مطالب روانشناسی خانواده در ویکی روان

راه‌ های ایجاد آرامش در خانواده چیست؟ (22 روش خاص)

برای آرامش در خانه چه باید کرد؟

راه‌ های ایجاد آرامش در خانواده کمک می کند تا تمام اعضا در کنار هم از زندگی لذت ببرند و شکوفا شوند. در جلسه های مشاوره خانواده مفصل درباره اهمیت و عوامل ایجاد آرامش در خانه خانواده صحبت می شود که قصد داریم در این مطلب ویکی روان به بخشی از آنها اشاره کنیم. یادتان باشد مطالب مربوط به آرامش در خانه در جلسات مشاوره روانشناسی مورد بحث قرار می گیرند چون راهکارهایی اختصاصی هستند. اما در این مقاله سایت سلامت روان ویکی روان به اصول اولیه و مهارت های حفظ آرامش در محیط خانواده می پردازیم.

راه های ایجاد آرامش در خانواده چیست؟

تعریف خانواده از دیدگاه روانشناسی
تعریف خانواده از دیدگاه روانشناسی

با بخش وبلاگ روانشناسی در ویکی روان همراه باشید.

در ادامه به مهم ترین راههای ایجاد آرامش در خانواده اشاره می کنیم، لازم است بدانید منظور از خانواده چیست و بارها نکات زیر را بخوانید تا در ایجاد آرامش در خانواده استاد شوید.

از دید علم روانشناسی هر خانواده امروزی شرایط خاصی دارد و نسل جوان نیازهای متفاوتی از آن طلب می کند. به همین دلیل آرامش نداشتن در خانه زمینه پسرفت و عدم رشد اعضای خانواده را فراهم می کند.

اهمیت آرامش در خانواده چیست؟

وجود آرامش در خانه و خانواده باعث می شود اعضا به شکوفایی برسند و بتوانند در کنار هم رشد کنند.

اهمیت آرامش در خانواده آنجایی خود را نشان می دهد که متوجه شویم وجود آن در نهایت باعث بروز آرامش در جامعه می شود و افراد می توانند به نسخه بهتری از خود تبدیل شوند. به همین خاطر یکی از مهم ترین اهداف در جلسه های مشاوره خانواده آنلاین یا حضوری این است که افراد در بستر خانواده به آرامش برسند.

اگر نیاز به آرامش در زندگی دارید باید بتوانید محیط خانه را شاد نگه دارید. جامعه ایرانی بیش از هر چیز الان به داشتن خانواده شاد بین مردم نیاز دارد.

۱- رفتارتان همیشه مورد توجه است

یکی از مشکلات خانواده که به وفور در جلسات مشاوره تلفنی روانشناسی هم زیاد مورد بحث قرار می گیرد این است که گاهی اوقات اعضای خانواده پا روی دم یکدیگر می ‌گذارند و موجب ایجاد هیجاناتی ناخواسته در خانواده می‌ شوند. با شناخت این الگو، از جدایی و فاصله گرفتن اعضای خانواده اجتناب خواهید کرد. برای شکستن این چرخه باید از انجام کارهایی خاص اجتناب کنید.

۲- یکدیگر را تحقیر نکنید

یکی از راه‌ های ایجاد آرامش در خانواده این است که احترام همدیگر را حفظ کنید.

اگر در خانواده ‌تان به شوخی یکدیگر را یاغی یا گوسفند سیاه می ‌نامید، به جای از کوره در رفتن بگویید: “می‌دانم من یک ‌دانه و بی ‌همتا هستم. اینطور بهتر نیست؟ حتی اگر آنها متوجه منظور شما نشوند به احتمال زیاد از اظهار نظرهای مجدد اجتناب می ‌کنند تا بازخورد شما را نبینند.

خلاصه نباید در خانواده به بدی با هم صحبت کنید تا مدام همدیگر را دست بیندازید چون موجب دعوای خانوادگی می شود و با این کار آرامش در خانه را از بین می برید.

۳- مرزهای کاری را مشخص کنید

معمولا زمانی که در سنین پایینی هستیم کارهای زیادی توجه ما را به خود جلب می‌ کنند، اما باید برای کارها مرزهای دقیقی تعیین کنیم و نگذاریم خواسته‌ های بی پایان کار بر زندگی خانوادگی‌ ما تاثیر بگذارد.

یکی از مهم ترین عوامل ایجاد آرامش در خانواده این است که با قاعده پیش بروید و زندگی را بر خانواده خود سخت نکنید.

افراد زیادی که دچار اعتیاد به کار هستند نمی توانند علی الرغم درآمد زیاد به خانواده رسیدگی کنند. چون برای برای آرامش در خانه باید وقت بزارید و به اعضا حمایت معنوی و حضوری بدهید.

مشاوران پیشنهادی ویکی روان برای ایجاد آرامش در خانواده:

۴- برای آزاد کردن انرژی بهتر است ورزش کنید

انواع خانواده

هیچ چیزی مثل ورزش کردن منظم به ما انرژی نمی دهد! به همراه فرزندانتان بخندید و تحرک داشته باشید. هنگامی که فشاری بر شما وارد می ‌شود، بسیار مهم است که آن را به روش فیزیکی آزاد کنید.

این کار باعث ترشح هورمون های احساس خوب و شادی مختلف در بدن و ایجاد آرامش در افراد می شود. با همین تکینیک های ساده می توان زمینه آرامش خانواده راه فراهم کرد.

۵- ساختار را تا آنجا که ممکن است حفظ کنید

یک مشاور خانواده خوب همیشه می گوید که ساختار باعث می ‌شود بچه‌ ها احساس امنیت کنند. وقتی سرتان شلوغ است و درگیر کارهای زیادی هستید، وسوسه انگیز است که ساختار را رها کرده و فقط سعی کنید که از آن شرایط رهایی یابید.

اما این آشفتگی در واقع انواع استرس را به همراه خواهد داشت. بیش از حد به اصلاح خود یا فرزندانتان نپردازید. آرامش مهمتر از حضور در هر رویدادی است. اگر اعضای خانواده تنش و استرس زیادی تجربه می کنند و کیفیت زندگی آنها کاهش یافته است، می توانید در ویکی روان از جلسات مشاوره برای استرس به صورت غیرحضوری استفاده نمایید.

۶- صادقانه دعا کنید

با دعا آرامش را به قلب و ذهنم خود برسانید. هر لحظه تمرکز داشتن بر خدا یادآور این نکته است که شخصی بزرگتر از خودم دارم که به او تکیه می کنم. در واقع از بهترین راه‌ های ایجاد آرامش در خانواده ایجاد و حفظ بخش روحانی زندگیتان است تا واقعا به آرامش برسید.

۷- با هم بخوانید و برقصید

اصلا خجالت نکشد، به کودک درونتان فرصت زندگی کردن بدهید. هنگام پختن شام می‌توان موسیقی پخش کرده و با فرزندانتان بخوانید.

بچه ها والدین را می بینند و از آنها یاد می گیرند. اینکه چگونه در خانه آرامش داشته باشیم کاملا به شیوه رفتاری شما در خانه و شاد بودنتان به عنوان والد بستگی دارد.

۸- مدیریت بی نظمی ‌ها

روش های مدیریت خانواده

مدیریت بی نظمی یک چالش واقعی است. برخی عادت دارند وسایل را زمین بگذارند و آنها را رها کنند تا اینکه در هر اتاق انبوهی از وسایل روی هم جمع شوند.

حتی اگر آنها را نادیده بگیرند، در پس ‌زمینه ذهن تلنگر خواهند زد. انجام به موقع کارها، برای احساس آرامش در طولانی مدت در انواع خانواده لازم است.

۹- با دقت بیشتری به تعارض بپردازید

داشتن خانه ای آرام به معنای انتخاب صلح بوده و اجازه ندادن درگیری با همسر یا فرزندان است. گاهی اوقات ناامیدی ناشی از چندین رویداد غیر مرتبط در روز است. قبل از شروع تعارض مطمئن شوید که کار شایسته را انجام می دهید و در ارائه مشکل با احترام و آرامش رفتار می‌ کنید.

۱۰- یکی از عوامل ایجاد آرامش در خانواده خندیدن است

تقریبا غیرممکن است که همزمان از ته دل بخندید و استرس هم داشته باشید. خندیدن باعث آزاد شدن انرژی خوب در داخل بدنتان و خانه شما می ‌شود.

قبلا در ویکی روان درباره اهمیت خنده آگاهانه صحبت کردیم. در جلسات مشاوره افسردگی هم متخصصین تاکید زیادی به استفاده از خنده دارند و پاسخ روانشناسی به سوال برای آرامش در خانه چه باید کرد همیشه این است که شادی را از خودتان شروع کنید تا به دیگران سرایت کند.

۱۱- از راه‌ های ایجاد آرامش در خانواده این است که کمتر تلویزیون تماشا کنید

تلویزیون همراه با سر و صدا و درگیری شخصیت ‌هاست. در واقع این “سر و صدای پس زمینه” تنش بیشتری به فضای خانه شما می ‌افزاید. فقط زمانی که واقعا چیزی را تماشا می ‌کنید تلوزیون را روشن کنید.

ما همیشه طرفدار آزادی در خانواده هستیم، اما باید محدودیت های هوشمندانه ای هم در نظر گرفته شود. یادتان باشد یک خانواده موفق خانواده ای است که زمینه رشد و نمو اعضا را فراهم کند که یکی از این زمینه ها ایجاد آرامش در خانه و خانواده است.

اگر در این مسیر نیاز به کمک دارید از متخصص استفاده کنید. کار مشاور خانواده بررسی اختصاصی شرایط و ارائه راهکار است.

۱۲- طبیعت را به درون خانه بیاورید

گیاهان در خانه اثر آرام‌ بخشی دارند. پرورش گیاهان در فضای باز و داخل سالن پیشنهاد خوبی هستند. وقتی بیرون می ‌روید برای خود گل بخرید و با تمام وجود بویش کنید.

وجود گل در خانه باعث می شود اعضا احساس آرامش و نزدیکی کنند.

۱۳- وسایل خانه را جمع و مرتب کنید

مشاوره روانشناسی جنسی در ویکی روان

وسایل خانه خود را ساده بچینید و از شر وسایل اضافی که لازم ندارید یا دوستش ندارید، راحت شوید. به این ترتیب، مطمئنا سر و صدای زیادی در خانه تان خواهد پیچید.

اگر وسایل زیادی دارید، مسلما وقت و انرژی خود را صرف پاکسازی، مرتب سازی، جابجایی و تمیز کردن می کنید، این زمان و انرژی را می توانید صرف کارهای دیگر کنید.

۱۴- کودکان را برای بازی به فضای باز ببرید

البته این یک شوخی است اما بهتر است برای آرام کردن جو خانه، کودکان را برای بازی به فضای باز ببرید. آنها باید دویدون و بازی کردن در فضای بیرون را تجربه کنند تا انرژیشان تخلیه شود. در واقع این مورد از راه‌ های ایجاد آرامش در خانواده و بچه ها است.

این کار باعث ایجاد تعاملات بین اعضای خانواده هم می شود که در نهایت نزدیکی بیشتری را برای آنها به همراه دارد.

۱۵- کارهای خانه و روزمره خود را انجام دهید

یکی از مهم ترین عوامل ایجاد آرامش در خانواده این است که کارهایتان را با برنامه و دقیق انجام دهید.

مرتب لباس ‌ها و ظرف ‌ها را بشویید و جارو بکشید تا از تجمع لباس و ظوف و بهم ریختگی اجتناب کنید. خودتان را به برخی از کارهای روزمره عادت دهید تا مطمئن شوید خانه شما با کمترین تلاش مرتب می ‌شود.

اگر مقیم ایران نیستید، می توانید در سایت ویکی روان با پرداخت ارزی توسط کارت های بین المللی مشاوره خارج از کشور با بهترین مشاوران روانشناس خریداری کنید. مشاوره تصویری روانشناسی به دلیل شیوه برگزاری از کیفیت بالایی برخوردار است و برای موضوعاتی مانند ایجاد آرامش در خانواده موثر هستند.

۱۶- محول کردن کارها

با توجه به نکاتی که در بالا در مورد انجام کارهای خانه ذکر شد، درخواست کمک را فراموش نکنید. کارهای خانه را به همه افراد در خانه واگذار کنید تا همه کار خود را انجام دهند و فشار کمتری به شما وارد شود.

از این گذشته، شما تنها کسی نیستید که این بی ‌نظمی را ایجاد کرده، پس چرا شما باید تنها کسی باشید که خانه را مرتب می‌ کند.

۱۷- وسایلتان را انبار نکنید

شرکت در جلسه مشاوره پیش از طلاق آنلاین

با داشتن وسایل کمتر خانه ‌ای آرامتر خواهید داشت که در آن فضا و جریان انرژی بیشتری وجود دارد. در نهاست تمام اعضای خانواده این احساس مثبت را دریافت و به هم منتقل می کنند.

۱۸- رنگها و الگوها را با دقت انتخاب کنید

در یک خانواده موفق همه چیز با دقت انتخاب می شود. یکی از راه های ایجاد آرامش در خانواده این است که محیط اطراف را با دقت تزئین کنید.

رنگ های روشن، جسورانه و طرح‌ های بزرگ بیشتر چشم و مغز را مشغول می‌ کنند. وقتی می ‌خواهید تنوع و کنتراست اضافه کنید، تن های آرام و خنثی را انتخاب کنید و به جای طرح، بافت را امتحان کنید.

در ویکی روان بخوانید: بهترین راه های مدیریت کردن خانواده چیست؟

۱۹- به سراغ روشنایی استراتژیک بروید

وقتی می خواهید در رختخواب راحت باشید و قبل از خواب کتاب بخوانید، چراغ های روشن و براق سقف مناسب نیستند. به همین ترتیب، هنگام پختن شام یا بررسی ایمیل های خود نیز چراغ های کم نور مناسب نیستند.

۲۰- فضاهای خالی را دریابید

فضای خالی خوب هستند! چه روی یک دیوار، کف، قفسه و میز وسوسه نشوید که فضا‌های خالی را پر کنید. اگر نمی خواهید در آن فضا کاری انجام دهید، آنجا را رها کنید! اگر می خواهید آن را پر کنید، پس حتماً آن را با چیزی پر کنید که مناسب آن مکان باشد!

این کار موجب نظم در خانه می شود.

21- با دیگران روابط سازنده و مفید داشته باشید

خانواده هایی که با دیگران می توانند ارتباط سالم و مفید داشته باشند سلامت روان سالم تری دارند.

برای آرامش در خانه باید افراد یا گروه هایی را در نظر بگیرید که از نظر فرهنگی، اجتماعی، مالی و عقیدتی تشابهات زیادی با شما داشته باشند. این کار برای ایجاد و حفظ آرامش خانواده ضروری است.

از اطرافیان و فامیل ها استفاده کنید. مدیریت با خانواده همسر را طوری انجام دهید که از سپری کردن زمان با آنها لذت ببرید.

22- استفاده از موبایل را محدود کنید

از سنین کم به بچه ها آموزش دهید استفاده از موبایل باید هدفمند و با برنامه باشد. اهمیت خانواده در ایجاد عادت های جدید و نهادینه کردن آنها انکار ناپذیر است.

در جلسات مشاوره کودک متخصصین تاکید زیادی بر رفتار والدین و شیوه تعامل آنها برای ایجاد رفتارهای سازنده جدید در دیگر اعضا دارند که نتیجه آن تاثیر مستقیم بر آرمش در خانه و خانواده دارد.

پیشنهاد ویکی روان چیست؟

به ۲۰ مورد از بهترین راه های ایجاد آرامش در خانواده اشاره کردیم. خوب این موارد را بخوانید تا در آنها استاد شوید.

اگر احساس می کنید آرامش از خانه شما رفته است یا نیاز به پیشنهادات بیشتری دارید می توانید در بخش مشاوره آنلاین روانشناسی در سایت ویکی روان به بهترین مشاورین کشور به شکل صوتی و تصویری از سراسر دنیا جلسه برگزار کنید و راه های رسیدن به آرامش در خانواده خود را از او بخواهید.

ویکی روان این امکان را فراهم کرده تا با مشاوره روانشناسی متنی به صورت نوشتاری با متخصص در ارتباط باشید که مشاوره متنی خانواده یکی از آنها است.

با این حال می توانید از مشاوره تلفنی با روانشناس برای ارتباط صوتی از سراسر ایران استفاده کنید و متوجه شوید چگونه در خانه آرامش داشته باشیم؟

مشاوره خانواده برای ایرانیان خارج از کشور

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

یک دیدگاه

  1. با سلام خداروشکر که لایق شکر گذاری هست…
    خانواده اساس و بنیاد جامعه…
    بنظر شخص حقیر زمانی که خانواده آرام نباشد مملکت نارام میشود وظیفه افراد خانواده هاست که در این نظم همدلی داشته باشند نمیگم مشکلات نیست تحریم نیست و غیره
    لذا مسئولین وظیفه شان هست بفکر باشند تا جامعه حفظ شود جامعه حفظ نشود مملکتی هم نیست مردم مهمتر از رجال سیاسی هستند وقتی مردم ناراض باشند آن هم اکثریت خدا قضاوت می‌کند و سلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا