بیماری

دلیل حرف زدن با خود چیست؟ (درمان صحبت با خود)

چرا با خودمان حرف می زنیم؟

چرا با خودمان حرف میزنیم؟ دلیل حرف زدن با خود از دید روانشناسی چیست؟ افراد به دلایل مختلفی از جمله حل مساله، استدلال، برنامه ریزی، ایجاد انگیزه و توجه با خودشان صحبت می کنند. گاهی کار به جایی می رسد که مردم فکر می کنند صحبت کردن با خود یک مشکل روانی است و برای درمان به مشاور روانشناس مراجعه می کنند. در ادامه این مطلب سامانه سلامت روان ویکی روان به این سوال پاسخ می دهیم که چرا با خودم حرف میزنم آیا مشکلی دارم؟

دلیل حرف زدن با خود چیست؟ (با خود حرف زدن در تنهایی نشانه چیست؟)

سوالات زیادی در بخش مشاوره سایت ویکی روان دریافت می کنیم که:

  1. چرا با خودمان حرف میزنیم؟
  2. چرا با خودم حرف میزنم؟
  3. حرف زدن با خود مشکل روانیه؟
  4. چکار کنم با خودم صحبت نکنم؟

اینها نشان دهنده همه گیر بودن صحبت با خود بین مردم است!

صحبت کردن با خود امری رایج است و کارشناسان معتقدند صحبت کردن با خودتان به شما کمک می‌کند افکار خود را به شیوه ای سالم و سازنده پردازش کنید.

حرف زدن با خود می تواند با مشکلاتی مانند انواع استرس، اضطراب یا تروما مرتبط باشد. اگر علائم دیگری مانند مشکل در خوابیدن یا احساس ناراحتی شدید را تجربه می کنید، بهتر است به یک مشاور روانشناس استرس مراجعه کنید.

حرف زدن با خودتان طبیعی است. اگرچه گاهی ممکن است مشکلاتی ایجاد کند یا نشانه ای از یک بیماری روانی باشد، در اغلب موارد، شما می توانید بدون نگرانی به این روال ادامه دهید و با خودتان حرف بزنید.

بیشتر مردم گفتگوی درونی دارند، اما بسیاری از افراد همچنین به گفتگوی بیرونی با خود می‌پردازند. تقریباً همه حداقل گاهی اوقات با خودشان به صورت بلند صحبت می‌کنند، اما برخی این کار را بیشتر از دیگران انجام می‌دهند.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
آنیتا کشاورز کرمانی آنیتا کشاورز کرمانی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
داود لکی داود لکی
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
مژگان افضلی مژگان افضلی
دکتری روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
کورش مهدیون کورش مهدیون
مشاور روانشناس
از 150,000 هزار تومان
لاله دستوری لاله دستوری
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
پریا نوربخش پریا نوربخش
مشاور روانشناس
از 175,000 هزار تومان
محمد رضا رئیسی محمد رضا رئیسی
دکتری روانشناسی
از 125,000 هزار تومان
زهرا جعفری زهرا جعفری
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان

نظر روانشناسی درباره حرف زدن با خود با صدای بلند

در حالی که صحبت کردن با خود با صدای بلند نسبتا رایج است، تحقیقات زیادی در مورد اینکه چرا برخی افراد با صدای بلند با خودشان صحبت می کنند و برخی دیگر این کار را نمی کنند، صورت نگرفته است. مقاله ای که در سال ۲۰۱۹ در مجله Frontiers in Neuroscience منتشر شد که چند توضیح مختلف را مورد بررسی قرار داد.

1- انزوای اجتماعی

یک نظریه درباره صحبت کردن با خود نشان می دهد افرادی که زمان بیشتری را به تنهایی سپری می کنند، ممکن است با احتمال بیشتری با خودشان صحبت کنند. از آنجا که آن ها تعاملات کمتری با دیگران دارند، صحبت کردن باخودشان به عنوان شکلی از ارتباطات اجتماعی عمل می‌کند.

تحقیقات زیادی در حمایت از این نظریه وجود دارد. مطالعات زیادی درباره حرف زدن با خود نشان داده اند بزرگسالانی که در کودکی تنها بوده اند، با احتمال بیشتری با صدای بلند با خودشان صحبت می‌کنند.

یک مطالعه دیگر نشان داد که افرادی که احساس تنهایی می‌کنند و نیاز قوی به تعلق دارند، بیشتر احتمال دارد که با خود صحبت کنند. در این مورد، گفتگوی با خود به عنوان راهی برای پر کردن نیازی عمل می‌کند که از طریق روابط اجتماعی محدود یا نامطلوب برآورده نمی‌شود.

2- اختلال شناختی

این نظریه پیشنهاد می‌کند که افراد ممکن است به دلیل رویدادهای اختلال‌ زا در شناخت، که معمولاً ناشی از نشانه های استرس یا رویدادهای مشابه هستند، با صدای بلند با خود صحبت کنند. به عنوان مثال، احساسات اضطراب یا تمایلات وسواس‌ گونه می‌توانند اختلالات شناختی ایجاد کنند که با افزایش گفتگوی با خود مرتبط است.

برای مثال، یک مطالعه نشان داد افراد زمانی که برای ارائه یک سخنرانی آماده می‌شوند و نسبت به سخنرانی عمومی احساس اضطراب دارند، بیشتر با خود صحبت می‌کنند. این مطالعه همچنین تأثیر گفتگوی مثبت و منفی با خود را نشان داد. افرادی که به صورت منفی یا انتقادی با خود صحبت می‌کردند، بیشتر احتمال داشت که اضطراب سخنرانی عمومی بیشتری را تجربه کنند.

اگر عادت حرف زدن با خود مشکلاتی برای شما ایجاد کرده است، پیشنهاد می کنیم در جلسات مشاوره آنلاین روانشناسی موضوع را با متخصص درمیان بزارید. با این حال باید نظرتان درباره عادت حرف زدن با خود را تغییر دهید.

انواع گفتگوی با خود

حرف زدن با خود

چند نوع مختلف از صحبت کردن با خود وجود دارد. گفتگوی با خود معمولاً یا مثبت است یا منفی، اما می‌تواند از نظر هدف مورد نظر نیز متفاوت باشد.

1- گفتگوی مثبت و منفی

صحبت کردن با خود به صورت مثبت ممکن است شامل بیان تأییدهای خود یا جملاتی باشد که برای حفظ انگیزه و الهام بخشی طراحی شده‌اند. در مقابل، گفتگوی منفی که نشات گرفته از افکار منفی است معمولاً بر روی جملات انتقادی یا سرزنش‌ کننده متمرکز است.

2- گفتگوی آموزشی

این نوع گفتگوی خودمحور بر روی بیان مراحل لازم برای حل یک مشکل یا انجام یک کار متمرکز است و به افراد کمک می کند تا بر حل مشکلات و ارائه راهکار تمرکز کنند. اگر بدانید گفتگوی درونی چیست، می توانید از این شیوه صحبت کردن با خود نهایت استفاده را ببرید.

3- گفتگوی انگیزشی

این نوع گفتار بر تشویق برای انجام یک کار تمرکز دارد. برای مثال، ممکن است به خاطر تلاش‌ هایتان به خود تبریک بگویید یا به خود یادآوری کنید که قادر به موفقیت هستید.

پیشنهاد می کنیم مقاله راه های کنترل ذهن را در ویکی روان مطالعه کنید تا بهتر با اهمیت گفتگو با خود آشنا شده و از آن استفاده مفید ببرید.

حرف زدن با خود چرا چیز بدی نیست؟

علاوه بر اینکه صحبت با خود یک عادت کاملا طبیعی است، گفتار خصوصی یا خودمحور (اصطلاحی علمی برای صحبت کردن با خودتان) می تواند از چند جهت به نفع شما باشد.

مشاوران پیشنهادی ویکی روان برای درمان حرف زدن با خود:

1- می‌تواند به شما در پیدا کردن چیزها کمک کند

شما یک لیست خرید فوق‌ العاده تهیه کرده‌اید. با خودتان می‌گویید که همه چیزهایی را که برای هفته آینده نیاز دارید به خاطر سپرده‌اید و آماده می‌شوید که به فروشگاه بروید. اما لیست را کجا گذاشته‌اید؟ در خانه پرسه می‌زنید و در حال جستجو، زیر لب می‌گویید: «لیست خرید، لیست خرید.»

البته، لیست شما نمی‌تواند پاسخ دهد. اما طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۲ درباره فواید حرف زدن با خود حتی با صدای بلند انجام شده:

گفتن نام هر چیزی که به دنبالش هستید به صورت بلند می‌تواند به شما کمک کند تا آن را راحت‌تر پیدا کنید تا فقط فکر کردن به آن.

نویسندگان این تحقیق پیشنهاد می‌کنند که این روش مؤثر است زیرا شنیدن نام شیء به مغز شما یادآوری می‌کند که به دنبال چه چیزی هستید. این کمک می‌کند تا آن را تجسم کنید و راحت‌تر متوجه آن شوید.

2- می‌تواند به شما کمک کند متمرکز بمانید

معایب حرف زدن با خود

گاهی در جلسات مشاوره تمرکز حواس از تکنیک صحبت کردن با خود برای ایجاد تمرکز فعالانه استفاده می شود.

به آخرین باری که کاری دشوار انجام دادید فکر کنید. شاید شما تخت خوابتان را به تنهایی سرهم کردید، حتی با اینکه دستورالعمل‌ها به وضوح گفته بودند که این کار نیاز به دو نفر دارد. یا شاید مجبور شدید وظیفه‌ای بسیار فنی مانند تعمیر کامپیوترتان را بر عهده بگیرید.

شاید در حین کار کمی از خستگی‌تان با چند جمله اعتراضی (حتی شاید فحش) کاسته‌اید. احتمالاً همچنین در سخت‌ترین قسمت‌ها با خودتان صحبت کرده‌اید و شاید حتی به خود یادآوری کرده‌اید که در حال پیشرفت هستید وقتی که احساس می‌کردید می‌خواهید تسلیم شوید. در نهایت، موفق شدید و گفتگو با خوتان ممکن است به شما کمک کرده باشد.

با این حال اگر صحبت کردن با خود باعث بروز مشکلاتی برای شما شده است، می توانید در سایت ویکی روان از خدمات مشاوره تلفنی با روانشناس از سراسر ایران استفاده کنید. تعداد زیادی از مراجین جلسات مشاوره وسواس فکری از حرف زدن با خود گلایه دارند. در واقع صحبت با خود گاهی به عنوان رفتاری وسواس گونه و از انواع وسواس ها شناخته می شود.

3- حرف زدن با خود می‌تواند به شما انگیزه بدهد

وقتی احساس می‌کنید در جایی گیر کرده‌اید یا با چالش‌هایی مواجه هستید، کمی گفتگوی مثبت با خود می‌تواند تأثیر شگفت‌انگیزی بر انگیزه‌تان داشته باشد.

این کلمات تشویق‌آمیز معمولاً وقتی به صورت بلند بیان می‌شوند، وزن بیشتری دارند تا اینکه فقط به آن‌ها فکر کنید. در نهایت، شنیدن چیزی معمولاً به تقویت آن کمک می‌کند.

اما یک نکته بزرگ وجود دارد که باید در نظر داشته باشید. تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۴ نشان می‌دهد که این نوع خودانگیزشی بهترین نتیجه را زمانی دارد که با خودتان به عنوان شخص دوم یا سوم صحبت کنید.

4- حرف زدن با خود می‌تواند به شما در پردازش احساسات دشوار کمک کند

اگر با احساسات دشواری دست و پنجه نرم می‌کنید، صحبت کردن با خودتان درباره آن‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا آن‌ها را با دقت بیشتری بررسی کنید.

برخی از احساسات و تجربیات آن‌ قدر شخصی هستند که ممکن است احساس نکنید که می‌توانید آن‌ها را با کسی، حتی یک فرد مورد اعتماد، به اشتراک بگذارید تا زمانی که کمی روی آن‌ها کار کرده باشید.

صرف زمان برای این احساسات می‌تواند به شما کمک کند تا آن‌ها را تحلیل کنید و نگرانی‌های احتمالی را از نگرانی‌های واقعی تفکیک کنید. در حالی که می‌توانید این کار را در ذهن یا روی کاغذ انجام دهید، گفتن آن‌ها به صورت بلند می‌تواند به شما کمک کند تا آن‌ها را در واقعیت مستقر کنید.

راه های بهره‌ برداری حداکثری از گفتگوی با خود

درمان حرف زدن با خود

صحبت کردن با خود به وضوح می‌تواند مزایایی داشته باشد، اما کارهایی نیز وجود دارد که می‌توانید انجام دهید تا مطمئن شوید از گفتگوی با خود به بهترین نحو استفاده می‌کنید. استراتژی‌هایی که می‌توانند کمک کنند در زیر آورده شده‌اند. اینها همان تکنیک هایی هستند که متخصصین در جلسات مشاوره استرس و اضطراب به مراجعین آموزش می دهند تا از صحبت کردن با خود نهایت بهره را ببرند.

1- مثبت نگه‌ داشتن

گفتگوی منفی با خود، چه در ذهن و چه به صورت بلند، می‌تواند تأثیرات جدی منفی بر رفاه شما داشته باشد. اگر تمایل دارید بر روی افکار منفی تمرکز کنید یا در آن‌ها غرق شوید، پیدا کردن راه‌هایی برای بازنویسی کلمات‌تان می‌تواند مفید باشد.

یکی از روش های مدیریت احساسات این است که صحبت کردن با خود را در جهت مثبت و خواسته ها یا زیبایی هایی که در زندگی دارید نگه دارید.

2- پرسیدن سوال را فراموش نکنید

پرسیدن سوال از خود درباره آنچه یاد گرفته‌اید یا معنای یک موضوع می‌تواند ابزاری قدرتمند برای بهبود حافظه باشد. زیرا در واقع شما چیزی را یاد می‌گیرید و سپس آن را به خود آموزش می‌دهید، که به تقویت اطلاعات و تثبیت آن در حافظه بلند مدت کمک می‌کند.

در واقع صحبت کردن با خود اگر به شیوه مرور خاطرات مثبت باشد برای تقویت حافظه بسیار مفید است.

خواندن این مطالب که مرتبط با موضوع صحبت با خود هستند توصیه می شود:

3- به آنچه می گویید توجه کنید

صحبت کردن با خودتان زمانی مفیدتر است که واقعا به آنچه می گویید توجه کنید و به آن گوش دهید.

در حالی که گاهی اوقات ممکن است بدون توجه واقعی به محتوای کلمات خود، اتفاقاتی که در حال رخ دادن هستند را به شیوه ای روان تر و آگاهانه تر روایت کنید، گوش دادن و فکر کردن به صحبت های خود می تواند راهی مفید برای به دست آوردن خودآگاهی بیشتر باشد.

می دانید دلیل افسردگی وجود افکار مخرب برای مدت زمان طولانی است. نتایج به دست آمده از جلسات مشاوره برای افسردگی در ویکی روان نشان می دهد می توانید از تکنیک حرف زدن با خود برای درمان افسردگی ها استفاده کنید.

یعنی به ندای درونی و حرف هایی که با خود می زنید توجه کنید. این صحبت ها نشان دهنده نوع افکارتان درباره خودتان هستند. مدیریت حرفهایی که با خودتان می زنید در نهایت حالتان را بهبود می بخشند.

4- استفاده از نفر دوم یا سوم

به جای صحبت کردن با خودتان به عنوان اول شخص، سعی کنید به دیدگاه دوم (شما) یا حتی سوم شخص (او / او / آن ها) روی بیاورید.در یک مطالعه درباره فواید حرف زدن با خود، محققان دریافتند که وقتی افراد به عنوان شخص سوم با خودشان صحبت می کنند، می توانند احساسات خود را بهتر تنظیم کنند. اگر با احساسات دشوار یا استرس زا سر و کار دارید، این کار می تواند بسیار مفید باشد.

این کار در بلند مدت موجب ترشح بیشتر هورمون های شادی شده و حالتان را اصولی بهتر می کند.

درمان کسانی که با خود حرف میزنند

افراد زیادی در بخش مشاوره تصویری روانشناسی ویکی روان این سوالات را مطرح می کنند که:

  • درمان دارویی حرف زدن با خود چیست؟
  • چطور صحبت کردن با خود را مدیریت کنیم؟
  • درمان حرف زدن با خود در روانشناسی چیست؟

معمولاً صحبت کردن با خود مشکلی ندارد، اما این به این معنا نیست که در مواقعی نمی‌خواهید افکارتان را برای خود نگه دارید و آن‌ها را بیان نکنید. به عنوان مثال، دیگران ممکن است گفتگوی شما با خود را مزاحم بدانند، به‌ خصوص اگر در یک فضای کاری مشترک با دیگران باشید.

پس چه کار می‌توانید بکنید تا تمایل خود به صحبت کردن با خود را مدیریت کنید؟ برخی از استراتژی‌هایی که می‌توانند کمک کنند عبارتند از:

1- با دیگران صحبت کنید

اگر برای فکر کردن به یک مشکل یا ایجاد انگیزه در خودتان با خود صحبت می‌کنید، ممکن است مفید باشد که به جای آن با افرادی که در اطرافتان هستند صحبت کنید. می‌ توانید سوالاتی بپرسید یا بپرسید آیا آن‌ها می‌خواهند نظراتی درباره ایده‌ های شما ارائه دهند.

اگر در ارتباط با دیگران مشکل دارید، حتما مقاله اصول صحبت کردن با دیگران را در ویکی روان مطالعه کنید.

2- خودتان را مشغول کنید

پیدا کردن راه‌ های دیگر برای مشغول ماندن می‌تواند به کاهش تمایل شما به صحبت کردن بلند کمک کند. به عنوان مثال، می‌توانید آدامس بجوید، کمی آب بنوشید یا یک نعناع یا تکه‌ای آب‌نبات سفت بمکید.

ببینید چه کارهایی ذهنتان را خوب درگیر می کنند. بیشتر آنها را انجام دهید. در واقع برای درمان حرف زدن با خود باید برنامه داشته و اصول ذهن آگاهی را اجرا کنید.

3- افکار خود را بنویسید

نوشتن در دفترچه می‌تواند یک تمرین مفید باشد که به شما کمک می‌کند احساسات را پردازش کنید، راه‌ حل‌ها را بررسی کنید و حتی علائم اضطراب را کاهش دهید.

نوشتن برای رهایی از افکار وسواسی بسیار مناسب است.

چه زمانی باید نگران بود؟

گفتگوی با خود همیشه یک نیروی مثبت نیست. افراد زیادی وقتی کنترل خاصی روی صحبت کردن با خود ندارند باید دارو مصرف کنند تا کمی بهتر شوند!

اگر درگیر گفتگوی منفی با خود باشید، این می‌تواند تأثیر منفی بر اعتماد به نفس، عزت نفس و سلامت روان شما بگذارد. گاهی اوقات ممکن است خود را در حال گفتگوی با خود درباره افکار غم‌ انگیز، منفی و تاریک بیابید. این نوع گفتگوی با خود ممکن است نشانه‌ای از یک اختلال روانی باشد.

در هر صورت هیچ عادتی نباید مخل آرامش روانی شما باشد که صحبت کردن با خودتان هم یکی از این موارد است.

اختلالات روانی مرتبط با گفتگوی با خود

برخی از اختلالات روانی می‌توانند شما را بیشتر درگیر گفتگوی منفی با خود کنند. این اختلالات شامل موارد زیر هستند:

گفتگوی با خود همچنین می‌تواند نگران‌ کننده باشد اگر به توهمات ختم شود. در این حالت، فرد به جای صحبت کردن با خود، با یک منبع خارجی غیر واقعی صحبت می‌کند.

بیماری های روانی که صحبت کردن با خود می تواند زمینه ساز آنها شود

توهمات و استمرار در حرف زدن با خود ممکن است به تعدادی از بیماری های مختلف مرتبط باشند، از جمله:

گفتگوی با خود که غیرمنطقی، بی‌معنی و همراه با افکار نامنظم باشد، می‌تواند نشانه‌ای از اسکیزوفرنی یا یک اختلال مرتبط باشد.

درمان گیاهی حرف زدن با خود

افرادی هستند که همیشه دنبال درمان گیاهی برای هر چیزی هستند. آنها فکر می کنند درمان های گیاهی هیچ عوارضی نداشته و طبیعی هستند. اما چیزی به نام درمان گیاه حرف زدن با خود وجود ندارد و گیاه ها و دمنوش هایی که استفاده می شوند فقط آرامش بخش بوده و هیچ درمان اصولی و علمی برای صحبت با خود انجام نمی گیرد.

به همین خاطر اگر از حرف زدن های با خود خسته شده اید پیشنهاد می کنیم از جلسات مشاوره با روانشناس برای درمان حرف زدن با خود استفاده کنید.

دارو برای حرف زدن با خود مناسب است؟

شاید فکر کنید توانایی مدیریت و متوقف کردن صحبت با خود را ندارید و باید دارو مصرف کنید. البته در موارد شدید دارو درمانی توصیه می شود.

طیف وسیعی از داروهای اعصاب و روان برای درمان دارویی صحبت کردن با خود مورد استفاده قرار می گیرند که باید بر اساس شرایط مراجع تجویز شوند. به همین خاطر پیشنهاد می کنیم برای درمان دارویی صحبت با خود از مشاور روانپزشک در ویکی روان یا مراجع دیگر استفاده کنید.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
سید حامد واحدی اردکانی سید حامد واحدی اردکانی
دکترای روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
نیره آزادی نقش نیره آزادی نقش
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
فرشته علی هاشمی فرشته علی هاشمی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
مهدیه پاکدامن مهدیه پاکدامن
مشاور روانشناس
از 200,000 هزار تومان
زهرا فرامرزی زهرا فرامرزی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
نیایش مسلمیان نیایش مسلمیان
مشاور روانشناس
از 225,000 هزار تومان
اسما مشمول اسما مشمول
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
محمد اسماعیل زاده محمد اسماعیل زاده
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان

پیشنهاد ویکی روان برای رهایی از صحبت با خود چیست؟

حالا می دانید حرف زدن با خود همیشه یک مشکل روانی نیست و می توانید از آن به نفع خود استفاده کنید.

اما اگر کنترل آن سخت شده و دیگر نمی توانید آن را مدیریت کنید، پیشنهاد می کنیم موضوع را با متخصص روانشناس درمیان بگذارید. بهترین راه درمان حرف زدن با خود بررسی ریشه ای این اختلال و ارائه راهکارهای عملی و علمی است.

شما دوست گرامی می توانید در سایت ویکی روان از سراسر دنیا جلسه مشاوره متنی روانشناسی بر بستر اینترنت خریداری کرده و با متخصص برای موضوع درمان صحبت با خود جلسه برگزار کنید. حتی کاربران خارج از ایران می توانند با پرداخت ارزی مشاوره آنلاین ایرانیان خارج از کشور خریداری کنند.

مشاوره روانشناسی ارزان قیمت

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا