روانشناسی

انتخاب روانشناس خوب با این 10 روش

چگونه روانشناس خوب پیدا کنیم؟

انتخاب روانشناس خوب می تواند به موضوعی حتی مهم تر از موضوع جلسه مشاوره روانشناسی تبدیل شود. به همین خاطر افراد زیادی در ویکی روان از ما می پرسند، چطور یک روانشناس خوب انتخاب کنیم و بهترین راه انتخاب مشاور روانشناس چیست؟ در ادامه تماما به این موضوع پرداخته می شود.

پیش از شروع پیشنهاد می کنیم مطلب مشاوره روان درمانی چیست را در ویکی روان مطالعه نمائید.

بهترین راه انتخاب مشاور روانشناس چیست؟

روانکاوی-اینترنتی

با مقاله های روانشناسی در ویکی روان همراه باشید.

هنگامی که به دنبال روان ‌درمانی هستیم، به دنبال کسی هستیم که احساس کنیم می‌ توانیم با او ارتباط برقرار کنیم و نه تنها جایگاه واقعی ما را درک می کند و بلکه ما را به خوبی می شناسد.

از همه مهمتر در انتخاب روانشناس، ما می خواهیم شخصی را پیدا کنیم که بتوانیم با درونی ترین افکار و احساسات خود به او اعتماد کنیم.

برای یافتن یک درمانگر (مشاور روانشناس) نباید تصمیم عجولانه ‌ای بگیرید و باید کمی وقت بگذارید، تلاش کنید و از ویژگی های روانشناس خوب مطلع باشید.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
مریم سادات موسی کاظمی مریم سادات موسی کاظمی
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
سمیرا رضایی سمیرا رضایی
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
رضوان شمس رضوان شمس
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
پریسا سبزواری پریسا سبزواری
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
مریم بنی عامریان مریم بنی عامریان
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
زهرا جعفری زهرا جعفری
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
راضیه هاشمیان راضیه هاشمیان
دکترای روانشناسی
از 200,000 هزار تومان
نیره آزادی نقش نیره آزادی نقش
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان

چرا انتخاب روانشناس خوب مهم است؟

اگر درمانگری را انتخاب کنید که احساس ارتباط با او ندارید، به احتمال زیاد پیشرفت زیادی نخواهید کرد. قرار است با شخصی جلسات روان درمانی برگزار کنید که تاثیرات زیادی بر سلامت روان شما خواهد داشت، پس باید وقت بزارید و فردی را انتخاب که علاوه بر تخصص احساس راحتی با او داشته باشید. پیشنهاد می کنیم پیش از شروع مقاله مشاور روانشناس کیست را در ویکی روان مطالعه کنید.

در اینجا به این سوال پاسخ می دهیم که چگونه روانشناس پیدا کنیم؟

۱- تحقیق، تحقیق، تحقیق

تحقیق برای انتخاب روانشناس بسیار مهم است.

انجام تحقیقات درمورد درمانگران نه تنها مهم است، بلکه تحقیق و آشنایی با انواع روش های درمانی ارائه شده نیز ضروری است.

انواع متداول درمان شامل درمان فردی، گروه درمانی، خانواده درمانی و زوج درمانی می شود. حتی باید سبک مشاوره ای که در نظر دارید را انتخاب کنید و در مورد آن تحقیق کنید.

برای نمونه اگر می خواهید مشاوره آنلاین داشته باشید، باید بدانید تعریف مشاوره روانشناسی آنلاین چیست و چه مزایایی دارد؟

۲- به دنبال تجربه باشید

کار-روانکاو-چیست؟

اگر برای مسئله خاصی به مشاور روانشناس آنلاین یا حضوری مراجعه می کنید، به دنبال درمانگری باشید که در آن زمینه تجربه دارد.

اگر سردرد داشته باشید به پزشک متخصص سردرد مراجعه می کنید، نه یک چشم ‌پزشک! پس چرا در مورد روان ‌درمانی اینگونه نباشیم!

درمانگرانی هستند که در موضوعات مختلف تخصص دارند و برخی ممکن است در چندین مورد تخصص داشته باشند. به دنبال تجربه باشید تا تناسب بی نظیری را پیدا کنید. برای مثال می توانید از لیست مشاوران روانشناس ویکی روان افراد زیادی را انتخاب کنید، اما انتخاب درست مربوط به فردی است که تخصص در زمینه مورد نظرتان داشته باشد.

۳- سعی کنید یک ارتباط اولیه ایجاد کنید

بسته به شرایط مشاور این ارتباط اولیه متفاوت می باشد.

ببینید آیا درمانگر مورد علاقه شما در زمینه مورد نیازتان مشاوره ارائه می دهد یا نه؟ این کار فرصتی برای شما فراهم می ‌کند تا سوالاتی بپرسید و به یک “احساس کلی” درباره درمانگر برسید.

همانطور که در بخش مشاوره روانشناسی تصویری ویکی روان آورده شده است، می توانید در صفحه اختصاصی هر مشاور، رزرومه ایشان را مطالعه و اطلاعات کافی درباره تجربه و خدمات مشاوره آنها به دست بیاورید.

۴- مجوز را بررسی کنید

حل-اختلاف-فرهنگی-در-ازدواج

می پرسید چگونه یک روانشناس خوب پیدا کنیم؟؟؟ این مورد بسیار مهم است البته همه درمانگران مجوز ندارند و این اشکالی ندارد.

اما یک مشاور حرفه ای در “ایران” معمولا دارای مجوزهای رسمی از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره و یا سازمان بهزیستی می باشد. در انتخاب روانشناس خوب می توانید به پروانه اختصاصی اشتغال هم توجه کنید، اما این مورد برای همه الزامی نیست.

ما در بخش مشاوره روانشناسی آنلاین ویکی روان بهترین مشاوران ایرانی را گرد هم آورده ایم تا انتخاب روانشناس برای شما آسان تر شود.

۵- در صورت نیاز تغییر ایجاد کنید

اگر با درمانگری که انتخاب کرده اید راحت نیستید و از تغییر درمانگر احساس بدی ندارید، ممکن است لازم باشد قبل از یافتن درمانگر مناسب، به چند مورد مراجعه کنید.

شما باید جستجوی خود را ادامه دهید تا زمانی که احساس کنید درک و پذیرفته شده‌اید. علائمی مبنی بر اینکه ممکن است نیاز به تغییر درمانگر داشته باشید عبارتند از:

  • احساس ناراحتی
  • احساس نشنیدن صحبت‌های شما
  • یا هنگامی که درمانگر شما بیش از گوش کردن به شما بیشتر صحبت می‌ کند
  • یا دائما به شما مشاوره یا دستورالعمل می دهد

به این موارد در حین جلسه مشاوره روانشناسی دقت نمائید.

۶- مطالعه و احساس کنید

انتخاب روانشناس خوب با این 10 روش

قبل از انتخاب روانشناس خوب، یک فنجان چای برای خودتان بریزید و کمی وقت بگذارید تا پروفایل درمانگر خود را مطالعه کنید.

این به شما کمک می‌ کند آنچه که آن‌ها پیشنهاد می ‌دهند را هم از دیدگاه حرفه ‌ای، بلکه در سطح شخصی نیز درک کنید.

برخی از افراد دریافتند که انتخاب مشاور روانشناس با تجربیات مشابه زندگی آنها، واقعا کمک‌ کننده است که البته بی راه هم نیست. خواندن نظر دیگر کاربران کمک می کند انتخاب مشاور روانشناس ساده تر شود.

پیشنهاد می کنیم مقاله مشاوره حضوری بهتره یا مشاوره تلفنی را در ویکی روان مطالعه کنید. این مطلب برای انتخاب روانشناس ایده های بهتری به شما می دهد.

۷- دقیقا بدانید چه می‌ خواهید

در درجه اول، به معنای واقعی با خودتان مهربان باشید.

اینکه بدانید باید به چه مشاوری مراجعه کنید بسیار مهم است. بعضا ما به روانشناس های اشتباهی با تخصص های متفاوت با چیزی که نیاز داریم مراجعه می کنیم!

هیچ کس انتظار ندارد که شما با یک برنامه کامل شروع کنید و این خیلی خوب است که به درمان بپردازید و ندانید که به دنبال چه چیزی هستید.

اما این به خودی خود ممکن است به عنوان یک شاخص عمل کند. به عنوان مثال، هدف شما ممکن است به همین سادگی باشد، “من می خواهم بدانم در زندگی به دنبال چه هستم“.

اگر دنبال مشاوره خانواده آنلاین هستید، دیگر به سراغ مشاوره بعد از ازدواج یا مشاوره طلاق نروید!

ما در بخش مشاوره ویکی روان، در صفحه هر تخصص (موضوع مشاوره روانشناسی) توضیحات کاملی از کاربرد این موضوع مشاوره گردآوری کردیم که می توانید مطالعه نمائید.

در صورت تمایل به آشنایی با نحوه کارکرد بخش مشاوره آنلاین ویکی روان می توانید از آموزش تصویری کار با مشاوره آنلاین در ویکی روان استفاده کنید.

۸- مروری مبهم بر رویکردهای مختلف داشته باشید

سلامت-روانی-آنلاین-و-تصویری

خیلی ساده است که همه احتمالات و انواع روش ‌های درمانی مختلف را بررسی کنیم.

ما اینجا از کلمه مبهم استفاده کرده ‌ایم، چون واقعا این تنها چیزی است که شما نیاز دارید. اولا، اطلاعات زیاد غیر ضروری است (بگذارید این کار را به درمانگران بسپاریم!) و ثانیا، به طور کلی اطلاعات بیشتر شما را گیج می کند.

پس از اینکه متوجه شدید در درمان به دنبال چه هستید، انواع مختلف درمان و معنی آنها را مرور کنید. اگر بدانید CBT چیست یا در روانشناسی منظور از طرحواره درمانی چیست کمک تان می کند در انتخاب روانشناس خوب بهتر نتیجه بگیرید.

شیوه درمانی برای هر مشاور متفاوت است، اما بد نیست شما هم اطلاعاتی در این مورد داشته باشید. برای مثال خیلی از مراجعین نمی دانند فرق روانشناس و روانکاوی چیست و کی باید به آنها مراجعه کرد؟ یا در چت پشتیبانی آنلاین افراد زیادی سوال می پرسند فرق روانشناس و روانپزشک چیست و هر کدام چه کمکی می کنند؟

علم به این موضوعات کمک می کند روند انتخاب روانشناس خوب و مرتبط بسیار سریع و دقیق انجام شود.

۹- برای انتخاب روانشناس خوب باید ارتباط برقرار کنید

فرد باید با روانشناس خود کاملا احساس راحتی کند تا درمان موثر باشد. داشتن یک رابطه خوب باعث می‌ شود که صحبت کردن در مورد موضوعات حساس آسان ‌تر شود.

یک روانشناس ممکن است در مطب خصوصی یا سایت مشاوره روانشناسی مانند ویکی روان به کار مشغول باشد.

در هر صورت با توجه به نوع مشاوره ای که انتخاب می کنید باید با مشاورتان ارتباط برقرار کنید و هیچ چیز را ناگفته باقی نگذارید.

۱۰- هزینه‌ ها را در نظر بگیرید

مشاوره روانشناسی آنلاین با کامپیوتر

هزینه‌ های مشاوره روانشناسی با توجه به مواردی همچون

  • میزان تحصیلات مشاور
  • نوع مشاور (حضوری یا آنلاین)
  • میزان تجربه مشاور روانشناس

متفاوت است. فکر نکنید هر چقدر هزینه یک مشاور بالاتر باشد جلسه او کیفیت بیشتری دارد! سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران هر ساله هزینه جلسات روان درمانی را مشخص می کند که می توانید از آن برای انتخاب روانشناس با قیمت مناسب استفاده کنید.

11- دقت به جنسیت در انتخاب روانشناس

قبلا در ویکی روان در پاسخ به پرسش روانشناس مرد خوبه یا زن گفتیم جنسیت روان درمانگر تاثیری بر کیفیت نهایی جلسات ندارد. با این حال اگر احساس می کنید با مشاور مرد راحت ترین حتما از مشاور مرد کمک بگیرید. یا اگر خانمی احساس می کند باید با مشاور زن جلسه داشته باشد، شکی در انتخاب روانشناس زن باقی نمی ماند.

اما در کل جنسیت مشاور خیلی اثرگذار نیست و بیشتر جنبه روانی دارد.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
مهدیه پاکدامن مهدیه پاکدامن
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
مهرانگیز متقی مهرانگیز متقی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
شیدا خوشه مهری شیدا خوشه مهری
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
لیلا امینیان لیلا امینیان
دکترای روانشناسی
از 62,500 هزار تومان
سعیده حسنی سعیده حسنی
مشاور روانشناس
از 300,000 هزار تومان
محمود مردانی محمود مردانی
مشاور تغذیه
از 300,000 هزار تومان
محمد رضا سعید فیروزه محمد رضا سعید فیروزه
دکترای روانشناسی
از 175,000 هزار تومان
فریناز خانی فریناز خانی
مشاور روانشناس
از 175,000 هزار تومان

نتیجه گیری ویکی روان در مورد انتخاب روانشناس خوب

در انتخاب مشاور روانشناس به موارد بالا خوب دقت کنید. اما در هر صورت یادتان باشد مشکلات روحی روانی هم مانند مشکلات جسمانی باید درمان قطعی شوند تا در آینده آسیب های آنها جدی تر نشود.

انتخاب مشاور روانشناس خوب مانند سرمایه گذاری است، چون به احتمال زیاد بیش از یک جلسه درمانی خواهید داشت و باید این روند را ادامه دهید. اگر نیاز به مشورت برای انتخاب روانشناس و مشاور دارید حتما با تیم پشتیبانی آنلاین ویکی روان در ارتباط باشید.

در صورت تمایل می توانید با مشاور روانشناس مورد نظرتان از سراسر دنیا، بدون نیاز به نصب هیچ نرم افزاری، در سایت ویکی روان جلسه مشاوره آنلاین، تصویری و تلفنی برگزار نمائید.

مشاوره آنلاین روانشناسی

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا