طلاق

تاثیر طلاق بر فرزند دختر چیست؟ (۵ دلیل)

تاثیر طلاق بر فرزند دختر به دلایل روانشناسی می تواند بسیار زیاد باشد. یکی از موضوعات همیشگی در بخش مشاوره آنلاین طلاق در سایت ویکی روان، به تاثیر جدایی و طلاق والدین بر بچه ها و به خصوص دخترها می باشد که در ادامه به توضیح بیشتر آن می پردازیم.

پیشنهاد می کنیم قبل از شروع حتما مقاله معنی طلاق چیست را در ویکی روان مطالعه نمائید.

تاثیر طلاق بر فرزند دختر چیست؟

روانشناسی بچه های طلاق

با سایت مشاوره روانشناسی و روانپزشکی ویکی روان همراه باشید.

به طور کلی بر اساس یافته های رشته روانشناسی کودکان:

طلاق به یک انداره بر دختران و پسران تأثیر می ‌گذارد، اما دختران و پسران به طرز متفاوتی طلاق را تجربه می ‌کنند!

دختران جوان از جهات مختلفی نسبت به پسران جوان تحت تأثیر طلاق قرار می ‌گیرند. نتایج مشاوره روانشناسی کودکان نشان داده‌ اند دختران جوان تا یک سال علائم منفی مانند:

دارند که این علائم اغلب با گذشت زمان فروکش می ‌کنند.

در بسیاری از خانواده ‌های مطلقه، مادران حضانت فرزندان خود را دارند. تحقیقات در مورد بچه های طلاق نشان داده‌ اند که دختران جوان با داشتن یک رابطه قوی با مادران در دوران پس از طلاق با استرس‌ های طلاق و ماندن در کنار پدرشان سریعتر کنار می ‌آیند.

تحقیقات در مورد تاثیر طلاق بر فرزند دختر حاکی از آن است که طلاق تأثیر منفی بر فعالیت‌ های کلی آموزشی و شغلی دختران جوان نیز دارد.

در ویکی روان بخوانید: مهم ترین مشکلات بچه های طلاق چیست؟

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
مهناز شاه مرادی مهناز شاه مرادی
دکترای روانشناسی
از 125,000 هزار تومان
فرشته علی هاشمی فرشته علی هاشمی
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
پردیس میرمعینی پردیس میرمعینی
دکتری روانشناسی
از 65,000 هزار تومان
یونس ترقی طلب یونس ترقی طلب
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
نیلوفر نادعلی نیلوفر نادعلی
دکتری روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
مهرانگیز متقی مهرانگیز متقی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
معصومه چوبین معصومه چوبین
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
نسرین ترابی صائین نسرین ترابی صائین
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان

انواع تاثیر طلاق بر فرزند دختر چیست؟

متأسفانه، حدود ۱۰ درصد دختران جوانی که والدینشان طلاق گرفته اند، تمایل کمتری برای تحصیل در مدرسه دارند!

با این حال، باید توسط یکی از والدین حمایت شوند تا در کارهای مدرسه و شغلی خوب عمل کنند.

اثرات طلاق بر رشد جسمی دختران نوجوان نیز تاثیر دارد. یک یافته جالب این است که دختران نوجوان در خانواده‌ های مطلقه و ازدواج مجدد، زودتر از موعد قاعدگی و بلوغ جسمی را تجربه می‌ کنند.

بسیاری از این دختران جوان از نظر عاطفی برای تغییراتی که به خاطر بلوغ به وجود می ‌آیند، آمادگی ندارند. به همین دلیل، والدین باید  دختران جوان را برای این تغییرات بدنی از قبل آماده کنند تا آنها یاد بگیرند چطور با این تغییرات کنار بیایند.

برای بسیاری از دختران جوان، فرآیند طلاق باعث می‌شود احساس کنند که باید سریع‌ تر بالغ شوند

بعضی از والدین خود نیز گرفتار اثرات طلاق هستند و به حمایت و درک دیگران نیاز دارند. متاسفانه بسیاری از والدین (به خصوص مادران) به دلیل این حمایت به دختران جوان خود پناه می ‌آورند، این موضوعی است که روانشناس ها در جلسه های مشاوره روانشناسی برای طلاق به آن اشاره می کنند.

بسیاری از مادران مطلقه دختران خود را مانند یک دوست یا خواهر نزدیک می ‌پندارند و احساس می ‌کنند که می ‌توانند با آنها در مورد هر چیزی از جمله مشکلات روابط عاشقانه، افسردگی، تنهایی و فشارهای مالی مانند دوست بزرگسال خود صحبت کنند.

فرزندان به یک والد نیاز دارند تا به آنها آموزش ‌های لازم در مورد بلوغ را بیاموزد. وقتی والدین بیش از حد درگیری‌ های شخصی خود را فاش می‌ کنند، درک این مسئله برای دختران جوان سخت است.

اگرچه تحمل طلاق برای هر خانواده‌ ای هرگز آسان نیست، شناخت تأثیرات آن بر فرزندان شما گام مهمی در بهبودی است

پسران و دختران معمولا پس از طلاق واکنش ها و روش های مقابله‌ ای بسیار متفاوتی دارند. به ویژه دختران ممکن است در نتیجه جدایی والدینشان دچار اختلال اضطراب، استرس و حتی آشفتگی عاطفی شوند. از چالش ‌های تحصیلی گرفته تا سازگاری ‌های عاطفی، طلاق به طرق مختلف دختران را تحت تأثیر قرار می ‌دهد.

در ویکی روان بخوانید: کی از متخصص طلاق کمک بگیریم؟

طلاق چه تاثیری بر فرزندان دختر می گذارد؟

مشاوره-قبل-از-طلاق-در-ویکی-وران

برای بررسی دقیق تر تاثیر طلاق بر فرزند دختر بهتر است به نتایجی که آنها معمولا با طلاق والدین تجربه می کنند اشاره کنیم. عکس ‌العمل دختران نسبت به طلاق والدین خود، با توجه به عوامل مختلف از ماهیت و دلایل طلاق گرفته تا شخصیت و سن خود دختر ممکن است متفاوت باشد.

۱- کناره ‌گیری اجتماعی

وقتی دخترتان در مورد تغییرات خانوادگی ناشی از طلاق مضطرب، نگران یا تحت فشار است، احتمالا ممکن است با مشکلات تعاملات اجتماعی خانه و مدرسه دست و پنجه نرم کند. ممکن است وی در حالی که شاهد تغییراتی در خانواده می ‌باشد، در مقابل تعاملات با دوستان، همکلاسی‌ ها یا حتی اعضای خانواده مقاومت کند.

والدین باید با ارتباطات اجتماعی و برقراری ارتباط به او کمک کنند تا با این مشکل مقابله کند. هم پدر و هم مادر باید از نظر عاطفی او را حمایت کرده و همیشه در دسترس باشند.

۲- تمایلی به اعتماد ندارد

یک طلاق غیر منتظره می ‌تواند دنیای دخترتان را به زوال بکشاند. او ممکن است احساس کند یکی از والدین یا هر دو به او خیانت کرده‌ اند و در روابطش اعتمادش را از دست بدهد.

بسیاری از دختران در روابط خود نسبت به پسرها و مردان بی اعتماد هستند. وقتی او احساس کند که پیوند خانوادگی از بین رفته، ممکن است اعتماد دختر شما به کل روابط هر رابطه‌ ای دشوار باشد.

۳- چالش ‌های آکادمیک دیگر تاثیر طلاق بر فرزند دختر است

اگر دختر شما بر تغییرات خانه متمرکز باشد، ممکن است بر پیشرفت او در مدرسه تاثیر بگذارد.

ممکن است نمرات او پایین بیاید، علاقه او به فعالیت ‌های کلاسی و مشارکت در فعالیت‌ های فوق ‌برنامه کاهش یابد. اطمینان خاطر دادن به کودک درباره عناصر پایدار زندگی خانوادگی به شما کمک می‌کند تا تمرکز وی را از خانواده گرفته و در تحصیلات خود اعمال کند.

در او ایجاد ارتباطات را تشویق کنید و توضیح دهید که چگونه روال تغییر خواهد کرد.

عباراتی مانند “شما هنوز هم هر روز مادر و پدرت را خواهی دید، اما ما فقط به عنوان یک خانواده با هم زندگی نخواهیم کرد” و “شما هنوز در همان مدرسه خواهد رفت و در همان خانه زندگی خواهی کرد” و این موارد ممکن است ذهن او را از نگرانی بیش از حد آزاد کنند.

۴- بروز اضطراب

تاثیر طلاق بر بچه ها

تاثیر طلاق بر فرزند دختر بیشتر به ابعاد روانی آنها مربوط می شود. زمانی که خانواده با طلاق روبرو می ‌شود، اعضای آن شدیدا احساساتی می ‌شوند.

خصوصا دختر شما، ممکن است نگرانی ‌هایی را تجربه کند که بر سلامت اجتماعی، آکادمیک و عاطفی او نیز تاثیر بگذارد. بررسی احساساتش و تشویق او برای برقراری ارتباط صادقانه به کاهش اضطرابی که تجربه می‌ کند کمک خواهد کرد.

به او اجازه دهید احساسات قدرتمندی درباره این اختلال در زندگی ‌اش داشته باشد، حتی اگر این چیزی باشد که شما بعنوان پدر و مادر نمی‌ خواهید درباره ‌اش بشنوید. ابراز ناامیدی از طلاق فقط اضطراب او را افزایش می‌ دهد.

۵- بی قیدی در امور اخلاقی و جنسی

مطالعات روانشناسی در مورد تاثیر طلاق بر فرزند دختر نشان داده ‌اند که دختران والدین مطلقه سطح بالاتری از این بی‌ قیدی را دارا می ‌باشند و از سنین پایین فعالیت جنسی را شروع می‌ کنند.

این رفتار مربوط به دخترانی است که برای کمک به کنار آمدن با نبود شخصیت پدر به دنبال همراهان مرد هستند (در مقاله فحشا چیست به این مورد اشاره کرده ایم)

برای کمک به کاهش احتمال این بی ‌قیدی، اگر والدین مطلقه هنگام حضور بچه‌ ها، خصومت خود را نسبت به یکدیگر به حداقل برسانند، واقعا کمک‌ کننده می ‌باشد. به همین دلیل ارتباطات منظم و مستمر پدران با دخترانشان مهم است.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
فاطمه ابراهیم فاطمه ابراهیم
مشاور روانشناس
از 55,000 هزار تومان
بهاره بوربور بهاره بوربور
دکتری روانشناسی
از 62,500 هزار تومان
علی اشرف نورمحمدی علی اشرف نورمحمدی
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
حمید رضا مهرابی بهار حمید رضا مهرابی بهار
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
مهدیه پاکدامن مهدیه پاکدامن
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
پریسا سبزواری پریسا سبزواری
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
فاطمه شکری فاطمه شکری
مشاور روانشناس
از 55,000 هزار تومان
پروانه صفایی مقدم پروانه صفایی مقدم
دكتراى روانشناسى
از 175,000 هزار تومان

پیشنهاد ویکی روان به شما

همانطور که مشاهده کردید تاثیر طلاق بر فرزند دختر کم نیست و بسته به نوع شخصیت فردی آنها این تاثیرات می توانند زیادتر هم باشند.

اگر قصد جدایی از همسرتان را دارید تا از او جدا شده اید بهتر است در زندگی پس از طلاق تماما حواستان را به خوبی به فرزند دخترتان معطوف کنید، آنها عواطف بسیار حساس و آسیب پذیری دارند.

در هر صورت می توانید در بخش مشاوره آنلاین روانشناسی سایت ویکی روان، با مشاور مد نظرتان به صورت صوتی و تصویری از سراسر دنیا برگزار نمائید. کافیست روی دکمه زیر کلیک کنید:

مشاوره آنلاین کودک و نوجوان

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا