اعتیاد به خرید چیست؟ (علائم و راه درمان قطعی)
اعتیاد به خرید یا خرید اجباری یا آنچه که به اعتیاد خرید کردن معروف است شاید از نظر اجتماعی قابل قبول ترین نوع اعتیاد باشد. اعتیاد خرید کردن در واقع یک اعتیاد رفتاری است که در جلسات مشاوره روانشناسی ترک کردن اعتیاد هم به آنها اشاره می شود. در این مطلب ویکی روان به این موضوع می پردازیم که اعتیاد به خرید در روانشناسی چیست و چطور درمان می شود؟
موضوعاتی که در این مطلب ویکی روان به آنها می پردازیم عبارتند از:
فهرست موضوعات بررسی شده
اعتیاد به خرید چیست؟
با وبلاگ ویکی روان همراه باشید.
به این نکته فکر کنید که ما توسط تبلیغاتی احاطه شده ایم که می گوید خرید باعث خوشحالی ما خواهد شد! 😐
ما از طرف سیاستمداران تشویق می شویم که به نوعی برای تقویت اقتصاد هزینه کنیم. برخی از ما دوست داریم آنچه اطرافیان دارند را داشته باشیم. مصرف گرایی، بنا به خواسته یا ناخواسته خود ما (یا ترکیبی)، به معیار ارزش اجتماعی و از نشانه های کسب موفقیت فردی تبدیل شده است.
اعتیاد به خرید نوعی اعتیاد رفتاری می باشد که در آن خرید اجباری به عنوان راهی برای احساس خوب و جلوگیری از احساسات منفی، مانند انواع اختلال اضطراب و افسردگی (depression) است
مانند سایر اعتیادهای رفتاری، اعتیاد به خرید نیز می تواند منجر به بروز مشکل در زمینه های دیگر زندگی شما شود.
پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با مفهوم اعتیاد، مقاله تعریف معتاد بودن چیست را در ویکی روان مطالعه نمائید.
اعتیاد به خرید به انگلیسی
اعتیاد به خرید در انگلیسی دو معادل دارد که یکی عبارت محاوره در زبان انگلیسی می باشد و دیگری اصطلاحی علمی.
Oniomania اصطلاح علمی اعتاید به خرید کردن است اما shopping addiction معادل محاوره ای اعتیاد به خرید به انگلیسی می باشد.
علائم اعتیاد به خرید چیست؟ 🤔
ممکن است فردی که اعتیاد خرید کردن دارد مشکل خود را پنهان کند و گاهی اوقات تنها کسانی که از مشکل او اطلاع دارد نزدیکترین افراد به وی هستند. افراد مبتلا به اختلال خرید اجباری ممکن است خریدهای خود را پنهان کنند یا به نظر می رسد که پول زیادی برای خرید در اختیار دارند.
بسیاری از خریداران اجباری ظاهرا ثروتمند و موفق هستند، در حالی که در واقع آنها به شدت بدهکار هستند و پول چندان در بساط ندارند! اگر آنها نتوانند جلوی خرید کردن های بی مورد را بگیرند پول بیشتری از دست می دهند و بر میزان اعتیاد آنها نیز افزوده می شود.
نشانه های اعتیاد به خرید کردن چیست؟
یک فرد مبتلا با اعتیاد خرید کردن ممکن است:
- وسواس در خریدهای روزانه یا هفتگی داشته باشد
- برای کنار آمدن با استرس خرید کند
- تمام موجودی کارت بانکی را براییک خرید خارج کند (این رفتار اعتیاد گونه و بارها انجام می شود در صورتی که نیاز مالی هم دارد)
- پس از خرید، سرخوشی یا هیجان شدیدی را تجربه کند
- چیزهای غیرضروری بخرد یا وسایلی که استفاده نمی شوند را خریداری کند
- برای ادامه خرید، سرقت کرده یا دروغ بگوید
- از علائم اعتیاد به خرید این است که حتی اگر از خرید خود پشیمان شود، اما به خرید خود در آینده بسیار نزدیک ادامه دهد
- قادر به پرداخت بدهی یا مدیریت کردن پول نیست
- نمی تواند از این خرید اجباری اجتناب کند و هر بار چیزی برای خرید کردن پیدا می کند، حتی یک خدمت یا کالای بی ارزش
- معمولا بعد از مدتی از اجناسی که خریداری کرده حتی استفاده نمی کند
- نشانه اعتیاد به خرید کردن این است که او خریدهای خود را توجیح می کند اما در واقع استدلال های اشتباه دارد
استفاده از موارد فوق بهترین راه تشخیص اعتیاد به خرید است، اگر چند مورد از این نشانه ها را در خود یا اطرافیان مشاهده می کنید بهتر است برای درمان و پیشگیری از شدت بخشیدن به آن حتما با یک مشاور روانشناس خوب آنلاین یا حضوری جلسه داشته باشید تا علت اعتیاد به خرید ریشه یابی و روش های درمان اختصاصی مورد بررسی قرار گیرد
پس یادتان باشد اولین مرحله از درمان به تشخیص اعتیاد به خرید مربوط می باشد که باید به موقع و با دقت انجام شود.
علت اعتیاد به خرید چیست؟
علت اعتیاد به خرید مانند دلیل بروز انواع مختلف اعتیاد بسیار متنوع است.
در واقع فرد برای فرار از رنجش و رسیدن به لذتی (هر چند کوتاه و گذرا) دست به انجام رفتارهای اعتیاد گونه می زند که در نهایت او را وابسته به انجام مداوم رفتارها و اعمالی خاص می کند.
در واقع اصلی ترین علت اعتیاد به خرید نیاز به خرید کردن برای تامین اجناس خانه یا نیازهای شخصی نیست! بلکه هدف اصلی ترشح هورمون های مربوط به اعتیاد است که با خرید کردن در فرد فعال می شوند.
شاید باورش برای شما سخت باشد اما لذت خرید کردن برای این افراد مثل همان لذتی است که فرد معتاد به ماری جوانا (علف) بعد از مصرف تجربه می کند!
همانطور که قبلا در ویکی روان در مقاله اعتیاد به شبکه های اجتماعی گفتیم، همیشه اعتیاد به معنای مصرف مواد مخدر برای دستیابی به لذت نمی باشد.
حتما در ویکی روان بخوانید:
درمان اعتیاد به خرید چیست؟
کنترل اعتیاد خرید کردن ممکن است دشوار باشد، زیرا خرید بخش طبیعی از زندگی روزمره همه است.
هر کس باید به طور منظم غذا، مواد خوراکی و مواردی مانند پوشاک، کالاهای شخصی و اتومبیل را هر از گاهی بخرد. اما صرفا نخریدن نمی تواند اعتیاد به خرید را درمان کند.
بسته به شدت اعتیاد خرید کردن، ممکن است لازم باشد که جریان نقدی شخص خریدار اجباری “قطع” شود. ممکن است لازم باشد شخص دیگری مسئول امور مالی او باشد. در موارد نادر، ممکن است فرد مبتلا به اعتیاد خرید در بیمارستان بستری شود تا تحت دارو درمانی قرار بگیرد.
در بیشتر مواقع، اعتیاد به خرید با رفتار درمانی و مشاوره فردی روانشناسی قابل درمان است
فرد مبتلا به اعتیاد خرید باید کنترل داشته و همچنین یاد بگیرد که عوامل محرک را شناسایی کند. در بسیاری از موارد، اعتیاد خرید کردن ممکن است از مسائل عاطفی عمیق تر یا بیماری های روانی ناشی شود.
اگر به علت افسردگی یا سایر مسائل روانی باشد، دارو کمک کننده می باشد. یک متخصص روانپزشک آنلاین یا حضوری می تواند در تعیین احتمال این مسئله کمک کند.
نتیجه اعتیاد به خرید چیست؟
اگر اعتیاد به خرید درمان نشود، خریداران اجباری بیشتر و بیشتر بدهکار می شوند و بیماری آنها شدت می گیرد. آنها در این روند ممکن است اعتماد دوستان و عزیزان را از دست دهند.
اگر قادر به مدیریت پول خود نباشند، حتی ممکن است خانه یا دارایی خود را از دست بدهند، ممکن است شخصی که اعتیاد خرید کردن دارد برای این عادت خود به سرقت (جنون دزدی) روی بیاورد و منجر به دستگیری و اتهامات کیفری شود.
برای غلبه بر اعتیاد، افراد مبتلا به اختلال خرید ممکن است به یک عضو خانواده یا یک دوست نزدیک نیاز داشته باشند تا در مراحل اولیه بهبودی بتوانند پول آنها را مدیریت کند. اما در نهایت مسئولیت آنها این است که عادت های مناسب پول خرج کردن را یاد بگیرند. دشوارترین قسمت اعتیاد به خرید، مقابله با نتایج مالی رفتار اعتیاد آور است.
پیشنهاد ویکی روان درباره اعتیاد خرید کردن چیست؟
مثل همیشه راهی برای درمان اختلالات گوناگون وجود دارد.
همانطور که گفتیم اعتیاد خرید کردن هم نوعی از اعتیاد رفتاری است که باید درمان شود چون امکان درمان قطعی وجود دارد.
اگر به هر دلیل علائم اعتیاد به خرید که در بالا گفته شد را در خود مشاهده می کنید، بهترین راه کمک گرفتن از خدمات مشاوره ترک اعتیاد آنلاین یا حتی حضوری است.
مشاور روانشناس کمکتان می کند بتوانید بر مشکلات خود غلبه کرده و از راهکارهای علمی عملی او استفاده کنید.