روانشناسی کودک و نوزاد

39 اصل در تربیت فرزند تا دو سالگی از دید روانشناسی

روش تربیت بچه تا 2 سالگی

تربیت فرزند تا دو سالگی بسیار حساس است چون تکنیک های زیادی دارد که تاثیرات زیادی بر آینده بچه دارند. مشاوره کودک تاکید زیادی بر آموزش والدین برای تربیت فرزند تا 2 سالگی دارد، به همین خاطر در این مطلب سایت مشاوره روانشناسی ویکی روان قصد بررسی تکنیک های روانشناسی برای تربیت بچه تا دو سالگی را داریم.

تکنیک های تربیت فرزند تا دو سالگی در روانشناسی

با بخش مقالات روانشناسی در سایت ویکی روان همراه باشید.

یادتان باشد یادگیری اصول تربیت فرزند مهم ترین کاری است که والدین برای آینده فرزند خود باید انجام دهند. نیازهای کودک زیر هفت سال متفاوت از بزرگسالان است، به همین خاطر از تمام والدین دعوت می شود تا در جلسات مشاوره کودک و نوجوان حضور پیدا کنند تا تربیت فرزند تا دو سالگی را آموزش ببینند.

بهترین معیار برای تربیت بچه های زیر 2 سال چیست؟

در بخش مقالات روانشناسی کودک و نوزاد در سایت ویکی روان مطالب زیادی برای آگاه سازی پدر و مادرها گردآوری کردیم تا متوجه اهمیت علم روانشناسی و تاثیر آن بر تکنیک های تربیت فرزند تا دو سالگی شوند.

نتایج به دست آمده از جلسات روان درمانی کودک نشان می دهد آزمون و خطا بدترین تاثیر را بر سلامت روان بچه ها دارد. به همین خاطر باید اصول روانشناسی کودک را برای تربیت فرزند زیر 2 سال در نظر گرفت تا از انواع بیماری های روانی مانند افسردگی کودکان یا استرس کودکان جلوگیری شود.

33 روش تربیت بچه تا دو سالگی برای تمام والدین

در ادامه راهکارهایی بیان می شوند که مشاور کودک در جلسات مشاوره تاکید زیادی برای تربیت فرزند تا دو سالگی بر آنها دارد:

1- روش‌هایی را برای کودک خود فراهم کنید که بتواند شما را ببیند، بشنود، آزادانه حرکت کرده و شما را لمس کند

شما توجه کنید که دست‌ها و پاهای کودکتان به‌ صورت جدا از هم حرکت می‌کنند. به تدریج کودک شما یاد می‌گیرد که چگونه حرکات خود را کنترل کند. ماساژ بدن نوزاد می تواند کمک کند سریع تر عضلات نوزاد رشد کند.

2- به چشمان کودک خود نگاه کنید و در پاسخ به لبخندش، لبخند بزنید

توجه کنید که آیا کودکتان به حالات، حرکات و ژست‌های صورت شما واکنش مثبت نشان می‌دهد. این کار موجب دلبستگی کودک شده و برای کم کردن علائم استرس نوزادان بسیار مفید است.

3- با صدای ملایم و «بچگانه» با کودکتان صحبت کنید

تربیت بچه تا 2 سالگی

هم پدر، هم مادر و هم سایر مراقبین باید با نوزاد ارتباط برقرار کنند. متوجه خواهید شد که او می‌شنود و به زودی شروع به حفظ و کپی کردن کلمات شما می‌کند. این تکنیک بهترین روش برای بهبود مهارت ارتباطی کودک در بلند مدت است. در ضمن ارتباط صمیمانه با والدین موجب بهبود استرس نوزاد می شود. اگر نشانه هایی از این اختلال در فرزند خود مشاهده می کنید، حتما از خدمات مشاوره تلفنی کودک در ویکی روان استفاده کنید.

4- به آرامی صدای خود را تغییر دهید

صدایتان را آهسته‌تر/سریع‌تر، بالاتر/پایین‌تر یا ساکت‌تر/بلندتر کنید. شما باید واکنش‌های صورت و بدن کودک خود را مشاهده کنید و متوجه تعامل او با خودتان شوید.

5- کودکتان را روی شکمش بخوابانید و یک جغجغه یا زنگوله را جلوی او تکان دهید

به آرامی جغجغه را کمی بالا ببرید و تشویقش کنید تا سر و شانه های خود را بلند کرده تا حرکت آن را تماشا کند. انجام این کار به کودک شما کمک می‌کند تا جغجغه را با چشمان خود دنبال کند و سر و شانه‌های خود را بالا بیاورد.

مشاوران پیشنهادی ویکی روان برای تربیت فرزند تا دو سالگی:

6- به آرامی کودک خود را آرام کنید، نوازش کرده و در آغوش بگیرید

خواهید دید که کودکتان از اینکه در آغوش گرفته شده و به او محبت شده، خوشحال می‌شود. روانشناسی از این تکنیک تربیت فرزند تا دو سالگی برای جلوگیری از افسردگی نوزادان استفاده می کند.

7- پوستش را لمس کنید

احساس، شنیدن و بوییدن حضور شما باید حس آرامش و امنیت را برای کودک شما فراهم کند.والدین باید از این تکنیک تربیت بچه ها تا 2 سالگی هر روز استفاده کنند. همانطور که قبلا در ویکی روان توضیح دادیم کودک سالم ارتباط جسمی و عاطفی زیادی قبل از 2 سالگی با والدین خود دارد.

8- روش‌هایی را برای فرزندتان فراهم کنید که بتواند شما را ببیند، بشنود، احساس کند، آزادانه حرکت کند و شما را لمس کند

کودک شما کم کم به شما اعتماد می‌کند و این را از رفتار او متوجه می شوید. در واقع تعریف تربیت فرزند می گوید نوزادان تا دو سالگی باید احساس امنیت و آرامش در محیط خانواده داشته باشند. این تکنیک برای تربیت جنسی کودکان هم صدق می کند.

9- اشیای رنگارنگ را به آرامی حرکت دهید تا فرزندتان ببیند و به آنها برسد

یک اسباب بازی ساده و خانگی، مانند جغجغه، می‌تواند با صداهایی که تولید می‌کند، توجه کودک شما را جلب کند. شاید گمان کنید تربیت فرزند تا دو سالگی با این کارها سخت می شود، اما بچه ها نیاز دارند اطرافیان برای آنها وقت بگذارند. پیشنهاد می کنیم مقاله دکتر بازی کودکان را در ویکی روان مطالعه کنید تا برای تربیت فرزند تا دو سالگی ایده بگیرید.

10- با فرزندتان صحبت کرده و صداها یا حرکات او را کپی کنید

باید ببینید که او به آرامی روی صورت شما تمرکز کرده و سعی می‌کند از شما تقلید کند. در واقع نقش والدین در تربیت فرزند بیشتر به پرورش حواس 5 گانه در دوران نوزادی مربوط می شود. تربیت کودکان تا دو سالگی تکنیک های زیادی دارد که ارتباط کلامی مهم ترین آنها است. تقویت مثبت و منفی در کودکان هم می تواند یکی از آنها باشد.

11- به فرزندتان کمک کنید تا یک شی را دنبال کند

نگاهش را به آرامی از این طرف به طرف دیگر و بالا و پایین حرکت دهید. باید ببینید که او سعی می‌کند با چشمانش شی را دنبال کند.

12- فرزندتان را تشویق کنید تا به یک شی ایمن دست یابد

رفتار و تربیت بچه های ناتنی

چیزی مثل لیوان پلاستیکی را امتحان کنید. توجه کنید که آیا سعی می‌کند آن را بگیرد یا لمس کند. این کار باعث تقویت عضلات دست و عصب های کنترلی می شود.

13- تصاویر ساده از اشیای آشنا، افراد و حیوانات را برش دهید

سعی کنید تصاویری از رنگ‌ها، بافت‌ها، صحنه‌ها و چهره‌های مختلف را نشان دهید. همانطور که کودکتان به آنها نگاه می‌کند در مورد تصاویر صحبت کنید. شما باید مشاهده کنید که نوزادتان چگونه به آنچه شما به او می‌گویید گوش می‌دهد و به شیوه خودش مشارکت می‌کند.

14- با کودک خود بازی کنید

او را روی شکمش قرار دهید و به آرامی انگشتتان را به سمتش ببرید. سپس به سرعت و به آرامی او را قلقلک دهید و بگویید: « انگشتم داره میاد، داره میاد ، نزدیک و نزدیکتر می‌شه، تا تو رو بگیره.» برای تغییر بازی، انگشتتان را به آرامی یا سریع خزش دهید، یا قبل از اینکه او را قلقلک دهید، مدتی منتظر بمانید. شما باید لذت او را با خندیدن یا جیغ کشیدن ببینید.

پیشنهاد می کنیم مقاله فواید آب بازی برای کودکان را در ویکی روان مطالعه کنید.

15- هنگام پرسیدن سوال، برای دریافت پاسخ صبر کنید

در ذهنتان تا 10 بشمارید. اگر جوابی نیامد، خودتان به سوال پاسخ دهید. دفعه بعد یک سوال ساده‌ تر را امتحان کنید. اجازه دهید فرزندتان برای پاسخ فرصت داشته باشد. یکی از عوامل ایجاد وسواس در کودکان نداشتن فرصت برای ابراز وجود است که نباید این تجربه را در محیط خانه داشته باشد.

در روند تربیت فرزند تا دو سالگی باید فرصت ابراز وجود در اختیار فرزند خود قرار دهید.

16- تا جایی که ممکن است نام کودک خود را بگویید

او به دنبال این خواهند بود که ببیند چه کسی صدایش می‌زند و سعی می‌کند با آن شخص ارتباط برقرار کند. به اسم صدا کردن فرزندتان بهترین راه جهت تقویت حافظه کودک است که در جلسات مشاوره آنلاین کودک تاکید زیادی بر آن می شود. شاید از داشتن دوست خیالی کودک خود تعجب کنید، اما به این حق فرزندتان در روند تربیت کودک تا 2 سال دقت کنید.

17- هرگز با صدای بلند صحبت نکنید و آواز نخوانید

این کار ممکن است نوزادان را بترساند. در واقع یکی از راه های آموزش مهارت های زندگی به بچه ها این است که به مرور نشان آنها دهید چطور با احترام با دیگران صحبت کنند. تا حد امکان لبخند بزنید و آسایش و اعتماد کودکتان را فراهم کنید.

18- به فرزندتان چیزهای تمیز، مطمئن و رنگارنگ بدهید

مانند قاشق چوبی یا کاسه پلاستیکی، برای دست زدن و لمس کردن، یا ضربه زدن و انداختن. همین تکنیک به ظاهر ساده موجب افزایش خلاقیت کودک می شود. یکی از اصول تربیت فرزند تا دو سالگی می گوید آموزش مفهوم تمیزی و کثیفی برای پیشگیری از ناخن جویدن کودکان بسیار مهم است.

19- کتاب‌های مصور ساده، پازل‌ها، عروسک های دستی بسازید

تا حس کنجکاوی کودکتان را تقویت کنید و به او کمک کنید چیزهای جدید یاد بگیرد. برای ساختن یک پازل ساده، کافی است یک عکس را روی یک تکه مقوا یا مواد دیگر بچسبانید و به چند قسمت تقسیمش کنید.

20- با نوزادتان قایم موشک بازی کنید

ببینید آیا او می تواند اشیایی را که پنهان کرده‌اید پیدا کند. می‌توانید چیزی را زیر پارچه پنهان کنید و بگویید: «کجا رفت؟»، «می‌تونی پیداش کنی؟». شما باید شاهد افزایش کنجکاوی و تمایل فرزندتان برای یافتن اینکه چه اتفاقی برای آن شی افتاده است، باشید. بازی قایم موشک برای تقویت حس کنجکاوی بچه ها مفید است.

21- نام اشیا و افراد را به نوزادتان بگویید

منظور از تربیت فرزند چیست

نتایج به دست آمده از جلسات مشاوره تلفنی کودک و نوجوان در ویکی روان نشان می دهد یکی از مشکلات ارتباطی بچه ها عدم آشنایی با اسم اشیا است. یکی از اصول تربی فرزند تا دو سالگی می گوید او باید علاقه نشان دهد و سعی کند بین کلمات و اشیاء یا افراد ارتباط برقرار کند.

22- به کودکتان نشان دهید که چگونه با دست «بای بای» بگوید

کودکتان باید سعی کند از شما تقلید کند و به تنهایی دستش را به نشانه‌ «خداحافظی» را تکان دهد و بین یک حرکت و یک بیان صوتی رابطه برقرار کند. این بهترین راه برای مقابله با اختلال نافرمانی مقابله ای در کودکان است.

23- روی یک عروسک به چشم‌ها، بینی و دهان اشاره کنید

پس از نشان دادن یک قسمت روی عروسک، همان قسمت را روی خود و کودکتان لمس کنید. دست کودکتان را بگیرید و از او بخواهید چشم، بینی و دهان عروسک، شما و خودش را لمس کند. به آرامی کودک شما می تواند این کلمات مختلف را به خاطر بسپارد و شناسایی کند و آنها را با اعضای بدن خود مرتبط کند.

24- به فرزندتان چیزهایی بدهید تا در ظرف ها بگذارد و بیرون بیاورد

او سعی می کند آنها را بیرون بیاورد و به تنهایی آنها را برگرداند، که برای توسعه مهارت‌ های هماهنگی چشم و دست عالی است. این تکنیک تربیت فرزند تا دو سالگی برای افزایش تمرکز کودک بسیار مفید است.

25- اشیایی به کودک نوپایتان بدهید تا آنها را روی هم جمع کند

او خودش باید سعی کند اشیای بیشتری را روی هم بچیند و آنها را به زمین بیاندازد، یا آن‌ها را روی هم قرار ‌دهد تا زمانی که به زمین بیفتند. روانشناسی این تکنیک تربی تفرزند تا دو سالگی را بمنظور ارتقا مسئولیت پذیری کودکان توصیه می کند.

26- از فرزندتان سؤالات ساده بپرسید و به تلاش‌های فرزندتان برای صحبت پاسخ دهید

او باید با پاسخ دادن مایل به تعامل و/یا پرسیدن سوالات بیشتر باشد. تحقیقات نشان داده یکی از دلایل عدم توانایی دوستیابی در کودکان فقدان مهارت های ارتباطی است. این تکنیک تربیت فرزند تا دو سالگی کمک می کند بچه ها با دیگران بهتر ارتباط برقرار کنند.

27- سعی کنید در مورد واقعیت های مختلف مانند طبیعت، تصاویر و محیط اطراف با نوزاد خود صحبت کنید

شما باید ببینید که کودک نوپایتان حرکت می‌کند و مایل به کشف محیط است. هوش هیجانی کودکان در ارتباط بصری با محیط اطراف تقویت می شوند.

مراقب کارهایی باشید که کودک نوپایتان انجام می‌دهد و برایش توضیح دهید: «شما در حال پر کردن جعبه هستی.» او از اینکه آموخته‌های خود را به شما نشان می‌دهد خوشحال خواهد شد و عزت نفس به دست خواهد آورد.

28- با کودک نوپا خود بازی کنید و به او کمک کنید

«بیا با هم این کار رو انجام بدیم و اینجا سنگ‌های بیشتری برای قرار دادن توی جعبه وجود داره.» این اکتشافات باید باعث خوشحالی و اعتماد به نفس بیشتر او شود. همین کارهای ساده موجب تقویت اعتماد به نفس کودکان می شود.

39- از هر فرصتی برای شرکت در گفتگو استفاده کنید

از جمله هنگام غذا دادن یا حمام کردن، یا هنگام کار در نزدیکی او. آنها باید سریع شروع به درک آنچه شما می‌گویید کند و بتواند دستور العمل‌های ساده را دنبال کند.

سوالات ساده را به بازی تبدیل کنید: «انگشت پات کجاست؟» یا «پرنده کجاست؟» به تصاویر نگاه کنید و در مورد آنچه می‌بینید صحبت کنید. او باید کنجکاوی و تمایل بیشتری برای برقراری ارتباط در مورد آنچه می‌بیند و می‌شنود نشان دهد.

نتیجه گیری ویکی روان از روش های تربیت فرزند تا دو سالگی

تکنیک های بالا کمک می کنند کودک تا پیش از دو سالگی اصول بسیار مهمی را آموزش ببیند که برای ادامه مسیر زندگی کمک کننده هستند.

حضور در جلسات مشاوره آنلاین کودک و نوجوان هم برای ارتقا سلامت روان بچه ها و یادگیری تکنیک های تربیت فرزند تا دو سالگی بسیار اهمیت دارند. ویکی روان این امکان را فراهم کرده حتی اگر ایران حضور ندارید از مشاوره خارج از کشور برای ارتباط با متخصص روانشناس استفاده کنید. حتی امکان استفاده از مشاوره متنی روانشناسی برای یادگیری اصول تربیت فرزند تا دو سالگی وجود دارد، پس جایی برای بهانه گیری باقی نمی ماند.

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا