اعتیاد

آیا اعتیاد قابل درمان است یا نه؟ (بررسی 0 تا 100)

اعتیاد درمان شدنی است یا نه؟

به نظر شما آیا اعتیاد قابل درمان است؟ بیماری اعتیاد این بلای خانمان سوز دامان بسیاری را گرفته است. مشاوره ترک اعتیاد پر شده از افرادی که به انواع اعتیاد در سنین مختلف مبتلا هستند. خانواده های زیادی به خاطر وجود عضوی معتاد از هم پاشیده و یا درگیر مشکلات بسیار شده اند. اما پرسش همیشگی این افراد این است که اعتیاد درمان شدنی است یا نه؟ در این مطلب سایت مشاوره روانشناسی تلفنی ویکی روان به بررسی این مورد می پردازیم.

آیا اعتیاد قابل درمان است؟

با بخش مقاله های روانشناسی در سایت ویکی روان همراه باشید.

اعتیاد انواع گوناگون دارد که همه آنها مضر بوده و هیچ راه توجیحی ندارند. بسیاری برای رهایی از آن روش های ترک اعتیاد را آزمایش می کنند و همواره این سوال در ذهن آنها تکرار میشود که آیا واقعا درمان اعتیاد ممکن است؟ قصد داریم در این نوشتار به بررسی درمان اعتیاد از زوایای گوناگون بپردازیم تا راه گشای کسانی باشد که قصد ترک آن را دارند. پیش از آغاز خوب از به نشانه های اعتیاد بپردازیم.

اکنون که اعتیاد را به عنوان یک اختلال روانی و یک بیماری مزمن پذیرفته ایم این سوال مطرح می شود که

  • آیا درمان اعتیاد ممکن است؟
  • آیا اعتیاد به طور موفقیت آمیزی درمان می شود؟

 در پاسخ باید گفت:

بله، خوشبختانه اعتیاد یک بیماری قابل درمان است و یک محکومیت مادام العمر نیست. همانند انواع بیماری های روان، اعتیاد می تواند با موفقیت درمان شود.

اما بهترین راه برای رهایی از این اختلال چیست؟

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
مهناز شاه مرادی مهناز شاه مرادی
دکترای روانشناسی
از 125,000 هزار تومان
علی اشرف نورمحمدی علی اشرف نورمحمدی
دکتری روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
شیما شهرکی شیما شهرکی
دکتری روانشناسی
از 200,000 هزار تومان
سمیرا شریعتی مهر سمیرا شریعتی مهر
مشاور روانشناس
از 150,000 هزار تومان
بهشته طهماسبی زاده بهشته طهماسبی زاده
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
محمد جواد اسکندری محمد جواد اسکندری
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
کتایون داودی کتایون داودی
مشاور روانشناس
از 300,000 هزار تومان
حمید رضا مهرابی بهار حمید رضا مهرابی بهار
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان

آیا درمان اعتیاد ممکن است؟ چگونه؟

درمان انواع اعتیاد - آیا اعتیاد قابل درمان است

درمان اعتیاد به افراد این امکان را می دهد که در برابر اثرات قدرتمند و مخرب مصرف مواد بر روی مغز و رفتارشان بایستند و بار دیگر کنترل زندگی خود را بدست گیرند. جای بسی خوشحالی دارد که مغز توانایی بالقوه برای ترمیم خود را دارد و حداقل به صورت نسبی بعد از مدت طولانی عدم مصرف، می تواند به فعالیت عادی و سابق خود بازگردد!

وقتی می گوییم اعتیاد یک بیماری مزمن است منظور از مزمن بودن این است که بازگشت به سوء مصرف مواد نه تنها غیرممکن نیست بلکه محتمل است. بیماری اعتیاد در پیدایش مجدد علایم مانند بیماری های نظیر دیابت، پرفشاری خون (افزایش فشار خون) و آسم تاثیرگذار است.

مشاوران پیشنهادی ویکی روان برای مشاوره اعتیاد:

احتمال بازگشت بیماری دیابت بین ۳۰ تا ۵۰ درصد، احتمال عود بیماری های پرفشاری خون و آسم بین ۵۰ تا ۷۰ درصد و میزان عود در وابستگی به مواد مخدر بین ۴۰ تا ۶۰ درصد است و تمامی بیماری های مزمن ذکر شده در بالا نیاز به تغییرات در جنبه های فیزیولوژیک و مخصوصا تغییرات عمیق در زمینه های رفتاری را دارد و عود به معنای عدم موفقیت نیست بلکه باید به عنوان هدف مداخله مورد توجه قرار گیرد.

این مصاحبه را بخوانید: تولدی دیگر با رهایی از دام اعتیاد

علل گرایش به اعتیاد در بیمار معتاد نشان می دهد که درمان باید دوباره انجام گیرد یا تعدیل شده و یا اینکه با درمان معادل جایگزین شود!

پس هیچگاه در صورت بازگشت به مصرف مواد حتی پس از یک دوره طولانی پاک بودن، از درمان نامید نشوید و این را بدانید که بازگشت و لغزش به مصرف دوباره مواد مخدر جزئی محتمل از درمان اعتیاد است.

در این موارد توصیه می شود یک مشاور روانشناس خوب و با تجربه در کنار فرد معتاد وجود داشته باشد تا مسیر صحیح را به او نشان دهد. برای مثال جلسات مشاوره تلفنی اعتیاد کمک می کنند مشاور همیشه با فرد معتاد در ارتباط بوده و روند درمان را تسریع ببخشد.

بهترین تصمیم برای رهایی

در پاسخ به سوال آیا درمان اعتیاد ممکن است یا نه؟ نتایج به دست آمده از جلسات مشاوره آنلاین ترک اعتیاد در ویکی روان نشان داده موفق ترین راه درمان اعتیاد استفاده از دارو درمانی همراه با درمان های شناختی رفتاری مانند جلسات مشاوره رفتار درمانی شناختی است.

در درمان های شناختی رفتاری به بیمار کمک میشود تا موقعیت هایی را که احتمال دارد به مصرف مواد روی بیاورد را شناسایی کند و از آن ها دوری گزیند و بیاموزد که چگونه با موقعیت جدید تطابق حاصل نماید.

با توجه به آنچه گفته شد عوامل زیستی و محیطی در شکل گیری اعتیاد افراد نقش دارند. اما باید توجه داشت که دلایل اعتیاد به مصرف مواد در هر شخص نسبت به شخص دیگر فرق می کند و نمی توان برای تمام بیماران یک درمان جامع و یکسانی ارائه داد و باید درمان به گونه ای برای هر فرد شخصی سازی شود.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
آنیتا کشاورز کرمانی آنیتا کشاورز کرمانی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
مینا فرهادی مینا فرهادی
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
فریبا روایی فریبا روایی
دکتری روانشناسی
از 112,500 هزار تومان
نیلوفر رستگاری نیلوفر رستگاری
مشاور روانشناس
از 87,600 هزار تومان
پریوش شیخ الاسلامی پریوش شیخ الاسلامی
مشاور روانشناس
از 112,500 هزار تومان
رویا قشقائیان رویا قشقائیان
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
جمیله احمدپور جمیله احمدپور
دکترای روانشناسی
از 300,000 هزار تومان
نیایش مسلمیان نیایش مسلمیان
مشاور روانشناس
از 120,000 هزار تومان

جمع بندی

احتمالا الان می دانید آیا اعتیاد درمان دارد یا نه؟

هر نوع بیماری حتی اعتیادهای رفتاری قابل درمان هستند، اما چند پیش نیاز دارند:

  1. خواست و اراده فرد معتاد
  2. همکاری اطرافیان
  3. استفاده از روش درمانی صحیح
  4. حضور مشاور ترک اعتیاد در روند درمان

به این ترتیب اعتیاد درمان شدنی است. اگر نشانه های این بیماری را در خود یا اطرافیان مشاهده می کنید یا قصد پیشگیری از اعتیاد را دارید، می توانید از خدمات مشاوره ترک اعتیاد به مواد مخدر ویکی روان به صورت غیرحضوری استفاده نمایید.

حتی اگر مقیم ایران نیستید امکان خرید مشاوره خارج از کشور با پرداخت ارزی وجود دارد. جلسات مشاوره آنلاین روانشناسی بهترین انتخاب برای مشاوره تصویری با روانشناس هستند

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا