۷ عادت بد حرف زدن که به سرعت آدمها را از شما دور میکند
حتی اگر بهترین ایدههای جهان را هم داشته باشید، بدون شنونده و مخاطب، به هیچ جایی نمیرسید. شنونده خوب اصلا با بد حرف زدن میانه خوبی ندارد. چند عادت بد حرف زدن باعث می شود که شنونده تمایلی به شنیدن صجبت های شما نداشته باشد.
«جولین ترژِر»، سخنران و نویسنده، در ۲۰۱۴ در برنامه محبوب تدتاک شرکت کرد و در مورد روشهای موثرِ حرف زدن و اهمیت استفاده از آنها در مکالمهها یا سخنرانی در مقابل جمعیت سخن گفت. به گفته وی، همانقدر که با گفتههایتان میتوانید بر دیگران تاثیر بگذارید، با ناگفتههایتان هم میتوانید بر آنها تاثیر بگذارید.
در ادامه، به چند عادت بد اشاره میکنیم که اگر میخواهید آدمها شما را بشنوند و بپذیرند، باید آنها را ترک کنید؛ ترژر این ۷ عادت بد حرف زدن را «هفت گناه مرگبار در حرف زدن» مینامد.
با ویکی روان همراه باشید.
فهرست موضوعات بررسی شده
شایعهپراکنی
یکی از عادت بد حرف زدن شایعه پراکنی است. شایعههایی که میسازید به سرعت به خودتان بر میگردند و به شما آسیب میرسانند. به گفته ترژر، بدگویی کردن در مورد دیگران واکنش زنجیرهای به همراه خواهد داشت.
اگر خودتان را درگیر شایعهسازی کنید، اعتبار و آبرویتان را در معرض خطر قرار میدهید و با این کار به دیگران اجازه میدهید در موردتان شایعهسازی کنند.
قضاوت کردن
غرور و تکبر دوستانتان را از اطرافتان پراکنده میکنند. به گفته ترژر، اگر مدام در مورد دیگران قضاوت کنید و این مسائل را در مکالمههایتان با دیگران بازگو کنید، در هنگام صحبت کردن به طرف مقابلتان القا میکنید دائما در حال قضاوت شدن از جانب شماست. در نتیجه شاید آنها از درد و دل کردن با شما خودداری و شاید به طور کلی با شما قطع رابطه کنند.
منفیبافی
احتمالا شخصیت منفیباف گلام در مجموعه کارتونی ماجراهای گالیور یادتان هست؛ سعی کنید هرگز مثل آن شخصیت نباشید.
به گفته ترژر، مادرش سالهای پایانی زندگیاش به شکل غیرقابل باوری منفیباف شده بود. وی حتی در مورد مسائلی که از اختیار و کنترلش نیز خارج بود احساس منفی و ناامیدی داشت.
ترژر در مکالمههایش با مادرش، دائما سعی میکرد از شنیدن جملات منفی و ناامیدکننده اجتناب کند.
به گفته ترژر، خوشبین بودن دست خودتان است و صحبت کردن با شما را برای دیگران لذتبخشتر میکند. البته به سلامتیتان هم کمک میکند.
شاکی بودن
هر کسی در زندگی با چالشهایی روبهرو است، بنابراین نیازی نیست همه از مشکلاتتان خبردار شوند. شاکی بودن و دائما از این و آن شکایت کردن، ارتباط نزدیکی با منفیبافی و دیدن نیمه خالی لیوان دارد و میتواند به راحتی به یک عادت همیشگی تبدیل شود.
به گفتهی ترژر، پیش از اینکه خودتان متوجه این عادت بد شوید، دیگران شما را به عنوان فردی میشناسند که در مورد همه چیز، حتی آب و هوا، اخبار و کار شکایت میکند. ترژر این عادت را «مصیبت مسری» مینامد.
بهانهتراشی
اگر مدام بهانهتراشی کنید، دیگران به سرعت فکر میکنند میخواهید مسئولیتتان را گردن دیگران بیندازید. به گفته ترژر، برخی آدمها «سرزنشگر» هستند و هرگاه با شکست مواجه میشوند همه افراد را جز خودشان سرزنش میکنند.
با اینکه ممکن است دیگران بهانهتراشیهای گاه و بیگاهتان را نادیده بگیرند، ولی وقتی با یک جریان دائمی از این بهانهتراشیها از جانبتان مواجه شوند، مطمئنا فکر میکنند فردی هستید که همیشه از مسئولیتهایتان شانه خالی میکنید.
مبالغه و بزرگنمایی
در هر شهر بزرگی در ایران کفبینها و طالعبینهایی هستند که همیشه عادت دارند به شما وعده آیندهای درخشان را بدهند. ترژر میگوید: «بزرگنمایی زبانمان را سخیف میکند.»
اضافه کردن ویژگیهای چشمگیر و برجسته به هر چیزی، اساسا دروغگویی است و هیچیک از ما دوست نداریم به آدمهایی گوش دهیم که میدانیم دروغ میگویند.
تعصب
وقتی اظهارنظرهای شخصی را با حقایق کلی و پذیرفته شده اشتباه بگیریم، عواقب خطرناکی در انتظارمان خواهد بود. هیچکس دوست ندارد دائما با اظهارنظرهایی مواجه شود که گویندهشان سعی دارد به هر نحو آنها را حقیقت جلوه دهد.