عاشق شدن نوجوانان مشکلی دارد؟
محدوده سنی سیزده تا نوزده سال با کمی بالا و پایین در محدوده سنی نوجوانی میباشد.شخص در این رده سنی به دنبال بدست آوردن «هویت» خود است. در این سن و سال است که عاشق شدن نوجوانان مطرح میشود و موضوعات جدید در خانواده مطرح میگردد که نیازمند دقت و بررسی دقیق میباشند.
فهرست موضوعات بررسی شده
بررسی موضوع عاشق شدن نوجوانان
نظریه پردازی به نام «اریکسون» میگوید:
شخص به دنبال کسب هویت است چون در واقع بی هویت است. در واقع تا قبل و بعد این دوران فرد ثباتی دارد که میتواند به آن متکی،شود.
در واقع پارادوکسی که از لحاظ سنی برای نوجوان بوجود می آید، باعث میشود که او تصمیم بگیرد بالاخره کاری برای خودش کند؛ بنابراین مایل است با برقراری ارتباط با جنس مخالف، خود را صاحب هویت کند.
با سایت روانشناسی ویکی روان همراه باشید.
تفاوت الگوی رفتاری دختران و پسران وقتی وقتی نوجوانمان عاشق میشود:
الگوی رفتاری دختران و پسران و نوع عاشق شدن نوجوانان در دوره نوجوانی متفاوت است؛ مثلا پسران به دنبال این هستند که به دیگران ثابت کنند میتوانند از فرد دیگری ،البته از جنس مخالف حمایت کنند و برای خود خانواده تشکیل دهند.
اما دختران به دنبال کسب عشق دیگری و محبت به وی هستند که اگر به دلیلی آن را از دست بدهند، اثرش در رفتار آنها کاملا مشخص است.
چرا رابطه عاطفی؟
در واقع در دوران نوجوانی هیجانات بیش از حد بروز میکندو فرد را مایل به برقراری رابطه میکند. همچنین یکی از آسبب هایی ک در دوستی های همسالان دیده میشود ،کپی برداری بدون تفکر از رفتارهای مشابه است.
بنابراین در زمان عاشق شدن نوجوانان وقتی از آنها میپرسی چرا وارد رابطه شدی ،معمولا میگویند چون دوستانشان چنین رابطه ای داشته اند، آنها هم دوست داشتند چنین ارتباطی را تجربه کنند؛ در واقع بیشتر آنها در پی کنجکاوی برای کشف چیزهای نا آشنا میباشند .
عاشق شدن نوجوانان پدیده ای عادی یا دور از عرف؟
بسیاری از نوجوانان در اعتراض و واکنش آگاهانه یا ناآگاهانه به رفتار والدین میخواهند اعلام کنند که با سیاست های والدیت خود موافق نیستند.
البته گاهی رفتار والدین واقعا اشتباه است و در بسیاری از موارد نیاز فرزندانشان، مثل نیاز به شناخت جنس مخالف و حمایت آنها را نادیده میگیرند.
در حقیقت باید والدین بدانند گاهی انتظاری که یک دختر از رابطه با جنس مخالف دارد، دریافت حمایت و توجه از طرف اوست.
پس اگر پدرش بتواند این توجه و حمایت واقعی را به او بدهد ،شاید دختر برای دریافت حمایت وارد هرگونه ارتباط اشتباهی نشود.
تأثیر رسانه ها
گاهی در رسانه ها الگوهایی ارائه میشوند که تأثیرات مهمی بر نوجوانان میگذارند که هیچ سنخیتی با فرهنگ آنها ندارد و به همین علت ناهنجاری به بار میآید.
تغییر شرایط
ما باید بپذیریم در حال حاضر شرایط تغییر کرده است. در واقع اینکه میگوییم نسل ما دیگر تکرار نخواهد شد.
به این معنا نیست که ما آدمهای بهتری بوده ایم؛ بلکه شرایط ما متفاوت بوده، مثل این است که فردی راهی را میپیماید ولی یکباره با یک تلفن مسیر او به کلی عوض میشودو مجبور میشود تغییر مسیر دهد.
چیزی که ما امروز شاهد آن هستیم، ریتم تغییر سریع مسیر افراد است، به همین دلیل گاهی والدین نمیتوانند متوجه این تغییرات شوند و اغلب با تصمیمات فرزاندانشان مخالفت میکنند.
میل به تشکیل خانواده
نوجوانان به این دلیل که دوست دارند ثابت کنند بزرگ شده اند. معمولا با برقراری ارتباط با جنس مخالف به نوعی تمایل خود را به تشکیل خانواده ابراز میکنند.