زنگ تفریح

علت گریه قبل از پریود

نوسانات خلقی یکی از عوارض تغییرات هورمونی پیش از پریود و هنگام آن است. گاهی افراد خسته، کسل و گاهی عصبانی و بی حوصله می‌شوند. اما گریه هم وجهۀ دیگری از نوسانات خلقی است که زنان به دلیل تغییرات هورمونی تجربه می‌کنند. در ادامۀ این مطلب توضیح می‌دهیم که علت گریه کردن قبل از پریود چیست.

علت گریه قبل از پریود

اگر بدانید که پی ام اس مخفف چیستبهتر می‌توانید متوجه این موضوع شوید که خانم‌ها از چند روز پیش از عادت ماهانه، با سفتی و تحریک پذیری سینه‌ها، حالت تهوع، اسهال، نفخ، دردهای شکمی، جوش و آکنه و نوسانات خلقی مواجه می‌شوند.

گریه یا تجربۀ نوسانات خلقی قبل از یک پریود اغلب با سندرم پیش از قاعدگی (PMS) مرتبط است که در بسیاری از زنان در روزهای منتهی به قاعدگی اتفاق می‌افتد. تصور می‌شود که علائم عاطفی مرتبط با پی ام اس (PMS) مانند گریه کردن یا احساس حساسیت بیشتر ناشی از تغییرات هورمونی، به ویژه کاهش سطح استروژن و پروژسترون است.

در ادامه چند دلیل ذکر خواهیم کرد که توضیح دهیم، علت گریه قبل از پریود چیست و چرا زنان احساسات عاطفی بیشتری را در دورۀ پی ام اس تجربه می‌کنند.

تغییرات هورمونی علت گریه قبل از پریود

دلایل گریۀ قبل پریود

دلایل گریۀ قبل پریود

سطح استروژن و پروژسترون دقیقاً قبل از قاعدگی به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. این هورمون‌ها می‌توانند ترشح انتقال دهنده‌های عصبی مغز مانند سروتونین را تحت تأثیر قرار دهند که بر خلق و خوی افراد تاثیر می‌گذارند. سطح پایین سروتونین می‌تواند منجر به احساس غم و اندوه یا افزایش تحریک پذیری شود. به این ترتیب تغییرات هورمونی، زنان را بیشتر در معرض گریه کردن قرار می‌دهد.

استرس و خستگی

استرس‌های کاری یا شخصی، خستگی‌ و ضعفی که در زمان سندروم پیش از قاعدگی تجربه می‌شوند، به راحتی بر عملکرد مغز و ترشح هورمون‌های مختلف از هیپوفیز اثر می‌گذارند. به همین دلیل ترشح استروژن و پروژسترون متأثر از هورمون‌هایی است که از مغز ترشح می‌شوند. اگر افراد فشارهای عصبی، استرس و اضطراب زیادی را تحمل کرده باشند، این احتمال زیاد است که با گریه کردن پیش از دورۀ قاعدگی، این تغییرات هورمونی را نشان دهند.

اختلالات خواب

افسردگی از قبل از پریود، استرس و فشارهای عصبی زندگی و همچنین تغییرات هورمونی بر برنامۀ خانم‌ها در زمان (PMS) اثر می‌گذارند. به همین دلیل نه تنها خواب خانم‌ها مختل می‌شود، بلکه گریه قبل از پریود را هم تجربه می‌کنند.

اختلال ملال پیش از قاعدگی (PMDD)

اختلال دیسفوریای پیش از قاعدگی که با نام (PMDD) نیز یاد می‌شود، هنگامی رخ می‌دهد که خانم‌ها علائم پی ام اس را با استرس، اضطراب و نگرانی زیادتر از حالت عادی تجربه می‌کنند. به بیان دیگر می‌توان گفت که (PMDD) شکل شدیدتری از پی ام اس و شامل نوسانات شدید خلق و خوی، تحریک پذیری و حتی احساس افسردگی است. می‌توان گفت که اختلال ملال پیش از قاعدگی علت گریه قبل از پریود محسوب می‌شود.

سایر علائم پی ام اس

گاهی علت گریه قبل از پریود خانم‌ها، علائم سندروم پیش از قاعدگی هستند که شدت آنها زیاد است. برای مثال سردرد، نفخ، دردهای شکمی، درد لگن، دل پیچه و حالت تهوع احساسات خانم‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهند. به این ترتیب، زنان با گریه کردن این فشار تغییرات فیزیکی را تحمل خواهند کرد.

علت نوسانات خلقی زنان قبل از پریود چیست؟

نوسانات خلقی قبل از پریود، غالباً ناشی از تغییرات هورمونی در مرحلۀ لوتئال سیکل قاعدگی است که پس از تخمک گذاری و قبل از قاعدگی رخ می‌دهند. این تغییرات می‌توانند به چندین روش بر خلق و خو تاثیر بگذارند و باعث گریه کردن خانم‌ها شوند:

تغییرات هورمونی

سطح استروژن و پروژسترون در طول روزهای منتهی به خونریزی پریود به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. استروژن تأثیر مثبتی بر ترشح هورمون سروتونین می‌گذارد. سروتونین که یکی از هورمون‌های شادی آور بدن به حساب می‌آید، می‌تواند به آسانی خلق و خوی زنان را تنظیم کند. هنگامی که استروژن کاهش می‌یابد، سطح سروتونین نیز کم خواهد شد. این کاهش می‌تواند منجر به تحریک پذیری، اضطراب یا غم شود.

عدم تعادل در انتقال دهنده‌های عصبی

کاهش استروژن می‌تواند بر عملکرد انتقال دهنده‌های عصبی مانند سروتونین و دوپامین تأثیر بگذارد. این هورمون‌ها برای تنظیم خلق و خو، خواب و اشتها بسیار مهم هستند. کاهش سروتونین با افزایش حساسیت عاطفی و نوسانات خلقی همراه خواهد بود.

عوامل استرس زا و سبک زندگی

تأثیر استرس در نوسانات خلقی قبل از قاعدگی

تأثیر استرس در نوسانات خلقی قبل از قاعدگی

استرس، کمبود خواب و رژیم غذایی نامناسب می‌توانند نوسانات خلقی را قبل از قاعدگی تشدید کنند. به همین دلیل، زنانی که دچار استرس یا خستگی هستند، عموماً نوسانات عاطفی شدیدتری را تجربه می‌کنند.

راه‌های کاهش نوسانات خلقی و افسردگی قبل از پریود در زنان

خانم‌ها برای اینکه بتوانند نوسانات خلقی و افسردگی پیش از پریود را کاهش دهند، می‌توانند از چند راهکار مهم استفاده کنند:

پیروی از سبک سالم زندگی

با انجام ورزش منظم، مدیریت استرس، پیروی از رژیم غذایی سالم، نوشیدن آب کافی و داشتن خواب کافی، می‌توان تا حد زیادی تغییرات هورمونی را کاهش داد. به دنبال ثبات هورمون‌ها، علائم سندروم پیش از قاعدگی نیز با شدت خیلی کمتری بروز خواهند کرد.

استفاده از مکمل‌ها غذایی

همیشه توصیه می‌شود که خانم‌ها در کنار رژیم غذایی سالم خود، مکمل‌هایی را نیز مصرف کنند. مهم‌ترین مکمل‌ها، کلسیم، منیزیوم، ویتامین (B6)، آهن، ویتامین دی و امگا 3 هستند.

تنظیم برنامۀ دارویی

خانم‌ها برای اینکه تغییرات هورمونی خود را کنترل کنند، می‌توانند تحت نظارت پزشک متخصص زنان، از قرص‌های هورمونی ضد بارداری استفاده کنند. از طرفی اگر علائم افسردگی و سایر اختلالات روانی آزار دهنده باشند، مصرف داروهایی تحت نظر روانپزشک، به آنها در کنترل تغییرات هورمونی کمک خواهد کرد.

سایر روش‌هایی که شما خانم‌ها با استفاده آنها می‌توانید علائم مرتبط به تغییرات هورمونی را کاهش دهید عبارتند از:

  • پیگیری علائم تغییرات هورمونی در طی چند ماه مختلف

  • نوشیدن انواع دمنوش‌ها مانند گل گاو زبان، زعفران، بابونه و جعفری

  • مشورت کردن با روانشناس برای مدیریت بهتر استرس و افسردگی پی ام اس

شما با توجه به سبک زندگی خود، سلامت جسمانی و روانی، استرس و فشارهای عصبی و سایر علائم می‌توانید با مشورت کردن با پزشک زنان از راهکارهای مناسب برای کاهش نوسانات خلقی و گریه نکردن قبل پریود استفاده کنید.

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا