مطالب روانشناسی خانواده در ویکی روان

مدیریت روابط با خانواده همسر با 13 روش روانشناسی

چطور با خانواده همسر رفتار کنیم؟

مدیریت روابط با خانواده همسر می تواند یکی از راه های تجربه یک زندگی مشترک شیرین و دلچسب باشد. اگر بدانید نحوه ارتباط با خانواده همسر چطور باید باشد شانس در خانه شما را زده است! یکی از دلایل مراجعه عموم به جلسات مشاوره طلاق عدم آشنایی با اهمیت رابطه با خانواده همسر است. به هر حال در این مطلب سایت مشاوره روانشناسی ویکی روان به تمام جنبه های رابطه با خانواده همسر از دید روانشناسی می پردازیم، موضوعی که همیشه در جلسات مشاوره خانواده درباره آن صحبت می شود.

راه مدیریت روابط با خانواده همسر چیست؟

نحوه ارتباط با خانواده همسر

با بخش مقالات سایت ویکی روان همراه باشید.

می دانید تعریف علمی خانواده چیست؟ به اهمیت آن واقف هستید؟ خانواده جایی است که در آن احساس آرامش می کنید پس یادتان باشد منظور از راه های مدیریت روابط با خانواده همسر ایجاد تنش و اعصاب خوردی نیست، بلکه نحوه ارتباط با خانواده همسر روش هایی را نشان می دهد تا در کنار هم از زندگی بیشتر لذت ببرید.

همانطور که بارها در ویکی روان در بخش مقالات خانواده، درباره نقش و اهمیت بسیار زیاد خانواده در روانشناسی گفتیم، خانواده همسر شما قسمت مهمی از زندگی همسرتان است و به همین جهت آنها به بخشی مهم زندگی شما نیز تبدیل می ‌شوند.

معمولا ایجاد تعادل بین نیازهای شما با نیازهای دیگران خصوصا نیازهای یک خانواده کاملا جدید آسان نیست. اما ایجاد هماهنگی خانوادگی امکان پذیر بوده و ارزش آن را دارد که برایش تلاش کنید.

افراد زیادی در بخش مشاوره آنلاین روانشناسی ویکی روان این سوالات را مطرح می کنند که:

  • چطور با خانواده همسر رفتار کنیم؟
  • چگونگی رابطه با خانواده همسر را توضیح دهید.
  • ارتباط با خانواده همسر بعد ازدواج چه اصولی دارد؟

پیش از شروع یادتان باشد مدیریت روابط با خانواده همسر نیاز به دقت، تمرین و ممارست زیاد دارد و آنقدر هم راحت نیست که فکر می کنید، پس چند بار روش های ارتباط با خانواده همسر که در ادامه آورده شده اند را بخوانید تا در آنها استاد شوید.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
آرزو محمدی آرزو محمدی
مشاور تغذیه
از 75,000 هزار تومان
کورش مهدیون کورش مهدیون
مشاور روانشناس
از 150,000 هزار تومان
بهشته طهماسبی زاده بهشته طهماسبی زاده
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
سید محمود شاهورانی سید محمود شاهورانی
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
رویا قشقائیان رویا قشقائیان
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
لیلا شکوری لیلا شکوری
دکتری روانشناسی
از 150,000 هزار تومان
معصومه چوبین معصومه چوبین
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
رضوان شمس رضوان شمس
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان

چرا باید از شیوه روابط با خانواده همسر مطلع باشیم؟

یکی از موضوعات همیشگی در جلسات مشاوره زوج درمانی به شیوه ارتباط با خانواده همسر مربوط می شود. اینکه زوجین نمیدانند نحوه ارتباط با خانواده همسر چطور باید باشد مشکلات زیادی برای آنها ایجاد می کند.

کار یک مشاور خانواده آنلاین و با تجربه این است که شیوه صحیح رابطه با خانواده همسر را به آنها آموزش دهد. به همین منظور اگر پیشگیری از اختلاف با خانواده همسر به نکات زیر توجه کنید:

۱- با همسرتان همکاری کنید

یکی از پیش نیازهای ازدواج کردن این است که بدانید چطور با همسرتان تعامل داشته باشید. این از مهم ترین اصول همسرداری موفق است که در جلسات مشاوره ازدواج آموزش داده می شود.

برخورد خوب با خانواده همسرتان در ابتدا با نحوه رفتار با خود همسر شروع می‌ شود. به خاطر داشته باشید که شما در این زمینه با هم همکاری ‌کنید چون خانواده همسر یکی از اعضا خانواده شما هستند.

هرگز همسرتان را در موقعیتی قرار ندهید که مجبور باشد بین شما و اقوام خود یکی را انتخاب کند. اگر این کار را انجام دهید، همسرتان را درگیر یک کار غیرممکن می‌ کنید.

در عوض، سعی کنید رابطه همسرتان را با پدربزرگ و مادربزرگ، پدر و مادر و خواهر و برادرش درک کنید. در صورت امکان سعی کنید از آن رابطه حمایت کنید. حتی اگر همسر شما پدر و مادر بداخلاقی داشته باشد، آنها پدر و مادر او هستند.

در واقع اولین اصل در مدیریت روابط با خانواده همسر این است که در کنار همسرتان آنها را بپذیرید و برای روابط بهتر پیش قدم شوید.

پیشنهاد می کنیم مقاله بد رفتاری خانواده همسر را در ویکی روان مطالعه کنید.

۲- در رابطه با خانواده همسر باید مرزها و محدودیت‌ ها را تعیین کنید

رابطه با خانواده همسر

حدود رابطه با خانواده همسر باید مشخص شود، یعنی با همسرتان صحبت کنید که چه چیزی مهم است و چه چیزی مهم نیست.

به عنوان مثال، اجازه می ‌دهیم کودکمان در هر زمانی هر چیزی بخورد، حتی اگر ده دقیقه قبل از شام از ما بستنی بخواهند، در جواب خواهیم گفت “باشه ولی باید شامت را خوب بخوری”. اما در مورد تکالیف مدرسه واقعا سختگیر هستیم و نمره زیر ۲۰ را قبول نداریم.

با همکاری کردن به عنوان یک تیم، ارزش‌ های خانواده خود را تنظیم کرده و سپس ارزش ‌های خود را به خانواده همسرتان منتقل کنید. همه ارزش ‌های شما و همه قوانینتان، این راهی برای مدیریت کردن خانواده خودتان هم هست چون باید در خانواده قانون داشته باشید.

بله هوانطور که می بینید نحوه ارتباط با خانواده همسر قوانین و اصول جالبی دارد که حتی به بهبود روابط زناشویی شما هم کمک می کند.

۳- به اصول خود پایبند باشید

روی اصول و عقاید خود پا فشاری کنید، این از اصول زندگی مشترک است که همه باید بدانند. به عنوان مثال اگر دوست ندارید به صورت سرزده و اتفاقی در میان جمعی قرار بگیرید، به خانواده همسرتان بگویید که قبل از آمدن به خانه شما، حتما تماس بگیرند. اگر آنها شما را نادیده گرفتند، دفعه بعد که این اتفاق افتاد، در را باز نکنید.

شاید این مورد از مدیریت روابط با خانواده همسر برایتان قابل درک نباشد، اما دوست عزیز همانطور که بارها در جلسات مشاوره تلفنی خانواده گفته شده است، دیگران باید به اصول و خواسته های شما احترام بگذارند، همانطور که شما به آنها احترام می گذارید.

۴- مستقیما ارتباط برقرار کنید

در صورت امکان، از برقراری ارتباط از طریق شخص ثالث خودداری کنید! شیوه تعاملات در خانواده باید مستقیم و رو راست باشد!

از همسرتان نخواهید که با خواهر یا برادرش در مورد کاری که باعث صدمه زدن به احساسات شما شده صحبت کند. مستقیم با خواهر شوهرتان صحبت کنید.

اگر چیزی شما را آزار داد، هرچه سریعتر به آن رسیدگی کنید. گاهی اوقات ممکن است این یک مشکل اصلی یا یک سوتفاهم باشد.

اگر موردی شما را اذیت می کند یا موجب رنجش شما می شود با کمال احترام به صورت خصوصی آن را مطرح کنید این نحوه ارتباط با خانواده همسر می تواند همیشه شما را در کنار هم نگه دارد.

۵- برای ارتباط با خانواده همسر باید خود را بهتر بشناسید

اصول روانشناسی خانواده می گوید برای ارتباط بهتر با خانواده همسر باید روی رفتار و ویژگی های باطنی خودتان سرمایه گذاری کنید.

یادتان باشد یکی از اصول مهم در مدیریت روابط با خانواده خود و همسر این است که خودتان را بشناسید و دست کم نگیرید.

طبق توصیه‌ های همیشگی مشاوره افزایش اعتماد به نفس، سعی نکنید خود را به فردی تبدیل کنید که خانواده همسرتان می ‌خواهند.

به عنوان مثال، اگر آنها به دنبال خانم خانه داری هستند و شما یک وکیل شرکتی با قدرت بالا یا یک فرد کارآفرین هستید، چه می ‌کنید؟ شما در روز تعطیل هیچ تعهدی برای پختن نان و کارهای سنگین خانه ندارید. می ‌توانید مانیکور کنید و با دوستتان به خرید بروید 🙂مشاوره خانواده آنلاین و تصویری در ویکی روان

۶- با برنامه همراه شوید

هر پدر بزرگی دوست ندارد که سینک آشپزخانه شما را تعمیر کند و هر مادر بزرگی هم دوست ندارد با نوه‌ هایش کلوچه بپزد. کلیشه ها را کنار بگذارید و تفکر خود را با واقعیت شرایط تنظیم کنید. انتظار بی جا از دیگران نداشته باشید.

مدیریت روابط با خانواده همسر یعنی آن افراد را همانطور که هستند بپذیرید و با این واقعیت نجنگید، یادتان باشد نقش آزادی در خانواده بسیار مهم و ویژه است. این موضوع در خانواده های ترکیبی اهمیت بیشتری پیدا می کند.

۷- در ارتباط با خانواده همسر یاد بگیرید آرام باشید

من همیشه عادت دارم کارهایم را شتاب ‌زده و باعجله انجام دهم. ولی خوشبختانه همسرم عاقلانه رفتار می کند. در بسیاری از مواقع، بهترین کار، کاری انجام ندادن است. نقش خود را خوب بازی کنید، از توهین‌ و تحقیر خانواده همسر خود اجتناب کنید.

تحت هیچ شرایطی توهین نکنید چه زمانی که حضور دارند چه زمانی که نیستند! احترام در خانواده اهمیت زیادی دارد، نباید حرمت ها شکسته شوند. در جلسات مشاوره خانواده و ازدواج می توانید از مشاور روانشناس برای کسب اطلاعات در مورد احترام به خانواده همسر اطلاعات کسب کنید.

مشاوران پیشنهادی ویکی روان برای مسائل خانوادگی:

۸- عاقل باشید

می بینید که رابطه با خانواده همسر چه نکات جالبی دارد، بله موارد زیادی برای یادگیری وجود دارند.

والدین شما باید شما را دوست داشته باشند و این یک قانون است. اما خانواده همسرتان این طور نیستند. این واقعیت را بپذیرید که خانواده همسرتان پدر و مادر شما نیستند و از همان قوانین پیروی نمی کنند.

سعی کنید “متفاوت” نه “بهتر” یا “بدتر” فکر کنید. برای این کار ، نکات کوچک را در نظر بگیرید و در مورد موضوعات اصلی مذاکره کنید.

بیاموزید که وضعیت را از نظر همسر خود ببینید و حتی اگر موافق نیستید، مانند یک فرد بزرگتر رفتار کنید.

مشاوره متنی خانواده

۹- در ارتباط با خانواده همسر با سیاست عمل کنید

شاید بارها شنیده اید که می گویند با سیاست داشتن حدود رابطه با خانواده همسر و مشخص کن و آنها را مدیریت کن، اما کسی نمی داند سیاست داشتن در روابط یعنی چی؟

به عنوان مثال فردی به مشاور خانواده می گفت، من از گوشت ماهی متنفرم! من هرگز آن را نمی خورم و به ندرت آن را می پزم. با این وجود، سالها مادر شوهرم وقتی برای شام به خانه او می آمدیم گوشت ماهی می‌ پخت. 🙂

اگر این فرد بدانید نحوه مدیریت روابط با خانواده همسر چطور است می تواند شرایط را حتی به سمت خود تغییر دهد اما فردی که چیزی از رابطه با خانواده همسر نمی داند همیشه اوضاع را به سمت بدتر شدن سوق میدهد.

۱۰- در رابطه با خانواده همسر مهربان باشید

مدیریت روابط با خانواده همسر

یکی از راه های خوشحال کردن همسر این است که با خانواده او با احترام رفتار کنید و مهربان باشید. این نشان دهنده تربیت خانوادگی شما است.

حتی اگر مجبور هستید دندان‌ هایتان را روی هم فشار دهید، سعی کنید چیز خوبی بیان کنید و اگر واقعا نمی‌ توانید حرف خوبی بزنید، ساکت شوید و لبخند بزنید.

البته این مورد تنها به مدیریت روابط با خانواده همسر محدود نمی شود بلکه در ارتباط با دیگران هم باید مهربانی خرج کنید. پیشنهاد می کنیم مطلب راه های اثر گذاشتن بر دیگران را حتما در ویکی روان مطالعه نمائید.

۱۱- در ارتباط با خانواده همسر، خود را راضی نگه دارید، اما خودتان را گول نزنید!

یک دوست بسیار عزیز این داستان را تعریف می کند:

هنگامی که من فرزند اولم را باردار بودم، پدر همسرم برایم یک هدیه ویژه خرید. او برایش یک قبر خریده بود و وقتی پرسیده بود که چرا قبر خریدی؟ پاسخ دادند که ممکن است بعد از تولد زنده نمانی و باید آماده باشی و آن خانم هم با خنده هدیه را پذیرفته و تشکر کرده بود.

حالا سوال این است، شما در برابر این هدیه چه عکس العملی از خود نشان می دهید؟ 😀

می بینید که رابطه با خانواده همسر می تواند گاهی از چیزی که فکرش را می کنید عجیب تر و غیرقابل پیشبینی تر باشد اما این شما هستید که می توانید به آنها جهت دهید و خود را راضی نگه دارید.

12- رابطه خوبی بین خانواده همسر و خانواده خودتان ایجاد کنید

حتی اگر فرهنگ خانوادگی بین شما متفاوت است، اما حتما مشتراک زیادی بین شما وجود دارد. در مقاله انتظار مردان از همسرشان توضیح دادیم یکی از کارهایی که خانم ها می توانند انجام دهند همین مورد است.

رابطه با خانواده همسر زمانی معنا پیدا می کند که از بودن در کنار هم لذت ببرید و باعث پیشرفت و ترقی هم شوید.

مشاوره رابطه با خانواده همسر همین کار را می کند. در این جلسات به بررسی اهمیت رابطه با خانواده همسر پرداخته می شود تا افراد بتوانند روابط با خانواده همسر را به خوبی مدیریت کنند.

13- انعطاف داشته باشید

در مقاله روابط اجتماعی چیست توضیح دادیم که برای تجربه ایمن و سازنده با انسان ها باید منعطف باشید و تاکید صد در صدی بر موضع خود نداشته باشید. اگر نمیدانید چطور با خانواده همسر رفتار کنیم باید این اصل را در زندگی خود اجرا کنید.

یادتان باشد انسان ها نظری در مورد افکار و امیال شما ندارند، پس با آنها صحبت کرده و ارتباط سازنده ایجاد کنید.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
الهام نیکویی الهام نیکویی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
جواد صادق الحسینی جواد صادق الحسینی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
بهاره محسنی بهاره محسنی
مشاور روانشناس
از 175,000 هزار تومان
سیما حداد سیما حداد
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
مارال حقیقی کرمانشاهی مارال حقیقی کرمانشاهی
دکتری روانشناسی
از 225,000 هزار تومان
سعید بابایی سعید بابایی
دکتری روانشناسی
از 150,000 هزار تومان
سید حامد واحدی اردکانی سید حامد واحدی اردکانی
دکترای روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
مریم حاجی وزیری مریم حاجی وزیری
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان

پیشنهاد ویکی روان به شما

همیشه ارتباط با یک مشاور روانشناس خانواده می تواند راه های مدیریت روابط با خانواده همسر را آسان تر کند، اگر در ارتباط با خانواده همسرتان به بن بست خورده اید و نمی دانید چکار کنید پیشنهاد می کنیم با مراجعه به بخش مشاوره روانشناسی غیرخضوری در ویکی روان با مشاور مورد نظرتان درباره نحوه ارتباط با خانواده همسر جلسه مشاوره صوتی و تصویری برگزار نمائید.

حتی عزیزان خارج از ایران می توانند در ویکی روان مشاوره روانشناسی خارج از کشور با پرداخت ارزی و دلاری خریداری کنند. اگر تمایل به مشاوره تصویری روانشناسی دارید، از مشاوره اینترنتی استفاده کنید. همچنین با خرید پکیج مشاوره روانشناسی از تخفیف ویژه ویکی روان بهره مند می شوید.

مشاوره روانشناسی ارزان

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا