انگیزهموفقیت تحصیلی

۲۷ راه ایجاد انگیزه برای درس خواندن (علاقه به درس)

ایجاد انگیزه برای درس خواندن شاید امری غیر ممکن به نظر برسد اما راه خود را دارد و نباید ناامید باشید. شاید شما هم از اون دست افرادی باشید که میگن درس خوندن از سخت ترین کارهای رو زمین است و انگیزه درس خواندن زمان زیادی می بره که من حوصله انجامش و ندارم! نداشتن انگیزه درس خواندن میتواند دلایل بسیاری داشته باشه و یکی از مهم ترین اونها نداشتن انگیزه هست. در جلسات مشاوره روانشناسی اینترنتی سایت ویکی روان توضیحات زیادی درباره راه های افزایش انگیزه برای درس خواندن داه می شود که در ادامه بیشتر به آنها می پردازیم.

در ادامه این نوشتار در سایت ویکی روان به بررسی راه های ایجاد انگیزه برای درس خواندن میپردازیم و از دید روانشناسی اونها رو مورد مطالعه قرار می دهیم.

قبل از شروع باید به این مورد اشاره کنیم که این مطلب خیلی طولانیه و شاید شما اصلا انگیزه خوندنش و نداشته باشید 🙂  اما قول میدیم اگر مواردی که در این پست به آنها اشاره شده را به خوبی انجام دهید انگیزه درس خواندن در شما بدون شک ایجاد میشه. پس با هم شروع می کنیم

پیش از شروع پیشنهاد میکنیم مقاله تعریف انگیزه چیست را در ویکی روان مطالعه کنید.

راه های ایجاد انگیزه برای درس خواندن

با سایت روانشناسی ویکی روان همراه باشید.

قبل از هر چیز باید به این نکته اشاره کنیم که، سوالات زیادی در بخش مشاوره آنلاین سایت ویکی روان دریافت می کنیم که:

  • چگونه انگیزه درس خواندن پیدا کنیم؟
  • بهترین روش برای درس خواندن نوجوانان چیست؟
  • چگونه علاقه به درس را زیاد کنیم و ناامید نشویم؟

همانطور که می بینید افراد زیادی درگیر ایجاد علاقه به درس خواندن هستند، پس این مشکل شما نیست، اما افراد بسیار زیادی در رده های سنی مختلف با استفاده از تکنیک های زیر موفق شدن به مرور به درس خواندن علاقه مند شوند.

۱- باید کشف کنید و بفهمید که چرا مطالعه را به تعویق می اندازید

۲۷ راه ایجاد انگیزه برای درس خواندن (علاقه به درس)

حالا می خواهیم به برخی از موارد مربوط به ایجاد انگیزه برای درس خواندن رسیدگی کنیم.

شما خودتان را متقاعد کرده اید که تکلیف هایتان خیلی فراتر از سطح توانایی شما هستند، یا ممکن است فکر کنید که تکمیل تکالیف خود راهی برای سرکشی علیه خانواده و معلم هایتان است.

یا ممکن است به این نتیحه رسیده باشید که مطلب درسی شما، بسیار کسل کننده و باعث خستگی شما می شود.

یا اینکه متاسفانه همیشه منتظر یک زمان طلایی برای شروع کارتان هستید. چنان از درس خواندن دور شده اید که نمی دانید اصلا از کجا باید شروع کنید.

باید بفهمید که چرا از مطالعه و درس خواندن دور شده اید و انجام آن را همیشه به تعویق انداخته اید، اولین و مهم ترین قدم برای شروع مطالعه انگیزه است، تا می تواتید به خودتان انگیزه دهید

عوامل موثر در ایجاد انگیزه درس خواندن

ایجاد انگیزه برای درس خواندن به عوامل گوناگونی بستگی دارد.

از جمله؛ روابط کودک و نوجوان با والدین، همسالان، معلمان تاثیر عمیقی بر میزان پیشرفت تحصیلی آنان دارد.

تایید شدن از سوی معلمها و همسالان برای دانش‌آموز مهم است. در دوره ابتدایی کودکان بیشتر مایلند والدین خود را خوشحال کنند.

در دوران بلوغ تایید همسالان اهمیت زیادی دارد و انگیزه‌ و نیاز به پیشرفت با توجه به اهداف تحصیلی می‌تواند نقش پررنگ یا کمرنگتری به خود بگیرد.

علاوه بر این شرایط محیطی مانند تعطیلات نوروزی و مسافرتها می‌تواند دانش‌آموز را به امر تحصیل کمی بی‌علاقه کند که طبیعی است. اما نیازمند حمایت های والدین و ایجاد شرایط مساعد برای مطالعه می‌ باشد.

همچنین تجارب موفق و شکست دانش‌ آموز در امر تحصیل بر باورهای او درباره تواناییها، قابلیتها و ضعف ها از نکات کلیدی مهم برای ادامه تلاش، کوشش و انگیزه تحصیل است.

چیزهایی که باعث عقب ماندن شما از درس شده اند را پیدا کنید و برای حل و رفع کردن آن ها زمان بگذارید.

در واقع این کار، شما را قادر می سازد تا بفهمید کدام یک از راهنمایی های زیر بیشتر به شما کمک خواهد کرد.

۲- برای ایجاد انگیزه تحصیلی تمام موارد را جدول بندی کنید

نت برداری در کلاس درس

علت اصلی دوری شما از درس و تکالیف این است که موضوعات پیش رو خیلی بیشتر از حد تصورتان هستند. در واقع یکی از بهترین افزایش انگیزه برای درس خواندن این است که با برنامه پیش بروید و کارهای بزرگ را به کارهای کوچک تر تقسیم کنید.

شما به یک برنامه طبقه بندی شده نیاز دارید، این برنامه جدول بندی شده است و شما باید هر تکلیف را در قسمت جداگانه ایی قرار دهید.

هر روز قسمت مشخصی از این جدول ها را پر کنید.

با انجام این کار کم کم وضعیت شما بهتر می شود و باعث می شود که دیگر به طور ناگهانی با یک کار سخت و سنگین روبه رو نشوید.

آن هم به این دلیل است که تکالیفتان را طبقه بندی کرده اید و با خواندن و مطالعه، بخش هایی از این جدول ها به کنترل درامده اند.

برای ایجاد انگیزه برای درس خواندن برنامه ریزی و قسمت کردن تکالیفتان روند کار شما را آسانتر و حتی سریع تر می کند.

قسمت کردن تکالیف ممکن است باعث شود، سه صفحه از کتاب درسی خود را بخوانید، یا اینکه پنج سوال گزینه ایی را پاسخ دهید و یا حتی با جست و جو در اینترنت یک مقاله مرجع پیدا کنید.

پس در نهایت نتیجه می گیریم که، می توانیم با یک برنامه خوب و منظم به همه ی امور رسیدگی کنیم و نتیجه مطلوبی را دریافت کنیم.

۳- به خودتان حق بدهید که …

معلمان

برای ایجاد انگیزه برای درس خواندن بعد از مطالعه و درس خواندن حتما، زمانی را به خودتان اختصاص بدهید و استراحت کوتاهی داشته باشید.

این استراحت کوتاه می تواند پنج دقیقه باشد، شما می توانید در این پنج دقیقه بازی مورد علاقه تان را انجام دهید یا اینکه گیتار بزنید، یا به پیاده روی کوتاهی بروید

همین استراحت ها و زنگ تفریح های کوتاه بخش اصلی قسمت های این جدول ها هستند.

۴- برای ساخت انگیزه درس خواندن باید یک مطالعه روزانه با برنامه درست کنید

۲۷ راه ایجاد انگیزه برای درس خواندن (علاقه به درس)

میدانید که همه ما خلق کننده عادت هایی هستیم و عادت هایی را به وجود آورده ایم.

حالا اگر این چالش باعث انگیزه در مطالعه شما شود، می توانید از آن به عنوان یک اصل مهم در کارهایتان استفاده کنید.

در حقیقت عادت ها خیلی قوی و قدرتمند هستند.

مثلا زمانی که شما یک برنامه مطالعه روزانه را به وجود می آورید دیگر حتی در زمان استراحت هم نمی توانید از مطالعه کردن غافل شوید

چرا که شما به این روند عادت کرده اید و نمی توانید بدونه مطالعه به آرامش برسید. برای ایجاد انگیزه برای درس خواندن به چه صورت یک برنامه ی مطالعه روزانه درست میکنید؟

اولین کاری که باید انجام دهید این است که یک برنامه مطالعه درست کنید. با این حال آگاه باشید که عادت ها یک شبه به وجود نمی آیند.

تحقیقات نشان می دهد که تقریبا بیست تا سی روز طول می کشد تا شما به چیزی عادت کنید.

بنابراین قبل از انجام این روش باید یک سری کارها را انجام دهید. همین کارهای با ظاهر ساده و کوچک بهترین روش برای درس خواندن نوجوانان هستند.

۵- کاملا مشخص است که چرا شما خواهان گرفتن نمره های خوبی هستید

آرامش در درس خواندن

یکی از بهترین روش های ایجاد انگیزه برای درس خواندن و مطالعه این است که، بفهمید چرا می خواهید نمره و امتیازات خوبی را کسب کنید.

لیستی از دلایلی که می خواهید از نظر علمی به خوبی انجام دهید را تهیه  کنید، در اینجا چند دلیل را برای شما مثال می زنیم:

  • من می خواهم بیشتر یاد بگیرم و باعث پیشرفت خودم بشوم،
  • من می خواهم عادت هایی را که باعث برتری و ممتاز بودنم می شوند را دنبال کنم،
  • من می خواهم دانش آموز متمرکز تر و در نهایت رضایت بخش تری باشم،
  • من می خواهم یک مدرسه خوب یا یک برنامه عالی داشته باشم،
  • من می خواهم شغل و حرفه ای آبرومندانه داشته باشم،
  • من می خواهم در آینده برای خانواده و والدینم شخص مفیدی باشم،
  • من می خواهم بهترین فکر و ایده ها را ارائه دهم،
  • من می خواهم بدون تاسف و پشیمانی زندگی کنم و آینده ام را بسازم،

لیستی از دلایل مطالعه های سخت خود تهیه کنید، و آن را روی میز مطالعه بگذارید، دقیقا لحظه ایی که احساس ناامیدی کردید لیست را بگیرید و دوباره بخوانید.

۶- برای سازماندهی اطلاعات از طرح و نقشه های ذهنی خود استفاده کنید

هر نکته مثبتی در زندگی بهتر به موفقیت ارتباط دارد مثل باهوش شدن،اما برای موفقیت در باهوش شدن چه بکنیم؟
<div class="box shadow ">
<div class="box-inner-block">
<span class="fa tie-shortcode-boxicon"></span>۱۲ مورد از علائمی که نشان می‌دهد شما باهوش‌تر از آنچه تصور می‌کنید، هستید
</div>
</div> با ویکی روان همراه شوید . روش موفقیت در باهوش شدن راههای باهوش شدن ,هوش جلوه های مختلفی دارد،شاید شما هم از آن دسته از کسانی باشید که فکر میکنید باهوش نیستید ! اگر اینطور است حتما این مطلب را بخوانید . 1.شما فرزند ارشد خانواده هستید یک بخش جالب از تحقیقات دال بر آن است که بزرگ‌ترین فرزندان خانواده به طور میانگین بهتر از بقیه خواهر و برادران خود هستند، اما در مقایسه تست آی‌کیو فرزندان خانواده، مزایای قابل توجهی متوجه فرزندان ارشد در مقایسه خواهران و برادران کوچک‌تر شد. به همین دلیل بزرگ‌ترین فرزندان خانواده‌ها موفق‌تر از کوچک‌ترها هستند. 2.کلاس موسیقی می‌روید مطالعات متعدد حاکی از آن است که آموزش نواختن ابزار موسیقی به پیشرفت کودکان کمک می‌کند. یکی از این مطالعات ادعا می‌کند که فقط یک ماه آموزش موسیقی به کودکان ۴ تا ۶ سال، نتایج آزمون و یادگیری مطالب را به طرز قابل توجهی بهبود می‌بخشد. پس آیا در کودکی به کلاس ویالون می‌رفتید؟ شاید دلیل این ایده‌های بکر این روزهایتان ناشی از همان کلاس باشد. ۳.لاغر اندام هستید در سال ۲۰۰۶ تحقیقات غیرمتعارفی صورت پذیرفت. این تحقیقات ارتباط جالبی را آشکار ساخت: هرچه دور کمر افراد بزرگ‌تر، توانایی‌های شناختی آن‌ها کم‌تر. طبق تحقیقات دیگری روی کودکان ۱۱ ساله که نتایج تست‌های ضعیفی داشتند، مشخص شد بیش از دیگر کودکان در خطر ابتلا به چاقی در سن ۴۰ سالگی هستند. بدین ترتیب احتمال زیادی وجود دارد که کودکان لاغرتر بهتر درس بخوانند، سطح تحصیلات بالاتری داشته باشند، و سالم‌تر باشند. ۴.در نوزادی از شیر مادر تغذیه کرده‌اید /روش موفقیت در باهوش شدن داشمندان بریتانیایی و دانمارکی بر روی ۳۰۰۰ کودک مطالعه تخصصی نمودند و دریافتند کودکانی که از شیر مادر تغذیه نموده‌اند در تست آی‌کیو ۷ نمره بیشتر از کودکانی که از شیر مادر تغذیه نکرده‌ بودند، دریافت نمودند. البته این تست بر روی کسانی که صورت پذیرفت که ژن خاصی داشتند(این ژن در افرادی وجود داشت که از شیر مادر تغذیه نکرده بودند.) مکانیزم دقیقی که تعیین کننده ارتباط بین ژن و تغذیه از شیر مادر باشد همچنان ناشناخته است. ۵.از کودکی عاشق خواندن بودید آیا خاطره‌ایی از کتاب خواندن خود از سنین کودکی خود دارید؟ پس شانس اینکه بسیار باهوش باشید، وجود دارد به ویژه اگر از نوزادی عاشق شنیدن داستان بوده‌اید. طبق اطلاعات به دست آمده از یکی از تحقیقات که ۲۰۰۰ دوقلو را مورد مطالعه قرار داد، مشخص شد کودکانی که از سنین بسیار پایین عاشق خواندن هستند، نمرات هوش بالاتری کسب می‌کنند. محققان بر این باورند که خواندن از سنین کودکی هم توانایی کلامی و هم توانایی غیرکلامی افراد را بهبود می‌بخشد. روش موفقیت در باهوش شدن افرادی که دوست دارند شب‌ها تا دیر وقت بیدار بمانند باهوش‌تر از افراد سحرخیز هستند‎ ۶. چپ دست هستید برخی از اطلاعات حاکی از آن است که جمع کثیری از افراد خلافکار چپ دست هستند. محققان در تلاش برای تفسیر این امر هستند. از طرف دیگر، تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که افراد چپ دست دارای تفکرات واگرا هستند، نوعی از تفکرات خلاقانه که برای حل مشکلات و امور موثر است. افراد چپ دست اغلب خلاق‌ترند و بهتر می‌دانند چگونه از شر موقعیت‌های دشوار خلاص شوند. آیا این از علائم هوش فوق‌العاده نیست؟ ۷.اغلب نگران هستید مطالعات بیش از پیش اثبات می‌کنند هوش افرادی که اغلب نگران مسائل هستند بیش از افرادی است که معمولاً نگران نیستند. این امر احتمالاً ناشی از این واقعیت می‌باشد که آن‌ها دائماً درباره عواقب احتمالی عملکردشان می‌اندیشند و بنابراین تلاش و کوشش می‌کنند تا در هر موقعیتی بهترین عملکرد خود را ارائه دهند. ۸.قد بلند هستید/روش موفقیت در باهوش شدن تحقیقات انجام شده در دانشگاه پریستون نشان می‌دهد که توانایی یادگیری کودکان قد بلند بهتر از همسالان کوتاه قد خود است و در بزرگسالی نیز درآمد بیشتری دارند. پس پشت خود را صاف کنید، شما مشخصه‌ایی برای افتخار دارید! ۹.شوخ طبع هستید مشخص شده است که حس شوخ طبعی و هوش زیاد به یکدیگر مرتبط هستند. در یکی از تحقیقات، از حدود ۴۰۰ دانش‌آموز تست هوش گرفته شد، و از آن‌ها خواسته شد تا صحنه بعدی کارتون را حدس بزنند. می‌توانید حدس بزنید که حدس چه افرادی جالب‌تر بود؟ ۱۰.کنجکاو هستید استادان روانشناسی تجارت در دانشگاه لندن به این نتیجه رسیدند که کنجکاوی از خصیصه‌های مهم افراد باهوش است. افراد کنجکاو دارای تفکرات ناب و فرهیخته‌ هستند و در صدد کشف چیزهای جدید و پیشرفت بشریت گام برمی‌دارند. ۱۱. بی‌نظمی را ترجیح می دهید بی‌نظمی‌های خلاقانه، مفهومی است که مدتی پیش به اثبات رسیده است و تحقیقی در این زمینه وجود دارد که ادعا می‌کند همچون سوخت برای افرادیست که ذات خلاقانه دارند. بنابراین الهامات خود را با تمیزکاری به وحشت نیاندازید و اجازه دهید همه چیز روی زمین پخش و پلا باشد. ۱۲.شب زنده دار هستید / روش موفقیت در باهوش شدن مسخره به نظر می‌رسد، اما مشخص شده افرادی که دوست دارند شب‌ها تا دیر وقت بیدار بمانند باهوش‌تر از افراد سحرخیز هستند. همچنان که می‌دانید توانایی کار تا دیروقت و خلاقیت شبانه امری ذاتی نیست. به همین دلیل محققان به این نتیجه رسیدند که افراد باهوش دیرتر می‌خوابند، زیرا تلاش می‌کنند تا محدودیت‌های مرتبط با توانایی خود را گسترش دهند. البته اگر از کم خوابی جان سالم به در ببرند!

اگر شما هم مثل خیلی از افراد باشید پس حتما یاد گرفته اید که برای خلاصه کردن اطلاعات آن ها را لیست کنید.

این خود راهی مناسب برای ایحاد انگیزه برای درس خواندن و مطالعه روزانه است.

به این ترتیب این کاملا طبیعی است که بعد از مطالعه، اطلاعات خود را خلاصه کنید و آن ها را در لیست ثبت کنید.

میتوانید از روش هایی مانند مایند مپ (نقشه ذهنی) و جعبه لایتنر استفاده کنید.

اما ممکن است بعضی وقت ها طرح و نقشه های ذهنی، از این لیست ها، به عنوان راهی برای سازماندهی اطلاعات استفاده کنند.

اما برای ایجاد انگیزه برای درس خواندن گاهی وقت ها همین طرح و نقشه های ذهنی خیلی موثرتر از لیست های اطلاعاتی هستند

اما واقعا چرا، دلیل آن چیست؟

به این دلیل که نقشه های ذهنی دقیقا از ذهن تقلید می کنند.

یعنی تمام برنامه ها و طرح های ذهنی برگفته از ذهن شما هستند

دقیقا همان لحظه ایی که نقشه ذهنی ایجاد می کنید، ذهن شما موضوع  را پردازش می کند.

همین امر باعث می شود که دسترسی به موضوع آسان تر شود. همچنین در صورت نیاز می توانید اطلاعات را بازیابی کنید.

شما می توانید برنامه های ذهنی خود را با استفاده از قلم و کاغذ درست کنید

اما اگر برای انجام این کار موبایل، تبلت، و یا رایانه را ترجیح می دهید می توانید از برنامه simple media یا XMind استفاده کنید.

۷- موضوعات کسل کننده را برای خودتان جالب کنید

موفقیت فرزند در مدرسه

شک نکنید این یک هنر واقعی است. نه تنها در زمینه مطالعه بلکه در تمام موارد زندگی باید در این مورد استاد شوید.

زمانی که شما درس یا مطالعه سختی دارید و حس می کنید که موضوع در حال مطالعه خیلی خسته کننده است.

حتما در آن لحظه برای ایجاد انگیزه برای درس خواندن از خودتان بپرسید که، آیا واقعا مطالعه این موضوع خسته کننده است؟

یا به دلیل آماده نبودن و بی علاقگی ذهنتان اینجور حس می کنید؟

 و این درحالی است که جی.کی چسترتون گفته است که:

هیچ موضوع خسته کننده ای وجود ندارد، فقط بعضی وقت ها ذهن نسبت به دریافت موضوعی بی علاقه است.

همین امر باعث می شود که برخی از موضوعات خسته کننده به نظر برسند.

اگر فکر می کنید موضوعی خسته کننده است، حتما با پرسش و پاسخ هایی خودتان را درگیر موضوع کنید.

  • چه موقع این تکنیک و تئوری توسعه یافت؟
  • جه کسی این را توسعه داده است؟
  • کدام مشکلش حل شده است؟
  • امروزه با وجود تکنیک و تئوری ، جهان چگونه می تواند متفاوت باشد؟

اگر سوال های خوبی را مطرح کنید، توانایی این را دارید که هر موضوعی را جالب و خواندنی کنید.

۸-  متن را درک کنید ( تنها به حفظ کردن متن اکتفا نکنید)

۲۷ راه ایجاد انگیزه برای درس خواندن (علاقه به درس)

یکی از راه های مهم و موثر در ایجاد انگیزه برای درس خواندن درک و فهمیدن متن است.

در واقع درک و فهمیدن متن خیلی مهم تر از حفظ کردن آن است، هرچند که حفظ کردن متن هم مهم است و در شرایطی خاص الزامی است.

اما به طور کلی در طول مدرسه رفتن، از شما انتظار می رود که ارتباط بین مفاهیم مختلف را درک کنید.

در واقع شما باید این اصول را به واقعیت ها نزدیک کنید، یا این که نتیجه گیری از واقعیت ها را یاد بگیرید.

درک یک موضوع بسیار مهم تر از حفظ آن است

بنابراین، این رویکرد به مطالعه نه تنها موثر است، بلکه باعث حفظ انگیزه هم می شود.

۹- به میزان اختلاف در فهم و درک خود دقت کنید

چگونه کودکان را برای رفتن به مدرسه اماده کنیم

سعی کنید ارائه یکی از موضوعات را به دوست و آشنا بدهید. (یعنی بعد از مطالعه درسی که خواندید را برای کسی توضیح دهید)

شما می توانید این کار را به صورت رسمی انجام دهید یا اینکه به سادگی درباره موضوع با آن ها صحبت کنید.

با انجام این کار دانش خود را عمیق تر خواهید کرد، فرقی نمیکنه ایون فرد مادر بزرگتان باشد یا همکلاسی شما

 اما اگر اختلاف هایی در فهم و درک موضوع داشته باشند شما سریعا متوجه ی این موضوع خواهید شد.

همانطور که آلبرت انیشتین یک بار گفت:

اگر شما نمی توانید موضوعی را به سادگی توضیح دهید یعنی این که، درک کافی را برای فهم آن موضوع ندارید.

۱۰- انجام مطالعه مرتب و پی در پی برای افزایش انگیزه برای درس خواندن

چگونه کودکان را برای رفتن به مدرسه اماده کنیم

تحقیقات در مورد راه های ایجاد انگیزه برای درس خواندن نشان می دهد که ما، با مطالعه مرتب و پیوسته یادگیری بهتری داریم.

این موضع وسعت یادگیری نامیده می شود و نظریه پشت آن این است که، یادگیری باعث ایجاد خاطره می شود.

بر اساس علم عصب شناسی که قبلا در ویکی روان به آن پرداختیم خاطره ها از طریق ارتباط بین نورون ها (رشته های مغزی و یاخته های عصبی) شکل می گیرند.

برای به وجود آوردن این خاطرات، نورون ها باید برای یک دوره زمانی از دست رفته و مختل نباشند

به همین دلیل است که ما در دوره های کوتاه تحصیل یادگیری بهتری داریم.

زیرا یادگیری در این دوره  به صورت مستمر و مدام است که باعث یادگیری بهتر و بیشتری می شود.

در نتیجه  این روش باعث می شود نورون ها به ذخیره ی خاطرات جدید برسند.

به نکته ۱۱دقت کنید تا نحوه قرارگیری نکات را در تمرینات یاد بگیرید

۱۱- از تکنیک pomodoro برای ایجاد علاقه به درس خواندن استفاده کنید

۲۷ راه ایجاد انگیزه برای درس خواندن (علاقه به درس)

اگر شما به دنبال روشی برای مطالعه کوتاهی هستید حتما از تکنیک pomodoro را امتحان کنید.

Francescoo Cirillo  این روش را در اواخر دهه ۱۹۸۰ در ایتالیا اختراع کرد که راهی مناسب برای ساخت انگیزه برای درس خواندن است.

شبیه به گوجه فرنگی است و از آن به عنوان تایمر آشپزخانه استفاده کرد. Pomodoro در زبان ایتالیایی به معنی گوجه فرنگی است.

او متوجه شد که با مطالعه های کوتاه میتوان بهتر تمرکز کرد.

چگونه از تکنیک های pomodoro استفاده کنیم؟

راه های کسب موفقیت در مدرسه

  • تصمیم بگیرید که حتما می خواهید کاری را انجام دهید،
  • زمان را برای ۲۵ دقیقه تنظیم کنید،
  • کار روی برنامه،
  • با زنگ زدن تایمر کار را متوقف کنید،
  • روی یک تکه کاغدد علامت گذاری کنید،
  • اگر کمتر از ۴ علامت گذاری دارید، سه تا پنج دقیقه استراحت کنید و بعد دوباره از اول شروع به کار کنید،
  • بعد از چهار pomodoros  پانزده تا سی دقیقه استراحت کنید و در پایان شروع به شمردن و چک کردن علامت ها کنید.

۱۲- انتظار نداشته باشید که همیشه انگیزه داشته باشید

۲۷ راه ایجاد انگیزه برای درس خواندن (علاقه به درس)

یکی از روش ها برای جلوگیری از بی انگیزگی و ایجاد انگیزه برای درس خواندن این است که همیشه از خودتان انتظار انگیزه نداشته باشید.

واقعیت این است که شما نمی توانید فردی را پیدا کنید که همیشه در هر شرایطی انگیزه داشته باشد.

پس بنابراین شما نباید برای انجام هر کاری منتظر انگیزه باشید.

در واقع دارا بودن حس انگیزه مهم است، ولی نه برای تحقق هر چیزی.

به همین دلیل شما نیاز به یک مطالعه روتین و معمولی دارید، زیرا بعضی روش ها فقط باعث توقف انگیزه می شوند.

۱۳- تمرین مغز برای ایجاد انگیزه برای درس خواندن

راهکار های علمی و عملی صحبت صحیح و درست

باید از مغزتان برای انگیزه داشتن در مطالعه، استفاده کنید.

من فکر میکنم که مغز از ماهیچه تشکیل شده است.

همچنین در مسیر افزایش و ایجاد انگیزه برای درس خواندن، بالا بردن قدرت تمرکزتان شبیه به یک کلاس جهانی دو سرعت است.

زیرا هرچقدر تمرکزتان زیاد می شود، قدرت یادگیری و فهم و درک شما از موضوعات بالا می رود. هرچیزی در مورد ثبات و پیشرت تدریجی است.

حتی اگر درحال تحصیل هم نباشید ، باید از مغزتان استفاده کنید.

شما می توانید با خواندن، فکرکردن به مسائل جهاتی و به چالش کشیدن آن ها، حل کردن پازل و معما و حتی روزنامه نگاری از مغزتان استفاده کنید و آن را به چالش بکشید

هرچقدر این روش ها بیشتر و متنوع تر باشد.

در نتیجه مغز شما هم قوی تر و انعطاف پذیرتر می شود.

همچنین وب سایت های مختلفی با تمرینات طراحی شده وجود دارد، که به آموزش مغز شما کمک می کنند.

پیشنهاد می کنیم مطلب راه های کنترل ذهن که در ویکی روان منتشر شده است راه حتما مطالعه کنید.

ابزارهای افزایش قدرت برای ایجاد انگیزه برای درس خواندن

تقویت عزت نفس کودک

در این جا سه مورد از وب سایت های معروف را معرفی می کنیم:

همانند تمرین های فیزیکی، مغزتان هم نیاز به استراحت و باز یابی دارد.

بنابراین شما باید هشت ساعت در طول شب بخوابید. خیلی از دانش آموزان هستند که به نه تا ده ساعت خواب در طول شب نیاز دارند.

تغذیه یکی دیگر از جنبه های مهم در یادگیری مغز شما است، مغز به اسید های چرب خاصی نیاز دارد تا بتواند به طور مطلوب عمل کند

شما می توانید این اسیدهای چرب را با خوردن آجیل ، اووکادوو ماهی آزاد دریافت کنید.

سایر غذاهای مغزی عبارت اند از:

  • توت ها
  • لوبیا ها
  • دانه های کدو تنبل
  •   آب انار
  • شکلات های تلخ

۱۴- انگیزه درس خواندن نیاز به سازماندهی وقتتان دارد

۲۷ راه ایجاد انگیزه برای درس خواندن (علاقه به درس)

برای ایجاد انگیزه برای درس خواندن شما ملزم به درست کردن یک برنامه مطالعه هستید که در واقع این برنامه باعث به وجود آمدن نوعی انگیزه در شما می شود. (حتما مقاله تعریف انگیزه در روانشناسی چیست را در ویکی روان مطالعه کنید)

در این جا برنامه هایی برای ایجاد یک برنامه آموزشی وجود دارد، که عبارت اند از:

برای هر موضوع، لیستی از کارها را که برای تکمیل آزمون آماده کرده اید، تهیه کنید، دانلود الگو و برنامه های مطالعه و رد کردن مواردی که هر روز برای مطالعه استفاده می کنید.

همیشه زمان های یکسانی را مثل ۳:۳۰ تا۵:۳۰  برای مطالعه انتخاب کنید.

به این ترتیب همیشه برنامه مطالعه خود را به یاد دارید و هیچ وقت آن را فراموش نمی کنید.

یک برنامه روزانه تهیه کنید و مهم ترین وظایفی را که در طول روز باید انجام دهید را در آن بنویسید.

در پایان هر هفته برنامه درسی خود را مرور کنید، ارزیابی کنید که آیا برای رسیدن به اهداف درسی خود در زمان مقرر شده برای امتحان هماهنگ هستید یا خیر؟

در غیر این صورت برنامه درسی خود را با افزودن زمان های مخصوص مطالعه ارتقاء دهید. بد نیست مطلب مدیریت زمان چیست را در ویکی روان مطالعه کنید.

۱۵- مطالعه گروهی بهترین روش ایجاد انگیزه برای درس خواندن و مطالعه

هوش درون فردی

بسیاری از دانش آموزان با مطالعه ی گروهی انگیزه پیدا میکنند.

اما این خیلی مهمم است که داتش آموزان مناسبی را عضو گروه کنیم. در واقع داتش آموزان باید متمرکز و منظم باشند.

همچنین من پیشنهاد می کنم که اعضای این گروه بیشتر از چهار نفر نباشند.

زیرا در صورت بیشتر بودن اعضای گروه و گسترده شدن گروه، احتمال می رود بچه ها تمرکز اولیه را نداشته باشند.

علاوه بر اینکه مطالعه گروهی سرگرم کننده است، بلکه حس پرسش و پاسخ را بین اعضای گروه به وجود می آورد.

اگر شما در یک گروه مطالعه می کنید، لازم است بدانید که ارتباط اعضای گروه باید به نحوی باشد که که بتوانند، عادت های خوب هم را گسترش دهند و عادت های بد را هم از بین ببرند.

در واقع تمام اعضای گروه باید باهم مشارکت داشته باشند و در هر شرایطی به هم کمک کنند.

هنگامی که شما در یک گروه مطالعه می کنید، می توانید یادداشت های خود را باهم به اشتراک بگذارید و یادداشت بهتری را از فرد دیگری دریافت کنید.

همچنین مطالعه در گروه از این واقعیت برخوردار است که، همه افراد دارای نقاط ضعف و قوت هستند.

اگر شما  یک مفهوم را درک نکردید شانس این را دارید که یکی از اعضای گروه آن را برای شما توضیح دهد.

۱۶- یادگیری فعال، نه غیر فعال

مطالعه کنید - ویکی روان

یادگیری غیر فعال جایی است که شما اطلاعات و دانش را جذب می کنید که پایه و اساس آن بر روی این ایده است که شما، یک کشتی خالی هستید که در انتظار پرشدن نشسته اید.

اما تحقیقات در مورد ایجاد انگیزه برای درس خواندن نشان می دهد که این روش بهترین راه برای یادگیری نیست.

در واقع ما دانش را با مواد جدیدی که از قبل شناخته و تجربه کرده ایم ساخته ایم.

بنابراین اگر می خواهید یک موضوع جدید را به سرعت یاد بگیرید حتما از یادگیری فعال استفاده کتید.

اکنون می خواهیم به برخی از مثال های یادگیری فعال بپردازیم:

  • پیدا کردن برنامه های کاربردی جدید در زندگی خودتان
  • انجام مطالعاتی که ایده و نظریه های جدیدشان در زمینه ی خاصی قرار دارد
  • انجام پروژه های گروهی
  • مرور و اظهار نظر  در مورد کار دوستتان
  • فکر کردن و ارائه راه هایی برای رسیدگی به مشکلات درک و فهمی شما

۱۷- برنامه استراحت روشی موثر برای افزایش انگیزه برای درس خواندن

۲۷ راه ایجاد انگیزه برای درس خواندن (علاقه به درس)

وقتی تمام حواس و تمرکزتان پیرامون امتحانی است که هنوز نیامده و قرار است در آینده اتفاق بیفتد، باعث می شود که فراموش کنید، زمانی را برای استراحت به خودتان اختصاص دهید.

نکته ۱۰ و وسعت آموزشی را به یاد بیاورید، چراکه ما با خلق خاطرات اطلاعات جدیدی را یاد می گیریم.

اما باید بدانیم که برای به وجود آوردن خاطرات نیاز به زمان داریم.

خلاصه این که شما برای یادگیری بهتر و تمرکز بیشتر نیاز به یک برنامه استراحتی دارید.

۱۸- حتما برنامه ورزشی داشته باشید

روانشناسی ورزشی

وقتی که شما در حال تمرکز و مطالعه برای امتحان اصلی هستید، ممکن است که انجام تمرینات ورزشی را فراموش کنید.

 اما تا آن جایی که می توانید هر روز بیست تا سی دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید.

فواید ورزش کردن آنقدر زیاد است که نیاز به بیان آنها نیست.

در واقع اگر شما می خواهید مطالعه ای موثر و با انگیزه داشته باشید، تمرینات ورزشی و فعالیت های بدنی را در برنامه خود قرار دهید.

از مزایای ورزش کردن برای افزایش انگیزه درس خواندن خود استفاده کنید. زیرا برنامه های ورزشی خیلی مهم و حیاتی هستند. همچنین انجام فعالیت های هوازی ماننده:

شنا، دویدن یا پیاده روی، باعث می شوند که اکسیژن، خون و مواد مغزی به مغزتان برسد

همه این عوامل در فکر کردن و تمرکز کردن به شما کمک میکنند.

تحقیقات نشان می دهد که ورزش های کوتاه پس از مطالعه باعث بهبود در یاد آوری اطلاعات جدید می شوند.

۱۹- در انجام کارها، حتما خودتان را موفق تجسم کنید

۲۷ راه ایجاد انگیزه برای درس خواندن (علاقه به درس)

اگر مشکلی با یک کار خاص دارید این طور تصور کنید که، شما این کار را با موفقیت و به نحو احسنت به اتمام رسانده اید.

روانشناسان ورزشی اطلاعات زیادی در رابطه با قدرت تجسم، در هنگام انجام کارهای سخت را دارند.

قدرت تجسم برگرفته از ذهن آدمی و یکی از راه های دستیابی به موفقیت در زندگی است.

در واقع این امکان را به شما می دهد تا از نظر روحی به خودتان تلقین کنید که می توانید کار مربوطه را به نحو احسنت انجام دهید.

این کار با قرار دادن مسیرهای عصبی در مغز انجام می شود.

زمانی که شما بارها و بارها خودتان را با انجام یک کار تجسم می کنید.

در واقع همین تجسم کردن این قدرت را به شما می دهد، تا در واقعیت هم همان کار مربوطه را به آسانی انجام دهید.

بنابراین برای ایجاد انگیزه برای درس خواندن هر روز چند دقیقه را به کارها و وظایف درسی فکر کنید،

حتی با وجود ترس و دلهره ای که از انجامشان دارید، تصور کنید که همه آن ها را به خوبی و با موفقیت پشت سر گذاشته اید.

۲۰- به خودتان یادآوری کنید که هیچ چیز همیشگی نیست

زن مستقل

به عنوان مثال: درس خواندن برای امتحانات می تواند شبیه به یک مارتن بی پایان باشد.

اما در حقیقت اینجور نیست و بلاخره یک روز تمام می شود.

به خودتان یادآوری کنید که تمام روزها می گذرند، مخصوصا روزهایی که احساس غرور و نا امیدی میکنید.

به خودتان بگویید که این شرایط همیشگی نیست، که با همین جمله ذره ای امید در دلتان روشن می شود.

در آخر به دلیل اینکه وظایف مهمی بر دوش شما است باید مطالعه ی زیادی داشته باشید.

۲۱- تمرکز روی روند کار، نه نتیجه، راهیست برای ایجاد انگیزه برای درس خواندن

۲۷ راه ایجاد انگیزه برای درس خواندن (علاقه به درس)

وقتی که شما مطالعه می کنید نمی توانید درجا ثمره تلاش خود را ببینید.

زیرا این تقریبا غیر ممکن است که با شروع کار و مطالعه، در همان لحظه نتیجه کار خود را ببینید.

به همین دلیل است که شما باید به روند و فرایند کار توجه کنید ، نه صرفا به نتیجه ی آن.

  1. آیا شما امروز بیشتر کارهای برنامه ریزی شده خود را انجام داده اید؟ به خودتان تبریک بگویید
  2. آیا شما امروز به طور کلی به برنامه تحصیلی تان چسبیده اید؟ پس تمرکزتان را حفظ کنید
  3. آیا شما در طول مطالعه موبایلتان را در اتاق دیگری گذاشتید؟ پس حواستان را جمع کنید.

در نتیجه این ها عادت هایی هستند ، که شما درحال تلاش برای ساختن آن ها هستید. در واقع اگر شما این روند را به خوبی انجام دهید، حتما نتیجه خوبی خواهید گرفت.

۲۲- از حواس پرتی ها خلاص شوید

هوش درون فردی

ممکن است خیلی شگفت انگیز و باور نکردنی به نظر برسد، که در حقیقت واقعا عجیب است که چه طور دانش آموزان سعی می کنند.

با یک چشم در کتاب درسی و با چشم دیگر در رسانه های اجتماعی، مطالعه کنند.

که این کار آن ها سراسر حواس پرتی است.

برای ساخت و ایجاد انگیزه برای درس خواندن و مطالعه لیستی از حواس پرتی های رایجی، که معمولا در طول مطالعه مزاحمتان می شوند را تهیه کنید.

در واقع عاقلانه ترین کار این است که، تمام این مزاحمت ها و حواس پرتی ها را برطرف کنید.

عوامل مزاحم در درس خواندن

برای مثال شما می توانید:

  • اینترنت خود را خاموش کنید
  • گوشی خود را در حالت پرواز قرار دهید
  • تلفنتان را در یک اتاق دیگر بگذارید
  • مکالمه های گروهی را قطع کنید
  • از گوشگیر استفاده کتید
  • تمام بازی ها را از روی موبایل، تبلت و رایانه خود پاک کنید

۲۳- اگر توان شروع به کار ندارید، تایمری را روی پنج دقیقه تنظیم کنید

زمان ابراز احساسات برای آقایان

گاهی وقت ها شروع به انجام یک کار، سخت ترین قسمت هر کاری است.

یادتان باشد ترس از انجام کار تقریبا بدتر از شروع واقعی آن است

در واقع شما با شروع کار تازه متوجه می شوید که، آنقدر که فکر میکردید سخت و دشوار نبوده.

بنابراین اگر شما حس شروع به کاری را ندارید، می توانید یک تایمر را به مدت پنج دقیقه تنظیم کنید.

همچنین میتوانید بگویید که بعداز این پنج دقیقه، می توانید کارا متوقف کنید.

این یکی از راه های افزایش انگیزه برای درس خواندن است که باعث می شود شما هر چه زودتر شروع به اقدام کنید.

۲۴- به دنبال افزایش عزت نفس خود باشید

عزت-نفس-برای-درس-خواندن

شاید این مورد کمی عجیب به نظر برسد اما افرادی که عزت نفس کمی دارند کمتر به سراغ مطالعه و درس خواندن می روند.

این افراد خود را با موضوعاتی دیگر سرگرم می کنند پس حواستان باشد اگر انگیزه درس خواندن ندارید موضوع می تواند ریشه در جایی دیگر داشته باشد.

اما یادتان باشد فرق اعتماد به نفس با عزت نفس بسیار زیاد است پس این دو را با هم اشتباه نگیرید.

حتما مقاله راه های افزایش عزت نفس را در سایت روانشناسی ویکی روان مطالعه کنید تا موضوع برایتان شفاف تر شود.

۲۵- شروع کردن را تصور کنید

خیلی وقت ها ما به سراغ کاری نمی رویم چون از آن می ترسیم.

از آن می ترسیم چون درباره آن اطلاعات کافی نداریم و نمی دانیم چه چیزی در انتظار ما است یا چطور باید آن را مدیریت کنیم.

مطالعه کردن هم همینطور است، انگیزه برای درس خواندن زمانی از بین می رود که ندانیم واقعا چطور باید آن را انجام دهیم.

خب در این حالت بهتر است قبل از شروع، در ذهنتان مراحل شروع را تصور کنید. مثلا بگویید:

  • یک خوراکی سبک می خورم تا انرژی بگیرم
  • اتاق و مرتب و آماده درس خواندن می کنم
  • فرضا، از درس ریاضی شروع می کنم و ۴۵ دقیقه می خوانم
  • ۱۰ دقیقه استراحت می کنم بعد ۴۵ دقیقه دیگر درس …. را می خوانم

۲۶- افکار منفی را از خود دور کنید

ذهن ما همه کار می کند، اگر بتوانید آن را مدیریت کنید در همه زمینه ها موفق خواهید بود، اما اگر ذهن کنترل شما را به دست بگیرد، به هر جایی که بخواهد شما را می برد.

باید ذهنتان را از افکار منفی دور نگه دارید، افکاری مانند نمی توانم، سخت است، نمی شود، قبلا نتوانستم پس الان هم نمی توانم و خیلی از نشخوارهای ذهنی که فقط زمانشتان را هدر می دهند.

قبلا در ویکی وان مفصل درباره راه های متوقف کردن افکار منفی صحبت کردیم، پیشنهاد می کنیم حتما آن را مطالعه و تکنیک های گفته شده در این مقاله را هر روز اجرا کنید.

۲۷- با مشاور تحصیلی یا روانشناس صحبت کنید

گاهی ما برا حل مشکلات خود نیازمند همفکری فردی متخصص هستیم تا مسیر را برایمان روشن تر کند.

اگر انگیزه برای شروع درس خواندن ندارید بهترین کار کمک گرفتن از یک مشاور تحصیلی یا متخصص روانشناس آنلاین و حضوری است. این متخصصین راهکارهای ۱۰۰% اختصاصی بمنظور بالا بردن علاقه به درس خواندن در شما پیشنهاد خواهند کرد.

می بینید، کافیه شروع کنید. همینکه ببینید چه چیزی در انتظار شماست خود به خود انگیزه برای درس خواندن و ادامه دادن ایجاد می شود.

دوستان گلم، انگیزه درس خواندن بیشتر از هر چیزی به خود شما ربط دارد، پس باید هنر آن را یاد بگیرید و مدام تمرین کنید تا در آن استاد شوید. یک استاد بی نظیر.

یادتان باشد اگر دیگران توانستند انگیزه درس خواندن را در خود ایجاد کنند پس شما هم می توانید، فقط باید دو کار انجام دهید:

  1. مثل آنها فکر کنید
  2. مثل آنها عمل نمائید
مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
حانیه خوش لهجه حانیه خوش لهجه
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
لیلا فراهانی لیلا فراهانی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
فرشته همدانی فرشته همدانی
مشاور روانشناس
از 55,000 هزار تومان
آرزو بختیاری آرزو بختیاری
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
محمد رضا سعید فیروزه محمد رضا سعید فیروزه
دکترای روانشناسی
از 175,000 هزار تومان
سحر مدیری سحر مدیری
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
پریسا سبزواری پریسا سبزواری
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
صبا مهرپور صبا مهرپور
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان

نقس والدین در روانشناسی افزایش انگیزه تحصیلی فرزندان

هوش مالی

خانواده نقش بسزایی در انگیزه تحصیلی کودک و نوجوان دارد.

وضعیت خانوادگی، نوع پرداختن به تربیت بچه‌ها، کسب تجربیات خاص در محیط خانه موثر است.

بعنوان مثال والدینی که به اهمیت دخالت در تربیت فرزندان خود آگاه‌ ترند.

محیط خانه را برای اینوع کارها آماده‌تر می‌کنند فرزندان با انگیزه‌ تر هستند تا خانواده‌های که درگیر مسائل خودشانند.

تاثیر همسالان در روانشناسی افزایش انگیزه تحصیلی فرزندان

همسالان از طریق مقایسه‌ی توانمندیهای اجتماعی و یادگیری بر انگیزه‌ های یکدیگر تاثیر می‌گذارند.

دانش‌ آموزانی که در جمع همسالان پذیرفته‌ تر هستند و مهارت های برقراری ارتباط بیشتری دارند معمولا در مدرسه هم بهتر عمل میکنند.

همسالان از طریق بحث و گفتگو چیزهای زیادی به یکدیگر می‌آموزند.

ارتباط با همسالان جنبه‌های منفی و مثبت زیادی دارد.

از جنبه‌های مثبت این است اگر گروه همسالان افراد موفقی باشند تاثیر مثبت و عمیقی بر یکدیگر دارند و موجب رشد انگیزه های تحصیلی، اعتماد به نفس و کشف بیشتر قابلیت هایشان است.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
پری سیما رستمی پری سیما رستمی
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
کورش مهدیون کورش مهدیون
مشاور روانشناس
از 150,000 هزار تومان
سید حامد واحدی اردکانی سید حامد واحدی اردکانی
دکترای روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
محمود مردانی محمود مردانی
مشاور تغذیه
از 300,000 هزار تومان
حامد عامری حامد عامری
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
مارال حقیقی کرمانشاهی مارال حقیقی کرمانشاهی
دکتری روانشناسی
از 150,000 هزار تومان
جمیله احمدپور جمیله احمدپور
دکترای روانشناسی
از 250,000 هزار تومان
سحر بهروزیان سحر بهروزیان
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان

نقش معلمان در ایجاد انگیزه برای درس خواندن

تاثیرات مطالعه صحیح بر موفقیت تحصیلی

یکی از افراد بسیار مهم برای انگیزه تحصیلی دانش‌ آموز، معلم است.

دانش‌ آموزانی که در تحصیل موفقیت چندانی ندارند، نسبت به معلم و تکالیف بدبین هستند و علاقه چندانی به انجام آن ندارند در نتیجه از طرف معلم هم مورد انتقاد قرار می‌گیرند.

زمانی دانش‌ آموز در جهت شایستگی های خود اقدام میکند که احساس موفقیت در او ایجاد شود و حمایت های معلم و والدین را به طور همزمان داشته باشد.

ضروری است، معلم فعالیتهای برانگیزنده علاقه و تلاش در کلاس مطرح کند و محیطی صمیمی و پر از حمایت داشته باشد و فعالیتهای معنادار برای آنان مطرح کند و والدین را در کار تحصیل و تربیت فرزندان دخالت دهد و وضعیت تحصیلی دانش آموز را به طور مرتب به اطلاع آنان برساند تا والدین در فعالیتهای یادگیری فرزند خود دخالت و نظارت بیشتری داشته باشند و دانش آموز به پیشرفت تحصیلی بالاتری نائل آید.

تجارب مملو از موفقیت و شکست دانش آموز تاثیر بسزایی در انگیزه تحصیلی او دارد.

گاهی فرزند شما بدلیل شکست های متعددی که در امر تحصیل داشته، احساس درماندگی و ناتوانی دارد.

بسیار مهم است او را در معرض موفقیت های تدریجی و گام به گام قرار دهید و در این مسئله با مدرسه و معلم او هماهنگ باشید تا بتدریج احساس توانایی در او ایجاد شود.

در چنین شرایطی در تفکر او عدم اطمینان به توانایی و قابلیتهای خود وجود دارد که در هنگام گفتگو و کار کردن با فرزندتان باید عدم موفقیت ها را به عدم تلاش نسبت دهید.

او به این بینش برسد که عدم موفقیت بدلیل نداشتن تلاش او بوجود آمده است نه به دلیل عدم توانایی.

همچنین در هر زمینه که توانایی و تلاش نشان می‌دهد آنرا مدنظر قرار دهید تا به توانایی خود اعتماد و اطمینان بیشتری پیدا کند.

در نهایت در مورد کم‌ کاریهای و کمبود انگیزه‌ های تحصیلی فرزندتان آرامش روانی خود را حفظ کنید و با بدست آوردن بینش درباره علل مشکلات در جهت رفع آن تلاش کنید.

البته عکس آن هم می‌تواند نتیجه منفی داشته باشد.

خانواده‌ های موفق تر در تربیت فرزندان سعی می‌کنند از روش های استفاده کنند تا محیط مساعدی برای فرزند ایجاد کنند منجمله اینکه:

  • میزان حمایت چه مقدار باشد و چه مقدار تلاش را با توجه به تواناییها و نقاط ضعف فرزند برای او مدنظر قرار دهند.
  • محیط امن عاطفی و صمیمی برای او ایجاد میکنند که فرزند هدفها و ارزشهای والدین را مهم شمارد و والدین خود را از نظر سخت‌کوشی و مداومت در انجام کارها الگو قرار دهد.
  • والدین با تجربه‌های ناب آموزشی و عادتهای مناسب مانند کتابخوانی از دوران کودکی علاقه و اشتیاق به تحصیل را در او بیدار نگه می‌دارند.

هر چند که به احتمال زیاد بعد از این پنج دقیقه به کارتان ادامه خواهید داد و در آخر امیدوارم که این جمله گوته برایتان در مسیر ایجاد انگیزه برای درس خواندن الهام بخش باشد:

می توانید هر رویایی در ذهن داشته باشید، فقط کافیه شروع کنید، همین الان

در بخش نظرات ویکی روان منتظر دیدگاه های شما در مورد راه های افزایش انگیزه برای درس خواندن هستیم. یک دیدگاه ساده می تواند انگیزه مضاعفی به دیگران بدهد.

برای تهیه این مطلب در سایت ویکی روان زحمت زیادی کشیده شده است، اگر فکر می کنید مطالعه آن می تواند به دیگران هم کمک کند پس لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بزارید

شما دوست عزیز می توانید در بخش مشاوره روانشناسی آنلاین سایت ویکی روان به مشاورین برتر کشور در مورد موضوعات مختلف به صورت آنلاین، صوتی و تصویری از هر جای دنیا بدون نیاز به نصب نرم افزار جانبی صحبت نمائید.

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

‫46 دیدگاه ها

  1. سایت خوبی دارید ولی به یک نکته مهم توجه نکردین اونم اینه که کسی که علاقه به درس خوندن نداره مطمئنا حوصله اینکه این همهههههه مطلب رو هم بخونه نداره

    92
    19
    1. عالی گفتی عزیز . من اصلا نخوندمشون مطالب بالا زو . فقط تیتر ها رو خوندم

      45
      12
    2. منم نه وقت دارم نه حوصله
      اما چون واقعا برام مهم بود نه تنها کامل خوندم بلکه یه باره دیگه هم خوندم و یادداشت برداری کردم
      اگه براتون این قضیه مهم باشه قطعا میخونینش،ولی اگه به صرف نت گردی اومده باشین بله،حوصله سر بر و وقت گیره

      44
      7
  2. منم همه مطالبشو کامل نخوندم. تیتر وار خوندم و فقط توضیح برخی تیترا.
    ولی خدایش مورد ۳ رو زدین پیاده روی ۵ دقیقه؟!!تا بخوای تصمیم بگیری و بلندشی ک ۵ دقیقت تمومه بایددوباره بشینی بخونی

    45
    3
  3. سلام من دبیر مقطع راهنمایی شهر نگور هستم خواستم از این مطلب زیبا و پر بار در سایت ویکی روان تشکر کنم. اگر دانش آموزی بتواند به طور مستمر نیمی از موارد بیان شده در این مطلب را انجام دهد بدون هیچ شکی نتایج فوق العاده ای می گیرد. بچه های شهر ما بیشتر از درس درگیر موضوعات امرار معاشی هستند. موضوعاتی بر زندگی ما سایه انداخته که بیان آن خاطر شما را هم مکدر می کند. اما با این حال دانش آموزانی فوق العاده با استعداد داریم که فقر بزرگترین انگیزه برای درس خواندن آنهاست. درس خواندن تنها راه نجات خود و خانواده آنها از سختی های روزگار است. توکل به خدا

    25
    1. درود بر شما دبیر عزیز از سیستان و بلوچستان دوست داشتنی
      ممنون از حضورتان در سایت ویکی روان
      ممنون از تمام زحماتی که برای فرزندان ایران زمین می کشید.
      پاینده و پیروز باشید

      8
      1
  4. خیلی متن باحالی بود دارم میرم انجامش بدم ان شا الله با نتایج درخشان برمیگردم.مرسی از سایت خوبتون**

    7
    1
  5. سلام اگه میتونستید مشاورو بیارید جلو دوربین با فیلم بهتر میفهمیدیم چی به چیه

    4
    3
  6. خیلی ممنون. جامع و کامل بود استفاده کردم امیدوارم برا سه ماه دیگه که کنکور دارم نتیجه بگیرم و اونی که دوست دارم قبول شم

    4
    2
  7. دوستان سلام هر کسی دوست داره یک رقیب در مطالعه داشته باشه که به هم انرژی بدین همینجا پیغام بده تا شروع کنیم و به اممید خدا به چیزی که می خواهیم برسیم

    9
    1
  8. به نظرم من مهم‌ترین کار برای افزایش انگیزه اینه کم موانع افزایش انگیزه خودتون رو رو یک کاغذ بنویسید و را‌ه‌های برطرف کردنش رو هم بنویسید من امتحان کردم خیلی جواب داد

    7
    2
  9. سلام لطفا یه سایت معرفی کنید با فایل های صوتی در همه زمینه ها
    که ما نتنها یک انگیزه‌ی خوب بلکه یک منبع آسان وخوب داشته باشیم.
    تشکر از بابت خواندن دیدگاه‌ها.

    1
    1
  10. سلام،
    مطالب بسیار مفید و کار آمد هستند.تشکر از زحمات بی وقفه شما،
    من‌یک‌‌پایه‌هفتمی‌هستم،‌ونمرات‌بسیار‌خوبی‌در‌مقطع‌ابتدایی‌داشتم.
    ولی‌از‌امسال‌بخاطر‌شیوع‌کرونا‌و‌مجازی‌شدن‌کلاس ها‌ افت‌کردم.
    واینکه‌‌‌برنامه‌ریزی‌را‌‌بارها‌و‌بارها‌انجام‌دادم‌‌‌ولی‌تا‌۲الی۳کار را انجام میدم.بااتفاق غیر منتظره‌‌رو‌برو‌میشوم‌و‌دیگه‌برنامه‌ریزیم‌به‌هم میخوره.
    واینطور فکر میکنم بخاطر استفاده از فضای مجازی درس هایم را فراموش میکنم.وعلاقه بسیار زیادی به موسیقی دارم طوری که شب ساعت۱۱شب‌میرم تو تخت ساعت۱شب هنوز بیدارم و با هندزفری ترانه گوش میدهماگر برای درس خواندن باشه میخونم،اما‌ من خیلی امید دارم پزشکی قبول شم.ممنونم از ویکی‌روان عزیزم

  11. سلام عالی بودین با اینکه مطالب زیاد بود اما خب کاربردی هم بود

    2
    1
  12. با سلام خیلی مقاله ی خوبی بود واقعا درود بر شما
    اما ای کاش از عکس های سازگار با فرهنگ ما استفاده می کردید
    لطفا تصاویر سازگار با فرهنگ ما را قرار بدهید
    ممنون

    5
    8
  13. من نمیدونم چرا نمیخونم. بحث انگیزه هم نیستا. چون علاقه دارم درس رو و راهم رو انتخاب کردم. اما خیلی وقته نمیخونم. فقط دو هفته مونده و این قراره دومین کنکور باشه. اما من بازم تو گوشیم. گوشی هم نباشه بازم راه میرم یا میرم یه چیزی میخورم یا با یکی حرف میزنم یا خیال پردازی میکنم. این خیال پرادزی های پوچ هم خیلی زیادن. حتی وقتی درس نمیخونم هستن. مثلا ترجیح میدم بشینم فکر کنم تا با کسی حرف بزنم. در حالی که حرف زدن رو بیشتر دوست دارم. کلا نمیدونم چرا اینطوری میکنم و واقعا ماذا فازا؟! قبلا اینطوری نبودم یعنی انقدر شل و ول نبودم استرس خیلی بیشتری داشتم برای کار های مختلف اشتیاق. اما حالا فول انگیزه هم باشم موقع شروع میگم حالا یکم دیگه شروع میکنم. خیلی سست‌اراده و تنبل و بی ارادم!؟ (یه چی هم بگم؟ یخورده‌‌هم زیادی خودارضایی میکنم و به همچین چیزایی فکر میکنم)

  14. سلام اول از همه بگم درست همونجوری که اول سایت گفتین من انگیزه ی خوندن کل این مقاله رو نداشتمولی باید تلاشمو میکردم
    و تا مورد 7 رفتم و ولش کردم و وقتی دیدم چقققدررر زیاده به خودم مطمئن شدم که ادامه نمیدم
    و مورد بعدی اینکه من با خوندن هر پاراگراف مثل برنامه ریزی روزانه باید بگم که من حتی انگیزه ی بلند شدم از تختمم ندارم نمیدونم شاید دلیل دیگه ای باشه ولی میدونم که این مواردی که ذکر کردین خوذش نیاز به ی انگیزه های دیگه داره و اینطوری حداقل برای من جواب نمیده

    1
    1
  15. عالی بود خیلی مطالب خوبی بود من واقعا از درس خوندن فراری بودم ولی الان راه کار های‌ شما یاد گرفتم می‌خوام شروع کنم از همین الان ممنون

  16. بیشتر مطالب رو با دقت خوندم انگیزه داد بهم اما اخراش برام خسته کننده شده بود بعد اومدم نظرات رو خوندم و متوجه شدم واسه خوندن نظرات بیشتر انگیزه داشتم تا خوندن مطالب و درسام . بدتر از همه انگیزه ای که خوندن مطالب بهم داد بعد چند دقیقه از بین رفت و الان نا امیدم وضعیتمو نمیفهمم …

  17. من خودم اصلا حوصله ی درس خوندن ندارم ولی روشی که استفاده می کنم زیر 18 نیاوردم
    اول موضوع درس یا فصل را تماشا میکنم و بعد وارد فصل می شم و سرتیتر هایی که بولد کرد را می خونم و متن رو یک بار روخوانی میکنم و میفهمم در باره ی چیه بعد که موضوعات فصل رو فهمیدن یک خلاصه خیلی ریز می نویسم ( اکثرا این کار 15 دقیقه طول میکشه برای هر درس یا فصل البته به درس هم بستگی داره ) . هر شب به برنامه نگاه میکنم درس های فردا رو میارم خلاصه هایی که نوشتم رو برای هر درس یک بار روخوانی می کنم و تقریبا 30 دقیقه طول میکشه تا تمام کتاب های فردا رو بخوانم و هر شب همین کارو تکرار می کنم و وقت زیادی ازم نمیگیره و زیاد به خودمم فشار نمیارم موقع امتحان هم خیالم راحته و نمره خوبی هم میارم .
    حتی اگر هم عقب افتاده باشید باز جوابه پس واسه یک ماه هم که شده امتحان کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا