روانشناسی فردی

راه های کسب حافظه قوی

داشتن حافظه قوی آرزوی همه است. خیلی آن را ارثی میدانند اما عده ای دیگر میگویند که داشتن حافظه قوی اکتسابی میباشد. حال پس از تحقیقات فراوان دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که میتواند با انجام پاره ای از کارها و دنبال کردن روالی مشخص در کسب نعمت حافظه قوی موفق بود.

در ادامه قصد بررسی راه های کسب حافظه قوی را داریم که به شما کمک میکند در بسیاری موارد به موفقیت برسید.

راه های کسب حافظه قوی

با ویکی روان همراه باشید.

بعضی وقت ها بسیار کنجکاو می‌شوم که بدانم حافظه قوی دارم یا نه، مخصوصا وقتی که درباره افرادی چون دیوید توماس می‌خوانم که عنوان قهرمان حافظه سال ۲۰۰۷ ددر آمریکا را با یادآوری ترتیب تمام کارت‌های بازی ورق تنها در دو و نیم دقیقه از آن خود کرد.

بدون شک انتظار ندارم که مثلا برای چنین عنوانی رقابت کنم، اما به‌ عنوان یک عصب شناسی که بخش عمده مطالعاتم درمورد حافظه بوده، باید بدانم ترفندهایی را بلد باشم که حداقل یک یا دو راند با او رقابت کنم، مگه نه؟ من واقعا امیدوارم که چنین باشد. توماس قطعا یک استثناست و حافظه قوی دارد. اما من هم چیزهایی درباره سلامت مغز می‌دانم؛ عاداتی که حافظه را تیز و قوی نگه می‌دارد.

یکی از علاقه‌ مندی‌های من این است که بدانم چه چیزی را و چه وقت فراموش کنم. انباشت زیاد اطلاعات روزانه اغلب باعث می‌شود فکر کنیم حافظه ما درحال ضعیف شدن است و فراموشی داریم، درحالیکه در حقیقت، فقط با اطلاعات غیرضروری و بی‌مصرف اشباع شده است و این به درد حافظه قوی نمیخورد.

حافظه قوی

بیشتر اطلاعاتی که هر روز به ما می‌رسد، به‌ راستی ارزش به خاطر سپاری را ندارد. یک مغز سالم، با چابکی و مهارت داده‌های بی ارزش و بی‌ معنی را غربال کرده و دور می‌ریزد تا بتواند آن‌ چه را که مهم است حفظ کند. برای نمونه برای داشتن حافظه قوی، هرچه سریع‌تر پین کُد قبلی یا کُد دسترسی‌تان را فراموش کنید، زودتر و درست‌تر خواهید توانست شماره های جدید را به‌خاطر بسپارید.

فواید فراموشی و از دست دادن حافظه، در تحقیقی از دانشگاه استنفورد که نتایج آن در Nature Neuroscience منتشر شد اثبات شده است. محققان با استفاده از FMRI برای کنترل فعالیت مغز، نشان دادند وقتی شرکت‌ کننده‌ها به‌دنبال یادآوری موضوعی که درحافظه‌شان ثبت شده بود بودند، و با اطلاعاتی جدید و نامربوط حواس‌شان پرت شده بود، پوسته جلویی مغزشان همان بخشی که مربوط به تصمیم‌گیری است بسیار شلوغ و درگیر بود.

زمانی که آنها اطلاعات را فراخوانده و به راحتی توانستند به‌ یاد آورند، وقتی با حواس‌ پرت‌ کن‌های مداوم مواجه شدند، فعالیت پوسته جلویی مغز، تا اندازه قابل توجهی کُند شد. یعنی مغزشان بهم ریختگی و بی‌نظمی اطلاعاتی را حذف کرده و حالا آماده انجام فعالیت‌های مهمی مثل تصمیم‌گیری بود.

برای حفظ سلامت مغزتان و داشتن حافظه قوی، این تکنیک‌های ساده را حتما امتحان کنید:

برای داشتن حافظه قوی خواب خوب داشته باشید

خواب خوب دوست بزرگ شما در داشتن حافظه قوی است. به رابطه خواب با کیفیت و تقویت حافظه ایمان داشته باشید.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
زهرا جعفری زهرا جعفری
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
بهاره بوربور بهاره بوربور
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
علی اشرف نورمحمدی علی اشرف نورمحمدی
دکتری روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
شیدا خوشه مهری شیدا خوشه مهری
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
فریناز خانی فریناز خانی
مشاور روانشناس
از 175,000 هزار تومان
راضیه هاشمیان راضیه هاشمیان
دکترای روانشناسی
از 200,000 هزار تومان
ساناز موقر ساناز موقر
مشاور روانشناس
از 200,000 هزار تومان
پروفسور حسین باهر پروفسور حسین باهر
پروفسور
از 1,200,000 هزار تومان

برای داشتن حافظه قوی چیزهایی را که می‌خواهید به حافظه بسپارید، انتخاب کنید

ازخودتان بپرسید آیا این اطلاعات جدید در  آینده به‌ دردتان خواهد خورد یا نه. مثلا در یک مهمانی، تنها اسم‌ افرادی را یاد بگیرید که امیدوارید باز هم ملاقات‌شان کنید. روزنامه را با هدف به‌ یاد سپاری چیزهایی که برای شما مهم است بخوانید.

تقویت حافظه

از تکنولوژی‌تان بهترین استفاده را بکنید

برای داشتن حافظه قوی لیست آدرس‌ها و فایل‌ها را در کامپیوتر یا تلفن‌تان نگه دارید و اجازه دهید بانک اطلاعاتی این وسایل، عمل حفظ کردن را انجام دهد. هنوز هم نمی‌توانید شماره تلفن همسرتان را به حافظه بسپارید چون فقط سراغ حافظه تلفن می‌روید؟ بدون شک همین درست است!

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
محمد امین چالاک محمد امین چالاک
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
پریا نوربخش پریا نوربخش
مشاور روانشناس
از 175,000 هزار تومان
زهرا محبوبی زهرا محبوبی
دکتری روانشناسی
از 62,500 هزار تومان
پگاه عبادی پگاه عبادی
مشاور روانشناس
از 150,000 هزار تومان
فاطمه غواص معانی فاطمه غواص معانی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
سارا مددزاده سارا مددزاده
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
رضوان شمس رضوان شمس
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
صبا مهرپور صبا مهرپور
مشاور روانشناس
از 200,000 هزار تومان

خاطرات ناخوشایند را بلاک کنید

تداوم دادن به خاطرات ناخوشایندی که باید مدتها پیش پردازش شده و حذف می‌شدند مثل ضربه روحی دوران کودکی، محرومیت‌های احساسی، یا هر سرخوردگی و ناکامی که در زندگی اجتناب‌ناپذیر است می‌تواند شما را از داشتن حافظه قوی محروم کند.

وقتی احساس کردید یک خاطره مشکل‌ دار و حل و فصل نشده وارد ذهن‌ تان می‌شود، آن‌ را با یک خاطره خوشایند و شاد جایگزین کنید. تصور کنید که دارید یک دی وی دی را بیرون می آورید و جدیدش را وارد می‌کنید. یک رویداد لذت‌ بخش را یادآوری نمایید با تمام جزئیاتش مثل تصاویر و صداهای آن حادثه و سعی کنید در چشم ذهن‌ تان جایش دهید. با کمی تقویت سازماندهی شده و مرتب، خاطرات مزاحم کم‌ رنگ‌تر شده، محو شده و به گوشه‌ای دور دست از بانک حافظه‌تان رانده خواهند شد.

داشتن حافظه قوی حق شماست، به خاطر داشته باشید میتوانید با رعایت موارد ذکر شده در بالا قدمی بلند در کسب موفقیت بردارید. همچننین میتوانید به نوشتار ده روش تقویت حافظه مراجعه کنید.

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا