چگونه ویژگی های روانی نامزد خود را بشناسیم؟
شناختن ویژگی های روانی نامزد در دوران پیش از ازواج از اهمیت بالایی برخوردار است و شناخت شما را درباره او کاملتر می کند. چگونه ویژگی های روانی نامزد خود را بشناسیم؟
راه های شناخت شخصیت نامزد
با سایت روانشناسی ویکی روان همراه باشید.
۱. از پیشم تکون نخور
اگر نامزدتان به شما میگوید آنقدر دوستتان دارد که نمیخواهد لحظهای بدون شما باشد، اگر کنترلتان میکند و مرتب باید به او جواب پس بدهید، اگر نمیگذارد بدون حضور او آب بخورید و وقتی اعتراض میکنید، میشنوید:
خب عزیزم، از بس دوستت دارم، باید بدانید که با یک هشدار جدی مواجهید. یکی از ویژگی های روانی نامزد شما احمالاً کنترلگر ابودن است و اگر این نشانهها در او بسیار زیاد و غیرمنطقی باشد، حتی میتواند به اختلال شخصیت پارانوئیدی مبتلا باشد.
اختلالی که فرد در آن به شدت بدبین است و به همه چیز و همه کس و هر اتفاقی شک دارد.
۲. من به آزادیات احترام میگذارم
اینها از آن طرف بام میافتند. یعنی هیچ کاری به کار شما ندارند و معتقدند که شما هم نباید کاری به کار آنها داشته باشید. اگر دلیلش را بپرسید، احترام به آزادی و فضای شخصی و حریم خصوصی همدیگر را مطرح میکنند اما اغلب اینها بهانه است.
نامزد/ همسری که این ویژگیها را دارد در حال اجتناب کردن از شماست و نمیخواهد در مسائلتان درگیر شود. او ممکن است شخصیت اجتنابی داشته باشد یا به شدت مسئولیت ناپذیر باشد.
اگر نامزد شما بلافاصله بعد از به دست آوردن شما سرد شده، به هر بهانهای از شما دوری میکند، دوست دارد اغلب در خلوتش باشد، با کسی از اقوام و دوستان ارتباط ندارد، از کسی تاثیر نمیپذیرد و در خلوت خودش غوطه میخورد، ممکن است با یک شخصیت اسکیزوئید طرف باشید و این از ویژگی های روانی نامزد شما محسوب می شود.
۳. فقط من، فقط تو
اگر نامزدتان به حقوق همه آدمهای دنیا به جز خودش و خودتان بیتوجه است، اگر همه را قربانی میکند که به خودتان دو نفر آسیبی نرسد، اگر با کلاه گذاشتن سر دیگران، دور زدن قانون و خرابکاری و نادیده گرفتن احساسات دیگران سعی میکند گلیمش را از آب بیرون بکشد و اعتقادش این است که به خاطر موفقیت زندگیتان این کارها را میکند، شما به احتمال زیاد با یک شخصیت ضد اجتماعی طرف هستید.
شخصیتی که بسیار خطرناک است و ممکن است به زودی همین بلاها را سر شما هم بیاورد. حتی اگر خیلی عاشق پیشه به نظر برسد.
۴. میخوام تو لاک خودم باشم
اگر نامزد شما بلافاصله بعد از به دست آوردن شما سرد شده، به هر بهانهای از شما دوری میکند، دوست دارد اغلب در خلوتش باشد، با کسی از اقوام و دوستان ارتباط ندارد، از کسی تاثیر نمیپذیرد و در خلوت خودش غوطه میخورد، ممکن است با یک شخصیت اسکیزویید طرف باشید.
البته همه این موارد چنانچه موقتی باشند، ممکن است از یک مشکل فردی یا خانوادگی نشات بگیرد اما در صورتی که هیچ مشکل مشخصی وجود نداشته باشد و علائم طولانی مدت و همیشگی باشند، پای اختلال شخصیت به میان میآید.
افراد مبتلا به شخصیت اسکیزوئید به ندرت از لاک خود بیرون میآیند. وقت عاشقی ممکن است بسیار پرشور به نظر برسند اما به محض رسیدن به خواستهشان، دوباره در لاکشان فرو میروند.
۵. نازم را بکش
اوایل آشنایی و نامزدی شاید فکر کنید قهرهای پی در پی نامزدتان، حساسیتهای او، خودپسندی و علاقهاش به جلب توجه شما و اطرافیان یک طور ادا و اطوار خاص سن و موقعیتش باشد.
به خصوص درباره عروس خانم این شائبه زیاد پیش میآید که عروس است و ناز دارد. اما این افراد ممکن است مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته باشند.
چنین افرادی دارای یک حس خودباوری بیش از حد هستند، شیفته قدرت و جلب توجهند، نسبت به دیگران بیعلاقه هستند و احساس میکنند یک فرد بسیار ویژهاند و به همین دلیل همیشه باید در مرکز توجه قرار بگیرند.
۶. هر چی تو بگی
بمنظور آشنایی با ویژگی های روانی نامزد تان اگر ورد زبان نامزدتان جمله «هر چی تو بگی، هر جور تو بخوای» است، نباید همیشه این را به حساب عشق زیاد و احترام گذاشتنش به نظر خودتان بگذارید.
بینظر بودن در همه چیز و اتکا کردن به نظر شما در هر امری، نشان دهنده شخصیت وابسته است. شخصیتی منفعل، تاثیرپذیر و ناتوان در تصمیمگیری که همیشه درباره همه چیز مردد است، بارها مسیر زندگیاش را عوض کرده و آخر سر هم هیچ کدام را به مقصد نرسانده.
آنها از همه چیز میترسند و کارهایشان را به تعویق میاندازند و از خود هیچ نظری ندارند.
ویژگی های روانی نامزد
باید در دوران نامزدی به موارد زیادی که در بالا اشاره شد دقت کنید تا بعدا در مسیر زندگی پشیمان نشوید.
میتوانید با مراجعه به بخش مشاوره روانشناسی آنلاین از مشاورین و روانشناسان ویکی روان مشاوره بگیرید.