آمار خودکشی در ایران چقدر است؟
همیشه اطلاعات دقیقی در مورد آمار خودکشی در کشور خاصی پیدا نمیشود که آمار خودکشی در ایران هم به همین شکل است به همین خاطر به طور کلی به این موضوعا پرداخته میشود.
اکثر افرادی که افکار خودکشی در ذهنشان میپرورانند، برای درمانشان هنوز باورهای غلطی در مورد کمک گرفتن از مشاوره و روانشناسی دارند. در گام اول توصیه میشود برای بهبودی و اینکه افکار خودکشی در فرد کاهش یابد، به مراکز مشاوره مراجعه کنند.
متخصصان و مشاوران باید از تستهای معتبر روانشناسی برای تشخیص نوع اختلالات استفاده کنند و با توجه به نتیجه تست، ارزیابی دقیقی داشته باشند که آیا این فرد امکان رفتارهای خودکشی را دارد یا خیر.
آمار خودکشی در ایران
با سایت روانشناسی ویکی روان همراه باشید.
پژوهشها و آمار خودکشی نشان داده است، تست «ام ام پی آی» که از مهمترین تستهای شخصیتی است، باید به صورت کامل روی این افراد انجام شود و طی ارزیابی تستها، تمام اختلالات بررسی میشود و به مشاور یا روانشناس در تشخیص درست مشکل مراجعه بسیار کمک میکند.
اما در مورد افرادی که سابقه خودکشی ناموفق داشتهاند، در این مرحله مراجعه به روانپزشک و استفاده از دارو درمانی بهترین راهکار است که میتوان در کنار استفاده از دارو از تکنیکهای رفتارشناختی که باعث میشود، فرد افکار و احساساتش را شناخته و بتواند روی افکار منفیاش کنترل داشته باشد، استفاده کرد.
یادگیری مهارتهای زندگی به خصوص مقابله با خلق منفی، حل مسئله و خودآگاهی میتواند بسیار کمککننده باشد.
در شرایط بحرانی بهتر است قرارداد رفتاری بین مشاور و مراجعه بسته شود، رفتار جرأتمند به صورت ایفای نقش تمرین شود، تخلیه هیجانی صورت گیرد و مراجع بتواند از حمایتهای اطرافیان با توجه به نیازهای خویش بهره گیرد.
غیر از این موارد، مشاورها میتوانند راهکارهای سادهای برای پیشگیری خودکشی به کسانی که ممکن است، در آینده دست به این اقدام بزنند، توصیه کنند که شامل:
- همانندی و برنامهریزی
- پرورش اعتماد به نفس
- یادگیری مهارتهای زندگی
- توجه به احساسات و افکار
- مهارتهای مناسب برای مقابله کارآمد
- شناختن دقیق تواناییها و نقاط قوت
- روابط حمایتی
- شرکت در گروههای ورزشی
- انجام تفریحات سالم و شاد بودن
آمار خودکشی را نادیده نگیرید
به نظر میرسد، آمار خودکشی در ایران از جوامع غربی پایینتر است، اما در میان کشورهای خاورمیانه، بالاترین رتبه خودکشی از آن ایران است. در میان کل کشورهای جهان، ایران رتبه ۵۸ را در زمینه خودکشی داراست.
پژوهشها نشان میدهد، بیشتر خودکشیها در سن ۳۴-۱۵ سال اتفاق میافتد و در این میان بیشتر افرادی دست به خودکشی میزنند که تحصیلاتشان در حد سیکل است.
خودکشی در بین مردان بیکار و زنان خانهدار بالاترین میزان را دارد.
همچنین پژوهشها نشان داده، روزهای چهارشنبه به هنگام عصر و شب خودکشیهای بیشتری صورت میگیرد و میزان خودکشی در ۲ ماه تیر و شهریور افزایش مییابد.
همچنین آمار خودکشی نشان میدهد، خودکشی در استانهای همدان، لرستان، ایلام و کرمانشاه نسبت به سایر استانهای ایران بیشتر است، هر چند که در ایران در مقایسه با کشورهای پیشرفته صنعتی کمتر در مورد خودکشی و آمار خودکشی پژوهش انجام شده است.
دانیال طالبی چرمچی