مقابله با مشکلات زندگی
مطالعات انجامشده درباره روشهای مقابله با مشکلات و چالشهای زندگی، نتایج سودمندی در اختیار ما قرار میدهند. افرادی که بهطور موفقیتآمیز با مشکلات زندگی مقابله میکنند، کسانی هستند که خود را به مجموعهای از راهبردهای مقابلهای مجهز ساختهاند و در انطباق با شرایط انعطاف پذیر هستند. مقابلهکنندههای خوب از سه مهارت زیر برخوردارند:
بهترین راه های مقابله با مشکلات زندگی
با سایت روانشناسی ویکی روان همراه باشید.
- انعطافپذیری: توانایی ایجاد و در نظر گرفتن راهحلهای مختلف
- دوراندیشی: پیشبینی اثرات طولانیمدت پاسخهای مقابلهای
- منطقی بودن: انجام ارزیابیهای دقیق و درست
مقابله کنندههای موفق از طریق پذیرفتن مسئولیت و یافتن راهحل برای مشکلات خود، به مسائل زندگی پاسخ میدهند.
رفع چالش و سختی های زندگی
آنها با تسلط و کفایت با مشکلات روبرو میشوند. هدف آنها ارزیابی موقعیت، دریافت کمک و حمایت از دیگران و حل مسئله از طریق یک طرح عملی و مفید است.
مقابله کنندههای موفق مشکلات زندگی را فرصتی برای رشد خود در نظر میگیرند و سعی میکنند با امید، شکیبایی و شوخ طبعی با این مشکلات مواجه شوند.
مقابله کنندههای ناموفق مشکلات زندگی را انکار کرده و از آن اجتناب میکنند. آنها یا از مشکلات فرار میکنند یا بدون در نظر گرفتن موقعیت و تلاش برای یافتن راهحل بهتر، به طور تکانشی و عجولانه واکنش نشان میدهند.
مقابله کننده های ناموفق، خشمگین، عصبی یا افسرده و منفعل هستند، آنها خود یا دیگران را به دلیل مشکلاتشان سرزنش کرده و از ارزش برخورد با مشکلات زندگی با احساس امید، تسلط و کنترل شخصی غافل هستند.
ما در جامعه ای زندگی میکنیم که افراد آن، دنبال جواب سریع و کوتاه برای مسائل خود هستند؛ یک قرص، یک آمپول یا یک راه حل تضمینشده که نیازمند هیچ هزینه و تلاشی نباشد.
مقابله موفق با مشکلات زندگی، به معنی دست یافتن به یک پاسخ واحد، حاضر و آماده نیست، بلکه نوعی نگرش و فلسفه زندگی است.
مقابله کننده های موفق میآموزند تا از ارزیابی اولیه و ثانویه درست و واقع بینانه برای یافتن مناسبترین روش مقابله با یک رویداد خاص زندگی استفاده کنند. روشهای مقابله با مشکلات و چالش های زندگی، نتایج سودمندی در اختیار ما قرار میدهند.
افرادی که در حل سختی های زندگی موفق میباشند، کسانی هستند که خود را به مجموعهای از راهبردهای مقابلهای مجهز ساختهاند و در انطباق با شرایط انعطافپذیر هستند.