چند وقت یکبار به مشاوره نیاز دارم یا هفته ای چند بار باید به روانشناس مراجعه کنم؟ این سوالات زیاد در بخش مشاوره روانشناسی آنلاین ویکی روان پرسیده می شوند. یا بعضی مراجعین اصرار دارند هر روز با مشاور خود صحبت کنند! برای روشن تر شدن موضوع در این مطلب قصد داریم فاصله بین جلسات مشاوره روانشناسی را از دید علمی بررسی کنیم.
فهرست موضوعات بررسی شده
چند وقت یکبار به مشاوره نیاز دارم؟
با بخش مقاله های روانشناسی در ویکی روان همراه باشید.
مردم دیگر مانند قبل، روان درمانی را یک انگ منفی تلقی نمیکنند. به این ترتیب، بیشتر افراد در حال دریافت کمک مورد نیاز برای حفظ سلامت روان خود هستند. اگر برای اولین بار است که به یک مشاور روانشناس مراجعه می کنید، احتمالا سوالات زیادی در ذهنتان شکل می گیرد، مثلا مشاوره روانشناسی چند جلسه است یا فاصله بین جلسات مشاوره چقدر باشد؟
بله، یکی از شایعترین سوالها این است که، چند وقت یکبار باید برای درمان مراجعه کنم؟ در حالی که هیچ پاسخ مناسبی برای این سوال وجود ندارد، چند دستورالعمل کلی وجود دارد که می توانید آن ها را دنبال کنید. خوشبختانه، ما همه سوالات را در این مقاله سازمان دهی کرده ایم، بنابراین با این ایده که چند بار باید درمانگر خود را ببینید، شروع میکنیم!
هر چند وقت یکبار باید برای درمان مراجعه کنم؟
پاسخ به این سوال به عوامل مختلفی بستگی دارد. عوامل مانند:
- بیماری که در حال درمان آن هستید
- شدت بیماری
- اتفاقات شخصی که در زندگی شما رخ می دهد
همگی در فاصله بین جلسات مشاوره روانشناسی تاثیر دارند. برخی از انواع درمان، جلسات طولانی تر یا گروه / زوج درمانی را ارائه می دهند. برخی دیگر از جلسات مکرر در طول هفته استفاده می کنند.
رایج ترین نوع مدل درمانی به عنوان رفتار درمان شناختی شناخته می شود. این نوع مدل معمولا شامل جلسات هفتگی و چهل و پنج دقیقه ای تا یک ساعت است که چند ماه به طول می انجامد. با این حال، رایج ترین گزینه همیشه بهترین نیست. بسته به نیازها و امکاناتی که انتخاب می کنید، ممکن است به موردی شخصی سازی شده نیاز داشته باشید. بیایید برخی دیگر از گزینه های محبوب در مورد گزینه های زمان بندی درمان را بررسی کنیم.
چه عوامل دیگری بر فاصله زمانی بین جلسات مشاوره تاثیر دارند؟
بررسی دقیق تر عوامل تاثیرگذر بر فاصله بین جلسات مشاوره
1- شیوه برگزاری
یکی از رایج ترین عوامل تاثیرگذار بر فاصله زمانی بین جلسات شیوه برگزاری است. جلسات مشاوره حضوری شرایط خاصی دارند که گاهی برآورده کردن آنها دشوار می شود. اما شیوه های غیرحضوری مانند مشاوره تلفنی روانشناسی یا جلسات مشاوره متنی روانشناسی آسان تر برگزار می شوند.
بعد از انتخاب روانشناس خوب باید درباره شیوه برگزاری جلسات با او مذاکره کنید. روش های برگزاری غیرحضوری تاثیر مستقیم بر فاصله بین جلسات مشاوره دارند.
2- موقعیت جغرافیایی کاربر
معمولا اختلاف ساعت موقعیت جغرافیایی کاربر و مشاور روانشناس بر فاصله زمانی بین جلسات مشاوره تاثیر دارد. برای مثال افرادی که مشاوره خارج از کشور خریداری می کنند بعضا تا 12 ساعت اختلاف زمان با مشاور دارند. همین عامل ساده بعضا برنامه ریزی جلسات آتی را دشوار می کند.
در این حالت درخواست مشاوره آنی روانشناسی سخت بوده و نیازمند هماهنگی های بیشتر است.
3- ماهیت جلسات
بارها در ویکی روان گفتیم روانشناس زن یا مرد از نظر کیفیت تفاوتی با هم ندارند، اما اگر قصد خرید مشاوره تصویری روانشناسی دارید به دلیل محدودیت های موجود نمی توانید هر لحظه با مشاور زن جلسه خریداری کنید. همین عامل به ظاهر ساده بر فاصله بین جلسات مشاوره تاثیر دارد.
البته با خرید پکیج مشاوره روانشناسی امکان برنامه ریزی بلند مدت جهت برگزاری وجود دارد.
برخی از روش های برنامه ریزی درمان محبوب کدامند؟
مهم است به یاد داشته باشید که لازم نیست در اولین دیدار خود در مورد گزینه زمان بندی درمان تصمیم بگیرید. پس از یک فرآیند ارزیابی و غربالگری، اولین قرار ملاقات خود را خواهید داشت.
اولین قرار ملاقات شما این است که درمانگر خود را بشناسید، در مورد سلامت روان خود بحث کنید و تصمیم بگیرید که آیا در مورد آن ها احساس راحتی می کنید یا خیر؟ اگر روند خوب به نظر می رسد، می توانید در مورد زمان جلسات بعدی صحبت کنید. در ادامه برخی از گزینه های محبوب در رابطه با فاصله بین جلسات مشاوره با مشاور روانشناس آورده شده است:
- جلسات هفتگی
- جلسات هفتهای دو بار
- برگزاری چند جلسه در یک هفته
- جلسات مورد نیاز
۱- جلسات هفتگی
جلسه هفتگی برای شروع درمان مناسب است و محبوب ترین فاصله بین جلسات مشاوره بین مشاورین است. به طور کلی، اغلب بیماران با این شیوه شروع می کنند، سپس در صورت نیاز جلسات افزایش یا کاهش می یابند. یک جلسه هفتگی برای افرادی که می خواهند مهارت های مربوط به چیزهایی مانند ذهن آگاهی، مقابله و ارتباط را ایجاد کنند، ایده آل است.
همچنین برای افرادی که با نوع خاصی از مشکل درگیرند مناسب است. به عنوان مثال تروما، انواع اضطراب، بیماری افسردگی، اندوه و انواع طلاق از جمله دلایل محبوب جلسات هفتگی هستند. در نهایت، جلسات هفتگی برای شکستن رفتارهای قدیمی و برنامه ریزی مجدد مغز مهم هستند. برگزاری جلسات با یک فرد بی طرف به شما این امکان را می دهد که الگوها را در رفتار و افکار خود تشخیص دهید.
تجربه ثابت کرده یک هفته فاصله بین جلسات مشاوره برای بیشتر موضوعات مناسب و کافی است.
این مطالب ویکی روان را از دست ندهید:
2- جلسات دو بار در هفته
جلسات دو بار در هفته ای شاید زیاد به نظر برسند، اما این چنین نیست! واقعیت این است که گاهی اوقات جلسات هفتگی می تواند به جای یک رابطه اکتشافی، مانند یک مشاوره باشد. اغلب شما تنها قادر به بحث در مورد یک حوزه یا چیزی هستید که برای شما اتفاق افتاده است. از سوی دیگر درمان دو بار در هفته به شما اجازه می دهد که بسیار عمیق تر مشکلات خود را کشف کنید.
ما این فاصله بین جلسات مشاوره روانشناسی را به افرادی توصیه می کنیم که می خواهند مهارت هایی که در درمان یاد گرفته اند را به شیوه ای عملی تر در زندگی خود به کار گیرند. همه جلسات در مورد کار روی احوالات درونی و کاربردی کردن آن در دنیای واقعی است.
۳- برگزاری چند جلسه در یک هفته
جلسات متعدد در یک هفته معمولا برای افراد در وضعیت بحرانی استفاده می شود. این جلسات به شکل های مختلفی انجام می شوند. یکی از دلایل شایع این است که سلامت روان شما مانع از رفتن به دانشگاه و کار می شود. همچنین برای افرادی که امنیت آن ها زیر سوال است، مهم است مثلا جلوگیری از خودکشی فردی که افکار ناسالم در ذهن دارد.
به یاد داشته باشید که جلسات متعدد صرفا برای افرادی که در شرایط بحرانی قرار دارند، در نظر گرفته نمی شوند. همچنین برای افرادی که یک انتقال یا تغییر بزرگ را در زندگی خود تجربه می کنند نیز ایده آل است. جلسات متعدد به افراد در این شرایط کمک میکند تا سالم بمانند و حمایت شوند.
۴- جلسات بر اساس شرایط مراجع
جلسات مورد نیاز معمولا برای افرادی که مدتی تحت درمان بوده اند، در نظر گرفته می شود. آن ها به بسیاری از مشکلات اولیه ای که هنگام شروع درمان رخ می داد، رسیدگی میکنند. با این حال، آن ها همچنین رابطه نزدیکی با درمانگر خود ایجاد کرده اند که نمی خواهند به آن پایان دهند. این نوع جلسات انعطاف پذیری بیشتری دارند.
این جلسات به شما اجازه می دهند در هر زمان به مسائل زندگی خود رسیدگی کنید. با این حال، مراقب باشید که به جلسات مورد نیاز متعهد شوید. وقتی هر هفته جلسهای ندارید، سخت است که روی مسائل جدی سلامت روان کار کنید.
5- چند جلسه پشت سر هم
در موضوعات خاص مانند زوج درمانی یا مشاوره شکست عشقی تقاضی چند جلسه پشت سر هم با روانشناس برگزار می کند. بعضا جلسات تا دو یا سه ساعت در روز ادامه دارند، چون در این جلسات درمان صورت نمی گیرد و تنها تبادل اطلاعات و تجربه مشاور به مراجع جهت رفع مشکلی اساسی انجام می شود.
از مزایای مشاوره آنلاین این است که نوبت دهی جلسه آسان انجام می شود و کاربر و مشاور می توانند برای مدت طولانی در جلسه حضوری داشته باشند.
روند درمان چقدر طول میکشد؟
بسیاری از بیماران مشتاق هستند بدانند که درمان آن ها چقدر طول خواهد کشید. همانطور که در مقاله مشاوره خانواده چند جلسه است گفتیم، متاسفانه پاسخ دقیقی برای این سوال وجود ندارد. چون به شدت شرایط شما و وضعیت پیشرفت شخصی بستگی دارد. در واقع، برخی افراد فارغ از فاصله بین جلسات مشاوره روان درمانی، تا آخر عمر به درمان منظم نیاز خواهند داشت و این هیچ مشکلی ندارد.
طبق تحقیقی، عنوان شد که بین 12 تا 20 جلسه معمولا برای افراد کافی است تا تغییر مثبتی را در زندگی خود تجربه کنند. با این حال، افرادی که شرایط زیر را دارند ممکن است به زمان بسیار بیشتری نیاز داشته باشد:
- تروما
- نیاز به درمان افسردگی از انواع مختلف
- مشاوره اضطراب
- سو مصرف مواد
- انواع اختلالات روانی
- اختلالات شخصیتی
- اختلالات خوردن
- مشاوره زوج درمانی بمنظور درمان اختلالات شدید خانوادگی
- مشاوره خانواده با پیچیدگی های شدید
نتیجه گیری ویکی روان درباره فاصله بین مشاوره ها
همانطور که بارها اشاره کردیم، مهم ترین کار اقدام برای مشاوره گرفتن از روانشناس است. اینکه چند وقت بکبار به مشاوره نیاز دارم موضوعی است که در جلسه اول یا نهایت دوم مشاور به شما پاسخ خواهد داد. فاصله بین جلسات مشاوره به عوامل زیادی ارتباط دارد که باید توسط مشاور بررسی شوند. اگر پیشنهادی برای فاصله زمانی بین جلسات مشاوره دارید با روانشناس درمیان بزارید.
با این حال پیشنهاد می کنیم برای استفاده از خدمات مشاوره روانشناسی تلفنی، تصویری و چتی با بخش مشاوره ویکی روان مراجعه کرده و با بهترین مشاوران ایرانی از سراسر جهان جلسه روان درمانی برگزار نمائید. طبق روال فاصله بین جلسات مشاوره بعد از اولین جلسه برای شما تعیین می شود.
منبع: تیم تحریریه ویکی روان + solaramentalhealth