تربیت فرزند

6 روش محافظت از کودکان در فضای مجازی

حفظ امنیت کودک در اینترنت را جدی بگیرید

محافظت از کودکان در فضای مجازی دغدغه این روزهای اکثر والدین است. ارتباط کودک و فضای مجازی می تواند برای آنها به عنوان مکانی عالی برای یادگیری، سرگرمی و برقراری ارتباط با دیگران باشد. با این حال، یک مکان خطرناک هم هست. حمایت از کودکان در فضای مجازی را با احتیاط باید انجام داد، زیرا ممکن است فرزند شما این نگرانی را سخت گیری تلقی کند. یک روانشناس کودک با مشاوره تلفنی در ویکی روان می تواند شما را جهت محافظت از کودکان در اینترنت راهنمایی کند.

چالش مراقبت از بچه ها در اینترنت و فضای مجازی

مطالب روز روانشناسی در ویکی روان را از دست ندهید.

فکر متوقف کردن اینترنت نباشید! در دنیای تکنولوژی‌ محور ما منزوی کردن خود، نداشتن تلفن یا رایانه و یا این که وانمود کنید که می توانید از اینترنت دور باشید، غیرواقعی است. اگرچه ممکن است مشارکت فرزندتان در اینترنت را به تعویق بیندازید، اما واقعیت حضور آن در خانه و دستان کودک شما اجتناب‌ ناپذیر است. پس برای محافظت از کودک در فضای مجازی نیاز به آگاهی خواهید داشت.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
آناهیتا افخمی آناهیتا افخمی
مشاور روانشناس
از 210,000 هزار تومان
داود لکی داود لکی
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
پروانه صفایی مقدم پروانه صفایی مقدم
دكتراى روانشناسى
از 175,000 هزار تومان
محمد اسماعیل زاده محمد اسماعیل زاده
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
یونس ترقی طلب یونس ترقی طلب
دکتری روانشناسی
از 200,000 هزار تومان
فرح ناز حیاة غیبی حقیقی فرح ناز حیاة غیبی حقیقی
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
پری سیما رستمی پری سیما رستمی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
پروانه طاهری خراسانی پروانه طاهری خراسانی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان

چرا نظارت و محدودسازی اینترنت برای کودکان اهمیت دارد؟

راه های ارتباطی بچه ها در دنیای امروز پیشرفت زیادی کرده است. آنها ابزارهای یادی برای وقت گذراندن و تفریح کردن دارند که یکی از مهم ترین آنها اینترنت و فضای مجازی است. اگر امنیت اینترنت برای کودکان تامین نشود، آسیب های زیادی در انتظار آنها خواهد بود.

معمولا نظر متخصص مشاوره کودکان این است که امروزه دلیل منزوی شدن کودک به استفاده بدون نظارت از اینترنت مربوط می شود که نیازمند استفاده از روش های درمان پیشرفته است.

اگر محافظت از کودکان در فضای مجازی و اینترنت به خوبی انجام نشود، انواع بیماری های اینترنتی در آنها بروز خواهد کرد که می تواند آینده بچه ها را به خطر بیندازد! یادتان باشد تنها نیاز بچه ها خوراک و پوشاک نیست، بلکه یکی از راه های آموزش مهارت های زندگی کردن همین استفاده بهینه از اینترنت به عنوان یک ابزار امروزی می باشد.

اگر به دنبال محافظت از کودکان در فضای مجازی هستید، حتما این مقاله سایت مشاوره روانشناسی ویکی روان را جدی بگیرید و تا انتها همراه ما باشید.

امنیت اینترنت برای کودکان و خانواده چطور امکان پذیر است؟

چندین کار وجود دارد که می توانید برای اطمینان از امنیت آنلاین خانواده خود انجام دهید. اگر کودکان مان ساعاتی زیادی را پای کامپیوتر و تبلت می گذرانند حتما این مشکل ذهن ما را درگیر کرده است و به دنبال راهی برای محدود کردن دسترسی کودکان به اینترنت می گردیم تا کمی از دنیای مجازی دور شوند و از زندگی با دوستان خود در دنیای واقعی لذت ببرند.

در اینجا چند راهکار ساده را با هم بررسی می کنیم. قبل از آن می توانید تست روانشناسی اعتیاد به اینترنت در ویکی روان را با فرزند خود پر کنید.

1- برای مراقبت از کودکان در فضای مجازی آموزش ببینید

اغلب والدین در مورد آخرین تکنولوژی اینترنت از فرزندان خود عقب هستند. کودکان سالم امروزی گزینه های زیادی برای رسانه های اجتماعی دارند مثلا:

    1. موسیقی را هم به صورت قانونی و هم غیرقانونی دانلود می کنند
    2. اطلاعاتی درباره خودشان منتشر می کنند که دیگران می توانند آن ها را ببینند
  1. وارد گفتگوی آنلاین با غریبه ها می شوند
  2. معنی کراش را می دانند و برای آخرین اطلاعات، هم خوب و هم بد در اینترنت گشت و گذار می کنند

شما به عنوان یک پدر و مادر برای محافظت از کودک در فضای مجازی باید یاد بگیرید که چه چیزهایی در اینترنت وجود دارد و این سیستم چگونه کار می کند. این از ابتدایی ترین اصول و بایدها و نبایدهای تربیت فرزند در دنیای امروز است که به عنوان والد باید بدانید.

2- به منظور حفاظت از کودک در فضای مجازی از اطلاعات به اشتراک گذاشته شده آنلاین مطلع باشید

اغلب اطلاعات به صورت آنلاین تبادل می شوند. این اطلاعات می تواند مبادله خدمات در هنگام مرور اینترنت، دانلود یک آپدیت، یا ثبت نام برای یک سرویس آنلاین جدید باشد. اگر کودک در فضای مجازی درک نکند که اطلاعات چگونه به اشتراک گذاشته می شود، ممکن است ناخواسته اطلاعات زیادی را فاش کند.

مشاوره-کودک-برای-افزایش-عزت-نفس

 

برای مراقبت از کودکان در فضای مجازی با وب‌سایت هایی که کودکان شما بازدید می کنند، رسانه های اجتماعی که استفاده می کنند و برنامه هایی که دانلود می کنند آشنا شوید، بررسی ها را بخوانید. شرایط و ضوابط سایت را بررسی کنید تا ببینید این پلتفرم چه نوع اطلاعاتی را ردیابی و ذخیره می کند.

شما همچنین می توانید برنامه ها را دانلود کنید، با آن ها بازی کنید، و با فرزندتان «دوست» باشید. به این ترتیب، گاهی اوقات می توانید آنچه را که فرزندانتان به طور عمومی به اشتراک می گذارند را به صورت آنلاین مرور کنید.

3- یک برنامه حفاظتی برای امنیت اینترنت کودکان نیاز است

محدودسازی اینترنت برای کودکان اصولی دارد تا ناخواسته دنیای آنها را محدود نکرده و ایجاد دشمنی با فرزندمان نکنیم. به همین خاطر هر پدر و مادری باید نحوه ایمن سازی اینترنت برای کودکان را بداند.

به یاد داشته باشید فضای مجازی کودکان متفاوت است. برای حفاظت از کودکان در فضای مجازی از قفل کودک گوگل غافل نشوید. فیلترها مانع از دسترسی به سایت های بد می‌ شوند. اکثر فیلترها به شما امکان می دهند درجه فیلتر را بر اساس سن کودک انتخاب کنید. فیلتر یا برنامه حفاظتی را نصب کنید و مطمئن شوید که با هیچ تکنولوژیکی نقض نمی شود.

یادتان باشد یکی از مضوعات همیشگی در جلسات مشاوره کودک و نوجوان در ویکی روان به بررسی راه های درمان استرس در کودکان مربوط می شود. اگر با نحوه ایمن سازی اینترنت برای کودکان آشنایی داشته باشید می توانید سلامت روانی دلبندتان را تا حد زیادی تامین کنید و از بروز علائم و نشانه های افسردگی در بچه ها پیشگیری نمائید.

4- برای حفظ فرزندان در فضای مجازی برای خانواده، قوانین تنظیم کنید

بارها در ویکی روان درباره راه های قانون گذاری برای کودکان توضیح دادیم، که مراقبت از کودکان در فضای مجازی یکی از آنها می باشد. محافظت از کودکان در فضای مجازی اصولی دارد که نباید خودسر آنها را تغییر دهید!

نیازها، سن، رشد، شخصیت و بلوغ هر کودک باید در هنگام تنظیم دستورالعمل‌ های استفاده از کامپیوتر در نظر گرفته شود. برخی از کودکان به هیچ وجه نباید با کامپبوتر کار کنند، زیرا آنها مسئولیت کافی برای رسیدگی به آن را ندارند. اعتیاد به اینترنت می‌ تواند خیلی زود شروع شود، بنابراین تعیین محدودیت‌ های محکم برای تعادل در زندگی کودک ضروری است. برای محافظت از کودک در فضای مجازی، مرزهای مناسب و سیستمی تعیین کنید.

5- والدین گرامی کودک در فضای مجازی نیاز به شنیدن تجربیات دارد

اخبار زیادی در مورد افرادی وجود دارد که از اینترنت سوء استفاده کرده و دچار مشکل جدی شده اند. برخی از آن داستان ها را برای حفاظت از کودک در فضای مجازی با فرزندان خود به اشتراک بگذارید. همچنین، کودکان باید خطرات فضای مجازی را درک کنند، بنابراین در مورد نگرانی های خود صحبت کنید. از آسیب های فضای مجازی به موفقیت انسان ها بگویید؛ با این حال، کل دیالوگ را منفی نکنید.

راه های مثبت زیادی برای استفاده از اینترنت وجود دارد. آنها را با بچه های خود نیز در میان بگذارید.

6- از فضای مجازی برای ایجاد رابطه با کودک خود استفاده کنید

والدین گرامی، برای محافظت از کودکان در فضای مجازی خلاقیت نیاز است! با ارسال متن می‌توانید گفتگوهایی را مطرح کنید که نمی توانستید درباره‌شان صحبت کنید. کودکان امروز دوست دارند با استفاده از تکنولوژی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

شما می توانید با درک نحوه کار ابزارهای مختلف و سپس استفاده از آن ها با کودکان خود تعامل کنند. البته در نظر داشته باشید که این فناوری نمی تواند جای ارتباط چهره به چهره و رفتار مناسب با فرزندتان را بگیرد. با کودک خود برای صرف بستنی بیرون ببرید یا روی مبل بنشینید و صحبت کنید. اینترنت در جامعه ما مزایای زیادی دارد اما هیچ چیز جای وقت گذراندن با هم را نمی گیرد.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
سمیه عابدینی سمیه عابدینی
دکتری روانشناسی
از 112,500 هزار تومان
شیما شهرکی شیما شهرکی
دکتری روانشناسی
از 200,000 هزار تومان
بهاره بوربور بهاره بوربور
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
بهاره محسنی بهاره محسنی
مشاور روانشناس
از 175,000 هزار تومان
فاطمه شکری فاطمه شکری
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
رضوان شمس رضوان شمس
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
میترا حبیبی میترا حبیبی
مشاور روانشناس
از 125,000 هزار تومان
صبا مهرپور صبا مهرپور
مشاور روانشناس
از 200,000 هزار تومان

راه کار ویکی روان برای والدین در محافظت از کودک در فضای مجازی

آنچه والدین باید بدانند توجه ویژه به فضای مجازی کودک است که گاهی از طریق محدودسازی اینترنت برای کودکان به دست می آید و گاهی تنها با محافظت از کودکان در فضای مجازی از طریق نظارت پایدار.

برای محافظت از کودکان در فضای مجازی و کاهش خطرات فضای مجازی سعی داشته باشید تا ارتباط نزدیکی با آنها برقرار کنید. به کمک یک مشاور روانشناس آنلاین کودک حس اطمینان را به وجود آورید تا فرزندتان درباره نگرانی‌ هایش از مکالمات، پیام‌ ها و یا رفتارهایی که در اینترنت داشته برای شما تعریف کند. کودکان را تشویق کنید تا خاطرات خود در اینترنت را برای شما بازگو کرده و آن را به یک روتین عادی در خانواده تبدیل کنید.

مشاورین مجرب ویکی روان

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا