روابط زناشویی

ساده ترین زوج‌ درمانی چیست؟

این یکی از مهم‌ترین تکنیک‌های زوج‌ درمانی است. اگر به یک زن بگویم اگر از شوهرت چیزی در دلت هست بگو، چند ساعت حرف خواهد زد و انواع شکایات و انتقادات را خواهد گفت اما اگر مجددا به او بگوییم «شکایت نکن، فقط درخواستت رو بگو»، خواهیم دید که فقط چند درخواست روشن و ساده بیشتر نخواهد داشت.

تکنیکزوج‌ درمانی

با سایت روانشناسیویکی روان همراه باشید.

ما از زوجین می‌خواهیم که در یک محیط مناسب بنشینند و ابتدا یکی از زوجین تمام درخواست‌های خود را بگوید و سپس بگوید حرفم تمام شد، حالا نظر خودت را درباره درخواست‌های من بگو.

خیلی تکنیک ساده‌ای است اما معجزه می‌کند. اگر زوجین بجای شکایت، انتقاد، سرزنش و تهدید که فقط باعث دوری از یکدیگر و کاهش عشق و علاقه می‌شود، فقط درخواست‌های روشن و کوتاه خود را بدون سرزنش و شکایت و زیر سئوال بردن شخصیت طرف مقاابل ارائه دهند، بهتر خواهد بود.

مثال ارتباط نامناسب که فقط شکایت می‌کند

زن در آشپزخانه مشغول شستن ظرف‌هاست که مرد شروع می‌کند: خانم گوش کن؛ تو اصلا برای من ارزش قائل نیستی، دائما به من توهین می‌کنی، من می‌فهمم. دائما سر و صدا و غر می‌زنی، این یعنی اینکه من رو حساب نمی‌کنی، خسته شدم از دستت.

اگه بچه نداشتم ولت می‌کردم و خودمو نجات می‌دادم. اینم شد زندگی، صبح تا شب اعصاب خوردی، بسه دیگه، خستم کردی، خدا لعنت کنه من رو با این زن گرفتنم.

دوستان عزیز دقت فرمایید در این زوج‌ درمانی اولا درخواست مرد روشن نیست و دوما مدام با سرزنش و شکایت و تهدید، باعث می‌شود که زن نیز مقابله به مثل کند و شکایت و سرزنش و تهدید متقابل نماید و همچنین باعث کاهش علاقه زن به مرد می‌شود.

یعنی مرد برای این سرو صدا راه انداخت که بگوید در خانه برای من ارزش قائل نیستی، اما نحوه شکایت و تهدید و سرزنش مرد باعث کاهش بیشتر ارزش او در نزد زن گردید.

 زوج‌ درمانی

مثال ارتباط مناسب در زوج‌ درمانی: ارائه درخواست بجای شکایت و سرزنش

مرد در یک زمان و مکان مناسب می‌گوید: من یک سری خواسته از تو دارم، آنها را مطرح می‌کنم. وقتی که درخواست‌هایم تمام شد به تو می‌گویم حرفم تمام شد، آن وقت تو شروع به صحبت کن و نظرت را بگو.

من دوست دارم وقتی به خانه می‌آیم به استقبالم بیایی و خوشحال ببینمت و وقتی من مطالعه می‌کنم یا اون سریال رو می‌بینم باهام شروع به حرف زدن نکنی و من را به حال خودم بگذاری.

همچنین دوست دارم وقتی که تو از من کاری می‌خواهی با خواهش بگویی«مثلا بگویی امکان دارد آشغال‌ها را دم در بگذاری یا خواهش می‌کنم بیا کمک بده و حالت دستوری و عتاب کردن نباشد. همچنین درخواست دارم که وقتی با من حرف می‌زنی صدایت را آرام بگیری و تند تند و بلند و تهدید‌آمیز حرف نزنی و انگشت اشاره‌ات را به نشانه تهدید دائما تکان ندهی. من در این مواقع احساس بدی می‌کنم. حرفم تمام شد، حالا نظرت را بگو.

این تکنیکزوج‌ درمانیمعجزه می‌کند، اول از خودتون شروع کنید.

پروانه صفایی مقدم

متخصص روانشناسی بالینی، عضو تیم مشاوره غیرحضوری ویکی روان، عضو سازمان نظام روانشناسی، عضو سازمان علوم شناختی و سخنران برتر سمینارها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا