چگونه فرد معتاد را تشویق به ترک کنیم؟ (۱۱ راه)
اینکه چگونه فرد معتاد را تشویق به ترک کنیم به مسائل گوناگونی مربوط می شود، نوع اعتیاد، میزان اعتیاد و سابقه فرد در این زمینه بسیار مهم هستند. در جلسات مشاوره غیرحضوری ترک اعتیاد در خانه هم به تشویق فرد معتاد برای ترک اعتیاد پرداخته می شود که اطرافیان باید از آنها اطلاع داشته باشند. در ادامه این مطلب سایت ویکی روان، به شما راه انگیزه دادن به فرد معتاد برای ترک اعتیاد را آموزش می دهیم.
چگونه فرد معتاد را تشویق به ترک کنیم؟
با بخش مقالات علمی سایت ویکی روان همراه باشید.
اگر بتوانید راهکارهای زیر را برای مدت زمان طولانی انجام دهید، بدون شک علائم اعتیاد به مواد مخدر یا حتی انواع اعتیادهای رفتاری در فرد مورد نظرتان کمتر می شود.
۱- برای تشویق فرد معتاد به ترک اعتیاد او را بدون قضاوت بپذیرید
از آنجا که بسیاری از معتادان در حال بهبودی احساس می کنند توسط خانواده و دوستانشان مورد قضاوت قرار می گیرند، شما باید تا حد ممکن از انتقاد و منفی نگری خودداری کنید. در عوض، به شخص مورد نظر ابراز محبت کرده و تصمیم او برای حفظ هوشیاری را ستایش کنید.
اینکه فرد معتاد بفهمد شما او را بدون توجه به اعتیادش دوست دارید، انگیزه زیادی به او می دهد. این یکی از روش های درمان اعتیادهای رفتاری است که متخصصین ترک اعتیاد تاکید زیادی بر آن دارند.
۲- ایجاد یک محیط عاری از مواد مخدر
یکی از مطمئن ترین روش های بهبودی طولانی مدت این است که فرد در محیط های عاری از مواد مخدر زندگی کند.
اطرافیان می توانند با از بین بردن وسایل جانبی استفاده از مواد مخدر و تشویق به دور ماندن از مکان هایی که ممکن است آنها را وسوسه کند از عود بیماری جلوگیری کنند و از محیط معتادان در حال بهبودی محافظت کنند.
۳- فعالانه گوش دهید، از صمیم قلبتان
برخی از معتادان در حال بهبود به افرادی نیاز دارند که به آنها گوش دهند، بنابراین در دسترس باشید تا به پیروزی ها و مبارزات معشوق خود گوش دهید.
گوش دادن صادقانه یکی از راه های تشویق فرد معتاد برای ترک کردن است، اما واقعا باید صادقانه باشد، بدون هیچ پیش قضاوتی!
۴- چگونه فرد معتاد را تشویق به ترک کنیم : تشویق به ایجاد عادات سالم
پخت غذا، ورزش کردن و بازی همه فعالیت های مثبت و بدون مواد هستند که معتادان در حال بهبود می توانند با عزیزان خود انجام دهند.
۵- پیوستن به گروه حمایتی را پیشنهاد کنید
در گروه های حمایتی، معتادان در حال بهبود می توانند ضمن دریافت تشویق با سایر معتادان بهبود یافته ارتباط برقرار کنند.
این کار روشی عالی برای انگیزه دادن به فرد معتاد برای ترک کردن است، چون افراد مشابه خود را می بینید و از آنها برای غلبه بر اعتیاد الگو می گیرد.
۶- برای تشویق فرد معتاد به ترک کردن، باید صبور باشید
این چیزی نیست که از عهده هر کسی بر بیاید! به خصوص زمانی که نشانه های بازگشت اعتیاد در فرد معتاد مشاهده شود.
سعی کنید عصبانی نشوید و صبوری به خرج دهید، معتادین بیشتر به حمایت نیاز دارند.
بهبودی یک فرایند طولانی و پیچیده است. افراد اغلب مرتکب اشتباه می شوند، بنابراین برای آنها مهم است بدانند که خانواده و دوستانشان هنوز از آنها حمایت می کنند.
البته صبور بودن تنها مربوط به اعتیاد به مواد مخدر نمی باشد، بلکه انواع اعتیادهای رفتاری مانند اعتیاد به ورزش کردن زیاد هم می تواند صبر اطرافیان را سر ریز کند!
حتما این مطالب ویکی روان را بخوانید:
۷- درک کنید که آنها باید از اشتباهات خود درس بگیرند
به فرد اجازه دهید بیاموزد چگونه به تنهایی پیشنهادات وسوسه انگیز را رد کند.
به آنها اجازه دهید در مورد مشکلات خود در مورد مصرف مواد بدون شرم صحبت کنند، نقش شما در حلقه حمایت آنها این است که در صورت لغزش به آنها کمک کنید
همچنین به آنها محبت کرده و تشویق را ادامه دهید. اگر بدانید علت گرایش به اعتیاد در افراد چیست، بهتر می توانید آنها را درک کنید.
۸- آماده باشید که از یک فرآیند مادام العمر پشتیبانی کنید
به یاد داشته باشید که ایجاد تغییر (به خصوص ترک اعتیاد از دید روانشناسی) به تدریج رخ می دهد و ممکن است فراز و نشیب های بسیاری داشته باشد.
یک مطالعه چند ساله از افراد معتاد نشان داد که حدود یک سوم افراد در حال بهبودی کمتر از یک سال هوشیار باقی مانده اند
یعنی اینکه از هر ۳ معتاد بهبود یافته ۲ نفر در اولین سال بهبودی مجدد به مصرف مواد مخدر باز میگردند.
با گذشت زمان و هوشیاری، شانس عود کاهش می یابد و عود نشانه شکست نیست. در عوض، نشانه این است که روش درمان باید تغییر کند.
۹- مراقب باشید از عشق خود به عنوان سلاح استفاده نکنید
داشتن رابطه نزدیک با فردی که از انواع مواد اعتیاد آور استفاده می کند می تواند بسیار چالش برانگیز باشد!
اما گفتن مواردی مانند:
- اگر مرا دوست داشتی، ترک می کردی
- تو غیرت نداری
- مرد هم اینقدر بی اراده
- واقعا از این وضعیت خجالت نمی کشی
- مایه آبرو ریزی ما شدی
رفتار مخربی است که همیشه نتیجه معکوس دارد!
در عوض، نگرانی های خود را با عشق و عمق بیشتر بیان کنید. اغلب به عزیز خود یادآوری کنید که مایل هستید پشتیبان بهبودی او باشید و تنها نیستند.
به آنها بگویید آنقدر دوستشان دارید که می خواهید زنده بمانند. در عین حال، مهم است بدانید تعیین مرز با فردی که در حال بهبود است خیلی خوب است. گاهی اوقات بهتربن کاری که می توانیم برای شخص دیگر انجام دهیم این است:
به آنها اجازه دهیم عواقب اعمال خود را تجربه کنند. این بدان معنا نیست که شما فرد مورد علاقه خود را مجازات می کنید. بلکه شما دیگر از آنها در برابر عواقب رفتارهایشان محافظت نمی کنید.
۱۰- به یاد داشته باشید که آنها یک انسان هستند، نه یک هیولا
همانطور که در ویکی روان در مقاله تعریف اعتیاد در روانشناسی چیست گفتیم، اعتیاد یک بیماری است، دقیقا مانند دیگر بیماری های روانی.
اعتیاد منجر به ایجاد یک سیستم ارزشی تحریف شده می شود که فرد را به سمت مصرف مداوم مواد مخدر می کشاند
ناراحت شدن یا عصبانی شدن از فرد مورد علاقه تان اشکالی ندارد و در صورتی که شخص مورد علاقه شما مدام از مواد مخدر استفاده می کند، برای رفاه حالتان، ممکن است لازم باشد ارتباط خود را محدود کنید.
اما مراقب باشید که با طرف مقابل مانند یک فرد مطرود یا رسوا رفتار نکنید. ممکن است این رفتار او را شرمنده کند و نتوانید از او حمایت کنید. با این حال، پس از بهبودی با آنها ارتباط برقرار کرده و درک کنید که چگونه سوء مصرف مواد به بخشی عادی از زندگی آنها تبدیل شده است.
۱۱- از یک متخصص کمک بگیرید
حمایت صحیح از شخص دیگر غیرممکن است مگر اینکه از خودتان به درستی حمایت نکنید!
علاوه بر این، مسئولیت های وجود دارد که از نظر احساسی خسته کننده می باشند. برای حامیان بسیار مهم است که از خود حمایت کنند. درمان، مشاوره روانشناسی و فعالیت هایی مانند یوگا بسیار مفید هستند.
فرد مورد علاقه شما ممکن است قبل از اینکه یک روش درمانی موثر پیدا کند، چندین بار به مصرف مواد مخدر بازگردد.
دستیابی به ثبات در زندگی دشوار است حتی برای افراد هوشیار! بنابراین همچنان از تلاش های عزیزتان حمایت کنید. میلیون ها نفر، زمانی که با مشکلات مخرب وابستگی به الکل یا سایر مواد مخدر دست و پنجه نرم می کردند، اکنون زندگی شاد، رضایت بخش و پرباری دارند
گاهی بهترین روش برای انگیزه دادن به فرد معتاد برای ترک این است که یک فرد متخصص در روند ترک اعتیاد در کنارش باشد تا دلایل بازگشت به اعتیاد را به شیوه ای علمی مورد بررسی قرار دهد.
متخصص روانشناس برای ترک اعتیاد فردی است که بیشتر بر جنبه های روانی (نه دارو درمانی) ترک اعتیاد تاکید می ورزد چون همانطور که گفتیم اعتیاد یک بیماری روانی است نه وابستگی جسمانی.
پیشنهاد ویکی روان چیست؟
همانطور که مشاهده کردید، اینکه چگونه فرد معتاد را تشویق به ترک کنیم به عوامل زیادی بستگی دارد. روانشناسی هم راهکارهای زیادی پیشنهاد می کند که بدون شک تاثیرگذار هستند.
شما دوست عزیز می توانید از سراسر دنیا، به صورت صوتی و تصویری بدون نیاز به نصب هیچ نرم افزاری، در سایت ویکی روان جلسه مشاوره غیرحضوری برگزار کرده و با مشاور خودتان درباره راه های ترک اعتیاد یا روش های انگیزه دادن به فرد معتاد برای ترک جلسه مشاوره برگزار کنید: