مقالات روانشناسی افسردگی در ویکی روان

عوارض غصه خوردن چیست؟ (10 مورد)

عوارض غم و غصه خوردن زیاد

عوارض غصه خوردن می تواند در بلند مدت بسیار زیاد باشد و روی افکار و باورهای ما تاثیر مخرب زیادی داشته باشد. در جلسات مشاوره روانشناسی آنلاین توضیحات زیادی درباره عوارض غصه خوردن زیاد داده می شود چون می تواند زمینه ساز بیماری های روانی بسیاری شود. به همین خاطر قصد داریم در این مطلب سایت ویکی روان، به بررسی دقیق عوارض غم و غصه خوردن از دید روانشناسی بپردازیم.

عوارض غصه خوردن چیست؟

با وبلاگ روانشناسی ویکی روان همراه باشید.

اگرچه غم و اندوه افسردگی نیست، اما باز هم عملکرد بدن را کاهش می‌ دهد، حتی برای مدت زمان بسیار کوتاه‌ تری!

غم و اندوه با “بار آلوستاتیک” شما، که هنگام قرار گرفتن در معرض انواع استرس مانند غم و اندوه جمع می شود را به هم می ریزد. به همین دلیل است که سردرد، درد مفاصل، درد ماهیچه‌ ها و سیستم ایمنی ضعیف در طول دوره‌‌ های غم‌ انگیز بیشتر اتفاق می‌ افتد. عادات غذایی شما نیز می تواند باعث چنین احساسی شود. حتی قبلا در ویکی روان درباره رابطه استرس و درد انگشتان توضیح دادیم و گفتین ناراحتی های روانی موجب عوارض جسمانی می شوند.

افرادی که غمگین هستند ریزمغذی‌ های کمتری مصرف می‌ کنند که در کوتاه‌ مدت خود را در معرض خطر افزایش وزن و در درازمدت فشار خون و بیماری قلبی قرار می‌ دهند.

قبلا در ویکی روان درباره فرق افسردگی و ناراحتی توضیح دادیم، اما در هر صورت اگر از عوارض ناراحتی و غصه خوردن آگاه باشید حتما برنامه ای برای تغییر وضعیت خواهید داشت.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
کیومرث مروت کیومرث مروت
دکتری روانشناسی
از 125,000 هزار تومان
فریبا روایی فریبا روایی
دکتری روانشناسی
از 112,500 هزار تومان
فاطمه شکری فاطمه شکری
مشاور روانشناس
از 112,500 هزار تومان
اسما مشمول اسما مشمول
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
فریناز خانی فریناز خانی
مشاور روانشناس
از 175,000 هزار تومان
بهاره بوربور بهاره بوربور
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
سید محمد ستارزاده سید محمد ستارزاده
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
ساناز موقر ساناز موقر
مشاور روانشناس
از 200,000 هزار تومان

غم و اندوه پیچیده چیست؟

قبلا در مقاله احساس غم چیست در ویکی روان توضیح دادیم چرا افراد به این حالت عجیب مبتلا می شوند!

حدود ۷ درصد از افراد داغ‌ دیده چیزی را تجربه خواهند کرد که به عنوان غم و اندوه پیچیده شناخته می‌شود. شامل حضور مداوم علائم شدید اندوه است که بیشتر از دوره‌ی سوگواری عادی باقی می‌ماند. این علائم شامل ناتوانی در تمرکز بر چیزی غیر از مرگ، احساس شدید خشم و ناراحتی، احساس ناامیدی و دشواری در پذیرش واقعیت مرگ است.

مهم ترین عوارض غم و غصه خوردن

غم و اندوه علاوه بر اثرات عاطفی قدرتمند، برخی نشانه‌های فیزیکی نیز به همراه دارد. بسیاری از افراد به اشتباه بر این باورند که اندوه یک احساس واحد است، اما اندوه عادی در واقع پاسخی قدرتمند، چند وجهی و اغلب غیرقابل کنترل است که انسان‌ها پس از یک رویداد دردناک یا آسیب‌ زا مانند مرگ یک عزیز تجربه می کنند.

در ادامه به بررسی دقیق تر نتیجه ناراحتی و غم زیاد می پردازیم.

1- قلب شما به معنای واقعی کلمه درد می کند

باور کنید یا نه، در واقع ممکن است در این حالت بمیرید! در واقع نتایج به دست آمده از جلسات مشاوره با روانشناس نشان می دهد تاثیر غم و غصه بر قلب بیشتر از چیزی است که عموم مردم تصور می کنند. به همین دلیل در جلسات مشاوره برای افسردگی افراد از ناراحتی های جسمانی مانند قلب درد شکایت می کنند.

اگر غم و اندوه شما نتیجه سوگواری است (مخصوصا اگر در غم از دست دادن یکی از عزیزانتان هستید)، ممکن است در خطر ابتلا به اختلالی به نام کاردیومیوپاتی یا “سندرم قلب شکسته” باشید.

در واقع از عوارض غصه خوردن این است که هنگامی که این اتفاق می افتد، بدن شما غم و اندوه را به عنوان استرس درک کند (یا ممکن است در واقع به دلیل شدت غم خود دچار استرس شوید). این هم می تواند سیستم ایمنی شما را تضعیف کند و هم سیستم عصبی سمپاتیک شما را فعال می کرده تا پاسخ “جنگ یا گریز” شما را آغاز کند.

بد نیست با علائم و نشانه های افسردگی هم آشنا شوید چون تعدادی از آنها را در خود مشاهده می کنید.

2- مهارت های تشخیص چهره و یادآوری حافظه شما بهبود می یابد

اگرچه غم و اندوه بد است، اما می تواند این یک مزیت عمده را به همراه داشته باشد.

اما در کل برای دوری از این حالت باید بیشتر تمرکز شما روی عوارض غصه خوردن باشد، چون در طولانی مدت دچار ناراحتی های روحی روانی می شوید. در حقیقت افراد در مواجهه با انواع غم توانایی های جدیدی از خود بروز می دهند که یکی از آنها رشد قدرت تمرکز و حافظه است.

3- اشتهای شما تغییر می کند

اگر تا به حال به دلیل جدایی و شکست عشقی بسیار اندوهگین شده‌ اید، حتما می دانید که چگونه غم و اندوه می تواند اشتهای شما را خراب کند اما ممکن است ندانید چرا.

کارشناسان تغذیه و رژیم درمانی ادعا می کنند که غم و اندوه شدید منجر به استرس زیاد و ضعف سیستم ایمنی می شود. از آنجایی که سیستم ایمنی بدن ما در روده ما قرار دارد، جای تعجب نیست که اشتهای ما با تغییر سیستم ایمنی بدن ما تغییر کند.

هنگامی که ما دچار درد دل می شویم، بدن ما را در حالت ترمیم قرار می دهد این بدان معناست که باید اضافه کاری کنند تا به حالت استراحت برگردیم و همچنین به این معنی است که اشتهای ما به احتمال زیاد به حالت عادی باز نمی گردد.

مطالعه اخیر منتشر شده در مجله Molecular Psychiatry نشان داد که عوارض غصه خوردن می تواند مواد شیمیایی مرتبط با اختلال استرس را در مغز شما آزاد کند که منجر به افزایش پروتئین های التهابی در خون شما می شود. این پروتئین های التهابی می توانند به افزایش خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و سندرم متابولیک کمک کنند.

در این حالت پیشنهاد می کنیم افراد از جلسات مشاوره آنلاین استرس برای ارتباط با متخصص روانشناس استفاده کنند. حتی اگر در ایران زندگی نمی کنید می توانید در سایت ویکی روان مشاوره خارج از کشور با پرداخت ارزی و دلاری خریداری کنید.

4- نتیجه غصه خوردن تاثیر مخرب بر مغز است

مشاوره آنلاین درمان افسردگی

به صورت استعاری غم و اندوه می تواند از مغز شما سرچشمه بگیرد و در بدن شما حرکت کند. به این دلیل که برخی از انتقال دهنده های عصبی به نام مواد شیمیایی برای متعادل کردن افزایش استرس افزایش می یابد.

این مواد شیمیایی بر سیستم ایمنی شما تأثیر می گذارد و شما را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به برخی بیماری ها قرار می دهد. در یک مطالعه، مواد شیمیایی باعث آزادسازی IL-18 شد که یک پروتئین التهابی بوده و با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط است.

متخصصین در جلسات مشاوره تلفنی استرس پیشنهاد می کنند بمنظور کاهش و درمان استرس کارهایی انجام دهیم که از ترشح بی مورد هورمون های غم جلوگیری کند.

5- عوارض غم و ناراحتی تغییر سبک زندگی است

یکی از بدترین عوارض ناشی از ناراحتی و غصه خوردن زمانی که غمگین هستید، عادات غذایی سالم شما ممکن است ناسالم باشد!

مطالعه ای که در سال 2013 در PLOS ONE منتشر شد، نشان داد وقتی احساس ناراحتی می کنید، توانایی تحمل طعم های تلخ، شیرین و ترش را دارید.

به همین دلیل است که وقتی اندوهگین هستیم به سراغ شیرینی ها و سایر غذاهای ناسالم می رویم. یعنی افرادی که غمگین هستند به طور قابل‌ توجهی ریز مغذی‌ های کمتری مصرف می‌ کنند و در کوتاه‌ مدت خود را در معرض خطر افزایش وزن و در دراز مدت فشار خون و بیماری‌ های قلبی قرار می‌ دهند.

مشاوران پیشنهادی ویکی روان برای رهایی از عوارض غصه خوردن:

6- مشکلات خواب از دیگر عوارض غصه خوردن است

مشکلات خواب نیز از علائم جسمی شایع غم و اندوه هستند. بی‌ خوابی فرد افسرده را از مزایای ضروری یک خواب خوب شبانه محروم می‌کند. از عوارض کمبود خواب این است که بر ظاهر نیز تاثیر می‌گذارد، مانند ایجاد پف در صورت و چشم‌ها. کمبود خواب کافی به دلیل غم و اندوه اغلب بر هماهنگی فیزیکی، عملکرد شناختی و فشار خون نیز تاثیرگذار است.

پیشنهاد می کنیم حتما مقاله تاثیر غم بر چهره و صورت انسان را در ویکی روان مطالعه کنید.

7- دشواری در انجام فعالیت‌ های روزانه نتیجه غصه خوردن است!

علائم فیزیکی اندوه می‌تواند کنار آمدن با فعالیت‌ های روزانه را دشوار کند. به عنوان مثال، ممکن است علائمی از خستگی همیشگی یا عصبانیت را تجربه کنید که مدیریت کارهای عادی را چالش برانگیز می‌کند.

احساس عصبی یا اضطراب اغلب به روش‌های فیزیکی خود را نشان می‌دهد، مانند ضربه زدن به انگشتان، تکان دادن پا به عقب و جلو، بی‌قراری، ناتوانی در نشستن و استراحت در یک مکان برای مدت طولانی، دست‌ها یا پاهای عرق کرده یا خیس، یا احساس سوزش یا بی حسی در آن اندام‌ها.

برخی از سوگواران نیز خشکی دهان، حساسیت به صدا، لرزش یا احساس لرزش، تنگی گلو یا قفسه سینه، تنگی نفس و افزایش علائم آلرژی را تجربه کرده‌اند. اگر شما هم این علائم را برای حداقل 2 ماه در خود یا اطرافیان مشاهده می کنید باید از مشاوره آنلاین افسردگی بر بستر اینترنت استفاده کنید. با این حال اگر تمایل به مشاوره صوتی دارید، مشاوره تلفنی برای افسردگی با بهترین های روانشناسی ممکن است.

8- درد، بی‌قراری یا بی‌حالی از عوارض احساس غم است

تجربه سوگواری مرگ سایر علائم فیزیکی اندوه از جمله احساس واقعی درد یا ناراحتی، مانند سردرد یا میگرن، درد قفسه سینه، سنگینی در اندام‌ها، درد در گردن، کمر یا مفاصل اسکلتی یا درد کلی عضلانی را القا می‌کند. در تحقیقی اثبات شد که افراد در معرض خطر بالای قلبی عروقی ممکن است افزایش خطر حمله قلبی را در روزهای پس از مرگ یک فرد مهم تجربه کنند.

استرس از دست دادن یک عزیز و غم متعاقب آن می‌تواند سیستم ایمنی را کاهش یا سرکوب کند و شما را بیشتر در معرض ویروس‌ها و عفونت‌ها قرار دهد. علاوه بر این، افراد مبتلا به بیماری مزمن،  بدتر شدن علائم خود را تجربه می‌کنند. جالب است بدانید بعضا دلیل احساس غم در کودکان همین مورد است و آنها ندانسته بدون هیچ رخدادی احساس منفی زیادی تجربه می کنند.

نشانه های به دست آمده از جلساتی مانند مشاوره اضطراب نشان داده‌اند که غم و اندوه با افزایش سطح التهاب در بدن مرتبط است. التهاب نیز زمینه‌ مشکلات قلبی عروقی، سایر بیماری‌ها و افزایش مرگ و میر است.

برای رهایی از این حالات علاوه بر استفاده از جلسات مشاوره روانشناسی تلفنی پیشنهاد می کنیم مقاله چرا همیشه غمگینم را در ویکی روان مطالعه کنید.

9- مشکلات گوارشی و تغییرات وزن

مشکلات گوارشی و تغییرات وزن از علائم جسمی شایع اندوه هستند چون تاثیر استرس بر معده و سیستم گوارشی اولین چیزی است که از آن به عنوان عوارض غصه خوردن یا می شود. سوگ که اغلب با اختلال در عادات غذایی یا روال عادی مرتبط است، می‌تواند باعث مشکلات گوارشی موقت مانند یبوست، اسهال، درد معده، احساس توخالی در معده، بی‌حالی یا احساس تهوع شود.

تغییرات وزن نیز رایج است. در روزها، هفته‌ها و ماه‌های بعد از مرگ عزیزان، بسیاری از مردم اغلب چند کیلوگرم اضافه وزن پیدا می‌کنند. البته در جلسات مشاوره درمان سوگ راهکارهایی برای رهایی از این حالت پیشنهاد می شود.

ورزش نکردن، عدم مراقبت شخصی، پرخوری، بیشتر اوقات بیرون از خانه غذا خوردن و خوردن غذاهای ناسالم بیشتر در تغییر وزن نقش دارند. جدا شدن از عزیزانی که مشوق عادات غذایی سالم‌تر یا سازگارتر بودند نیز می‌تواند یک عامل موثر باشد.

10- مقابله با علائم فیزیکی غم

متاسفانه هیچ روشی برای از بین بردن یا اجتناب از علائم فیزیکی غم و اندوه که ممکن است پس از از دست دادن عزیزتان تجربه کنید، وجود ندارد. اندوه اگرچه دشوار و اغلب دردناک است، اما پاسخی طبیعی و ضروری به مرگ یک عزیز است و بیشتر افراد با گذشت زمان شاهد کاهش اثرات جسمی ناشی از اندوه خواهند بود. پذیرش احساس غم در این افراد به مرور ایجاد شده و تقویت می شود.

برای برخی علائم مانند ناراحتی معده، داروهای ضدافسردگی ممکن است مفید باشند. این داروها را بدون تجویز پزشک مصرف نکنید. اگر هر یک از عوارض جسمی که تجربه می‌کنید به موقع فروکش نمی‌کند یا احساس غیرقابل تحملی دارید، با پزشک خود مشورت کنید. این امر به ویژه درد یا ناراحتی جسمی، مشکلات گوارشی، بیماری یا آنفلوآنزا، یا بیماری مزمن موجود را بدتر خواهد کرد.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
هدیه اصفهانی هدیه اصفهانی
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
الهام نیکویی الهام نیکویی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
سارا مددزاده سارا مددزاده
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
محمد جواد افشاری نژاد محمد جواد افشاری نژاد
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
لیلا شکوری لیلا شکوری
دکتری روانشناسی
از 200,000 هزار تومان
سعید بابایی سعید بابایی
دکتری روانشناسی
از 150,000 هزار تومان
مژگان افضلی مژگان افضلی
دکتری روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
محمد رضا رئیسی محمد رضا رئیسی
دکتری روانشناسی
از 125,000 هزار تومان

پیشنهاد ویکی روان چیست؟

همانطور که مشاهده کردید، عوارض غصه خوردن زیاد بر تمام جنبه های زندگی ما تاثیر مخرب دارد.

اگر به هر دلیل درگیر ناراحتی و اندوه شده اید، حتما برای درمان اقدام نمائید. بهترین درمان در این موارد کمک گرفتن از مشاور روانشناس است که به صورت ریشه ای موضوع بررسی و درمان شود.

شما دوست عزیز می توانید از سراسر دنیا در جلسات مشاوره متنی روانشناسی سایت ویکی روان شرکت کرده و با مشاور مورد نظرتان جلسه مشاوره غیرحضوری برگزار نمائید. با این حال امکان رزرو مشاوره تصویری با روانشناس برای ارتباط بصری بهتر وجود دارد. اگر مدت زیادی است در معرض غوارض غصه خوردن قرار دارید، با خرید پکیج مشاوره روانشناسی می توانید برای مدت طولانی تری با متخصص در ارتباط بوده و در واقع مشاوره ارزان روانشناسی خریداری کنید.

مشاوره افسردگی خارج از کشور

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا