عصبی ترین کشورهای دنیا هم دقیقا مانند شادترین کشورهای جهان ویژگی هایی دارند که مخصوص خودشان است. علم روانشناسی توضیحات زیادی برای اینکه چرا کشوری باید در لیست عصبی ترین کشورهای جهان قرار بگیرد دارد، به همین دلیل در این مطلب سایت مشاوره تلفنی روانشناسی ویکی روان به بررسی همه جانبه این لیست می پردازیم تا از دلایل عصبی بودن این کشورها در خودمان پیشگیری کنیم.
فهرست موضوعات بررسی شده
عصبی ترین کشورهای جهان کدامند؟
با بخش مقاله های روانشناسی و علمی سایت ویکی روان همراه باشید.
اندازهگیری سلامت روان افراد کار دشواری است و در بیشتر موارد نیازمند حضور آنها در جلسات مشاوره روانشناسی است. محققان در این مورد که آیا برخی از اختلالات روانی در حال افزایش یا کاهش هستند و همچنین دلایلی که ممکن است باعث شایعتر شدن آنها در یک منطقه نسبت به دیگری شود، اختلاف نظر دارند. با این حال، دادههایی وجود دارد که نشان میدهد کدام کشورها بالاترین نرخ ابتلا به اختلالات اضطرابی را دارند.
در این مقاله، به بررسی آماری خواهیم پرداخت و کشورهای پراضطراب جهان را معرفی خواهیم کرد. همچنین نگاهی سریع به برخی عوامل ممکن که میتواند بر شیوع اضطراب تأثیر بگذارد، خواهیم داشت.
اگر شما هم به هر دلیل درگیر انواع اضطراب هستید، می توانید در سایت ویکی روان به صورت غیرحضوری از خدمات مشاوره برای اضطراب با متخصصین روانشناس استفاده کنید.
بررسی تعریف اضطراب
قبلا در ویکی روان در مقاله تعریف اضطراب در روانشناسی توضیحات کامل در این مورد داده ایم، اما باز نیاز به مرور این اطلاعات است.
برای تعیین اینکه کدام کشور در جهان بیشترین اضطراب را دارد و قرار دادن آنها در لیست عصبی ترین کشورهای دنیا، ابتدا باید بفهمیم که منظور ما از اضطراب چیست؟ اگرچه این ممکن است سوال سادهای به نظر برسد، واقعیت این است که اضطراب میتواند به صورت یک احساس کوتاه مدت یا یک وضعیت بلند مدت بروز کند.
تفاوت بین نوع اضطرابی است که ممکن است قبل از یک مصاحبه شغلی تجربه کنید و اضطرابهایی که ممکن است ماهها یا سالها ادامه پیدا کنند و به طور جدی بر زندگی روزمرهتان تأثیر بگذارند.
تعیین تعداد افرادی که اضطراب کوتاهمدت دارند کار آسانی نیست. میتوانید به گزارش احساسات جهانی گالوپ مراجعه کنید که نشان داد افغانستان در سال ۲۰۲۱ بالاترین سطح نگرانی (۸۰٪) و استرس (۷۴٪) را در میان کشورهای جهان داشته است.
با این حال، در حالی که احساساتی مانند نگرانی و استرس با اضطراب مرتبط هستند، اما دقیقاً یکسان نیستند. (در مقاله تفاوت استرس و اضطراب توضیحات کامل در سایت ویکی روان در این مورد داده شده است.) علاوه بر این، به احتمال زیاد این ارقام به شدت تحت تأثیر رویدادها قرار دارند.
به عنوان مثال، در مورد افغانستان، تصرف دولت توسط طالبان در سال ۲۰۲۱. این موضوع مجموعهای از دادهها را به ما نمیدهد که بتوانیم به راحتی از کشوری به کشور دیگر مقایسه کنیم.
در عوض، ما بر روی کشورهایی تمرکز میکنیم که «اختلالات اضطرابی» به طور خاص در آنها شایع است. این کار به ما این امکان را میدهد که کشورهای مختلف را راحتتر مقایسه کنیم و ببینیم جمعیتهای آنها در طولانیمدت چگونه تحت تأثیر قرار میگیرند.
مشاوران پیشنهادی ویکی روان برای درمان اختلالات اضطرابی و عصبی بودن:
کدام کشور بالاترین میزان اضطراب را دارد؟
ما از دادههای منتشر شده در نشریه لنست استفاده کردهایم تا مشخص کنیم کدام کشورها بالاترین نرخ اختلالات اضطرابی را در جهان تجربه میکنند. برای مشاهده 20 کشور اول در لیست مضطرب ترین کشورهای دنیا عبارتند از:
- پرتغال
- نیوزلند
- برزیل
- ایران
- ایرلند
- سویس
- هلند
- مالت
- فرانسه
- اروگوئه
- لبنان
- اتریش
- یونان
- ایالت متحده آمریکا
- بلیوی
- شیلی
- سوریه
- فلسطین
- پرو
- لیبی
عصبی بودن مردمان این کشورها در بیشتر موارد ارتباطی با شهرت و میزان رفاه مردم ندارد. گاهی رفاه زیاد هم موجب ایجاد اختلالات شدید می شود! پر استرس ترین کشورهای دنیا معمولا به خاطر داشتن یک یا دو شهر با میزان تنش بالا در این لیست قرار می گیرند.
چرا برخی کشورها بیشتر از دیگری مضطرب هستند؟
همیشه مشخص نیست که چرا یک کشور ممکن است سطوح بالاتری از اضطراب را نسبت به کشوری دیگر تجربه کند. این مورد برای پراسترس ترین شهرهای دنیا هم صدق می کند! به عنوان مثال، شیوع پایه اختلال اضطراب در نروژ تقریباً ۷۰٪ بیشتر از فنلاند همسایه است.
در همین حال، دادهها نشان میدهند که اختلالات اضطرابی در کشورهای ثروتمند بیشتر است، با سطح پایه ۵.۴٪ در کشورهای با درآمد بالا در مقایسه با میانگین جهانی ۳.۸٪. تقریباً هیچ ارتباطی بین ده کشور اول که گالوپ بالاترین سطح تجربیات منفی را ثبت کرده است که همگی کشورهای با درآمد پایین یا متوسط هستند و ده کشور اول از نظر شیوع اختلالات اضطرابی وجود ندارد که تقریباً همگی کشورهای با درآمد بالا هستند.
چرا کشوری در لیست عصبی ترین کشورهای جهان قرار می گیرد؟
تشخیص اینکه چرا سطوح اضطراب در یک مکان بیشتر از مکان دیگر است میتواند دشوار باشد، اما چند دلیل ممکن عبارتند از:
- میزان رفاه اجتماعی
- سرانه درآمد مردم در این کشورها
- امید به زندگی که ارتباط مستقیم با بروز انواع خشم دارد.
- پایداری سیاسی
- میزان تعامل سازنده کشور با کشورهای برتر از نظر فناوری و اقتصادی
- زیر ساخت های آموزش و پرورش
- تعداد شغل های پراسترس که مردم به آن مشغول هستند.
- میزان تورم در کشور
- ارزش پول ملی
- میزان دسترسی به اینترنت آزاد
- میزان استفاده از خدمات مشاوره روانشناسی و سلامت محور
- هزینه خدمات سلامت محور
- آمار طلاق و ازدواج در این کشور
مفاهیم از نظر روششناسی ممکن است به طور طبیعی از یک زبان یا فرهنگ به زبان یا فرهنگ دیگر منتقل نشوند. این میتواند مقایسه دادهها از کشورهای مختلف را دشوار کند.
در حالی که ما میدانیم کدام کشورها بالاترین سطوح اضطراب را تجربه میکنند، تحقیقات هنوز ادامه دارد تا بفهمیم چرا شیوع از یک مکان به مکان دیگر متفاوت است. همه چیز از هویتهای فرهنگی تا دیدگاههای متفاوت درباره سلامت میتواند نقش داشته باشد. تأثیر کووید 19 اوضاع را پیچیدهتر کرده است و هنوز در حال بررسی است.
جمع بندی ویکی روان
عصبی ترین کشورهای دنیا ویژگی های مشترک زیادی دارند که در بالا به آنها اشاره کردیم. اما یکی از دلیل آن دوری مردم از خدمات سلامت روان است که به صورت های مختلف بین مردم دیده می شود.
اگر احساس می کنید به هر دلیل نیاز به استفاده از خدمات سلامت روان دارید، می توانید در سایت ویکی روان از خدمات مشاوره آنلاین اضطراب به صورت غیرحضوری با بهترین متخصصین ایرانی استفاده کنید. همچنین امکان برگزاری مشاوره تصویری با روانشناس در ویکی روان مهیا شده است که می توانید با هزینه کم انجام دهید.
منبع: manageminds و تیم تحریریه ویکی روان