جوانان و نوجوانانتربیت فرزند

تربیت فرزند پسر در سن بلوغ (طرز رفتار با پسران نوجوان)

شیوه تربیت پسرها در سن بلوغ

تربیت فرزند پسر در سن بلوغ نیازمند توجه والدین است تا آینده فرزندشان با مشکلات عدیده همراه نشود. مشاوره تربیت فرزند در سایت ویکی روان در موضوعاتی مانند شیوه تربیت پسرها در سن بلوغ انجام می شود و همراهی مشاور روانشناس کمک می کند والدین بهترین تصمیمات را بگیرند. در ادامه بیشتر به موضوع تربیت فرزند پسر در سن بلوغ می پردازیم.

در ادامه دکتر پروانه صفایی مقدم روانشناس و مشاور سایت ویکی روان به بررسی روش های تربیت فرزند سر در سن بلوغ پرداخته است.

پیش از شروع پیشنهاد می کنیم مقاله تعریف بلوغ چیست را در ویکی روان مطالعه کنید.

اهمیت تربیت فرزند پسر در سن بلوغ

با بخش مطالب روانشناسی در ویکی روان همراه باشید.

نوجوانی دوران رشد و شکوفایی استعدادها و تصمیم‌ گیری‌های بزرگ برای آینده است. بنابراین مسئولیت یک پدر یا مادر در قبال دختران و پسران نوجوان خود آزاد گذاشتن او برای تجربه کردن و آشنایی با محیط و جامعه است اما این‌ که این آزادی باید تا چه حد باشد و مخصوصا در مورد پسران نوجوان چه‌ قدر باید محدودیت و سخت‌گیری در نظر بگیریم، جای بحث دارد.

متاسفانه ما هیچ‌ گونه هنجار خاصی در جامعه نداریم تا بتوانیم خانواده‌ها را به سمت آن سوق دهیم و بگوییم که مثلا اگر پسران نوجوان شما با دوستانشان رفت و آمد نکنند یا سر ساعت خاصی منزل باشند، خوب است. بسیاری از والدین نظری درباره شیوه رفتار با پسران نوجوان نداشته و با تجربیات بعضا اشتباه سعی در جهت دهی به فرزندان خود می کنند.

به همین دلیل علم روانشناسی تاکید بسیاری بر استفاده از خدمات مشاوره تربیت نوجوان می کند تا تمام اعضای خانواده بتوانند در آرامش و آسایش رشد کنند.

حتما مقاله تعریف تربیت فرزند چیست را در ویکی روان مطالعه کنید.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
بهاره بوربور بهاره بوربور
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
میترا حبیبی میترا حبیبی
مشاور روانشناس
از 125,000 هزار تومان
مریم حاجی وزیری مریم حاجی وزیری
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
مهناز شاه مرادی مهناز شاه مرادی
دکترای روانشناسی
از 125,000 هزار تومان
فرشته علی هاشمی فرشته علی هاشمی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
شیما شهرکی شیما شهرکی
دکتری روانشناسی
از 200,000 هزار تومان
جواد صادق الحسینی جواد صادق الحسینی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
نسرین دشتبانیان نسرین دشتبانیان
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان

نوع رفتار با پسران نوجوان در سن بلوغ

پسران نوجوان

نه. ما در جامعه خانواده‌ هایی داریم که به نوجوان‌شان اجازه خارج شدن از منزل به جز ساعات رفت و آمد به مدرسه را هم نمی‌دهند و در مقابل آنها خانواده‌هایی که اگر پسران نوجوان آنها برای خوابیدن هم به منزل بیاید، برای‌ شان رضایت‌ بخش و کافی است.

روی صحبت ما با خانواده‌ های اهل افراط و تفریط نیست بلکه ما کسانی را مخاطب قرار می‌دهیم که می‌خواهند حد تعادل را در زندگی، تربیت فرزند و روابط‌ شان حفظ کنند.

این‌ گونه خانواده‌ها برای اجتماعی شدن و بلوغ فکری نوجوانان خود باید به آنها اجازه دهند که در اردوهایی که توسط مدارس در خارج از شهر یا حتی داخل شهر برگزار می‌شود، تحت نظارت مسئولان مدرسه شرکت کنند یا اگر شناخت کافی نسبت به دوستان فرزند خود دارند به او اجازه دهند تا دعوت شام آنها را بپذیرد و در جشن تولدشان شرکت کنند اما فراموش نکنید که همه این کارها باید مطابق با قوانین خانه و خانواده و با نظارت شما والدین عزیز صورت گیرد. اینها از اصول تربیت فرزند پسر در سن بلوغ هستند که باید باید بدانند.

حتما بخوانید: ویژگی های دوران نوجوانی

مهم ترین اصول در تربیت فرزند پسر در سن بلوغ

اگر شما برخی از دوستان پسران نوجوان خود را نمی‌شناسید و احساس خطر مانع از آزاد گذاشتن او برای رفت و آمد با آنها می‌شود، بهتر است که منطق و صحبت کردن را پیش گیرید و از دعوا و جنجال بپرهیزید که از اصول تربیت فرزند در دنیای امروز ما است. پسر بچه‌ ها معمولا در سنین نوجوانی از حرف زور شنیدن بیزارند و اگر شما بخواهید بدون دلیل و با خشونت احساسات‌تان را به او بفهمانید، مطمئنا نتیجه عکس خواهید دید و با فرزندی که روز به روز بیشتر از خانواده فاصله می‌گیرد مواجه خواهید شد.

اگر دیدید که فرزندتان حرف منطقی شما را نمی‌پذیرد، می‌‌توانید یک میانبر زیرکانه بزنید! پسران نوجوان، حرف‌ شنوی زیادی از مربیان ورزشی، معلمان و مدیران خود دارند. بنابراین شما می‌توانید مشکل خود و فرزندتان را به مربی یا مشاور کودک بگویید و از آنها بخواهید موضوع را به صورت کلی در بین همه بچه‌ها مطرح و توصیه‌های لازم را به آنها گوشزد کنند.

از طرف دیگر شما باید فرزندتان را جوری پرورش دهید که هیچ‌گاه خود را با دیگران مقایسه نکند. این یک مشکل رایج در جامعه است که فرزندان مدام به والدین خود می‌گویند:

«چه‌ طور پدر و مادر فلان دوستم به او اجازه شرکت در مهمانی را می‌دهند و خطری او را تهدید نمی‌کند و شما به من اجازه نمی‌دهید؟» یا «چرا همه خطرها مرا تهدید می‌کند و هیچ‌کدام از دوستان دیگرم در معرض این خطرات نیستند؟»

اما اگر شما فرزندتان را قانع و تابع قوانین خانه خود پرورش دهید، مطمئن باشید که هرگز چنین مشکلاتی با او نخواهید داشت.

یک نکته مهم دیگر هم این‌که معمولا پدران الگوی رفتاری مستقیم پسران خود هستند و باید خیلی مراقب رفتار و گفتار خود باشند. پدری که آرام صحبت می‌کند، باید توقع آرامش را از فرزندش داشته باشد.

پدری که از همسر خود قدردانی می‌کند و به او احترام می‌گذارد، باید توقع قدردان مادر بودن و احترام گذاشتن به او از طرف فرزندش را داشته باشد. احترام در خانواده از مهم ترین اصول است که باید طبق قوانین مشخص اجرایی شود.

صدای رفتار همیشه بلندتر از صدای کلام‌ است و بیشتر و بهتر شنیده می‌شود و به عنوان آخرین حرف در مورد رفتار با پسران نوجوان هم این‌ که شما باید تحت نظارت خود شرایطی را فراهم کنید که پسرتان بعد از دوران دبستان در روابط و رفت و آمدهای خانوادگی با جنس مخالف هم‌ سالش باشد تا بهتر بتواند با روحیات و رفتار جنس مخالف‌ آشنا شود، باز هم تاکید می‌کنم که این روابط باید تحت کنترل مستقیم و دقیق شما باشد.

مشاوران پیشنهادی ویکی روان برای یادگیری اصول تربیت فرزند پسر در سن بلوغ:

لیستی از وظایف اطرافیان در تربیت فرزند پسر در سن بلوغ

موارد زیر همگی نتایج به دست آمده از مشاوره روانشناسی تلفنی یا دیگر جلسات مشابه در ویکی روان است:

  1. در مورد بلوغ جنسی با پسر نوجوان خود صحبت کنید.
  2. اگر با بلوغ زودرس در فرزند خود مواجه هستید، موضوع را در مشاوره آنلاین نوجوانان با متخصص در میان بزارید.
  3. گاهی با مواجه با بلوغ زودرس در پسرها باید تمام ذهنیت خود درباره تربیت فرزند پسر در سن بلوغ را تغییر داده و روش جدیدی پیش بگیرید.
  4. حضور متخصص روانشناس در کنارتان باعث می شود با نحوه برخورد با نوجوانان در سن بلوغ را آموزش دیده و آزمون و خطا نکنید.
  5. یادتان باید موضوع بلوغ زودرس در دخترها به کل با پسرها متفاوت است. به همین خاطر تربیت فرزند پسر در سن بلوغ تکنیک های متفاوتی می طلب.
  6. یادتان باشد نسل فرزنداتان با شما متفاوت است. پس با تجربیات خود آنها را قضاوت نکنید.
مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
زهرا جعفری زهرا جعفری
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
محمد اسماعیل زاده محمد اسماعیل زاده
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
آرزو بختیاری آرزو بختیاری
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
محمد جواد اسکندری محمد جواد اسکندری
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
لیلا امینیان لیلا امینیان
دکترای روانشناسی
از 175,000 هزار تومان
پری سیما رستمی پری سیما رستمی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
زهره فربد زهره فربد
مشاور روانشناس
از 112,500 هزار تومان
فاطمه شکری فاطمه شکری
مشاور روانشناس
از 112,500 هزار تومان

پیشنهاد ویکی روان برای تربیت فرزند پسر در سن بلوغ

ویکی روان به عنوان سامانه سلامت روان، این امکان را فراهم کرده از سراسر دنیا با متخصص مورد نظرتان در مورد مسائلی مانند تربیت فرزند پسر در سن بلوغ مکالمه داشته باشید. برای مثال مشاوره آنلاین روانشناسی امکان ارتباط اینترنتی از سراسر جهان را فراهم کرده است.

اگر ایران حضور ندارید، می توانید از مشاوره خارج از کشور با پرداخت ارزی و ریالی استفاده کنید.

مشاوره تلفنی نوجوان

پروانه صفایی مقدم

متخصص روانشناسی بالینی، عضو تیم مشاوره غیرحضوری ویکی روان، عضو سازمان نظام روانشناسی، عضو سازمان علوم شناختی و سخنران برتر سمینارها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا