چطور همسر مناسب پیدا کنیم؟ 6 راه همسریابی
چگونه همسر آینده خود را پیدا کنیم؟ (به همراه بررسی داستان واقعی)
چطور همسر انتخاب کنیم؟ شاید برای شما هم سوال باشد که از کجا همسر خوب پیدا کنیم یا چگونه همسر انتخاب کنیم؟ این سوالات بر اساس شرایط هر فرد و موقعیتی که دارد متفاوت است و به موضوع همیشگی مشاوره قبل ازدواج تبدیل شده است. یادتان باشد ازدواج کردن امریست مقدس و زیبا، البته به شرطی که با فکر و اندیشه انجام شود. به همین خاطر همسریابی دارای اصولی است که باید رعایت شود.
اصول همسریابی بر مبنای علم روانشناسی واضح و آشکار هستند. با این حال برای تجربه یک ازدواج موفق باید بدانیم چجوری همسر آیندمو انتخاب کنم و راه و اصول این کار از نظر علمی چیست؟
فهرست موضوعات بررسی شده
اصول همسریابی کدامند؟
با مطالب روانشناسی سایت ویکی روان همراه باشید.
برای همسریابی ابتدا باید به خودمان نگاه کنیم. بله باید خودمان را به خوبی بشناسیم و بدانیم چه ویژگی هایی داریم.
ببینید چه آرزوهایی دارید؟ آیا همسر رویایی شما به فردی مانند شما پاسخ مثبت می دهد؟ آیا معیارهای انتخاب همسر که در ذهن داریم بر اساس واقعیت است یا بر مبنای آرزوهای بی اساس؟
به طور کلی معیارهای امروزی ازدواج با گذشته تفاوت های زیادی پیدا کرده است. شاید قبلا قیافه در ازدواج و انتخاب همسر خیلی اهمیت نداشت، اما الان اینطور نیست!
با این حال اصول همسریابی همیشه ثابت بوده و فرق نکرده است. اینها همان هایی هستند که در مشاورین و زوج درمانگرها به مردم آموزش می دهند.
اینکه چطور همسر مناسب پیدا کنیم به این بستگی دارد که:
- در چه محلی کار می کنید؟
- با چه افرادی رفت و آمد دارید؟
- محل تفریح شما کجا است؟
- چه سلایق و اخلاقی دارید؟
- چه افرادی را برای ازدواج می پسندید؟
- فرهنگ خانوادگی شما شامل چه چیزهایی است؟
- نوع رفتارتان با مردم چگونه است؟
همانطور که میبینید راه های انتخاب همسر برای هر شخص متفاوت بوده و معیارها فرق دارد. چون فردی که کارمند بانک است زندگی متفاوتی با یک فرد کارآفرینی دارد. در واقع جامعه ای که او با آنها در ارتباط است با دیگران متفاوت است.
به همین خاطر پاسخ به سوال کجا همسر پیدا کنیم نیاز به بررسی بیشتر دارد. اگر در این مورد نیاز به راهنمایی دارید، می توانید در بخش مشاوره آنلاین پیش از ازدواج ویکی روان با متخصص به صورت اینترنتی در ارتباط باشید. خدمات مشاوره روانشناسی در ویکی روان توسط بهترین متخصصین از سراسر دنیا انجام می شود.
چطور همسر مناسب پیدا کنیم؟
شناخت صحیح از استعدادها، توانایی ها، نقاط ضعف و قوت باعث میشود در مسیر همسریابی با دقت بیشتری حرکت کنیم و همسری را بیابیم که با خصوصیات روحی و اخلاقی ما بیشتر همسو است.
اگر بر خلاف این موازین حرکت کنیم در نهایت ازدواج موفق ما به یک شکست کامل تبدیل می شود. ازدواجی که با فکر شروع نشود بدون شک یا به طلاق ختم می شود یا زندگی مشترک را برایمان تلخ می کند.
به همین خاطر است که در بحث مشاوره ازدواج بسیار زیاد به موضوع همسریابی اصولی می پردازیم. میتوانید از تست شخصیت شناسی پروفسور حسین باهر که به روش روانکاوی کوانتومی انجام می شود هم استفاده کنید.
با این حال در ادامه به بهترین روش های همسریابی از دید روانشناسی می پردازیم. می بایست توصیه های زیر را بر اساس شرایط کاری و زندگی خود بهینه کرده و مسیر را ادامه دهید. این بخش از مقاله را بارها بخوانید و اگر سوالی در ذهن دارید در بخش نظرات همین صفحه با ما درمیان بزارید.
1- محیط مناسب را برای پيدا كردن همسر مناسب انتخاب کنید
بعد از اینکه خودتان را صادقانه شناختید و دانستید از چه ویژگی هایی برخوردار هستید باید دنبال هسرتان بگردید.
این نکته بسیار مهم است که کجا باید دنبال همسرتان بگردید. این موضوع هم به شخصیت و نوع رفتار شما مربوط می شود.
اگر شما فردی فرهنگی، آرام و با ویژگی های افراد درون گرا هستید، بهتر است همسرتان از ویژگی های مشابه شما برخوردار باشد.
تفاوت های سلیقه ای و اخلاقی میان زن و مرد در نهایت باعث بروز اختلافات زیاد میان آنها در زندگی مشترک می شود. اگر فردی آرام هستید نباید در مراکز شلوغ که با روحیه شما سازگار نیست دنبال همسر بگردید چون احتمالا در آینده باید زیاد به این مراکز سر بزنید چون همسرتان به آن علاقه دارد.
مطالب مشابه اصول همسریابی در ویکی روان:
2- دنبال ارزش های زندگی خود باشید
برای همسریابی اصولی باید ارزش های خودتان را بشناسید. به همین خاطر همیشه تاکید کردیم اولین قدم برای یافتن همسر آینده استفاده از تکنیک های خودشناسی است.
برای مثال اگر حجاب یا پایبندی به اصول دینی از ارزش های اصلی شما در زندگی است، پس نباید دنبال همسری باشید که این ارزش ها را دنبال نمی کند.
باید به دنبال افرادی باشید که با شما همسو باشد تا در آینده در تعامل با خانواده همسر به مشکل برنخورید.
3- به مکان هایی بروید که دوست دارید با همسرتان آنجا وقت بگذرانید
یکی از بهترین راه های همسریابی رفتن به مکان هایی است که مورد پسند شما است و دوست دارید در آینده با همسرتان آنجا وقت بزارید و این مهم است که در این موضوع هم با همسرتان هم عقیده باشید.
این مورد به شما کمک میکند در نهایت همسری را انتخاب کنید که به احتمال زیاد خصوصیات رفتاری مشابه شما دارد.
در ادامه پروفسور حسین باهر، مشاور ارشد سایت ویکی روان به طور کامل به بررسی اصول همسریابی می پردازند.
4- از متخصص کمک بگیرید
شاید یکی از مهم ترین راه های همسر یابی این است که از متخصص روانشناس کمک بگیرید. این متخصص کمک می کند خودتان را بشناسید و با معیارهایی آشنا شوید که ندانسته در شما وجود دارند. مشاوره پیش از طلاق مملو از افرادی است که به خاطر هیجانات و احساسات متناقض با هم ازدواج کرده اند، اما این ازدواج به شکست خورده است.
اتفاقا این متخصصین کمکتان می کنند تا متوجه شوید چطور همسرم مناسب انتخاب کنیم و چطور زندگی خوبی داشته باشیم؟
5- از خانواده و دوستان برای پيدا كردن همسر مناسب کمک بگیرید
اطرافیان و عزیزان اطلاعات کاملی درباره ویژگی های فردی و خانوادگی ما دارند. آنها می دانند با چه افرادی راحت هستیم. به همین خاطر اگر نمی دانید راه های انتخاب همسر چیست پیشنهاد می کنیم از اطرافیان برای پیدا کردن همسر کمک بگیرید.
منعطف باشید و به پیشنهادات گوش دهید، مجبور نیستید با همه آشنا شوید. اگر نیاز به جلسات آشنایی دارید حتما در آن شرکت کنید. این کار باعث می شود خودتان و سلیقه شخصی تان را بهتر بشناسید.
اینکه چطور همسرم مناسب انتخاب کنیم وابستگی مستقیم به شیوه رفتار و اختلاقی شما دارد.
6- همسر ایده آل را در ذهن تان تصور کنید
معمولا افرادی که سوال می پرسند چگونه همسر آینده خود را پیدا کنیم هیچ تصویری از همسر آینده ندارند و فقط بر اساس میل به ازدواج دنبال فردی هستند که بیاید و آنها را خوشبخت کند!
به قول نویسنده معروف آمریکایی دارن هاردی باید تصور کامل درباره همسر آینده، خصوصیات رفتاری، خانوادگی، میزان تحصیلات و ویژگی های فردی او داشته باشید. داشتن تصویر ذهنی شفاف بهترین کار برای همسریابی است که همه باید انجام دهند.
همیشه به همسرتان فکر کنید، ببینید آیا آماده ازدواج با این فرد هستید یا نه؟ با این حال نباید همسرتان را خیلی ایده آل و همه چیز تمام تصویر کنید. دست از کمال گرایی برداشته و روی زمین راه بروید.
داستان واقعی از انتخاب همسر (پرسش و پاسخ)
در ادامه یکی از مواردی که در بخش مشاوره آنلاین روانشناسی مورد بررسی قرار گرفته است را با شما در میان میگذاریم. شما هم می توانید در بخش پرسش و پاسخ های روانشناسی سایت ویکی روان سوالات خود را از متخصص بپرسید.
سلام. من لیلا از تهران دختری ۲۵ ساله هستم با شخصیتی احساساتی و با یک خانواده کاملا سنتی. در موضوع انتخاب همسر و در برخورد با خواستگارانم گاهی در شرایط خاصی قرار می گیرم که در انتخاب همسر و همچنان درگیری بین احساسات و منطق دچار مشکل می شوم و یا گاهی توسط افکار سنتی خانواده ام که اصلا مطابق تفکرات من نیست همه چیز بهم می خورد. اگر امکان دارد من را در انتخاب صحیح همسر، ملاک های صحیح ، نوع برخورد و تفکرات منطقی درباره انتخاب بهتر به بنده کمک کنید. سپاس از وب سایت ویکی روان.
لیلای عزیز، با سلام و تشکر از اعتماد شما به مشاور روانشناس و ممنون که برای رفع سوالات ذهنی از متخصص کمک میگیری.
آنچه که از بسیاری جهات در انتخاب همسر می تواند به شما کمک کند این است که آگاهی بیشتری در مورد خودمان داشته باشیم. آگاهی نسبت به اینکه شما چگونه فردی هستید؟ اهداف، ارزش ها و علایقتان در بیرون از زندگی زناشویی چیست؟ آیا به نوع رابطه ازدواج و خوشبختی واقف هستید؟
اهمیت اهداف زندگی در روش های همسریابی
منظور اهداف، ارزش ها و علایقی است که به هیچ وجه نمی خواهید از آن صرف نظر کنید و در نظر گرفتن آنها در پاسخ به سوال چگونه همسر مناسب پیدا کنیم بسیار اهمیت دارد. اهدافی که شما در ازدواج دنبال می کنید چه رابطه ای با دیگر اهداف شما در بیرون از حیطه ازدواج دارد؟
و یا به گونه دیگری سوال فوق را مطرح می کنم، با برداشتی که از خودتان در موقعیت های مختلف زندگی داشته اید، آیا مطمعن هستید که در داخل حیطه ازدواج، انتخاب همسر و بیرون از آن چه نوع افکار و احساساتی درباره خودتان خواهید داشت؟ یا آنکه فقط دارای یک تصور سنتی، درباره اینکه یک فرد در داخل و خارج حیطه ازدواج باید چه نوع افکار، احساس و عملکردی داشته باشد، هستید؟
اگر مورد آخر در مورد شما صدق می کند، بدانید که هنوز در مورد اینکه از زندگی چه می خواهید و چه چیزی می تواند شما را خوشحال کند، چیز زیادی نمی دانید.
چنین چیزی در مورد تاثیر علایق بسیار با اهمیت شما در زندگی زناشویی تان هم صدق می کند. یک رابطه زناشویی رضایت بخش نیاز به قدری گذشت دارد. چنانکه شما می توانید از برخی علایق نه چندان مهم خود، صرف نظر کنید.
اما اگر قرار است حتی یکی از علایق اصلی خود را مانند اینکه هر هفته تا دیر وقت از طریق تلوزیون مسابقات ورزشی یا برنامه مورد علاقه خود را دنبال کنید، دیری نخواهد گذشت که شما در زندگی زناشویی خود با مشکلی جدی رو به رو خواهید شد. تا جایی که ممکن است از میان علایق مهم و حیاتی خود و زندگی زناشویی، یکی را انتخاب کنید.
هیچ کس بهتر از خودتان علایق شخصی شما را در قبل از آنکه تصمیم به انتخاب همسر بگیرید، نمی داند. به همین دلیل همسریابی اصولی باید توسط خودتان انجام شده و توسط مشاور مورد تایید قرار گیرد.
همچنین شما بیش از هر کس دیگر می دانید که ممکن است همسر آینده شما مخالف سر سخت کدام یک از علایق اصلی و حیاتی شما باشد. بنابراین اگر شما این دو مورد را بدانید به احتمال زیاد در مورد مقوله انتخاب همسر و همسر آینده تان انتخاب مناسب تری خواهید داشت.
یکی دیگر از موارد آگاهی در مورد خود، این است که بدانیم تا چه حد به بلوغ عاطفی دست یافته ایم. یعنی از خود بپرسید تا چه حد دچار اختلال عاطفی هستید؟ آیا شما فردی واقع بین، صبور و اهل گذشت هستید؟ آیا به اندازه کافی شهامت پذیرفتن مسئولیت های ازدواج را دارید؟ این موضوع یکی از بزرگترین موانع شکل گیری یک رابطه زناشویی رضایت بخش، اختلالات عاطفی زن یا شوهر یا هر دو آنهاست.
پس اگرچه آگاهی نسبت به خود و بلوغ عاطفی حد و مرزی ندارد، با وجود این، شما می توانید قبل از اقدام به ازدواج تا حدی به خودشناسی بپردازید و از بلوغ عاطفی مطلوب برخوردار شوید. انتخاب همسر یکی از بزرگترین انتخاب های ما در زندگی است.
برای دوری از پیامدهای انتخاب همسر باید با منطق در کنار احساس تصمیم بگیرید. بهترین روش همسریابی این است که بر اساس اصول منطقی و ویژگی های شخصیت خود پیش بروید تا در نهایت پشیمان نشوید.
جمع بندی ویکی روان از راه های همسریابی اصولی
روش های زیادی برای پيدا كردن همسر مناسب وجود دارد که در بالا توضیح داده شد. بارها این مقاله را بخوانید و به راهکارهای آن عمل کنید.
در صورت نیاز می توانید در ویکی روان از خدماتی مانند مشاوره تلفنی ازدواج و جلسات مشاوره تلفنی روابط عاطفی برای ارتباط با متخصصین و کسب اطلاع از روش های همسریابی استفاده کنید. مشاوره تلفنی با مشاور ساده ترین راه ارتباط از داخل ایران است. با این حال کاربران خارج از ایران می توانند با پرداخت ارزی و دلاری مشاوره خارج از کشور در سامانه سلامت روان ویکی روان خریداری کنند.