اهمیت سبک دلبستگی در عشق
شاید این نکته بسیار عجیب به نظر برسد که ارتباطی که کودک در ابتدای زندگی خود با مادرش دارد، الگویی می شود برای تمام ارتباطات انسانی در زندگی او که اوج این ارتباطات اجتماعی، ارتباطات عاطفی می باشد. زیگموند فروید در اینباره می گوید: رابطه نوزاد – والد نمونهای نخستین برای روابط عاشقانه ی بعدی در بزرگسالی اوست. در ادامه بیشتر به بررسی اهمیت سبک دلبستگی در عشق میپردازیم.
فهرست موضوعات بررسی شده
آشنایی با سبک دلبستگی در عشق و اهمیت آن
با سایت روانشناسی ویکی روان همراه شوید.
سبک دلبستگی در عشق
اما از دیدگاهی عمیق تر که نگاه کنیم، در می یابیم که بنیان شخصیت انسان سبک دلبستگی اوست. شکل گیری عزت نفس و خود ارزشمندی که ریشه و اساس شخصیت انسان می باشد، در همان ابتدای کودکی فرد شکل می گیرد.
وقتیکه فرد توانست در این دنیا احساس امنیت کند، بر اساس آن میزان ارزشمندی خودش را ارزیابی می کند.
میزان توجه والدین به فرزند و مهمتر از همه برداشتی که کودک از جایگاه خودش در جمع خانواده دارد، میزان عزت نفس یا همان خود ارزشمندی او را تعیین می کند.
وقتی فرد توانست خودش را ارزشمند ببیند، به عملکرد و توانایی خود نیز ایمان می آورد و در خودش توانایی انجام کارها را می بیند.
چنین فردی به تدریج مسئولیت پذیر می شود و به راحتی می تواند اجرای نقشهای خود را در زندگی بپذیرد.
این مسئولیت پذیری ریشه ی هدفمند بودن فرد می باشد به شکلی که فقط انسانهایی می توانند هدفمند باشند که مسئولیت پذیر باشند و بتوانند وظایفی را که برای رسیدن به موفقیت و اهدف خود باید بر عهده بگیرند را انجام دهند.
اعتماد به نفس
مرحله ی پایانی ساختار شخصیت انسان، اعتماد به نفس او می باشد. چنین فرد هدفمندی به جسم، شخصیت و زندگی خود اعتماد می کند و بر اساس توانایی های خود زندگی را با نظم و ثبات به پیش می برد.
نکته ی حایز اهمیت اینجاست که ترتیب این مراحل در شکل گیری شخصیت اهمیت دارد. یعنی هیچگاه یک فرد نمی تواند بدون عبور از این مراحل مختلف به اعتماد به نفس برسد.
اما در بعضی شرایط عده ای از افراد بدون توجه به ساختار شخصیت انسان دست به تغییر و تحولات درونی می زنند.
اینگونه افراد معمولا به اعتماد به نفس کاذب دچار می شوند که درمان آن بسیار سخت می باشد. از اینروست که به افراد پیشنهاد می شود به هیچ وجه نزد مشاوران غیر متخصص نروند. زیرا یک حرکت اشتباه می تواند ساختار شخصیتی آنها را آشفته کند.
آلوده کردن روح انسانی
متاسفانه در سالهای جدید به علت رونق روانشناسی، شاهد ورود افراد زیادی با تحصیلات و مدارک نامعتبر به دنیای تدریس فنون و مهارتهای شناختی و رفتاری هستیم.
کلاسهایی با عناوین موفقیت، مهندسی ذهن و غیره که بسیاری از مدرسین آنها تحصیلات آکادمیک روانشناسی ندارند و مطالب آموزشی آنها منبع معتبری ندارد.
اما متاسفانه مردم بسیاری در کلاسهای آنان شرکت کرده و خودشان را در اختیار آنها قرار می دهند.
به یاد داشته باشیم که روح ما از جسم ما بسیار ظریف تر و حساس تر می باشد. پس همانگونه که جسم خود را به دست هرکسی نمی سپاریم، روحمان را نیز آلوده به مفاهیم غیر علمی و خطر آفرین نکنیم.
صمیمیت
نظریه دلبستگی در عشق همیشه بر اهمیت صمیمت تاکید کرده است. این نظریه بر این باور است که صمیمی شدن با افراد خاص به عنوان یک مولفه اساسی ماهیت بشر میباشد.
در روند ایجاد صمیمت، فرد میتواند افکار، احساسات، آرزوها، ترسها و موضوعات مهم زندگی خود را برای فرد دیگری افشاء کند و طرف مقابل نیز به او پاسخ مثبت میدهد.
سبک دلبستگی افراد، تاثیر مستقیم بر میزان صمیمیت آنها دارد. یعنی هر چقدر سبک دلبستگی انسان ایمن تر باشد، مراحل صمیمیت را بهتر رعایت می کند و به درستی می تواند وارد یک رابطه موفق بشود.