتی اعصاب و قلب درد با هم ارتباط دارند؟

این سوالات نشان دهند این هستند که افراد تا حدودی متوجه تاثیر سلامت روان و احساسات خود بر رفتارهای جسمانی شده اند! یعنی با بروز نشانه های افسردگی در خود تغییراتی در روند کارکرد جسم مشاهده می کنند.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
اندیشه نورمحمدی اندیشه نورمحمدی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
آرزو محمدی آرزو محمدی
مشاور تغذیه
از 75,000 هزار تومان
سیما حداد سیما حداد
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
جمیله احمدپور جمیله احمدپور
دکترای روانشناسی
از 430,000 هزار تومان
اسما مشمول اسما مشمول
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
فاطمه آریان سپهر فاطمه آریان سپهر
دکتری روانشناسی
از 260,000 هزار تومان
مریم اصولی مریم اصولی
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
نیره آزادی نقش نیره آزادی نقش
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان

تاثیر غم و غصه بر قلب چقدر حقیقت دارد؟

مطالعات نشان می دهند که اغلب در 50 درصد موارد هر نوع افسردگی قبل از حمله قلبی اتفاق افتاده و بهترین پیش بینی کننده حوادث قلبی عروقی است.

در یک مطالعه بر روی حدود 4500 سالمند که بیماری قلبی نداشتند، خطر ابتلا به آن و در نتیجه مرگ به ترتیب برای افرادی که افسرده شده بودند، 40 درصد و 60 درصد افزایش یافت!

بر اساس تعریف بیماری افسردگی، این اختلال خاموش پس از حمله قلبی به همان اندازه کشنده است. دکتر فرانکلین می گوید:

طبق دو مطالعه برجسته که در دهه گذشته انجام شد، احتمال مرگ افراد افسرده در سال اول پس از انفارکتوس میوکارد (MI) سه تا پنج برابر بیشتر از افرادی است که افسرده نیستند. سوال بزرگ این است که چرا. افراد افسرده اغلب دارای انواع اضطراب تشخیص داده نشده‌ای هستند، داروهای خود را به درستی مصرف نمی کنند یا به طور منظم ورزش نمی کنند و به چاقی گرایش دارند. چون غذاهای آرام‌ بخش حاوی نمک، شکر و چربی می خورند.

چرا شناخت تاثیر غم بر قلب اهمیت دارد؟

برای دانستن تاثیر غصه خوردن بر قلب باید به دیگر موضوعات هم رسیدگی شود. مثلا تا به حال در مورد عبارات « نزدیک بود من را سکته بدی»، «من تا حد مرگ نگران بودم» یا «قلبم را شکست» شنیده اید؟ اینها ارتباطی با ناراحتی اعصاب و قلب درد دارد؟

در ویکی روان در مقاله تاثیر استرس بر قلب توضیح دادیم که قلب و ذهن ارتباط نزدیکی با هم دارند، پس بی راه نیست که موضوع بسیاری از جلسات مشاوره روانشناسی و روان درمانی مربوط به تاثیر غم و غصه بر قلب ما است! حالات منفی ذهنی، از جمله افسردگی، اضطراب، تنهایی، عصبانیت و استرس مزمن ممکن است به مرور زمان خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد یا مشکلات قلبی را بدتر کند.

چگونه احساسات منفی بر سلامت قلب تأثیر می گذارد؟

به عنوان مثال، سندرم قلب شکسته را در نظر بگیرید که به آن کاردیومیوپاتی استرسی نیز گفته می شود. مطالعات نشان داده است که خطر حمله قلبی در عرض 24 ساعت پس از از دست دادن یک عزیز 21 برابر می شود! حالا متوجه عمق تاثیر غم بر قلب انسان شدید؟ در واقع تنها افکار مخرب بر قلب تاثیر ندارند، بلکه تاثیر غم و غصه بر قلب می تواند مانند وضعیت بد اجتماعی، شرایط بد محیطی یا اخبار بسیار تلخ عمومی هم باشد.

قلب می تواند تحت تاثیر شوک های دیگری به جز از دست دادن یکی از عزیزان قرار گیرد. کاردیومیوپاتی استرسی می تواند در واکنش به اخبار استرس زا، مانند تشخیص سرطان یکی از عزیزان، رخ دهد و احساسات قوی، مانند خشم، ممکن است باعث نامنظم شدن ریتم قلب شود.

در مطلب اثرات استرس بر بدن در ویکی روان گفتیم، استرس نیز برای قلب شما مضر هست، پس نباید تاثیر ناراحتی بر قلب نادیده گرفته شود. اگر تحت استرس هستید، فشار خون و ضربان قلب شما بالا می رود. استرس مزمن باعث ترشح هورمون های غم و ناراحتی می شود که بدن شما را در معرض سطوح ناسالم و به طور مداوم افزایش هورمون های استرس مانند هورمون کورتیزول قرار می دهد و همچنین ممکن است نحوه لخته شدن خون را تغییر دهد. همه این عوامل می توانند زمینه را برای حمله قلبی یا سکته مغزی فراهم کنند.

در تعریف احساس غم گفته شد که احساسات منفی نیز ممکن است بر عادات سبک زندگی تأثیر بگذارد که به نوبه خود می تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد! به همین خاطر تاثیر ناراحتی بر قلب انکار پذیر نیست.

به عنوان مثال، افرادی که به طور مزمن مضطرب، افسرده یا عصبانی هستند، ممکن است به احتمال زیاد الکل زیاد مصرف کرده، سیگار کشیده، پرخوری کرده و کمتر ورزش می‌کنند که همه عادات ناسالمی برای قلب شما هستند.

اگر قلب شما از قبل آسیب پذیر باشد چه؟ آیا تاثیر غم و غصه بر قلب بر همه یکسان است؟

اگر بیماری قلبی دارید، ممکن است با استرس عاطفی تشدید شود. بیماران قلبی مبتلا به اضطراب، طی سه سال بعد از یک حادثه قلبی، دو برابر بیشتر در معرض خطر مرگ هستند. همچنین احتمال افسردگی در بیماران قلبی سه برابر بیشتر است. برای افرادی که به تازگی به بیماری قلبی مبتلا شده اند، افسردگی خطر وقوع یک رویداد مضر مرتبط با قلب را در آن سال افزایش می دهد. به همین خاطر علم می گوید تاثیر ناراحتی بر قلب بر بعضی افراد بیشتر از دیگران است.

حتی در افرادی که هیچ بیماری قلبی قبلی نداشته اند، انواع غم و ناراحتی و افسردگی حاد خطر مرگ ناشی از علل مرتبط با قلب را دو برابر می کند.

چه کاری می توانی انجام بدهی؟ انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که هر بیمار قلبی به طور معمول از نظر افسردگی غربالگری شود. علاوه بر این، یک رویکرد جدید مبتنی بر احساسات به سلامت قلب، به نام روانشناسی قلبی، بر نیازهای سلامت روان بیماران قلبی تمرکز دارد. ابزارهایی مانند مدیریت استرس و روان درمانی را برای کمک به بیماران برای مقابله با بیماری خود ترویج می کند.

اگر واقعا نگران تاثیر غم و غصه بر قلب خود هستید، بدانید که قلب و ذهن با هم کار می کنند. احساساتی مانند استرس مزمن، اضطراب، افسردگی و خشم را که می توانند بر زندگی شما غلبه کنند نادیده نگیرید. راه هایی برای مراقبت از سلامت عاطفی خود بیابید و قلبتان از شما تشکر خواهد کرد.

اگر به دلیل ناراحتی احساس قلب درد دارید و کنترل افکار و احساس بد برایتان دشوار شده است، می توانید برای کم کردن تاثیر ناراحتی بر قلب از خدمات مشاوره تلفنی روانشناسی ویکی روان برای ارتباط صوتی با متخصصین استفاده کنید. حتی اگر ساکن ایران نیستید امکان مشاوره از خارج کشور با روانشناس با پرداخت ارزی وجود دارد.

برای دوری از تاثیر غم بر قلب این نکات برای سلامت قلب را امتحان کنید

تاثیر غم بر قلب

حالا که می دانیم تاثیر غم و غصه بر قلب چقدر است، باید بیشتر دنبال راه هایی باشیم که علت غم و اندوه خود را بیابیم و برای درمان آن اقدام کنیم.

  1. اول از همه احساسات خود را بشناسید و آنها را بیان کنید. با عزیزان صحبت کنید، در یک دفترچه بنویسید یا به یک گروه پشتیبانی بپیوندید. در صورت نیاز به دنبال مشاور متخصص برای مدیریت احساسات خود باشید.
  2. هر نوع استرس را با مدیتیشن آگاهانه روزانه، یوگا یا تمرینات تنفس عمیق مدیریت کنید.
  3. از مصرف الکل بپرهیزید و سیگار نکشید. بد نیست نگاهی به مقاله تاثیر غم بر چهره و صورت در ویکی روان بیندازید تا بیشتر متوجه این مورد شوید.
  4. ورزش کنید. 15 دقیقه پیاده روی سریع، شنا، دوچرخه سواری، باغبانی یا رقصیدن را امتحان کنید.
  5. از یک رژیم غذایی سالم با مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا 3 استفاده کنید که دارای اثرات ضد التهابی است. هر روز از غذاهای ضد افسردگی در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
  6. دلیل حال بد خود را پیدا کنید. اینکه ندانید چرا حالتان بد است قابل قبول نیست، نوعی فکر، اتفاقی در گذشته و هر عاملی دیگر که سبب ناراحتی شما شده است باید شناخت شود. برای کم کردن تاثیر غم و غصه بر قلب باید ریشه احساسات خود را پیدا کنید.
  7. در لحظه حال زندگی کنید. این شعار نیست، بلکه یک قابلیت و توانایی بسیار درخشان است که افراد کمی می توانند آن را اجرا کنند. ناراحتی اعصاب و قلب درد با بودن از لحظه حال درمان می شود.
  8. علم خود را افزایش دهید. اگر بدانید تاثیر ناراحتی بر قلب چقدر زیاد است انگیزه بیشتری برای تغییر وضعیت پیدا می کنید. حتما مطالعه داشته باشید.
  9. کارها را به تعویق نیندازید. یکی از دلیل نگران بودن اما انجام ندادن کارهای ضروری زندگی است. برای کارهای روزمره برنامه داشته باشید. این کار تاثیر غم و غصه بر قلب را کاهش می دهد.

تاثیر گریه بر قلب چقدر است؟

اگر گریه کردن به خاطر ناراحتی باشد نه از سر خوشحالی، بله تاثیر گریه بر قلب دقیقا مانند تاثیر ناراحتی بر قلب زیاد است.

قبلا در ویکی روان درباره فواید گریه کردن توضیح دادیم، اما باید در هر کاری به احساسات خود توجه کنید. اگر گریه کردن حالتان را بد می کند و وارد فاز احساسات بدتر می شوید نباید آن را ادامه دهید.

یادتان باشد، گریه کردن همیشه موجب بهتر شدن حال نمی شود بلکه معمولا مسبب حال بدتر افراد است.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
میترا کوراغلی میترا کوراغلی
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
علیرضا سروش علیرضا سروش
دکتری روانشناسی
از 150,000 هزار تومان
سید حامد واحدی اردکانی سید حامد واحدی اردکانی
دکترای روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
حسین توکلی حسین توکلی
دکترای روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
سمیرا شریعتی مهر سمیرا شریعتی مهر
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
محمد حسین خانی محمد حسین خانی
مشاور روانشناس
از 62,500 هزار تومان
فاطمه جمشیدی فاطمه جمشیدی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
الهام نیکویی الهام نیکویی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان

پیشنهاد ویکی روان درباره تاثیر غصه خوردن بر قلب چیست؟

در بسیاری موارد عوارض غصه خوردن و ناراحتی فقط متوجه قلب ما نمی شود. بلکه تاثیر غم و غصه بر قلب تنها یکی از موارد بسیار در زندگی است اما می توانیم برای درمان آن و ایجاد سلامتی پایدار تلاش کنیم.

اگر به هر دلیل در وضعیت روحی روانی خوبی قرار ندارید، می توانید از سراسر دنیا در جلسات مشاوره آنلاین ویکی روان شرکت کرده و با مشاور آنلاین افسردگی مورد نظرتان جلسه مشاور برگزار نمائید. با این حال امکان مشاوره تلفنی برای افسردگی هم برای کاربران داخل ایران فراهم شده است تا با کمک متخصص از ناراحتی اعصاب و قلب درد کم کنند.

مشاوره متنی افسردگی

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا