اعتیاد به متادون چیست؟ (درمان اعتیاد به متادون)
اعتیاد به متادون (methadone addiction) یکی از قدیمی ترین انواع اعتیاد در جامعه است که به دلایل زیادی بروز می کند. در بخش مشاوره آنلاین ترک اعتیاد ویکی روان زیاد به موضوع اعتیاد به متادون و ترک آن پرداخته می شود، به همین خاطر در این مطلب هم به نشانه ها و بهترین روش ترک اعتیاد به متادون می پردازیم.
فهرست موضوعات بررسی شده
بهترین راه ترک اعتیاد به متادون چیست؟
با وبلاگ ویکی روان همراه باشید.
پیش از اینکه به موضوع درمان اعتیاد به متادون بپردازیم باید این موضوع را بررسی کنیم که اصلا متادون چیست و چرا مصرف می شود؟؟؟
متادون چیست؟
متادون (Methadone) از مشتقات مواد مخدر می باشد و پزشکان آلمانی آن را در طول جنگ جهانی دوم ساختند. پزشکان در ایالات متحده نیز از آن برای درمان درد شدید افراد استفاده شده است. امروزه نیز ممکن است آن را به عنوان بخشی از برنامه درمان اعتیاد به هروئین یا مسکن های مخدر دریافت کنید.
مصرف متادون باید تحت نظر پزشک باشد، حتی اگر از دیگر مواد مخدر ایمن تر باشد. مصرف آن ممکن است منجر به اعتیاد یا سو مصرف شده و انواع مشکلات اعتیاد در خانواده و جامعه را به وجود می آورد.
متادون چه کاری انجام می دهد؟
متادون نحوه واکنش مغز و سیستم عصبی شما به درد را تغییر می دهد تا احساس آرامش کنید البته تاثیر آن از سایر مسکن های قوی مانند مورفین کندتر است. همین احساس رسیدن به آرامش باعث بروز اعتیاد به داروی متادون در افراد زیادی می شود!
اگر بر اثر آسیب دیدگی، جراحی یا بیماری طولانی مدت درد زیادی داشته باشید، پزشک ممکن است متادون تجویز کند
همچنین مانع از مصرف زیاد مواد مخدری چون کدئین، هروئین، هیدروکدون، مورفین و اکسی کودون می شود. احساسی مشابه این مواد ایجاد می کند و شما را از داشتن علائم ترک و وسوسه مصرف باز می دارد. ممکن است شنیده باشید که به عنوان درمان جایگزین هم از متادون استفاده می شود.
مصرف متادون فقط یک قسمت از برنامه درمانی شماست و درمانی برای اعتیاد نیست.
متادون چگونه استفاده می شود؟
اگر برای درد به متادون نیاز دارید، پزشک نسخه ای بر این اساس برایتان می نویسد. مصرف آن برای اعتیاد، طبق برنامه درمانی خاصی خواهد بود در غیر اینضورت فرد ممکن است مبتلا به اعتیاد به متادون شود.
در ویکی روان بخوانید: راه ترک کردن تریاک چیست؟
عوارض متادون چیست؟
این موضوع با اعتیاد به متادون متفاوت است، چون فردی که آن را مصرف می کند با فرد معتاد به متادون متفاوت است!
با استفاده کوتاه مدت، ممکن است متوجه عوارض جانبی مانند این موارد شوید:
- بی قراری
- ناراحتی معده یا استفراغ
- کندی تنفس
- خارش پوست
- تعریق شدید
- یبوست از عوارض متادون است
- مشکلات جنسی
- افزایش وزن
- تغییرات خواب
- تغییر اشت ها
- سردرد
- دل درد
- خشکی دهان
- گرگرفتگی
- تغییرات خلق و خوی
- مشکلات بینایی
خصوصیات افراد معتاد به متادون چیست؟
اگرچه خصوصیات افراد معتاد به متادون در بعضی افراد متفاوت است اما بسیاری از نشانه های اعتیاد به متادون در همه یکسان می باشد.
- مشکل تنفس
- غش یا سبکی سر
- کهیر یا بثورات پوستی
- تورم لب، زبان، گلو یا صورت
- درد قفسه سینه یا ضربان قلب سریع
- توهم یا گیجی بارزترین نشانه های اعتیاد به متادون هستند
- تشنج
- گرفتگی صدای
- مشکل در بلعیدن از نشانه های اعتیاد به متادون است
- خواب آلودگی شدید
- دوره های قاعدگی غیرمعمول
اعتیاد به متادون
اعتیاد به متادون منع شده است و هیچ توجیهی ندارد، زیرا بسیاری از پزشکان برای کمک به بهبود معتادان به هروئین از آن استفاده می کنند نه اینکه فرد را درگیر این دارو کنند. اما مانند هر ماده مخدری، اعتیاد به داروی متادون عوارض جانبی دارد.
اعتیاد به متادون ممکن است به دلیل تسکین درد ایجاد شود. با گذشت زمان و بیشتر شدن آستانه تحمل، باید برای اثر مورد نیاز مقدار بیشتری مصرف شود
از آنجا که متادون اثرات مشابه هروئین دارد، به راحتی معتاد می شوید. با ادامه مصرف آستانه تحمل شما نسبت به دارو بیشتر شده و برای داشتن اثرات مشابه به دوزهای بالاتر نیاز پیدا می کنید. با این حال، اگر از متادون به عنوان بخشی از درمان یک بیماری دردناک به طرز مناسبی استفاده شود، احتمال معتاد شدن بسیار کمتر است.
بیمار معمولا توسط پزشک کنترل می شود و با بهبود وضعیت دردناک، دوز متادون با گذشت زمان کاهش می یابد. این یکی از بهترین روش ها برای درمان اعتیاد به متادون است که باید تحت نظر متخصص ترک اعتیاد انجام شود.
در ویکی روان بخوانید: مقالات مربوط به موضوع اعتیاد
بهترین روش ترک اعتیاد به متادون چیست؟
اگر بدانید تعریف اعتیاد چیست آنگاه میدانید که ترک متادون، مانند هر ماده مخدر دیگر بسیار چالش برانگیز است.
اگرچه به اندازه هروئین اعتیاد آور نیست، اما روند ترک منجر به بروز نشانه های ترک اعتیاد به متادون می شود که روند خاص خود را دارد و صبر و شکیبایی زیادی می طلبد. خوشبختانه در سراسر ایران مراکز ترک اعتیاد آنلاین و حضوری زیادی وجود دارد که افراد می توانند برای ترک اعتیاد به متادون از آنها کمک بگیرند و یکبار برای همیشه بر اعتیاد غلبه کنند.
ترک اعتیاد به متادون در خانه
اگر دنبال ترک اعتیاد به متادون در خانه هستید باید بیشتر از هر چیز روی دو موضوع کار کنید:
- بالا بردن انگیزه و اراده
- پیدا کردن یک مربی برای ترک اعتیاد به متادون در خانه
این دو کار بخش جدا نشدنی از روند ترک هستند.
همچنین نباید از تاثیر خانواده بر ترک کردن اعتیاد هم چشم پوشی کرد، آنها به عنوان حامیان اصلی افراد تاثیر زیادی بر روند ترک اعتیاد به متادون دارند.
شما می توانید در بخش مشاوره آنلاین ترک اعتیاد در سایت ویکی روان مربی مورد نظرتان برای ترک اعتیاد به متادون در خانه را پیدا کرده و از سراسر دنیا اقدام به ترک کنید
این مشاور روانشناس و متخصص ترک اعتیاد کمک می کند تا روند درمان را به شکلی اصولی طی کنید تا مبادا دوباره نشانه های اعتیاد به متادون در شما بروز نماید.
کافیست روی دکمه زیر کلیک کنید: