روانشناسی کودک و نوزاد

چرا دلمان برای لذت های کودکی تنگ میشود؟ روش بازیابی لذت های کودکی

بسیاری از ما ناراحت هستیم که چرا نمی توانیم مانند دوران کودکی از چیزهای ساده لذت ببریم، لذت های کودکی را تکرار کنیم، شیطنت کنیم و در زندگی شاد باشیم؟

شاید بتوان گفت که این مساله به این خاطر است که بخشی از وجودمان را در گذشته (و در دوره ای پیش از بلوغ) جا گذاشته ایم یا به عبارت دیگر خود را گم کرده ایم.

راه بازگرداندن لذت های کودکی چیست؟

اما این بدان معنا نیست که رهایی از این حالت و رسیدن به خوشبختی کار سختی باشد بلکه بسیار ساده تر از چیزی است که به نظر می رسد.

در سه یادداشت کوتاه به بیان مختصری از این موضوع، راه حل آن، و در آخر به شیوه حفظ نتیجه یعنی حفظ گنجینه لذت های کودکی و شادی هایی که به آن دست یافته ایم، می پردازم.

با سایت روانشناسی ویکی روان همراه باشید.

قبل از شروع

این را هم بگویم که این سه یادداشت ساده بر اساس نظریه ها و تحقیقات صاحب نظران و بر اساس راهکارهای روانشناسان مجرب (و البته تجارب، مطالعات و فعالیتهای خود من) تهیه شده و در کنار ساده بودن، موثر و کاربردی نیز هست.

اگر اختلاف یا ایرادی دیدید آن را به حساب ضعف نویسنده اش بگذارید و ادامه دهید. ضمنا روشن است که ایجاد تغییرات درونی و شخصیتی به کمک یک مشاور معتمد نیز، احتیاج دارد و مطالعه این یادداشت ها راهی تخصصی نیست.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
نیلوفر نادعلی نیلوفر نادعلی
دکتری روانشناسی
از 112,500 هزار تومان
محمد اسماعیل زاده محمد اسماعیل زاده
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
فاطمه ابراهیم فاطمه ابراهیم
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
مهدیه پاکدامن مهدیه پاکدامن
مشاور روانشناس
از 200,000 هزار تومان
شیلا توکلی شیلا توکلی
مشاور روانشناس
از 200,000 هزار تومان
ملیحه امیری راد ملیحه امیری راد
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
محمد جواد افشاری نژاد محمد جواد افشاری نژاد
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
آنیتا کشاورز کرمانی آنیتا کشاورز کرمانی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان

لذت های کودکی گم شده اند، مشکل کجاست؟

 معمولا کسانی که یک دوره سخت را پشت سر گذاشته اند و یا زمانی را بین افراد ناسالم و در محیط های نامناسب گذرانده اند که با احساسات و طبیعت آنها همسو نبوده به این مشکل مبتلا می شوند یعنی ناخودآگاه در یک شرایط نامناسب متوقف می شوند.

 این مشکل در بین کودکانی که در سن کم از طرف اطرافیانشان مورد کم توجهی قرار می گیرند یا مجبور به انجام کارها و تکالیفی بوده اند که با سن آنها سازگار نبوده، بسیار معمول است.

آنها بعنوان یک عکس العمل دفاعی ارتباطشان با اجتماع را قطع می کنند. کمتر می خندند و کمتر شادی می کنند تا راحت تر از خود محافظت کنند و قدرتشان را به “بزرگتر” ها نشان دهند.

اما چرا به اینجا رسیدیم؟

در آن دوره هر کدام از این واکنش ها می تواند موثر و نتیجه بخش باشد اما مساله این است که نباید ادامه پیدا کنند و باقی ماندن در گذشته یکی از ریشه های اصلی این مشکل است.

 یکی دیگر از ریشه های این مساله خشم ها و ناراحتی های غیرمنطقی و روزمرگی هایی است که با طبیعت انسان تضاد دارد.

لذت های کودکی ویکی روان

 علاوه بر همه اینها روشن است که خصلت های منفی فکری و رفتاری، عامل اکثر مشکلات و فراموشی لذت های کودکی هستند و برطرف ساختن آنها درمان تمام دردهاست.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
بهاره بوربور بهاره بوربور
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
مهناز شاه مرادی مهناز شاه مرادی
دکترای روانشناسی
از 125,000 هزار تومان
سهیل معظمی گودرزی سهیل معظمی گودرزی
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
سحر مدیری سحر مدیری
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
صفورا نصیری صفورا نصیری
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
مریم اصولی مریم اصولی
مشاور روانشناس
از 100,000 هزار تومان
معصومه چوبین معصومه چوبین
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
فرشته همدانی فرشته همدانی
مشاور روانشناس
از 187,000 هزار تومان

درمان و بازگرداندن لذت های کودکی

 برای رهایی از هر مشکلی اول باید آن را شناخت و وجودش را پذیرفت. مرحله بعد یعنی درمان بسیار آسان است.

پس حال که بدنبال چیزی هستیم که خودمان آن را از دست داده ایم ابتدا باید بپذیریم که مشکل در خود ماست و سعی کنیم تا ریشه را بیابیم.

از چه زمان و به چه علت زندگی برایمان تلخ شده است و چرا از زندگی که داریم راضی نیستیم و تصور می کنیم که در دوران کودکی شادتر بوده ایم؟ چرا از اهمیت حاطرات کودکی غافل شده ایم؟

تمام انسان ها با گذر زمان به بخشی از آرزوهای خود دست می یابند اما بسیاری از ما ایرانیان بخاطر روزمرگی ها و بی توجهی که نسبت به خود داریم، از برآورده شدن آرزوهایمان چندان خوشحال نمی شویم و به شکوه کردن ها و گلایه هایمان ادامه می دهیم.

حال باید این رفتار معمول خود را متوقف کنیم و یکبار زندگی خود را مرور کنیم تا بفهمیم مشکل از کجاست؟

پس راه اصلی پیدا کردن مشکل به خصوص از دست دادن لذت های کودکی ، این است که نسبت به ذهن و گذشته خود آگاه شویم. بعنوان یک پیشنهاد می توانید با به خاطر آوردن و بررسی چند واقعه که برایتان از همه مهم تر است یعنی بهترین و بدترین خاطراتی که از گذشته دارید، کار خود را شروع کنید.

سپس سعی کنید رابطه میان آنها را پیدا کنید. چرا یکی را خوب و دیگری را بد می دانید یعنی بر چه اساس به یکی برچسب خوب و به دیگری برچسب بد می زنید؟

باید این را نیز دانست که انسانی که هدفمند زندگی کند و به هدفمند بودن جهان اعتقاد داشته باشد برای هر حادثه ای معنا و جایگاه خود را قائل است و هرگز در گذشته متوقف نمی شود.

 در آخر سعی کنید شادی های ساده و اصیلی که اکنون حسرت تکرار آنها در وجودتان است را بررسی کنید تا بفهمید مربوط به چه زمانی هستند و از کی ناپدید شده اند؟

با سپاس از زمانی که برای مطالعه صرف کردید؛ آرزو می کنم که هر روز از زندگی شما، به بهترین شکل که می توانید تصور کنید سرشار از خوشبختی و لذت های کودکی ناب شود.

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا