استفاده از روانشناسی رنگها در طراحی داخلی منزل
رنگ آمیزی صحیح دکوراسیون بر اساس روانشناسی رنگها در طراحی داخلی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در حالی که در نگاه اول به نظر می رسد انتخاب رنگ صحیح برای اتاق نشینمن و حتی کل خانه کار آسانی است، چرا که رنگ مورد علاقه مان را انتخاب می کنیم! در ادامه بیشتر به بررسی این موضوع بر اساس علم روانشناسی رنگها میپردازیم.
فهرست موضوعات بررسی شده
آشنایی با روانشناسی رنگها در طراحی داخلی منزل
با سایت روانشناسی ویکی روان همراه باشید.
در بسیاری از موارد نتایج خوب است اما اگر هیچ اطلاعی از رنگ ها و ترکیب آن ها نداشته باشید ممکن است از نتیجه چندان راضی نباشید.
سه نکته برای انتخاب رنگ بر مبنای روانشناسی رنگها در طراحی داخلی
نکته اول: رنگ اتاق باید با فعالیت هایی که در آن انجام می شود هم خوانی داشته باشد. برای مثال: سبک و چیدمان دکوراسیون اتاق مطالعه با اتاق خواب و نشینمن تفاوت دارد.
نکته دوم: برای استفاده از علم روانشناسی رنگها در طراحی داخلی توجه داشته باشید که نور خورشید به اتاق شما می تابد یا خیر. اگر می تابد به میزان و زمان ورود آن(صبح، عصر، شب) توجه بفرمائید.( به موقعیت قرار گیری اتاق بستگی دارد).
نکته سوم: بزرگی و کوچکی اتاق بسیار حائز اهمیت است چرا که برای اتاق های کوچک هرگز نباید از رنگ های تیره و یا گرم استفاده کرد زیرا اتاق کوچک تر از آن چه که هست به نظر می رسد.
بدیهی است استفاده از رنگ های روشن برای اتاق های بزرگ نیز مناسب تر بوده و باعث می شود فضای اتاق بزرگ تر به نظر برسد.
مردم درک متفاوتی از روانشناسی رنگها در طراحی داخلی دارند. به طور کلی، همه به یک روش به رنگ ها پاسخ می دهند ولی پاسخ شان متفاوت است! مثلا بعضی رنگ ها ممکن است خاطرات گذشته شما را بیدار کنند و یا احساسات شما را برانگیزند.
این اتفاق برای هر کسی ممکن است رخ دهد اما قطعا خاطرات و احساسات که در افراد بروز می کند با شخص دیگر تشابهی نخاهد داشت.
برای مثال ممکن است رنگ سیاه احساس ناامیدی و تنهایی را در شما به وجود آورد و یا حتی یک خاطره غم انگیز چون مراسم سوگواری را در شما زنده کند.
درحالی که دیگران با دیدن این رنگ به یاد خاطره ای خوب افتاده و لحظات خوشی به ذهن شان القا می شود! بهتر است بدانید، از نظر روانشناسی قرار نیست شما هر برداشتی که از رنگ ها دارید یگران نیز همان احساس مشابه را داشته باشند.
بهتر است بدانید مطالعات علم روانشناسی در زمینه رنگ حاکی از آن است، رنگ آمیزی خانه با هر هدفی که باشد تاثیری در افراد متفاوت است و این گونه نیست که هر آن چه شما احساس می کنید دیگران نیز احساس کنند.
اکنون روانشناسی چند رنگ از جمله قهوه ای، سفید، خاکستری، سیاه، زرد، نارنجی، قرمز، صورتی، بنفش، آبی و سبز را بررسی می کنیم.
کاربرد قرمز در روانشناسی رنگها در طراحی داخلی خانه
اگر فضایی سرشار از انرژی می خواهید رنگ قرمز را در اولویت قرار دهید. اتاقی با دیوارهای قرمز فوق العاده هیجان انگیز، انرژی بخش و اشتها آور خواهند بود. به همین دلیل این رنگ برای سالن غذا خوری، اتاق نشینمن و اتاق خانوادگی بسیار مناسب است.
آبی
اگر خواهان آرامش و فضایی به دور از استرس هستید در انتخاب رنگ آبی تردید نکنید!
این رنگ زیبا علاوه بر هدیه دادن اتمسفری آرام، به پایین آمدن فشار خون شما نیز کمک می کند.
مطالعات نشان می دهد، پوشیدن لباس آبی باعث تسکین ذهن شده و به افزایش قدرت خلاقیت نیز کمک می کند
به همین دلیل این رنگ برای اتاق خواب، سرویس بهداشتی و سالن نشینمن پیشنهاد می شود.
سبز
سبز ذاتا نه نها موجب آزار چشم نمی شود بلکه رنگی مجلل و با شکوه نیز محسوب می شود. می توانید از این رنگ زیبا در اتاق کار و اداره خود استفاده کنید تا آن را به مکانی چشم گیر و مجلل مبدل کنید.
زرد
این رنگ به معنای واقعی سرشار از شادی و انرژی بوده و باعث ارتقای تفکر در افراد می شود.
اگرچه بهتر است از این رنگ فریبنده در دکوراسیون آشپزخانه و سرویس بهداشتی بهره گیرید، اما بعضی عزیزان ممکن است ترجیح دهند، آن را در سالن نشینمن و یا اتاق خواب نیز استفاده کنند.
نارنجی
قدم گذاشتن در اتاقی با دیوارهایی نارنجی درست مانند رنگ قرمز حسی مملو از انرژی را به شما القا می کند. به همین دلیل است که رنگ نارنجی اغلب برای باشگاه و اتاق ورزش پیشنهاد می شود و برای اتاق خواب توصیه نمی شود.
استفاده از رنگ های خنثی در روانشناسی رنگها در طراحی داخلی
برای دکوراسیون منزل معمولا از رنگ های خاکستری و سفید مرسوم تر است. به هر حال نظرها و فرهنگ ها متفاوت است.
برای مثال: مردمان جهان غرب، رنگ سفید را رنگی خاص، پاک و آرام بخش می شمارند و بر عکس رنگ سفید برای چینی ها و ژاپنی رنگ عزا و مرگ است.
رنگ های خنثی با این که همگی خارج از مد هستند ولی اکثر افراد این رنگ ها (سفید، مشکی، قهوه ای، خاکستری) را به علت انعطاف پذیر بودن بالا به سایر رنگ ها ترجیح می دهند.
این رنگ ها اگر چه به تنهایی دلربا نیستند ولی در ترکیب با اجزا و دیگر وسایل خانه، بسیار جذاب تر از تصورتان خواهند شد.
رنگ فقط وسیله ای برای زیباتر نشان دادن دیوارها و طراحی داخلی منزل نیست
بلکه یک زبان جهانی و حالتی غیرکلامی برای برقراری ارتباطات می باشد چرا که رنگ ها احساسات را تحت تاثیر قرار می دهند.
پس اگر می خواهید از خانه ای زیبا و رویایی لذت ببرید، همواره به خاطر داشته باشید روانشناسی رنگها در طراحی داخلی خانه علاوه بر تاثیر گذاشتن بر افراد، به طور کلی ظاهر خانه را نیز تحت تثیر قرار می دهند.