مطالب روانشناسی درباره استرس در ویکی روان

کاهش استرس کاری با این 12 تکنیک

چطور استرس کاری را کم کنیم؟

کم کردن استرس کاری نیازمند انجام کارهایی است که تا الان انجام نمی دادین. همانطور که در مقاله تعریف استرس کاری چیست گفتیم، افراد به دلیل مختلف درگیر آن می شوند، اما راه های درمان استرس برای بیشتر آنها یکسان است. در جلسات مشاوره آنلاین استرس هم به راه های کاهش استرس کاری از دید روانشناسی پرداخته می شود که در ادامه آنها را شرح می دهیم.

راه های کاهش استرس کاری کدامند؟

با بخش مقاله های روانشناسی ویکی روان همراه باشید.

طبق گزارشات روانشناسی و بررسی های صورت گرفته در جلسات مشاوره تلفنی استرس در ویکی روان، ۲۹ تا ۴۰ درصد از افراد دارای استرس کاری شدید یا انواع استرس پنهان هستند.

متاسفانه استرس کاری تاثیرات بسیاری بر روی سلامت می گذارد که این تاثیرات از نسبتا بی خطر مانند:

بیشتر مبتلا شدن به سرماخوردگی و آنفولانزا تا جدی تر مانند بیماری های قلبی و سندروم متابولیک متغیر هستند.

به دلیل این که استرس کاری بسیار شایع است پیدا کردن یک شغل کم استرس برای بیشتر افراد امری دشوار یا غیر ممکن است. اینجاست که کاهش استرس کاری اهمیت پیدا کرده و افراد زیادی در شرکت ها و بنگاه های اقتصادی به دنبال آن هستند. با این حال استفاده از خدمات روان درمانی مانند شرکت در جلسات مشاوره برای استرس در کنار متخصص روانشناس می تواند بهترین انتخاب باشد.

چگونه استرس کاری را کاهش دهیم؟

در این راستا لازم است روش های موثری را برای کاهش استرس کاری به کار گیرید که در ادامه به آن ها می پردازیم. اما پیش از شروع پیشنهاد می کنیم مقاله تعریف استرس به زبان ساده را در ویکی روان مطالعه کنید تا استفاده از راه های کاهش استرس کاری معنای بهتری پیدا کنند.

1- روز خوبی را شروع کنید

بسیاری از افراد پس از

  • سر و کله زدن با فرزندان خود برای غذا خوردن
  • روانه کردن آن ها به مدرسه
  • گیر کردن در ترافیک
  • عصبانیت ناشی از آن و نوشیدن قهوه در عوض یک نوشیدنی سالم تر در محل کار

دچار انواع استرس می شوند.

در واقع هنگامی که یک روز پر استرس را شروع می کنید نسبت به استرس بیشتر واکنش نشان می دهید. اگر روز خود را با یک تغذیه سالم، برنامه ریزی درست و خوش رویی شروع کنید استرس کاری از شما دور می شود.

داشتن برنامه ریزی برای روز پیش رو مهم ترین قدم برای کاهش استرس کاری است. اگر بدانید چه کارهایی پیش رو دارید، بهتر می توانید آنها را مدیریت کنید. نتایج به دست آمده است از جلسات مشاوره متنی استرس نشان می دهد یکی از عوامل ایجاد استرس کاری در سنین مختلف نداشتن برنامه مدون و رویارویی با رویدادهای غیرقابل پیشبینی است.

2- تشخیص درست درخواست ها

کاهش استرس کاری

یکی از عواملی که منجر به استرس کاری می شود درخواست های نامفهومی است که از شما می شود.

اگر دقیقا نمی دانید که چه انتظاری از شما می رود یا اگر درخواست هایی که از شما می شوند مرتبا تغییر می کنند امکان دارد دچار استرس مزمن و شدید شوید. این چیزی است که استرس شغلی پرستاران را ایجاد می کند، چون آنها همیشه در معرض رویدادهای پیشبینی نشده هستند!

برای کاهش استرس کاری اگر در شرایطی قرار گرفتید که نتوانستید تشخیص دهید که کاری که انجام داده اید کافی است یا خیر بهتر است با رئیس خود صحبت کنید.

اینکار باعث میشود تا متوجه شوید دقیقا چه انتظاری از شما دارد تا بدین ترتیب استرس از شما دور شود. پیشنهاد می کنیم مقاله چرا استرس می گیریم را در ویکی روان مطالعه کنید.

3- برای کاهش استرس کاری از کشمکش دوری کنید

قبلا در ویکی روان توضیح دادیم که از نشانه های استرس کاری این است که افراد درگیر کشمکش های کاری بی دلیل هستند که کیفیت و بازدهی آنها را کاهش می دهد. از دید علم روانشناسی این از نشانه های استرس است که در بیشتر افراد دیده می شود.

از آن جایی که اختلاف میان افراد بر سلامت فیزیکی و روحی فرد تاثیر می گذارد و برطرف کردن اختلاف میان همکاران تقریبا امری مشکل است.

تا جایی که می توانید از بروز اختلاف و ناسازگاری که از دلایل ایجاد استرس در محل کار خودداری کنید یعنی شایعه پراکنی نکنید. بسیاری از نظرات خود را در رابطه با مذهب و سیاست با دیگران در میان نگذارید.

برای کاهش استرس کاری در خود و دیگران، از شوخی هایی که ممکن است باعث دلخوری دیگران شوند بر حذر باشید.

سعی کنید از افرادی که در محل کار با دیگران برخورد خوبی ندارند فاصله بگیرید. اگر به هر طریقی در محل کار با دیگران اختلاف پیدا کردید روش های ذکر شده را به کار گیرید.

مطالب مشابه با راه های کاهش استرس کاری در ویکی روان:

4- برای کاهش استرس در محیط کار باید نظم و ترتیب داشته باشید

حتی در صورتی که ذاتا آدم منظمی نیستید برای کاهش استرس کاری لازم است یک برنامه منظم داشته باشید.

برای مثال اگر آدم وقت شناسی باشید دیگر از بابت دیر رسیدن به سر کار و در نتیجه تا دیر وقت کار کردن نگرانی نخواهید داشت.

با داشتن نظم و ترتیب در زندگی دچار آشفتگی ذهنی نمی شوید و در رابطه با کار بهترین عملکرد را از خود به جای می گذارید. در جلسات مشاوره با روانشناس تاکید زیادی بر ایجاد نظم در زندگی می شود، چون یکی از دلیل استرس بی دلیل در تمام افراد نداشتن هیچ برنامه و عدم پایبندی به آن است.

تست اضطراب بک یکی از راه های علمی برای تشخیص میزان استرس و اضطراب شما میباشد.

پیشنهاد میکنیم این تست روانشناسی را از دست ندهید

5- برای کم کردن استرس کاری باید اسباب راحتی خود را فراهم کنید

از دیگر عوامل استرس زا در طول کار می توان به ناراحتی های فیزیکی اشاره کرد. شاید متوجه نشوید که استرس شما ناشی از نشستن روی یک صندلی نامناسب است.

بمنظور کاهش استرس کاری در محیط کارتان اگر در حین کار کردن روی یک صندلی نامناسب بنشینید. ممکن است دچار کمر درد بشوید و به همین دلیل بیشتر به استرس واکنش نشان دهید.

حتی عوامل جزئی مانند سر و صدا در محل کار می توانند باعث حواس پرتی و درماندگی شما شوند. هر آن چه را که فکر می کنید موجب می شود در محل کار احساس راحتی و آرامش داشته باشید انجام دهید.

بد نیست مقاله چطور خونسرد باشیم را در ویکی روان مطالعه کرده و از تکنیک های آن برای کاهش استرس کاری استفاده کنید.

6- از انجام دادن چند کار هم زمان بپرهیزید

پیش از این انجام دادن چند کار همراه با یکدیگر روشی فوق العاده برای استفاده بهینه از وقت قلمداد می شد.

سپس افراد پی بردند هنگامی که به تلفن جواب می دهند و همزمان محاسبه می کنند نمی توانند سرعت و دقت (همچنین آرامش) لازم را داشته باشند.

هنگامی که تمرکز خود را معطوف چند کار می کنید نمی توانید به نتیجه دلخواه خود برسید. در عوض انجام دادن چند کار با یکدیگر روش جدیدی که قطعه بندی یا چانکینگ نام دارد را امتحان کنید.

استفاده از تکینیک های افزایش تمرکز باعث می شود در کم کردن استرس کاری موفق بوده و سریع تر نتیجه بگیرید.

در صوررت نیاز می توانید در سایت ویکی روان از خدمات مشاوره روانشناسی خارج از کشور با بهترین مشاوران روانشناس استفاده کنید. امکان پرداخت ارزی جلسات مشاوره استرس خارج از کشور را به یکی از خدمات محبوب ویکی روان تبدیل کرده است.

7- نفس عمیق بکشید

کاهش استرس در محیط کار

اگر بدانید چطور نفس بکشیم می توانید استرس کاری را سریعا کاهش دهید.

روانشناس نامی Melnick در مورد کاهش استرس کاری می گوید:

اگر احساس دستپاچگی می کنید یا از یک جلسه کاری پر تنش بیرون آمده اید و نیاز به تمدد اعصاب دارید با چند دقیقه نفس کشیدن عمیق می توانید تعادل خود را مجددا به دست بیاورید.

برای درمان استرس کافیست به مدت پنج ثانیه هوا را در ریه فرو برده، نگه دارید سپس از بینی خارج کنید.

این کار که شاید کمتر از سه دقیقه طول بکشد مانند این است که در یک کلاس یوگای ۹۰ دقیقه ای شرکت کرده اید. در مقاله تنفس برای کاهش استرس در ویکی روان توضیحات کامل درباره فواید این تکنیک داده شد. این روش در طولانی مدت برای کم کردن استرس کاری بسیار مفید است.

مشاوران پیشنهادی ویکی روان برای کم کردن استرس کاری:

8- دیگران را تحت تاثیر رفتار خود قرار دهید

روانشناسی در مورد راه های کاهش استرس کاری می گوید:

حتی در صورتی که خودتان مسئول رفتار و نگرش خود هستید باز هم تحت تاثیر رفتارهای استرس زای دیگران قرار می گیرید.

او توصیه می کند که با یک لحن محترمانه همکار یا کارفرمای خود را متوجه رفتار بدی که دارد کنید. به او بگویید که این رفتار دیگران را نیز تحت تاثیر قرار می دهد بنابراین بهتر است رفتار خود را اصلاح کند.

برای مثال حالت منفی شما این گونه به دیگران سرایت می کند:

هنگامی که با یک لحن منتقدانه صحبت می کنید باعث رنجش دیگران می شوید و این را ثابت می کنید که رئیس شایسته ای نیستید.

بهتر است با این لحن با همکار خود صحبت کنید:

من متوجه آشفتگی ذهنی تو هستم اما رفتارهای تو من را نیز بی قرار می کنند. پس بهتر است در رابطه با هر آن چه که تو را ناراحت کرده است با یکدیگر صحبت کنیم. اگر مشکل خود را بازگو کنی راحتتر حل می شود.

9- در هنگام استراحت تحرک داشته باشید

بسیاری از افراد به دلیل یک جا نشینی دچار بیماری می شوند.

برای پیش گیری از این موضوع و کنترل و کاهش استرس کاری می توانید در زمانی که برای ناهار خوردن به شما اختصاص داده می شود اندکی تحرک داشته باشید.

همچنین می توانید در طول روز ورزش های سبکی را انجام دهید. این کار به شما کمک می کند استرس خود را کم کنید، روحیه خود را بالا ببرید و سرحال شوید.

همچنین می توانید از ورزش های کاهش دهنده استرس در طی روز استفاده کنید.

10- کامل بودن را تمرین کنید

در صورتی که در کسب موفقیت موفق شوید احساس خوبی نسبت به خود پیدا می کنید و عملکرد قابل قبولی را در محل کار خود به جای می گذارید.

به عبارت دیگر با کامل بودن می توانید خود را در دل دیگران جا کنید. در مشاغلی که در آن با افراد زیادی سر و کار دارید ممکن است نتوانید همه کارها را به نحو احسن انجام دهید.

اما می توانید در این جهت تلاش کنید و خود را برای تلاشی که کرده اید تشویق کنید. بدین ترتیب به نتایج مطلوب خود درکاهش استرس کاری رسیده و کمتر دچار استرس کاری می شوید.

11- در مسیر برگشت از محل کار موزیک گوش دهید

موزیک گوش دادن فواید زیادی داشته و یکی از روش های موثر در کاهش استرس کاری به شمار می آید.

استرس یک روز کاری طولانی را با گوش دادن به موزیک مورد علاقه خود در مسیر برگشت به خانه سرکوب کنید. با کاهش استرس در محیط کاری راحتتر می توانید با اطرافیان خود ارتباط برقرار کنید.

12- از متخصص کمک بگیرید

گاهی استفاده از تکنیک های بالا پاسخگو نیستند و باید اقدامی جدی تر برای کاهش استرس کاری بردارید. یادتان باشد، در جلسات مشاوره شرایط شما به صورت اختصاصی بررسی شده و راهکارهای عملی ارائه می شود.

در صورت تمایل می توانید در سامانه سلامت روان ویکی روان از خدمات مشاوره آنلاین با روانشناس بر بستر اینترنت استفاده کنید. این جلسات امکان مشاوره تصویری روانشناسی با بالاترین کیفیت را فراهم می کنند. یادتان باشد اگر برای کم کردن استرس کاری اقدام نکنید، زمینه ساز دیگر بیماری روانی خواهد شد.

پیشنهاد ویکی روان برای کاهش استرس کاری

روش های بالا را برای حداقل 2 ماه تکرار کنید. سعی کنید منعطف باشید و به خود و دیگران فشار روانی بی دلیل وارد نکنید. اگر نمی دانید برای استرس به چه دکتری مراجعه کنیم، متخصص روانشناس بهترین انتخاب است.

می توانید از بخش مشاوره روانشناسی تلفنی سایت ویکی روان برای درمان و کاهش استرس کاری خود استفاده کنید. متخصصین روانشناس ویکی روان بهترین راهکارهای ممکن را برایتان آماده می کنند.

ارتباط صوتی ساده ترین روش برای ارتباط با متخصص جهت کاهش استرس کاری است.

مشاوره استرس و اضطراب

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا