تربیت فرزندروانشناسی کودک و نوزاد
تنبیه بدنی کودک به معنی آموزش نظم و انضباط نیست
بین تنبیه بدنی کودک و رفتار خشونت آمیز و پرخاشگری او در دوران بزرگسالی ارتباط کاملا مستقیمی وجود دارد. بیشتر مجرمان امروز از افرادی هستند که در دوران کودکی مورد تنبیه بدنی واقع شده اند.
با ویکی روان همراه باشید.
تنبیه بدنی کودک اشتباه بزرگیست
سارا حسینی روان شناس با بیان اینکه تنبیه بدنی کودک ، او را به یک فرد مهاجم تبدیل می کند، اظهار داشت: بسیاری از مطالعات نشان می دهد بین تنبیه بدنی کودکان و رفتار خشونت آمیز و پرخاشگری آن ها در دوران بزرگسالی ارتباط وجود دارد. بیشتر مجرمان افرادی هستند که در دوران کودکی مورد تنبیه بدنی واقع شده اند.
وی در ادامه گفت: اگر تنبیه بدنی در کودک ادامه پیدا کند سبب می شود که کودک گمان کند اجازه دارد با کسانی که از او کوچک تر هستند چنین رفتاری داشته باشد. طفل کتک خورده از زمان طفولیت می آموزد که راه حل مشکلات، منازعه و ابزار خشم به دیگران است.
رابطه تنبیه بدنی کودک و تربیت فرزند
حسینی با بیان پایین آمدن اتکا به نفس این کودکان، تصریح کرد: “من بچه هستم، من کسی نیستم، من لیاقت ندارم.” مفاهیمی است که با رشد روند تنبیهات در ذهن طفل ایجاد می شود و او خود را پایین تر از دیگران خواهد پنداشت زیرا به طور مکرر در حین کتک خوردن این جملات را از دهان والدین خود شنیده است.
این روان شناس با اشاره به کم رنگ شدن رابطه بین والدین و فرزندانشان در صورت تنبیه زیاد اذعان کرد: تنبیه بدنی کودک به هر شکلی که باشد قطعا بین والدین و فرزندان دیوار ایجاد می کند. خود ما هم از کسانی که به نوعی سعی می کنند به ما آسیب برسانند نفرت داریم. والدین باید بدانند تاثیر انضباطی تنبیه بدنی کودک، سطحی و موقتی است.
حسینی در پایان تاکید کرد: برای ایجاد یک پیوند دائمی با فرزندتان باید در کنار آموزش نظم و انضباط، به او احترام هم بگذارید. اما متاسفانه برای بسیاری از مردم واژه انضباط مترادف با تنبیه است. اغلب ما در خانواده هایی پرورش می یابیم که در آن تنبیه و پاداش روشی بوده که در مورد انضباط دهی به فرزندان به کار می رفته است. اما این روش به بچه ها فرصت انتخاب نمی دهد تا بتوانند مسئولیت پذیری را بیاموزند. همچنین گرچه پاداش و تنبیه ممکن است در سنین پایین موثر به نظر آید ولی ممکن است در درازمدت موثر نباشد.