پیامدهای آزار جنسی کودکان و پیامد آن
آزار جنسی کودکان و مزاحمت جنسی اصطلاحاتی مترادف به شمار میایند، زیرا هر دو به پیشروی و فعالیت جنسی ناخواسته اشاره دارد. این موارد در برگیرنده فعالیت های گوناگونی هستند.
فهرست موضوعات بررسی شده
بررسی پیامدهای آزار جنسی کودکان
با سایت روانشناسی ویکی روان همراه باشید.
عورت نمایی، استفاده ازکلمات و نگاه های دعوت کننده، دستمالی و نوازش فعال و غیر فعال از زمره فعالیت های رایج در آزار جنسی کودکان است.
مواجهه های جنسی معمولاٌ بسیار کوتاه و شامل نوازش کردن ناحیه تناسلی و غیر تناسلی است.
مرتکب ممکن است در همان موقع یا مدتی بعد به خیالپردازی و استمنا به اوج لذت برسد.
مفاربت های مبهلی و مقعدی نادرند. هر چه کودک بزرگتر باشد، احتمال وقوع مقاربت بیشتر است.
پدیده ای دلخراش به نام آزار جنسی کودکان
مزاحمت به احتمال زیاد در خانهٔ خود کودک یا خانه مزاحم صورت میگیرد. فقط درصد اندکی از افراد مزاحم برای کودک کاملاً غریبه اند.
معمولاٌ مزاحم و آزار جنسی کودکان یا یکی از اعضای خانواده است یا از دوستان خانوادگی. فرد غریبه مجبور است ساعت ها یا روز ها وقت صرف کند تا اعتماد کودک را جلب نماید.
مزاحم ممکن است کودک را با وعدهٔ شیرینی، اسباب بازی، رفتن به پارک یا سینما وسوسه کند، ولی در وهلهٔ اول باید موقعیت هایی را مهیا کند که در آن کودکان در دسترس او قرار گیرند.
داوطلب شدن برای ارایهٔ خدمت در سازمان ها، مدارس، گروه های ورزشی، باشگاه های دختران یا پسران، مهد کودک ها، گروه های کر، یا گروه های تئاتر کودکان از طرق برقراری تماس با کودکان است.
به محض آن که کودک احساسی آسودگی می کند، «آقای مهربان» سعی میکند با کودک دست و پنجه ای نرم کند، او را غلغلک بدهد، یا نوازش کند.
ممکن است تصاویر وقیحانه یا تصاویری را که در آن کودکان دیگر به لمس و بازی مشغولند، به کودک نشان دهد. فرد مزاحم سعی میکند کودک را متقاعد سازد که این کار راهی برای خوش گذراندن است و ممکن است از کودک بخواهد که لباسش را بیرون بیاورد یا او را مجبور کند که لخت شود.
آزار جنسی کودکان ممکن است به کرات به فعالیت های جنسی از قبیل مقاربت دهانی وادار برند.
هر چه بیشتر در این فعالیت ها درگیر همایی مسور سال، بیشتر احساس به دام افتادگی میکنند.
آنها به گرفتن حق السکوت یا قتل والدینشان در صورت لو رفتن ماجرا تهدید میشوند.
یکی از پرسشهایی که مطرح میشود آن است که ” چرا هیچ گاه چیزی نگفتند؟” دلایل آن پیچیده است، کودک اغلب فکر میکند که اگر مساله آزار جنسی کودکان را علنی کرد، فرد تهدیدهایی را که علیه او یا والدینش عنوان کرده، عملی میکند.
علاوه بر این کودک احساس گناه میکند و میترسد اگر مساله را فاش کند به دردسر بیفتد، از این رو ساکت میماند.
چرا کودکان قربانی آزار جنسی کودکان میشوند؟
قربانیان احساس ناتوانی، خشم، افسردگی و اضطراب میکنند. کاهش عزت نفس در قالب مقصر قلمداد کردن خود، احساس شرمساری و گناه بیان میشود.
آزار جنسی کودکان میتواند عامل سبب ساز برخی از شدیدترین اختلالات روانی باشد.
بازماندگان آزار جنسی کودکان به اضطراب و افسردگی شدید و به گرایشات خود ویرانساز و خودکشی گرایانه و اشکال در برقراری روابط صمیمانه گرفتارند.
افسردگی شایع ترین علامت به شمار می آید. قربانیان ممکن است به حملات اضطراب و ترس های بیمارگون دچار شوند.
علاوه بر آن، افسردگی و اضطراب ممکن است سبب بروز اختلال در خواب و اشتها شود.
ممکن است از بسیاری اختلالات جسمی، شامل مشکلات معدی – رودهای در رنج باشند و شکایات طبی آنها از افراد دیگر بیشتر باشد.
پیامدهای آزار جنسی کودکان
بر اساس یافته های کاناوال و دانی لاک پیامدهای بلند مدت آزار جنسی کودکان بر روی افراد عبارتند از:
- از دست دادن اعتماد به جنس مخالف
- ازدواج نکردن یا انتخاب نامناسب در ازدواج
- داشتن خود پنداره ضعیف
- اقدام به سوء مصرف مواد
- سردرگمی درباره صمیمیت و جنسیت
- بی بند و باری جنسی و فقدان حمایت از سوی خانواده
بر آورد میشود که سالیانه ۵۰۰٫۰۰۰ کودک مورد آزار جنسی قرار میگیرند.
از آنجا که کودکان قربانیانی سهل الوصول، اما شاهدانی فاقد صلاحیت هستند، محکوم کردن مجرمان کاری دشوار است.
والدین باید نقش حمایتی خود را به عنوان والد به فرزند نشان دهند؛ به طوری که کودک بفهمد که او مقصر نیست و کسی که به او آزار رسانده است، گناهکار است.
آزار جنسی کودکان میتواند آسیب جدی از نظر روانی به همراه داشته باشد و به همین جهت لازم است والدین کودک را به کلینیکهای روانشناختی هدایت کرده و تحت درمان قرار دهند و از طریق مقامات قانونی اقدام کنند تا مجرم به مجازات خود برسد.
در این زمینه والدین موظف به آموزش کودکانشان هستند، در سن ۳-۴ سالگی والدین باید این مفهوم را در فرزندان خود تقویت کنند که بدن آنها به خودشان تعلق دارد.
بچهها با این کار برای جسم خود احترام قائل خواهند شد و باید به بچه ها یاد بدهند که کسی اجازه ندارد به بدن آنها نگاه کند و یا آنها را لمس کند.
والدین باید با کودکانشان صحبت کنند و از آنها بخواهند اگر کسی آنها را اذیت کرد حتماٌ به والدین گزارش دهند در این زمینه لازم است والدین تفاوت میان “خصوصی” و “راز” را برای فرزندان خود توضیح دهند.
در بسیاری از موارد متجاوزان نزدیک، از قربانی خود میخواهند که این مسئله را مانند یک راز نزد خود نگه دارد و همین امر باعث ادامه یافتن سوءاستفاده و آسیب بیشتر برای کودک میشود.
من خودم قربانی این مشکلم…..7 سالگیم و 8 سالگیم و 10 سالگیم مورد تعرض جنسی قرار گرفتم:/ ……واقعا سخته…..لطفا دختربچه ها رو اذیت نکنید…..500000 کودک مورد آرزار قرار میگیرن سسالیانه؟!……این آمار وحشتناکه….خدایا خودت ب دادمون برس