خواص پوست پیاز در تغذیه و سلامت
پژوهشگران در مورد خواص پوست پیاز به این نتیجه رسیدهاند که پوست پیاز گنجینهای از مواد سودمند به ویژه آنتی اکسیدان ها و بسیار سودمند است.
کشت پیاز در کشور مصر در ۳ هزار سال پیش از میلاد مسیح صورت میگرفته است و پیاز گیاهی تاریخی به حساب می آید.
خواص پوست پیاز برای سلامتی کدامند؟
با ویکی روان همراه شوید .
بررسی خواص پوست پیاز
پوست پیاز , در تیره نرگسیان گیاهی به نام پیاز وجود دارد که نام علمی اش Allium Cepa میباشد.
این گیاه در زیر تیره پیازیان از سرده سیر میباشد و باید بگوییم که کشور ایران و کشور افغانستان ۲ خواستگاه پیاز ذکر شده اند.
مدیرگروه علوم زراعی و باغی واحد علمیکاربردی مرکز تحقیقات و آموزش سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان تاکید کرد:
برخلاف آنچه تصور میکردیم، بیشترین خاصیت پیاز در پوست آن تجمع یافته است و نباید دور ریخته شود.
محمود محبی در مورد خواص پوست پیاز اظهار کرد:
همگی ما قبل از قطعه قطعه کردن پیاز، پوست آن را جدا کرده و دور میاندازیم، اما کارشناسان کشاورزی به تازگی دریافتهاند که دور انداختن پوست پیاز اشتباه بزرگی است؛
وی ادامه داد:
در بررسی های انجام شده در مورد خواص پوست پیاز باید گفت که علاوه بر اینکه پوستِ پیاز خاصیت ضد میکروبی و ضد باکتری دارد و سرشار از مواد غذایی است، حاوی مواد کورستین است که در کنترل فشارخون و جلوگیری از تصلب شرایین کاربرد دارد.
همچنین لایههای بیرونی پوست پیاز سرشار از ترکیبات فنلی فیبر است و در پیشگیری از دچار شدن به بیماری شریان کرونر مفید است.
محبی با تاکید بر اینکه پوست این محصول پرمصرف جهت درمان بیماریهای دستگاه گوارشی، برخی سرطانها و دیابت نوع ۲ بسیار سودمند است، خاطرنشان کرد:
استفاده از پوست پیاز برای کودکان و نوجوانان و ورزشکاران توصیه میشود؛ چرا که ترکیبات فوقالعاده موجود در آن رشد و عملکرد ماهیچهها را به میزان قابل توجهی تقویت میکند.
این کارشناس کشاورزی با بیان این که دمکرده پوستِ پیاز یک محصول زیبایی طبیعی برای پوست است و برای تقویت موها نیز کاربرد دارد، یادآور شد:
کاهش فشار خون با پوست پیاز تسریع میشود و رفع گرفتگی سرخرگها از مهمترین فواید آن است
در راستای خواص پوست پیاز میتوان پوست پیاز را در آب جوشاند و نوشید، ولی شستوشوی اصولی آن اهمیت بسیاری دارد و لایههای بیرونی آن باید کاملا از گل و لای پاک شود.