خانم ها بخوانند | مراقبت های دوران بارداری
در مورد مراقبت های دوران بارداری فکر زایمان و انجام زایمانی به دور از استرس و با روشها و تکنیک های علمی زایمان فیزیولوژیک یکی از موارد قابل اهمیت و مورد توجه در دنیاست. مادران عزیز پس از گذراندن مقدمات پیش ازبارداری، ورود به دوران بارداری با آموزشهای لازم فرصت انتخاب درخصوص نحوه و محل زایمان پیدا خواهند کرد.
با سایت روانشانسی ویکی روان همراه شوید.
فهرست موضوعات بررسی شده
مهم ترین مراقبت های دوران بارداری
مسئول آموزش پلی کلینیک درمانی بوعلی وابسته به مدیریت درمان تامین اجتماعی شهرستان کنگان در خصوص دوران بارداری عنوان نمود:
دوران بارداری یک مرحله بسیار پر اهمیت برای بانوان محسوب می گردد
شبنم اعتمادی با بیان شیوای خود افزود: جهت ورود به این مرحله، ابتدا زوجین می بایست ذهنی آمادگی پدر و مادر شدن پیدا کنند و در کنار آن همزمان به بررسی پزشکی از لحاظ سلامت جسمانی خصوصا سلامت خانم ها پرداخته شود، لذا توصیه میگردد حتما پیش ازاقدام به بارداری به مراکز درمانی جهت مشاوره مراجعه نمایند.
اهمیت مراقبت های دوران بارداری
وی با اشاره به اینکه امروز در کل دنیا یکی از مهمترین موارد پراهمیت علم پزشکی و زنان، افزایش تمرکز بر سلامت دوران بارداری، زایمان ایمن و همچنین تولد نوزاد سالم است.
کشور ما نیز خوشبختانه در سالهای اخیر توجه بیشتری به این مهم شده است که شاهد کاهش استرس های مادران باردار و همچنین افزایش زایمان به روش طبیعی با عوارض کمتر و کاهش مرگ و میر مادر و نوزاد و نیز کاهش تعداد زایمان های سزارین بوده ایم.
مسئول آموزش پلی کلینیک بوعلی ادامه داد:
مادران عزیز پس از گذراندن مقدمات پیش ازبارداری، ورود به دوران بارداری با آموزشهای لازم فرصت انتخاب درخصوص نحوه و محل زایمان پیدا خواهند کرد.
لذا باتوجه به اینکه امروزه در پیشرفته ترین کشورهای دنیا در علم پزشکی و زنان به روش های فیزیولوژیک بسیار توجه می شود و زوجین لازم است با آمادگی کامل وارد این دوران بسیار زیبا و بیاد ماندنی گردند نیازمند گذراندن دوره های آموزشی دراین خصوص درحین بارداری هستند.
اعتمادی جهت زایمانی بدون خطر و استرس پیشنهاد داد:
در دوران بارداری، پدران و مادران با حضور در کلاس های طراحی شده جهت آمادگی برای زایمان، با ارتقاء کیفیت اطلاعات خود و همچنین یادگیری تکنیک ها از چگونگی روند یک زایمان با متد طبیعی و به روش نوین برکیفیت بارداری و زایمان بیفزایند، یک خانم باردار با حمایت کامل همسر و خانواده در کنار تیم بیمارستانی شاهد مسیر کم خطر و آسان در زایمان خود خواهد بود.
وی در پایان گفت: باتوجه به اینکه این نیاز بصورت جدی مورد مطالبه ی همشهریان عزیز میباشد امید است که این اتفاق هرچه زودتر با همت مسئولین محترم و دلسوز شهرستان و ریاست پرتلاش بیمارستان امام خمینی (ره) این شهرستان محقق گردد.
استفراغ بدخیم
این عارضه، استفراغ طولانی و مداومی است که ممکن است زن باردار را دچار کمی آب بدن کرده و او را از مواد غذایی لازم برای رشد مناسب جنین محروم سازد. ، استفراغ ممکن است چنان شدید باشد که باعث بستری شدن فرد در بیمارستان شود.
جلوگیری از مسمومیت از مهم ترین مراقبت های دوران بارداری
مشخصات این عارضه عبارتند از بالا رفتن فشار خون، آب گرفتگی بافتها (ورم) با نشانههای تورم در صورت و اندامها یا افزایش سریع وزن، سردرد، تاری دید و تشنج.
اگر این عارضه درمان نشود ممکن است به مرگ مادر و جنین منجر شود. مسمومیت حاملگی جزء یکی از سه عامل اصلی مرگ و میر مادران است.
تهدید به سقط
از مراقبت های دوران بارداری اولین نشانه این عارضه معمولا خونریزی مهبلی است.
مطالعات نشان میدهند که یک مورد از هر ۶ بارداری، قبل از آن که اندازه جنین به حدی برسد که ادامه زندگیاش ممکن باشد، به سقط خود به خودی منجر میشود
اکثر سقطهای خود به خودی در اوایل دوران بارداری رخ میدهند. سه مورد از هر ۴ مورد قبل از هفته دوازدهم و فقط یک مورد از چهار مورد بین هفته دوازدهم تا هفته بیست و هشتم روی میدهند.
جدا شدن جفت و جفت سر راهی
جدا شدن جفت به جدا شدن زودرس جفت از دیواره رحم اطلاق میشود. در جفت سرراهی، قسمتی یا تمام جفت بر روی سوراخ گردن رحم شکل گرفته و رشد میکند.
یک مورد از هر ۲۰۰ زن باردار از این مشکل رنج میبرد و معمولا در سه ماهه بارداری رخ میدهد.
اگر این عارضه تحت درمان مناسب قرار گیرد، در ۸۰ تا ۸۵ درصد موارد طفل نجات مییابد. حدود درصد این اطفال با عمل جراحی سزارین به دنیا میآیند.
حاملگی نابه جا
حاملگی نابه جا هنگامی رخ میدهد که تخم بارور شده به ناحیه دیگری جز رحم میچسبد و در آنجا رشد میکند. گاه، حاملگی در لولههای فالوپ رخ میدهد و گاه در تخمدان، شکم و یا گردن رحم. این گونه حاملگیها را باید با عمل جراحی خاتمه داد.
مطالعات پیمایشی نشان میدهند که تعداد حاملگیهای نابه جا مرتبا رو به افزایش است. علل احتمالی آن عبارتند از :
- تعویق دوران بارداری و پیر شدن لولههای فالوپ در طی فاصله زمانی ایجاد شده
- سقط های قبلی
- بیماری های التهابی لگن (PID)
- بیماریهای مقاربتی (STD)
- شستشوی مکرر واژن با محصولات تجارتی و جراحی های قبلی
هر عارضهای که لولههای فالوپ را مبتلا سازد میتواند سبب تأخیر حرکت تخم بارور شده در لوله شده و در حاملگی نابهجا نقش داشته باشد.
RH ناسازگاری یکی از مراقبت های دوران بارداری است
در این عارضه، مادری که گروه خونی او RH منفی است، باردار جنینی است که RH او مثبت است. ناسازگاری RH در طی معاینات اولیه پیش از تولد آشکار میشود.
عامل RH، پروتئینی است که در خون یافت میشود. از آنجا که برخی از سلولهای خونی جنین در طی دوران بارداری و وضع حمل از جفت رد میشوند مادر RH منفی بر علیه سلولهای خونی کودک RH مثبت پادتن میسازد.
اگر در آینده کودک RH مثبت دیگری را باردار شود، پادتنهای خون او از جفت عبور کرده و سلولهای قرمز خون کودک را تخریب میکنند و احتمالا به بروز یرقان، کم خونی، عقب ماندگی ذهنی و حتی مرگ منجر میشوند.
خوشبختانه، سرمی به نام گلوبولین ضد RH در سالهای ۱۹۶۰ ساخته شد. اگر این سرم چند ساعت قبل از وضع حمل برای مادر RH منفیای که قبلا حساس نشده، تجویز شود، مانع ساخته شدن پادتن میشود.
این سرم را میتوان در هفته بیست و هشتم بارداری نیز تجویز کرد. پادتنها به مرور زمان تخریب شده و مادر حساس نشده باقی میماند.
اگر امتحان مایع آمنیوتیک نشان دهد که این عارضه از قبل بر جنین تأثیر گذاشته است، میتوان تعویض خون داخل رحم را از طریق تزریق خون در داخل حفره شکمی جنین انجام داد.