شباهتها و تفاوتهای روانی مردم ایران و مردم گرجستان
کشور گرجستان یکی از کشورهای نزدیک کشورمان ایران میباشد که اتفاقا میزبان تعداد زیادی از مسافران ایرانی است. نزدیکی به ایران، اخذ آسان ویزا و دیگر شرایط باعث شده اندمردم گرجستان میزبان ایرانیان بسیاری باشند. در این نوشتار به بررسی جنبه های فرهنگی و روانی مردم گرجستان را داریم که با قلم سید محمد علی لوح موسوی نبه تحریر در آمده است.
تحلیل روانی فرهنگیمردم گرجستان
با سایت روانشناسیویکی روان همراه باشید.
«نروژ با تصاحب جایگاه دانمارک به عنوان شادترین کشور جهان در رتبهبندی سال ۲۰۱۷ معرفی شد.» این خبری بود که چندی پیش بر خروجی بسیاری از خبرگزاریها و سایتهای خبری نقش بست. معرفی کشورهای شاد جهان از سال ۲۰۱۲ و با ابتکار عمل سازمان ملل آغاز شده است.
در میان ۱۵۵ کشور مورد مطالعه قرار گرفته، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، سوریه و یمن دارای پایینترین نمره در شاخص ملتهای شاد هستند در حالی که کشورهای اسکاندیناوی در صدر رتبهبندی شادترین کشورهای جهان قرار دارند.
طبق مطالعات انجام شده کشورهای شاد به کشورهایی گفته میشود که دارای یک تعادل و توازن رفاه باشند. شاخصهای مرسوم برای سنجیدن سطح شادی یک کشور سرمایههای اجتماعی، درجه بالای اعتماد در یک جامعه، پایین بودن سطح نابرابری و اعتماد به دولت است.
از این رو در سفر اخیری که به کشور گرجستان داشتم به تحلیل و مقایسه مردم ایران و مردم گرجستان پرداختم.
تفاوت ایرانیان با مردم گرجستان
یکی از مواردی که در این تحلیل کمککننده بود، حضور عده زیادی از ایرانیان در این کشور بود. بر اساس مشاهدات مردم ایران از نظر شخصیتی با مردم گرجستان در ۴ مورد تفاوت زیادی دارند:
۱- سطح رشد زبان در مردم ایران بسیار بالاتر است. شاید باور نکنید اما عموم مردم گرجستان در حد سلام و احوالپرسی هم زبان انگلیسی بلد نیستند. با اینکه تعداد توریست در ایران بسیار پایین است، اما عموم مردم ایران کلمات ابتدایی زبان انگلیسی را بلد هستند. عموم توریستها در کشور گرجستان مشکل ارتباط کلامی جدی پیدا میکنند.
۲- مردم گرجستان در برقراری ارتباط با توریستها ضعیف هستند. در مقابل مردم ایران توریستپذیری زیادی دارند. مهماننوازی ایرانیان در مقایه با مردم گرجستان قابل توجه است.
۳- مردم گرجستان قانون مدارترند. جالب است بدانید در خیابانهای گرجستان جدول وجود ندارد و تمام قوانین رانندگی بر اساس خطکشی خیابانها میباشد. با این حساب قوانین راهنمایی و رانندگی از سوی مردم بسیار رعایت میشود.
۴- نقطه مشترک مردم دو کشور کم بودن تفکر اقتصادی است. مردم گرجستان عموما هوشمند مالی نیستند. از طرفی تاکسیرانی در این کشور مانند ایران بسیار رایج است. عده بسیاری از مردها در این کشور راننده تاکسی هستند. این در حالی است که فرصتهای شغلی بینظیری در این کشور وجود دارد.
در مجموع به شما عزیزان پیشنهاد میکنم حتما یک سفر به این کشور تاریخی داشته باشید و با چشمی باز به مردم و فرهنگ آنها نگاه کنید، این کشور دارای جاذبه های توریستی بسیار زیاد میباشد که برای همه جذاب است.
ارادتمند شما