مطالب روانشناسی درباره استرس در ویکی روان

رابطه استرس و مدفوع خونی چیست؟

دلیل خون در مدفوع استرس است؟

استرس و مدفوع خونی می توانند رابطه داشته باشند، اما میزان استرس باید برای مدت طولانی زیاد باشد. جلسات مشاوره برای استرس در ویکی روان به بررسی تاثیر انواع استرس بر سلامت بدن می پردازد و مخاطبین زیادی که درگیر ارتباط استرس و مدفوع خونی شده اند دارد. در ادامه قصد داریم به این موضوع بپردازیم که آیا استرس موجب بروز خون در مدفوع می شود یا نه؟

رابطه استرس و مدفوع خونی چیست؟

با بخش مقاله های مربوط به استرس در سایت ویکی روان همراه باشید.

وجود استرس و بیماری افسردگی باعث مدفوع خونی می شوند. مهم است زمانی که متوجه خون مداوم در مدفوع خود می شوید، به پزشک مراجعه کنید.

در دنیای پر سرعت امروزی، استرس مزمن یک تجربه مشترک برای بسیاری از افراد است. هنگامی که استرس بیش از حد شدید می شود، می تواند بر سلامت جسمی شما، به ویژه سیستم گوارشی شما نیز تاثیر منفی بگذارد.

خون در مدفوع که به خون ریزی مقعدی نیز معروف است، ممکن است نشان دهنده انواع بیماری های زمینه ای باشد که می تواند با استرس و اضطراب بدتر شود. در حالی که برخی از علل مدفوع خونی ممکن است نسبتا خوش خیم باشند، برخی دیگر می توانند جدی تر باشند و نیاز به توجه فوری پزشکی دارند.

اگر در مورد حرکات روده خود نگرانی دارید، بهتر است که به دنبال مشاوره پزشکی باشید. یک مشاور استرس تلفنی یا حتی حضوری می تواند علت اصلی را مشخص کرده و درمان مناسب را برای کمک به آرامش ذهن شما توصیه کند.

علم روانشناسی تاکید زیادی بر تاثیر استرس بر بدن انسان دارد و وجود بیماری های روان تنی را جدی می داند. به دلیل اهمیت تاثیرات استرس باید از روش هایی استفاده شود تا زمینه ساز مشکلات بزرگ تر نباشند.

یادتان باشد تاثیر استرس بر اعصاب و روان به قدری زیاد است که می تواند تمام ابعاد زندگی یک فرد را تحت شعاع قرار دهد.

آیا استرس می تواند باعث ایجاد خون در مدفوع شود؟

هنگامی که علائم استرس را تجربه می کنید، بدن شما هورمون های استرس ترشح می کند که باعث می شوند سیستم گوارشی شما حساس تر و واکنش پذیرتر شود.

استرس همچنین می تواند باعث التهاب و تغییر در نحوه کار روده ها، تشدید بیماری های زمینه ای گوارشی و در نتیجه مدفوع خونی شود. در حالی که استرس می تواند یک عامل کمک کننده در برخی موارد مدفوع خونی باشد، لزوماً علت اصلی آن نیست. مدفوع خونی می‌تواند علل زمینه‌ای مختلفی داشته باشد، از جمله بیماری التهابی روده (IBD – Inflammatory bowel disease) یا بیماری زخم معده و غیره.

به همین خاطر رابطه استرس و مدفوع خوبی بسیار جدی است. پیشنهاد می کنیم مقاله تاثیر استرس بر معده را در ویکی روان مطالعه کنید.

مطالعه ای در سال 2019 در مورد ارتباط بین استرس و مدفوع خوبی در بزرگسالان و کودکان مبتلا به IBD بحث کرد و به نتایج جالبی دست پیدا کرد. این مطالعه نشان داد که استرس خفیف هم ممکن است باعث التهاب در روده شده و در نهایت منجر به علائمی مانند مدفوع خونی شود!

رابطه استرس و مدفوع خوبی همچنین در مطالعه‌ای در سال 2016 تایید شد و بررسی کرد آیا استرس خطر ابتلا به زخم معده را افزایش می‌دهد یا خیر. مشخص شد که استرس بیش از دو برابر خطر ابتلا به زخم معده را افزایش می دهد که در نهایت می تواند منجر به مدفوع خونی شود.

معمولا در این موارد استفاده از قرص های آرامبخش و ضد استرس کمک می کند بر اعصاب خود مسلط بوده و روند بهبود را سرعت ببخشید. البته حضور در جلسات مشاوره آنلاین استرس هم کمک می کنند با مشاور برای کم کردن نشانه های نگرانی مزمن در ارتباط باشید.

چه زمانی باید نگران وجود خون در مدفوع بود؟

رابطه استرس و خون در مدفوع چیست؟

اگر علائم دیگری را همراه با مدفوع خونی تجربه می کنید، ممکن است نشان دهنده بیماری جدی تری باشد. برخی از این علائم نگران کننده تر عبارتند از:

  • کاهش وزن ناخواسته
  • خستگی همیشگی
  • تغییر در عادات روده
  • خونریزی شدید
  • سرگیجه یا غش
  • درد شدید در راست روده
  • تب و تعریق زیاد

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در صورت مشاهده خون در مدفوع در شرایط زیر بهتر است بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کنید:

  • خون بیش از ۳ هفته است که وجود دارد، اگرچه برخی منابع ۲ روز را پیشنهاد می کنند.
  • مدفوع شما در طول ۳ هفته گذشته نرم تر، نازک تر یا بلندتر از حد معمول بوده است.
  • شما درد شکم یا رکتوم خود را تجربه می کنید.
  • بیش از حد معمول احساس خستگی می کنید.
  • شما ناخواسته وزن کم کرده اید.

چه روش هایی برای درمان توصیه می شود؟

حالا می دانیم که استرس می تواند زمینه ساز خون در مدفوع شود به همین خاطر نباید با مصرف داروهای اعصاب و روان روند درمان در جلسات مشاوره روانشناسی را رها کنید!

کمک گرفتن از متخصص روانشناس و در صورت نیاز مشاوره با مشاور روانپزشک می تواند روند درمان را سرعت ببخشد.

پیشنهاد ویکی روان برای کم کردن ارتباط استرس و مدفوع خونی

اگر نشانه هایی از خون در مدفوع خود دارید، پیشنهاد می کنیم موضوع را با مشاور استرس در میان بزارید. ویکی روان این امکان را فراهم کرده حتی به صورت نوشتاری از مشاوره متنی استرس به صورت اینترنتی استفاده کنید.

عزیزان مقیم خارج می توانند با پرداخت ارزی از مشاوره روانشناسی خارج از کشور ویکی روان بر بستر اینترنت استفاده کنند. یادتان باشد هیچ وقت رابطه استرس و مدفوع خونی را دست کم نگیرید و سریعا برای درمان اقدام کنید.

مشاوره سریع با روانشناس

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا