اعتیاد

علائم مصرف شیشه کدامند؟ (10 راه تشخیص معتاد به شیشه)

راه تشخیص افراد معتاد به شیشه از دید روانشناسی

علائم مصرف شیشه ویژگی هایی دارد که تشخیص را برای عموم آسان می کند. انواع اعتیاد زیاد هستند، اما مصرف شیشه بسیار رایج تر است. به همین خاطر افراد جامعه و خانواده ها باید با نشانه های مصرف شیشه آشنایی داشته باشند. جلسات مشاوره روانشناسی ترک اعتیاد هم به مطالعه و بررسی تشخیص معتاد به شیشه می پردازد تا افراد بتوانند برای درمان عزیزان و اطرافیان خود اقدام کنند. در ادامه این مطلب سایت مشاوره روانشناسی ویکی روان به بررسی راه های تشخیص افراد معتاد به شیشه از دید علم روانشناسی می پردازیم.

حتما قبل از شروع مقاله تعریف اعتیاد از نظر روانشناسی را در ویکی روان مطالعه کنید تا بهتر متوجه نشانه های مصرف شیشه و دلایل آن در افراد شوید.

بررسی علائم مصرف شیشه

با مطالب روانشناسی در سایت ویکی روان همراه باشید.

اعتیاد به مواد مخدر یکی از بزرگترین مشکلات بیشتر کشورهای جهان است. مشکلی که درصدی از اقشار هر جامعه ای را به خود درگیر کرده است. مصرف شیشه و دیگر مواد مخدر دارای مضرات فراوان برای جسم، روح و روان افراد میباشد. در ادامه به بررسی نشانه های مصرف شیشه و اینکه نشانه های اعتیاد چیست می پردازیم.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
فرح ناز حیاة غیبی حقیقی فرح ناز حیاة غیبی حقیقی
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
سمیه بهاروند سمیه بهاروند
مشاور روانشناس
از 280,000 هزار تومان
مریم جاویدی مریم جاویدی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
ملیحه امیری راد ملیحه امیری راد
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
زینب حبیبی زینب حبیبی
مشاور روانشناس
از 95,000 هزار تومان
ساناز موقر ساناز موقر
مشاور روانشناس
از 200,000 هزار تومان
علی اشرف نورمحمدی علی اشرف نورمحمدی
دکتری روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
رویا قشقائیان رویا قشقائیان
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان

چرا باید با نشانه مصرف شیشه را بدانیم؟

متاسفانه تعداد نه چندان کمی از قشر جوان ایرانی درگیر مصرف شیشه به عنوان مواد مخدر هستند. دلیل معتاد شدن در هر فرد متفاوت است، با این حال تشابهاتی در آنها وجود دارد.

نتایج به دست آمده از جلسات مشاوره آنلاین اعتیاد در ویکی روان نشان می دهد اگر خانواده ها بدانند نشانه های مصرف کنندگان شیشه چیست و چطور می توانند فرد معتاد به شیشه را تشخیص دهند، بهتر می توانند از عزیزان خود در برابر این بیماری محافظت کنند.

به همین دلیل روانشناسی تاکید زیادی بر روش تشخیص معتاد به شیشه می کند تا در مراحل ابتدایی بتوانند این بیماری را تشخیص دهند. لازم به ذکر است ترک اعتیاد به شیشه روندی سخت و زمانبر است که نیاز به همکاری با متخصص و مشاور روانشناس دارد.

تشخیص افراد معتاد به شیشه

یکی از مواد مخدر متیل آمفتامین، که در بازار سیاه بنام «شیشه» معروف است. این نام یک ماده روان گردان است که این ماده محرک اعصاب می باشد. مت آمفتامین با اثر بر سیستم لیمبیک مغز (Paleomammalian Cortex) و تحریک آزاد شدن هورمون دوپامین باعث ایجاد احساس شادی زیاد یا همان یوفوریا می شود.

همین احساس زودگذر باعث اعتیاد به شیشه می شود، چون دائما فرد برای تجربه مجدد این شادی برای مصرف دوباره وسوسه می شود. اما تخلیه مکرر ذخایر دوپامین مغز باعث آسیب های جدی و غیر قابل برگشت به مغز می شود. جالب است بدانید عامل ایجاد کننده بدبینی و توهم همین دوپامین است و برای همین این علائم در مصرف کنندگان این ماده شایع است.

ترکیب اصلی این ماده از آمفتامین C9H13N گرفته شده که یک ماده محرک و اعتیاد آور است و مغز و سیستم عصبی را به شدت تحریک میکند و از نظر شیمیایی اثر آن از آمفتامین بیشتر است. این ماده به شکل پودری سفید رنگ (شبیه بلورهای شیشه)، بدون بو و تلخ وجود دارد که به راحتی در نوشابه های الکلی و غیرالکلی حل می شود و مصرف آن موجب بروز علائم اعتیاد به مواد مخدر می شود.

علائم روانی مصرف شیشه

متآمفتامین عوارض فاجعه بار و جبران ناپذیری دارد که با ورود به سیستم عصبی مرکزی باعث آزاد شدن ناگهانی واسطه شیمیایی دوپامین در مغز می شود که باعث تحریک سلولهای مغزی و افزایش حالت تهاجمی و افزایش حرکات جسمی می گردد.

از نشانه های مصرف شیشه در صورت ادامه مصرف بعد از مدت طولانی بدخلقی و بروز علائم افسردگی و علائم اختلال حرکتی مثل پارکینسون در فرد است.

همچنین در همان ابتدای مصرف خسارات جبران ناپذیری را در مغز وارد می آورد. از دیگر نشانه های مصرف شیشه می توان به افت حافظه، پرخاشگری و تهاجم، رفتارهای جنون آمیز و آسیب های قلبی و مغزی اشاره کرد. این نشانه های مصرف شیشه حتی در کوتاه مدت هم بروز می کنند.

علائم رفتاری مصرف شیشه

این ماده به صورت داخل بینی و خوراکی و تزریق وریدی و کشیدنی یا تدخین مصرف می شود و بلافاصله بعد از مصرف حالتی به نام rush یا flash در فرد ایجاد می گردد. با مصرف این ماده حالاتی مثل هیجان زدگی، بی تابی، سخن گفتن تند، بی خوابی و اشتها و افزایش فعالیت های فیزیکی به وجود می آید.

علائم رفتاری مصرف شیشه

مصرف شیشه

از نشانه های مصرف شیشه در رفتار فرد مبتلا می توان به سو برداشت از رفتار اطرافیان اشاره کرد.  هر حرکتی برای فرد معتاد به شیشه معنادار می شود.

او از نگاه ها و یا گفته های عادی دو نفر برداشت نادرست دارد و همواره احساس می کند دیگران با حرف ها و یا نگاه هایشان او را متهم می کنند.

علاوه بر این فرد شیشه ای دچار توهماتی می شود که ممکن است تحت تأثیر آن بدون آنکه صدا، شی یا فرد خاصی در محیط باشد آن را احساس کند و بر درستی احساس و تصور خود نیز مضر است.

علائم مصرف شیشه در طولانی مدت

در نشانه های مصرف شیشه در دراز مدت، علائم روان پریشی، بدگمانی، اختلالات خلقی، هذیان های فکری و توهمات ادراکی دیده می شود.

تحقیقات انجام شده در جلسات مشاوره تلفنی ترک اعتیاد نشان میدهد که مصرف شیشه در دوران بارداری (اعتیاد زنان) موجب بروز مشکلات عمده ای از قبیل زایمان زود رس، عکس العمل های غیر طبیعی در مادر و حساسیت روحی بسیار شدید می شود. بروز نقص های مادرزادی در طفل نیز از جمله تاثیرات سوء مصرف در دوران بارداری به شمار می آید.

یک خطر بالقوه برای مصرف کنندگان امکان مسمومیت با سرب است. زیرا استات سرب به عنوان یک تجزیه گر شیمیایی در تولید غیرقانونی آن به کار برده می شود.

اهداف فرد که داشتن دوست، مرتبه اجتماعی و پذیرفته شدن در میان جمع بودند، تنها به مصرف بیشتر و بیشتر محدود می شود تا جایی که ناخودآگاه فرد، شیشه را دیگر چیزی برای ایجاد حس خوشی نمی داند، بلکه آنرا یک “ضرورت” برای ادامه زندگی و گذراندن یک روز طاقت فرسای دیگر میبیند.

قطع یکباره مصرف شیشه باعث بروز علائم زیر می شود:

نحوه معتاد شدن یکباره نیست و به صورت روند انجام می شود. به همین خاطر معمولا ترک یکباره این بیماری موجب بروز اختلالات بیشتری می شود که مهم ترین آنها عبارتند از:

  1. بروز انواع افسردگى
  2. اختلالات خواب (رابطه افسردگی و بی خوابی را مطالعه کنید.)
  3. آشفتگی و به هم ریختگى های روانی.
  4. کم آوردن انرژى
  5. سراسیمگى
  6. تیک های عصبی از علائم مصرف شیشه است.
  7. اضطراب و عدم تعادل در رفتار می گردند.

نوع افسردگى بعد از قطع مصرف این مخدر قابل مقایسه با دیگر مواد مخدر نیست تا جایى که توانایى انجام وظایف و کارهاى روزمره فرد را مختل مى کند.

با تشدید روزافزون این علائم تحمل برای فرد ناممکن شده و مصرف مجدد شروع می گردد. بنابراین اولین قدم پیشگیری از نشانه های اعتیاد به شیشه عدم مصرف است. اما در صورت وابستگی بهترین راه برای ترک مراجعه به مشاور روانپزشک و دریافت موقت دارو برای به حداقل رساندن علایم ترک است تا فرد بتواند ترک موفقی داشته باشد.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
اندیشه نورمحمدی اندیشه نورمحمدی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
آرزو محمدی آرزو محمدی
مشاور تغذیه
از 75,000 هزار تومان
زهره قربانی زهره قربانی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
محمد جواد افشاری نژاد محمد جواد افشاری نژاد
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
پوریا رضائی پوریا رضائی
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
آرزو بختیاری آرزو بختیاری
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
سعیده حسنی سعیده حسنی
مشاور روانشناس
از 450,000 هزار تومان
مارال حقیقی کرمانشاهی مارال حقیقی کرمانشاهی
دکتری روانشناسی
از 225,000 هزار تومان

جمع بندی ویکی روان از علائم مصرف شیشه

تشخیص دادن فرد معتاد به شیشه کار دشواری نیست. با این حال اگر در عزیزان یا اطرافیان خود علائم اعتیاد به شیشه مشاهده کردید بهترین کار استفاده از خدمات مشاوره اعتیاد به شیشه است.

حضور یک متخصص روانشناس می تواند به روند درمان علائم اعتیاد به شیشه را تسریع ببخشد. شما کاربر گرامی می توانید از سراسر دنیا در ویکی روان مشاوره آنلاین روانشناسی بر بستر اینترنت خریداری کنید. حتی عزیزان مقیم خارج می توانند با پرداخت ارزی در ویکی روان مشاوره روانشناسی آنلاین خارج از کشور خریداری کنند.

با این حال می توانید برای ارتبط صوتی از مشاوره تلفنی روانشناسی در ویکی روان استفاده کنید. برای مشاوره فوری روانشناسی می توانید از مشاوره آنی استفاده نمایید.

مشاوره روانشناسی ارزان قیمت

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا