با پنهان کاری همسرم چه کنم؟ (6 راهکار)
پنهان کاری همسران دلایل زیادی دارد، اما هر چیزی دلیل پنهان کاری همسرتان باشد نتایج خوبی به همراه نخواهد داشت. در جلسات مشاوره آنلاین زوج درمانی در ویکی روان، مشاورین به بررسی دلایل پنهان کاری همسر از دید روانشناسی می پردازند و سعی می کنند مراجعین را به سمت یک زندگی مشترک بدون مشکل سوق دهند. در این وطلب از سایت مشاوره روانشناسی ویکی روان، به بررسی دقیق این سوال می پردازیم که با پنهان کاری همسرم چه کنم؟
فهرست موضوعات بررسی شده
دلیل پنهان کاری همسرم چیست؟
با مطالب روانشناسی در سایت ویکی روان همراه باشید.
یکی از مهم ترین مسائلی که در زندگی مشترک باید مدنظر قرار گیرد، گفتگوی سازنده و صمیمی بین زوجین است. وقتی یکی از همسران کاری را انجام می دهد که مربوط به زندگی هر دوی آنها می شود، همسر خود را هم باید در جریان موضوع قرار دهد و پنهان کاری نکند.
البته این مسئله در مواردی که ارتباط چندانی با زندگی مشترک زوجین ندارد صدق نمی کند و زوجین نباید در این زمینه کنجکاوی کنند.
لحاظ کردن این موضوع باعث افزایش اعتماد بین زوجین و بهبود صمیمیت ارتباطی در زندگی مشترک می شود.
چرا پنهان کردن کارها توسط همسرم مهم است؟
سوالات زیادی در بخش مشاوره آنلاین ویکی روان دریافت می کنیم که می پرسند:
- نحوه برخورد با پنهان کاری همسرم چیه؟
- دلایل پنهان کاری مردان چیست؟
- احساس میکنم خانمم چیزهایی را از من پنهان میکنه، چکار کنم؟
- چگونگی برخورد با پنهانکاری همسر چیست؟
پس احتمالا در هر زندگی مشترکی مشکلات مشابه وجود دارد، اما راه حل چیست؟
راه تشخیص پنهان کاری همسرتان چیست؟
معمولا روش های زیادی برای تشخیص پنهان کاری وجود دارد که خودتان به آنها پی می برید. مثلا:
- از زبان دیگران اطلاعات جدید از همسرتان کسب می کنید (اتفاقاتی که اخیرا رخ داده)
- می دانید کارهایی انجام می دهد اما به شما نمی گوید
- جدیدا رفتارش عوض شده
- تغییراتی در ظاهر و سبک زندگی او ایجاد شده
- تغییر در رفتارش ایجاد شده، گاهی خیلی خوشحال یا غمگین است
اینها کلی ترین روش های تشخیص دادن پنهان کار همسران است، اما می توان موارد بسیاری را به آن اضافه کرد.
علت پنهان کاری در زن و شوهر چیست؟
اما موضوع باید ریشه ای تر مورد بررسی قرار بگیرد. دلیل پنهان کاری همسر چیست؟ چرا اینطور رفتار می کند.
یک مشاور ازدواج خوب، می تواند تمام این موارد را در زندگی شما پیدا کند. با این حال به توضیح بعضی از آنها می پردازیم:
1- عادت های شخصی
بعضی از افراد به دلیل محیطی که در آن رشد و نمو پیدا کردند یا تربیتی که والدین برای آنها انتخاب کردند، ذاتا پنهان کاری دارند.
البته این موارد با کمی صبر و تلاش و کمک گرفتن از مشاور قابل درمان است.
2- مسائل خصوصی او هستند!
گاهی ما دچار سوتفاهم می شویم و فکر می کنیم همسرمان همه چیز را باید به ما توضیح دهد.
گاهی مسائل خانوادگی یا مسائل فردی وجود دارند که نیاز نیست برای شما توضیح دهد. توقعات خود را در سطح ایمن نگه دارید.
3- رفتار ما باعث پنهان کاری او شده است
خودتان را جای او بزارید! گاهی پیش می آید رازی که به همسرتان گفته اید را از زبان دیگران می شنوید!
این بدترین اتفاقی است که می تواند برای یک فرد رخ دهد. در واجهه با این شرایط، دیگر انتظار نداشته باشید همه چیز را به شما بگوید.
4- رازهای دیگران را فاش می کنید
همیشه نیاز به تجربه کردن نیست! یعنی گاهی همسرتان پیشگیری می کند. یعنی چی؟
یعنی می بیند رازهای دیگران را به سادگی برای او فاش می کنید یا برای دیگران تعریف می کنید. این باعث می شود بعضی از مسائل مهم زندگی خود را به شما نگوید و به شکلی دلایل پنهان کاری همسر مربوط به این نوع رفتار شما می شود
بررسی موضوع پنهان کاری همسر
گاهی اوقات این قضیه شکل دیگری به خودش می گیرد، به اینصورت که یکی از زوجین شفاف عمل می کند. ولی زوج مقابل سعی می کند با کلی گویی، پنهان کاری و عدم شفافیت، برتری اطلاعاتی خودش را حفظ کند!
در چنین مواردی همسری که شفاف عمل کرده، ممکن است به خاطر پنهان کاری طرف مقابل دچار احساس سرخوردگی شده و احساس کند همسرش از او فاصله گرفته و به او اعتماد نکند!
بالطبع رابطه هم به سردی و زوال گرایش پیدا خواهد کرد. حالا اگر همسر شما هم مسائل را با شما در میان نمی گذارد و پنهان کاری می کند انجام اقدامات زیر می تواند به شما کمک کند:
1- به آرامی و در زمان مناسب موضوع را مطرح کنید
در فرصتی مناسب که حال روحی هر دوی شما خوب است، یک گفتگوی صمیمی راه بیندازید. بهتر است موضوع بحث برای همسرتان جذاب باشد و شما هم با طرح پرسش هایی نظر همسرتان را جویا شوید و موقعی که همسرتان صحبت می کند سرا پا گوش باشید و بازخوردهای لازم را با تکان دادن سر و تأیید کردن بدهید.
مهم ترین نکته در نحوه برخورد با پنهان کاری همسرتان این است که خشک و بی روح برخورد نکنید. موضوع را طوری جلوه دهید که برای او هم جذابیت داشته باشد و در تمام طول مکالمه، در کنارش باشید و از دعوا کردن دوری کنید.
پنهان کاری های کوچک را از نشانه های خیانت کردن همسرتان ندانید و با آرامش ادامه دهید.
2- عکس العمل در مقابل پنهان کاری در رابطه
این کار همسرتان را به صحبت کردن بیشتر ترغیب می کند و از پنهان کاری فاصله می گیرد.
اگر موضوع به زندگی مشترک تان مربوط نمی شود بهتر است کنجکاوی نکنید. تجربه نشان داده تجسس و انجام فعالیت های پلیسی نظیر چک کردن تلفن همراه یا ایمیل همسر (در صورت افشا)، فقط باعث بدتر شدن اوضاع می شود.
3- رازدار باشید!
اگر همسرتان قبلا به شما اعتماد داشته ولی الان این اعتماد کمرنگ شده، شاید دلیلش افشاگری هایی باشد که در گذشته انجام دادید! در چنین مواردی بهتر است صبور باشید و تلاش کنید به مرور زمان اعتماد همسرتان را جلب کنید.
پس یادتان باشد در برخورد با پنهان کردن چیزی از سمت همسرتان، اول به خود نگاه کنید. چه رفتار عجیبی از شما سر زده که باعث این عمل شما شده؟ شاید مقصر اصلی شما باشید.
4- برای درمان پنهان کاری همسرتان، قدردان کارهای خوبی که می کند باشید
اگر اتفاقا همسرتان درباره موضوعی شفافیت به خرج داد به جای اینکه موضع بگیرید یا با طعنه و کنایه جوابش را بدهید یا بزنید تو ذوقش، بهتر است بابت این شفاف سازی از او تشکر کنید و با دادن تأیید و پاداش همسرتان را به شفافیت بیشتر تشویق کنید.
استفاده از جملاتی مثل؛ «واقعا اینجوریه؟!» یا «من نمی دونستم، ممنونم که گفتی!» یا «خیلی جالبه!» یا «ممنونم که روشنم کردی!» و… می تونه مفید باشه
در مقابل پنهان کاری همسرتان با او در مورد عواقب عدم روراستی و عدم شفافیت و پیامدهای آن، همچنین احساس تان نسبت به این مسأله صحبت کنید. اگر زیر بار نمی رود، بهتر است موضوع را با مشاور خانواده درمیان بزارد.
5- با اشتیاق به حرف هایش گوش دهید
سعی کنید به جای واکنش نشان دادن و موضع گرفتن در برابر صحبت های همسرتان و پنهان کاری او و یا عکس العمل های هیجانی، هنر گوش دادن را یاد بگیرید و شنونده فعالی باشید.
در صحبت های تان از مهارت های همدلی و شنیدن فعال استفاده کنید و با این کار به همسرتان نشان دهید که از درک و ظرفیت بالایی برخوردارید. این مسئله باعث تشویق همسرتان به شفافیت بیشتر می شود.
6- از مشاور کمک بگیرید
اگر همسرتان به هیچ کس اعتماد ندارد و فکر میکند همه برای او نقشه کشیدند، ممکن است دچار بیماری سوء ظن باشد، بنابراین بهتر است از یک روان شناس بالینی راهنمایی بگیرید. گاهی برای رهایی از پنهان کاری های همسرتان باید از یک متخصص روانشناس کمک بگیرید.
مشاور روانشناس شرایط شما را به صورت اختصاصی بررسی کرده و بهترین راهکارها را ارائه می دهند. پس از مشاور نترسید! 🙂
پیشنهاد ویکی روان چیست؟
شما دوست گرامی در صورت نیاز می توانید از بخش مشاوره روانشناسی آنلاین برای ارتباط با مشاورین روانشناسی ویکی روان استفاده نمائید. از هر کجای دنیا می توانید به صورت صوتی، تصویری و تایپی با مشاور مورد نظرتان جلسه مشاوره روانشناسی برگزار نمائید و در مورد پنهان کاری های همسرتان مشورت و راهنمایی بگیرید.
همسرم بخاطر مشکل کاری که براش ایجاد شده، جدیدا هیچی رو به من حتی نمیگه در رابطه با کارش، و این منو خیلی ناراحت میکنه، دوسه تا دوست هستند و همه مسائل کاریش و غیرکاری رو فقط و فقط با اونها در جریان میذاره! در صورتی که من حس میکنم دوستاش هم تا وقتی منافعشون هست دنبالشن، این مسأله خیلی عصبیم میکنه ، عوض اینکه منو محرم رازش بدونه ، هیچی هیچی درباره کاراش نمیگه… در صورتیکه خودش از رازدار بودن من خبر داره ولی اعتمادش ضربه خورده نمیدونم دیگه چجوری باهاش حرف بزنم که عصبانی نشه و حرفشو به من بگه مه به اون یکی دو تا دوستاش …