شخصیت

خودشیفتگی مشکل روانیست ؟

نظرات متفاوتی در مورد خودشیفتگی وجود دارد، بعضی ها آن را نیاز یک انسان موفق و خودساخته میدانند و عده ای دیگر میگویند برای درمان آن باید از علم روانشناسی کمک گرفت. به هر حال خودشیفتگی پدیده ای نه چندان نادر در جوامع است مه میبایست به عنوان یک پدیده مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

در ادامه به بررسی اجمالی این موضوع میپردازیم. با ویکی روان همراه باشید.

آیا خودشیفتگی مشکل روانیست ؟

دانشمند و روانشناس بزرگ معاصر زیگموند فروید در مجموع، حس زیاد بدی نسبت به نارسیسیسم یا همان خودشیفتگی نداشت و معتقد است رفتار خودپرستانه، بخشی از مراحل تحول شخصیت انسان سالم است.

از نظر وی، خودشیفتگی در دوران نوزادی به بعد، یک انرژی حیاتی است که برای بقای هر فرد لازم است. او البته خطر رشد غیرقابل کنترل خودستای را وقتی می داند که کودک قادر به تشخیص موقعیت و ظرفیت خودش در تناسب با واقعیت نگردد.

شاخه دیگری از روانکاوی بعد از فروید نیز، خودبزرگ بینی، خودشیفتگی و احساس مبنی بر اینکه من توانا هستم را یک واکنش سالم برای دوران خردسالی می شناسد. فروید و گروه دوم، در مجموع فکر می کنند که رفتارهای خودخواهانه دیر یا زود در برخورد با واقعیت ،کمرنگ تر می شوند.

با تمام این تفاسیر روانپزشکان از سال ۱۹۸۰، خودشیفتگی را به عنوان یک بیماری در راهنمای تشخیص ناهنجاری های روانی مدون ساختند ولی دستیابی به یک تعریف مشخص درباره این ناهنجاری همچنان ادامه دارد.

خودشیفتگی مشکل روانیست؟

جواب به سوال خودشیفتگی مشکل روانیست

دکتر Bender از جمله محققانی است که معتقد است هیچکس خودشیفتگی به دنیا نمی آید چون بخش بزرگی از دلائل شکل گیری آنها، به جامعه و فرهنگ محل زندگی مربوط است. اما خودشیفتگی مشکل روانیست .

به اعتقاد وی، جوامع مدرن بیش از هر چیزی ما انسان ها را تک محور، زیاده طلب و منزوی کرده است. میل به تنها زیستن و توجه بیش از حد به نظر و سلیقه شخصی، این امکان غیر سالم را ایجاد کرده است تا همه ما نسبت به انسان های قرون گشته خودشیفتگی بیشتری داشته باشیم.

خودشیفتگی از حدود ۳۵ سال پیش، وقتی که به عنوان یک بیماری تشخیص داده شده بود، ترکیبی از خود بزرگ بینی، میل شدید به مرکز توجه قرار گرفتن و ترس از طرد شدن و انتقاد بود. با این وجود، اما روانپزشکانی که مشغول تدوین مجدد راهنمای تشخیص ناهنجاری های روانی بودند تصمیم گرفته اند «نارسیسیم» را از لیست بیماریها بیرون بیاورند.

از آن پس نگاه منفی نسبت به ناهنجاری های مربوط به خودپرستی خیلی محدودتر شد و بهبود سلامت نارسیسیست ها امیدوارکننده تر گشت. بر طبق تعریف جدید از خودشیفتگی، یادگیری و تصحیح خصلت های شان امری قابل قبول می تواند باشد.

موضوع خودشیفتگی میتواند بسیار بزرگ و پیچیده شود. به یاد داشته باشید مشاوره با یک روانشناس کارکشته میتواند شما را در این موضوع بیشتر راهنمایی کند.

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا