روابط

نشانه های رابطه ناسالم و مسموم کدامند؟

در این مقاله قصد داریم به ده مورد از نشانه های رابطه ناسالم اشاره کنیم، مواردی که بسیار از آنها در روابط عاشقانه و احساسی ما وجود دارند اما نمیتوانیم آنها را باور کنیم.

مهم ترین نشانه های رابطه ناسالم

رابطه شما، چه یک رابطه جدی عاشقانه باشد چه نباشد، باعث می‌شود احساس هیجان و خوشبختی در زندگی کنید. ولی بسیاری افراد فقط بخاطر ترس از تنهایی در روابط ناراحت‌کننده می‌مانند، حتی اگر در آن رابطه قادر به برطرف کردن نیازهای‌شان نباشند و رابطه سالم نباشد.

هرکس نیاز به احترام، محبت و عشق در رابطه دارد ولی اگر طرف‌تان قادر به تامین اینها برای شما نباشد، شاید بهتر باشد به ادامه این رابطه بیشتر فکر کنید و با نشانه های رابطه ناسالم آشنا شوید.

با سایت روانشناسی ویکی روان همراه باشید.

اگر این ۱۰ مشکل را در رابطه‌تان دارید، مجبور نیستید آن رابطه را تحمل کنید:

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
رضوان شمس رضوان شمس
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
مهرانگیز متقی مهرانگیز متقی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
سعید بابایی سعید بابایی
دکتری روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
بهاره محسنی بهاره محسنی
مشاور روانشناس
از 175,000 هزار تومان
فرشته همدانی فرشته همدانی
مشاور روانشناس
از 187,000 هزار تومان
لیلا شکوری لیلا شکوری
دکتری روانشناسی
از 137,500 هزار تومان
محمد حسین خانی محمد حسین خانی
مشاور روانشناس
از 62,500 هزار تومان
صبا مهرپور صبا مهرپور
مشاور روانشناس
از 200,000 هزار تومان

بی‌احترامی کلامی از بارزترین نشانه های رابطه ناسالم است

یک رابطه سالم قبل از هر چیز با احترام متقابل شروع می‌شود. نباید هیچ‌وقت کسی که بددهنی می‌کند، تحقیرتان می‌کند یا باعث می‌شود به هر ترتیبی احساس ناراحتی کنید را تحمل کنید.

حتی اگر با هم وارد بحث و جدل می‌شوید، هیچکدام‌تان این حق را ندارید که با بی‌احترامی با هم رفتار کنید.

کنترل‌گرایی از دیگر نشانه های رابطه اشتباه است

اگر طرف‌تان نمی‌تواند تحمل کند که بدون اینکه به شما تهمت بزند از جلو چشمانش دور باشید، به هیچ عنوان مجبور به ادامه رابطه با او نیستید. هیچ‌وقت نباید کسی را که فکر می‌کند باید شما را در هر نقطه از زندگی‌تان کنترل کند تحمل کنید.

بی‌ اعتمادی

اعتماد متقابل برای بقای هر رابطه‌ای لازم است و اعتماد در هر رابطه سالم وجود دارد. اگر نمی‌توانید به طرف‌تان اعتماد کنید یا باید درمورد این موضوع با او حرف بزنید یا قبل از اینکه این بی‌اعتمادی عمیق‌تر شود، از آن رابطه بیرون بیایید.

بر خلاف نشانه های رابطه ناسالم در یک رابطه صحیح هر دو طرف باید با هم احساس راحتی و آزادی کنند و فقدان اعتماد دو طرفه موجب نابودی یک رابطه خواهد شد.

آویزان بودن

البته احساس خواسته شدن در یک رابطه کاملاً طبیعی است ولی اگر مراقب نباشید ممکن است بیش از اندازه شود. بیشتر افراد از بودن با کسی که در بعضی کارهایش درخواست کمک می‌کند یا هرازگاهی نیاز به در آغوش گرفتن یا دردودل کردن دارد، لذت می‌برند.

اینها در رابطه کاملاً طبیعی است، ولی چیزی که طبیعی نیست فرد آویزانی است که به نظر می‌رسد بدون شما قادر به انجام هیچ کاری در زندگی‌اش نیست. کسی که هیچ استقلال شخصیتی در کنار شما از خود نشان نمی‌دهد، یک علامت هشدار است.

رابطه سالم

اولویت ندادن به شما

با اینکه زندگی به جز رابطه قسمت‌های مهم دیگری هم دارد، ولی طر‌ف‌ مقابل‌تان باید به شما نسبت به مسائل دیگر زندگی‌اش اولویت دهد. در غیر این صورت با یکی دیگر از نشانه های رابطه ناسالم مواجه هستیم.

مثلاً اگر او بیشتر از اینکه با شما وقت بگذراند با دوستان خودش است، یعنی رابطه‌اش با شما را چندان جدی نمی‌گیرد. هیچ‌وقت لازم نیست کسی که به شما احساس خاص بودن نمی‌دهد را تحمل کنید. شما شایسته کسی هستید که با شما مثل یک پادشاه یا ملکه رفتار کند.

منفی‌ گرایی از دیگر نشانه های یک رابطه اشتباه است

البته منفی‌گرایی بخشی از هر رابطه در زندگی است ولی نباید به آن در مقابل مثبت‌گرایی اولویت داد. داشتن نگرش منفی در زندگی منجر به داشتن افکار منفی و در نهایت ذهنی منفی خواهد شد.

در بررسی نشانه های رابطه ناسالم میتوان گفت که کسانی که روی نقاط منفی مسائل تمرکز می‌کنند معمولا انرژی کمتری دارند، دیگران را بخاطر مشکلات‌شان مقصر می‌دانند و به طور کلی، افراد جالبی برای معاشرت نیستند. هیچ‌ وقت با کسی که تا این اندازه منفی‌های زندگی را می‌بیند نمانید چون شما را هم به راه خود خواهد کشاند.

عدم دسترسی احساسی

طرف ‌مقابل شما باید همیشه از نظر احساسی در دسترس شما باشد، در غیر این‌صورت نمی‌توانید یک رابطه موفق با او داشته باشید.

اگر احساس ناامنی کند یا برای ابراز احساساتش خجالت بکشد، یعنی مشکلات عمیقی دارد که قبل از وارد شدن به یک رابطه باید به آنها رسیدگی کند.

کسی که به حرف‌های‌تان گوش نمی‌دهد

هر دو شما باید برای حرف زدن صادقانه و آزادانه با هم احساس راحتی کنید. در یک رابطه مسموم اگر طرف‌تان از آن دسته افراد است که فقط خودش حرف می‌زند طوری‌ که شما احساس می‌کنید عقاید و افکار شما هیچ اهمیتی ندارد، یعنی برای شما بعنوان یک انسان، ارزشی قائل نیست.

کسی که از رویاها و اهداف‌تان حمایت نمی‌کند

وقتی نوبت به آرزوها و اهداف‌تان می‌رسد، طرف‌تان باید بخواهد از شما حمایت کند. هیچ‌وقت نباید کسی را که به جای تشویق شما در راه رسیدن به اهداف‌تان، به شما حسادت می‌کند و سعی می‌کند موفقیت‌های شما را دست کم بگیرد تحمل کنید.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
سمیه بهاروند سمیه بهاروند
مشاور روانشناس
از 280,000 هزار تومان
سمیرا رضایی سمیرا رضایی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
جمیله احمدپور جمیله احمدپور
دکترای روانشناسی
از 300,000 هزار تومان
لیلا امینیان لیلا امینیان
دکترای روانشناسی
از 175,000 هزار تومان
حمید رضا مهرابی بهار حمید رضا مهرابی بهار
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
مهدیه پاکدامن مهدیه پاکدامن
مشاور روانشناس
از 200,000 هزار تومان
مریم اصولی مریم اصولی
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
فریبا روایی فریبا روایی
دکتری روانشناسی
از 112,500 هزار تومان

بی‌ مسئولیتی از جدی ترین نشانه های رابطه ناسالم

و آخر اینکه نباید هیچ‌ وقت کسی که تمایلی به زیر بار مسئولیت رفتن ندارد را تحمل کنید. مسئولیت‌های افراد بزرگسال به هیچ وجه شوخی نیست و هر کس باید بتواند میزانی از مسئولیت‌ها و وظایف زندگی را بر عهده بگیرد و برای همه چیز به شما تکیه نکند.

نیایش مسلمیان

نیایش مسلمیان، کارشناس ارشد روانشناسی عمومی،مشاوره خانواده ، ارتباط موثر ، روابط عاطفی عضو تیم تحریره روانشناسان ویکی روان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا