مشاوره همسرداری چیست و چه مزایایی دارد؟
مشاوره همسرداری چه کاربردی دارد؟
شاید برای شما هم سوال باشد که مشاوره همسرداری چیست و چه کاربردهایی دارد؟ مشاوره همسرداری به مجموعه جلسات مشاوره روانشناسی گفته می شود که در آن زوج درمانگر به همراه زوجین، تلاش می کنند نکات مهمی از بایدها و نبایدهای همسرداری موفق را مورد بررسی و مطالعه قرار دهند تا کیفیت زندگی زناشویی افراد بالاتر برود. در بخش مشاوره ازدواج سایت ویکی روان، روزانه تعداد زیادی مشاوره برای همسرداری انجام می شود که نشان از اهمیت بالای آن دارد. در ادامه بیشتر به بررسی و تعریف مشاوره همسرداری می پردازیم.
فهرست موضوعات بررسی شده
تعریف مشاوره همسرداری چیست؟
با بخش بلاگ ویکی روان همراه باشید.
مشاوره همسرداری که به آن مشاوره زوج درمانی نیز گفته می شود، نوعی از خدمات مشاوره روان درمانی با هدف بهبود روابط زن و مرد است. قبلا در ویکی روان گفتیم مشاوره ازدواج به زوجین کمک می کند تا تعارضات را تشخیص داده و حل و فصل کرده و روابط خود را بهبود بخشند.
از طریق مشاوره همسرداری می توانید در مورد بازسازی و تقویت رابطه با روش های خاصی، تصمیمات متفکرانه ای بگیرید. اگر ازدواج شما با مشکلی روبرو شده است، برای دریافت کمک خیلی منتظر نمایید.
مشاوره همسرداری (که به آن زوج درمانی نیز گفته می شود) دقیقا مانند روانشناسی زوج می تواند بسیار موثر باشد، مخصوصا اگر زوجین زود به دنبال آن باشند. این اقدامات به قدری اهمیت دارند که حتی در خدمات روانشناسی صنعتی و سازمانی هم از آنها به منظور ارتقا کارایی کارمندان استفاده می شود.
با یافتن مشاوری که متخصص ازدواج یا زوج درمانی است شروع کنید، آنها مایل به کمک هستند. ممکن است برای کسب بهترین نتیجه، مجبور شوید با بیش از یک نفر ملاقات کنید. مهم است که هر دو همسر با درمانگر احساس راحتی کنند، بنابراین تا زمانی که فرد مناسب را پیدا نکردید، به تلاش خود ادامه دهید.
آیا به مشاوره برای همسرداری نیاز دارید؟
نمی دانید آیا به مشاوره روانشناسی همسرداری نیاز دارید یا نه؟ فکر می کنید اوضاع روبه راه است اما گاهی اوقات چیزی در رابطه شما کم است؟ قبل از استفاده از مشاوره درباره همسرداری، این سوالات را در مورد خود، شریک زندگی و ازدواج در نظر بگیرید.
- آیا در سنین پایین ازدواج کردید؟
- آیا شما از دبیرستان فارغ التحصیل نشده اید؟
- آیا درآمد کمی دارید؟
- آیا دین هر یک از شما متفاوت از دیگری است؟
- آیا والدین شما طلاق گرفتند؟
- آیا اغلب از یکدیگر انتقاد می کنید؟
- آیا حالت دفاعی زیادی در رابطه شما وجود دارد؟
- آیا تمایل به دوری از یکدیگر دارید؟
- آیا نسبت به یکدیگر احساس تحقیر و عصبانیت می کنید؟
- آیا معتقدید ارتباط شما ضعیف است؟
- آیا خیانت، اعتیاد یا سو استفاده در ازدواج شما وجود دارد؟
اگر به بیشتر این سوالات پاسخ “بله” داده باشید، از نظر آماری بیشتر در معرض خطر طلاق قرار دارید، این بدان معنا نیست که تنها راه طلاق است. اما ممکن است به این معنی باشد که شما برای ادامه روابط خود باید خیلی سخت تر تلاش کنید.
یک مشاور همسرداری (مشاوره آنلاین ازدواج) می تواند در شناخت دانستنی های ازدواج به شما کمک کند. همسرانی که انتظارات واقع بینانه ای از یکدیگر و ازدواج شان دارند، ارتباط خوبی برقرار می کنند، از مهارت های حل اختلاف استفاده می کنند و با یکدیگر سازگار هستند و کمتر در معرض خطر طلاق قرار می گیرند.
در زمان انتقال یا صرفا برای تقویت مهارت های ارتباطی خود می توانید از مشاوره بهره مند شوند.
این مقالات ویکی روان را حتما بخوانید:
تأثیر مشاوره همسرداری چیست؟
بیشتر مطالعات و موثرترین روش درمانی، درمان زوجین متمرکز بر احساسات (EFT) است که توسط دکتر سو جانسون (Dr.Sue Johnson) ساخته شده است.
تحقیقات نشان می دهند که این رفتار با پس زمینه های مختلف قومی و فرهنگی، طولانی مدت و مفید است.
به عنوان مثال، یک مطالعه در سال ۲۰۱۷، اثربخشی درمان زوجین در گروهی از افراد را با تغییر در سن و نژاد بررسی کرد و نتیجه آن به طور کلی موثر بود و روابط ۱۸ ماه پس از درمان بهبود یافتند.
یک مطالعه دیگر در سال ۲۰۱۷ نیز بهبودهایی به مدت ۲۴ ماه پس از درمان را نشان داد. تحقیقات منتشر شده در سال ۲۰۱۵، EFT را در زوجینی که نابارور هستند مفید دانست.
کدام زوجین بیشترین بهره را از مشاوره همسرداری می برند؟
روش هایی وجود دارد که می توان فهمید آیا مشاوره واقعا برای ازدواج شما موثر است یا خیر؟؟؟ مشاوران معتقدندکه همه زوجین از مشاوره ازدواج بهره می برند. اگر این موارد را در خود می بینید، احتمالا از مراجعه به مشاور ازدواج بهره مند خواهید شد:
- زوج های جوان که می خواهند راه های همسرداری موفق را یاد بگیرند.
- زوج های برابری طلب.
- زوج هایی که هنوز عاشق یکدیگر هستند.
- زوج هایی که ازدواج با اختلاف سنی بالا را تجربه کردند.
- زوج هایی که در معرض درمان و تغییر هستند.
- زوج هایی که مایلند خود و معایب خود را بررسی کنند.
- زوج هایی که خواهان دانستنی های ازدواج و با کیفیت هستند.
کدام یک از زوجین کمترین بهره را از مشاوره همسرداری می گیرند؟
اگر ازدواج و زندگی مشترک شما بیشتر به این موارد شباهت دارد، مشاوره نمی تواند برای شما موثر باشد. این بدان معنا نیست که شما باید تسلیم شوید، اما انتظارات واقع بینانه ای داشته باشید.
- زوجینی که خیلی دیر کمک می گیرند و به علائم هشدار دهنده ازدواج توجهی ندارند
- ازدواج هایی که در آن یکی از همسرانشان طلاق گرفته است
- افراد متاهلی که هر گونه پیشنهادی که موجب نجات ازدواج و جلوگیری از طلاق شود را نمی پذیرند
- زوج هایی که شیوه صحیح رفتار با همسر را نمی دانند و هیچ تلاشی برای آموزش دیدن هم نمی کنند!
- ازدواج با فرد معتاد به الکل، مواد مخدر یا پورنوگرافی
پیامی از ویکی روان درباره مشاوره در مورد همسرداری
اگر فکر می کنید ازدواج شما با مشکل مواجه شده نباید منتظر بمانید و در اسرع وقت به دنبال کمک باشید. برای تهیه بودجه و زمان این روش درمانی برنامه ریزی کنید. هرچه بیشتر منتظر بمانید، به سختی می توانید رابطه خود را به مسیر درست هدایت کنید.
به محض ظاهر شدن علائم هشدار دهنده، مشاوره زوج حرفه ای را بیابید یا در یک دوره آموزشی شرکت کنید.