مطالب روانشناسی خانواده در ویکی روان

تعریف مدیریت خانواده چیست؟ (23 راه مدیریت خانه)

شیوه های مدیریت مطلوب در خانواده کدامند؟

شناخت تعریف مدیریت خانواده بهترین قدم برای داشتن خانواده موفق و سالم است، این چیزی است که در جلسات مشاوره روانشناسی خانواده درباره آن بسیار بحث می شود. تا حالا به ذهنتون رسیده تعریف مدیریت خانواده چیست و برای مدیریت خانواده چه کارهایی باید انجام داد؟ به این فکر کرده اید که به عنوان سرپرست خانواده باید چه کار کنید تا اعضای خانواده در کنار آرامش به پیشرفت خود ادامه دهند؟ در این مطلب سایت مشاوره روانشناسی ویکی روان به بررسی مدیریت خانواده می پردازیم.

تعریف مدیریت خانواده چیست؟ 

با بخش مقالات روانشناسی ویکی روان همراه باشید.

اگر بدانیم مدیریت خانواده به چه معناست می توانیم ارتباط بهتری بین اعضای خانواده ایجاد کنیم، ارتباطی که در نهایت موجب ایجاد آرامش و زندگی با کیفیت بالاتر می شود.

مدیریت خانواده دارای اصول بسیار دقیقی است که در ادامه این مطلب ویکی روان به مطالعه و بررسی آنها از دید روانشناسی می پردازیم.

پیش از شروع مطلب پیشنهاد می کنیم مقاله تعریف خانواده از دید روانشناسی چیست را مطالعه کنید.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
کیومرث مروت کیومرث مروت
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
صفورا نصیری صفورا نصیری
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
محمود مردانی محمود مردانی
مشاور تغذیه
از 300,000 هزار تومان
لاله دستوری لاله دستوری
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
نسرین دشتبانیان نسرین دشتبانیان
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
بهاره محسنی بهاره محسنی
مشاور روانشناس
از 110,000 هزار تومان
مهرانگیز متقی مهرانگیز متقی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
شیدا خوشه مهری شیدا خوشه مهری
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان

چه کسی مدیر خانواده است؟

مدیریت خانواده مسئولیت همه اعضای خانواده است. هر فرد باید به نحوی که برایش مناسب است، در مدیریت خانواده شرکت کند. این شامل تصمیم گیری های مالی، سلامتی، تحصیلی و … است. همه اعضای خانواده باید با همکاری و هماهنگی، به منظور رسیدن به اهداف مشترک خود، در مدیریت کردن خانواده شرکت کنند.

در خانواده های سنتی ایرانی مدیریت کردن خانواده توسط زن و مرد انجام می شد و هر کدام وظایف مختص به خود را داشتند. با رشد فرزندان آنها هم در مدیریت و راهبری خانواده نقش های پررنگ تری می گرفتند که این روند تاکنون ادامه داشته اشت. سهم زنان از آزادی فرهنگی و مشارکت در موضوعات مربوطه بیشتر شده که یکی از آنها دادن حق طلاق به خانم ها قبل یا بعد از ازدواج است.

زنان نقش مهمی در مدیریت خانواده دارند. آنها مسئولیت هایی مانند مراقبت از اعضای خانواده، تصمیم گیری های مالی، سلامتی، تحصیلی را بر عهده دارند. بدون شک نقش خانم ها از گذشته در خانواده های ایرانی بسیار پر رنگ بوده و با آزادی های اجتماعی و فرهنگی تاثیرات بیشتری بر شیوه مدیریت کردن خانواده دارند. همانطور که در ویکی روان توضیح دادیم، انتظار زنان از همسرشان تعامل با آنها در روند تصمیم گیری پیرامون مسائل خانوادگی است.

انواع مدیریت در خانواده چیست؟

پیش از هر چیز باید به بررسی انواع مدیریت در خانواده بپردازیم چون این اصل تاثیر مستقیمی بر نحوه مدیریت در خانواده دارد.

انواع مدیریت در خانواده به دو دسته اصلی تبدیل می شود:

  1. مدیریت فردگرا
  2. مدیریت جمع محور

یادتان باشد هر نوع از انواع خانواده مدیریت خاص خود را می طلبد که در ادامه توضیح می دهیم.

۱- مدیریت فردگرا در خانواده چیست؟

همانطور که از نامش پیداست این نوع از انواع مدیریت در خانواده بر اساس تصمیمات یک فرد یا حداکثر دو نفر انجام می شود و دیگر اعضای خانواده نقش آنچنانی در تصمیم گیری های ندارند!

بیشتر تصمیمات وسط یک فرد اتخاذ شده و دیگر اعضا باید آن را بپذیرند. شاید یاد سیستم مدیریت دیکتاتوری بیفتید اما در مواردی این سبک مدیریت خانواده کارایی داردو

۲- مدیریت جمع محور چیست؟

این مورد یکی از محبوب ترین انواع مدیریت در خانواده است و در آن بیشتر تصمیمات بر پایه نظرات جمع گرفته می شود.

خرید خانه جدید، انتخاب رستوران، انتخاب محل اقامت در رستوران، نوع اسباب و اثاثیه خانه و هر چیز دیگر با اجماع نظر همه اعضا انجام می شود و همه آنها خود را در تصمیم گیری های خانواد شریک می بینند.

کدام شیوه مدیریت کردن خانه و خانواده درست است؟

هیچ یک از انواع مدیریت در خانواده بر دیگری برتری ندارند، این شرایط حاکم بر خانواده از قبیل:

مهم ترین اصول مدیریت خانواده چیست؟

یک خانواده خوشبخت

در ادامه به مهم ترین روش های مدیریت خانواده می پردازیم، اما یادتان باشد این روش ها تنها مختص به مرد خانواده نیست، بلکه در یک خانواده شاد و رو به رشد همه اعضای در مدیریت کردن خانواده تاثیر دارند اما بسته به جایگاه هر فرد نقش او در روش مدیریت خانواده متفاوت خواهد بود.

اهمیت خانواده در روانشناسی زمانی معنا پیدا می کند که تمام اعضا در آن نقش داشته و اهمیت مدیریت در خانواده را بدانند. به همین خاطر موضوع توزیع قدرت در خانواده اهمیت زیادی دارد و با افزایش سن بچه ها باید شیوه واگذاری وظایف تغییر پیدا کند.

۱- تعادل داشتن در کار و زندگی از اصول مدیریت در خانواده است

تعادل در کار و زندگی خانوادگی امری ساده نیست. اما نحوه مدیریت آن می تواند کاملا برای ارتباطتان با خانواده متفاوت باشد.

داشتن یک توازن بین امور خانه و توانایی کار کردن به هر طریق ممکن که متناسب با تعهدات خانوادگی باشد، باعث افزایش عزت نفس می شود.

زیرا شما همیشه نگران نادیده گرفتن مسولیت های خود در هر حیطه کاری نیستید. همین امر منجر می شود احساس کنترل بیشتری نسبت به زندگی خود داشته باشید.

بنابراین خانواده تان شادتر به نظر می رسند، وقتی که شما را بیشتر ببینند. این اصلی مهم در مدیریت خانه و خانواده می باشد، به خصوص برای والدینی که فرزند دارند.

مشاوره خانواده در ویکی روان:

۲- اصل دیگر در تعریف مدیریت خانواده : مراقب خودت باش

والدین غالبا وقت خود را صرف مراقبت و نگه داری از هر کسی در خانواده می کنند و خود را فراموش می کنند.

اگر از خودتان مراقبت نکنید، ممکن است احساس نگرانی و اضطراب کنید و قادر نخواهید بود تا نیازهای فرزندان خود را به درستی برطرف کنید.

سعی کنید اگر در واقع احساسات و نیازهایی دارید، خود را بپذیرید.

این نمی تواند خود خواهانه باشد. برای یک بار، خودتان را درمان کنید. لازم نیست در این مسیر زیاد سرمایه گذاری کنید.

اما برای کاری که می خواهید انجام دهید، مدت زمانی را برای خودتان اختصاص دهید. این زمان حتی اگر ۱۰ دقیقه در روز باشد نیز اهمیت فراوانی دارد.

در واقع از مهم ترین روش های مدیریت خانواده به صورت اصولی این است که هر عضو برای خودش در وهله اول ارزش قائل باشد، شما انسان با ارزشی هستید و تا این ارزش را درک نکنید نمی توانید ارزشی را به دیگران منتقل نمائید.

چرا در گذشته مدیریت کردن خانواده تنها به پدر و مادر محول می شد؟ چون آنها به احتمال زیاد با گذشت سن و کسب تجربیات گوناگون ارزش خود را بیشتر احساس می کردند و می توانستند برای خانواده و اعضای آن ارزش آفرینی کنند.

۳- نظم و انضباط اصل دیگر در مدیریت خانواده و خانه است

آشنایی با مشاوره خانواده

اصول مدیریت خانه و خانواده می گوید که، به جای فکر کردن به ایجاد نظم و انضباط از طریق مجازات و تنبیه، باید از نظم به عنوان راهی برای تدریس و آموزش فرزندانتان که چگونه نیازهایشان را بدون آسیب پذیری و تخطی کردن برطرف کنند نیز استفاده کنید.

در حالی که ممکن است عصبانی باشید، می توانید با آرامش به تعلیم و تربیت فرزندتان کمک شایانی کنید تا یاد بگیرد چگونه باید موقعیت های متفاوتی را کنترل کند یا دفعات بعدی به چه صورت باید عمل کند. این روش ها مثبت و سازنده هستند.

۴- تعیین حد و حدود یکی از اصول مدیریت کردن خانواده است

ما اغلب برای محافظت از کودکان در مقابل آسیب ها و خطرات احتمالی محدودیت هایی را تعیین می کنیم. اما این اهمیت دارد که بدانید چرا به جای دستور دادن، حد و مرزی را معین می کنید. این یکی از اصول بسیار مهم در مدیریت خانواده است که در جلسات مشاوره خانواده درمانی به آن پرداخته می شود.

با این حال توضیح این که چرا دستورالعمل ها مهم هستند، به فرزندتان کمک می کند تا درک کند و بنابراین همکاری می کند.

در تعریف ساماندهی و مدیریت خانواده بیان شده که بهتر است به اعضا حدود را به صورت مسالمت آمیز نشان دهید، تا در آینده دچار مشکلات عدیده نشوید!

البته این مورد با مفهوم وجود آزادی در خانواده در تضاد نیست، بلکه ایجاد حدود و مرزها یکی از موثرترین روش های مدیریت خانواده به شکلی کاربردی است.

۵- ارتباطات راهی موثر در مدیریت خانواده و خانه است

ارتباط داشتن در هر زمان و موقعیتی امری بسیار مهم به شمار می آید. کودکان غالبا خیلی دشوار می توانند احساسات خود را به کلمات وارد کنند.

فقط دانستن این که والدین به حرف هایشان گوش می دهند نیز کافی است. می توانید در مورد خودتان صحبت کنید. نه تنها درباره مشکلات، بلکه از زندگی روزمره می توانید سخن به میان آورید.

چنان چه آن ها احساس کنند در کارهایی که انجام می دهید، گنجانده شده اند، بیشتر احتمال دارد که ارزش شما را در کارهایی که انجام می دهند، مشاهده کنند.

علاوه بر مدیریت کردن خانواده این کار راهی برای آموزش مهارت های ارتباطی به بچه ها است و می تواند در آینده آنها نقش ویژه ای داشته باشد.

۶- برای مدیریت خانه باید سازماندهی کنید و قدرت مرتب کردن داشته باشید

مشاوره روانشناسی خانواده اینترنتی

به منظور مدیریت کردن بهتر خانواده، سعی کنید به عنوان یک خانواده، برخی زمان ها با همدیگر سازماندهی داشته باشید.

شاید سه بار وعده غذایی در هفته می توانید به عنوان یک خانواده در کنار هم باشید. این به شما فرصتی را می دهد تا در مورد مسائل مهم همچنین موضوعات و سر گرمی ها گفتگو کنید.

از فرزندان خود بخواهید که به شما در انجام کارها و یا اجرای دستورات کمک کنند.

گرچه ممکن است اعتراض کنند ولی در زندگی یاد می گیرند که منظم باشند. این از اصول مدیریت خانه و خانواده بر اساس اصول مشاوره خانواده می باشد!

۷- مدیریت در خانواده شامل تصمیمات مشترک همه اعضا است

در یک خانواده امروزی شرایط مدیری خانواده متفاوت است. تصمیمات مشترک و همفکری چیزی است که در مدیریت خانواده بیشتر دیده می شود.

در مورد بچه های بزرگ تر، این طبیعی است که آن ها محدودیت هایی را امتحان می کنند. حتی می توانید با فرزندانتان در مورد محدودیت های جدید مذاکره کنید. محدودیت های بیش از حد بسیار سخت است.

بنابراین ایده خوبی است که محدودیت هایی که واقعا برایتان اهمیت دارند از قبیل، امنیت، ایمنی فرزندان را مد نظر داشته باشید. غالبا با محدودیت های کمتر فرزندانتان از شما قدردانی خواهند کرد.

با این حال مهم است بتوانید به عنوان خانواده با هم مذاکره کنید و تصمیم مشترک بگیرید. پیشنهاد می کنیم مقاله خانواده دموکراتیک چیست را در ویکی روان مطالعه کنید تا بیشتر مفهوم مدیریت خانواده به شکل امروزی در ذهنتان جا بیوفتد.

۸- دلداری دادن به اعضای خانواده

با توضیح این موارد به خوبی متوجه می شوید مدیریت خانواده به چه معناست و چه کاربردی دارد.

بر مبنای اصول مدیریت خانواده این نکته حائز اهمیت است که یک خانواده در زمان های سخت با همدیگر باشند.

اگر یک فاجعه خانوادگی پیش بیاید یا یکی از اعضای خانواده دچار مشکل شود، در کنار هم بودن کمک فراوانی می کند.

در این هنگام فرزندان به شما نیاز دارند و مهم است تا با آن ها ارتباط برقرار کنید. آن ها به اعتماد شما نیاز دارند که بسته به سن آن ها متفاوت است.

مشاور خانواده خوب آنلاین

۹- حتما در مدیریت خانواده خود انعطاف پذیر باشید

بیشتر از هر چیزی بچه ها مایلند تا وقت خودشان را با والدین صرف کنند که می تواند بسیار سرگرم کننده هم باشد.

مادامی که برای بازی های مورد علاقه فرزند و یا رفتن به پارک و یا کارهایی که در ذهن کودک خاطره ای خوب ثبت شود، بسیار مفید و سازنده است.

خوب است یک روال منظم داشته باشیم ولی باید گفت که این پایان جهان نیست.

در ضمن تصمیماتی که بر مبنای تعریف مدیریت خانواده و خانه می گیرید ممکن است دستخوش تغییراتی شوند، هیچ مشکلی نیست چون شما انسان هستید نه یک درخت.

پس به انعطاف پذیری واکنش منفی نشان ندهید.

۱۰- وقت کافی را با شریک زندگی خود صرف کنید

هنگامی که فرزند خود را درمی یابید، دیگر فرصتی برای با هم بودن در کنار همسرتان را پیدا نمی کنید.

اما زمان اختصاص دادن برای همدیگر مهم است. علاوه بر این ها کودکان از رابطه والدین چیز هایی یاد می گیرند.

اطمینان حاصل کنید که با آن ها به طور مرتب ارتباط برقرار می کنید.

در مورد موضوعات روزمره و چیزهایی که آن ها از صحبت کردنشان لذت می برند نیز گفتگو کنید.

سعی کنید زمان خود را ساماندهی کنید که با هم و در کنار همدیگر باشید. غذا را با هم صرف کنید و در جلوی تلویزیون با هم بخندید.

آموزش و یادآوری این نکات در مدیریت خانواده ضروری به نظر می رسد که چگونه محدودیت هایی را ایجاد کنیم بدون از دست دادن روابطمان با کسانی که دوستشان داریم.

۱۱- بهتر است برای مدیریت خانواده ایجاد آگاهی کنید

روش های مدیریت خانواده

توجه داشته باشید هنگامی که تصمیم گیری می کنید، نیازهای دیگران را قبل از خودتان قرار دهید.

وقتی انرژی تان از بین می رود، یا وقتی رویاهایت از بین می روند چه احساسی پیدا می کنی؟

۱۲- شروع به اجرای یک محدودیت کوچک در یک زمان

شما حق دارید زندگی را آن گونه که می خواهید ایجاد کنید.

بنابراین فضای کوچکی را پیدا کنید تا خود واقعی را بیابید تا درخشش بیشتری داشته باشید. به عنوان مثال کمی بیشتر تماس های تلفنی را پاسخ گو باشید.

در برابر درخواست ها و تمایلات نا به جای دیگران مقاومت کنید و در عوض به آن ها بگویید که برنامه ریزی کرده اید

بدین ترتیب مالکیت بیشتری بر زندگیتان ایجاد کرده اید.

۱۳- برای مدیریت خانواده باید ذهنیت خود را تغییر دهید

در واقع هدف این است که رویاهای خود را زنده کنید و آن ها را به واقعیت مبدل کنید.

در تمام کارهایی که ما انجام می دهیم، فوق العاده مهم است که انگیزه ای از اقدامات ما ریشه در افکار مثبت و آرزوهای درست ما داشته باشند نه عوامل منفی و ترس.

۱۴- در مورد خودتان و آرزو هایتان واقع بین باشید

اگر طوری عمل می کنید که تصمیمات شما در نظر مردم غلط و توهین آمیز باشند، همان چیز را دریافت خواهید کرد.

در عوض تمرین کردن به شما می گوید آن چه را که برای خودتان با اعتماد به نفس و اشتیاق انجام می دهید، حاصل یک برنامه ریزی کامل و منطقی بوده است.

باید با برنامه پیش بروید تا دچار تلاطم های غیرقابل کنترل نشوید، این اصول را مشاور خانواده آنلاین یا حضوری برایتان شرح خواهد داد.

۱۵- یک سیستم پشتیبانی عالی از دوستان و افرادی که شما و رویاهایتان را می پذیرند ایجاد کنید

مشاوره روانشناسی خانواده اینترنتی

دیگران می گویند شما نمی توانید خانواده خود را انتخاب کنید. اما می خواهم آن را به چالش بکشم:

وقتی بزرگ تر می شویم دوستان و شریک زندگی خود را انتخاب می کنیم. این افراد جزئی از خانواده ما محسوب می شوند

بنابراین این افراد را خردمندانه انتخاب کنید. رویاها و آرزوهای خود را با کسانی که به  شما بها می دهند، در میان بگذارید.

۱۶- مدیریت برنامه های خانواده را همیشه انجام دهید

تعریف مدیریت خانواده شامل انجام دادن کارهای درست و صحیح جهت بهبود خانواده برای مدت زمان بسیار طولانی است. اگر این کارها را انجام دهید و به وظایف خود آگاهی داشته باشید آنگاه تعریف مدیریت خانواده را صحیح متوجه شده اید.

درست مانند مدیر پروژه یک شرکت، در مدیریت خانواده، سازماندهی کردن برنامه های خانواده امری حیاتی به شمار می آید.

در وهله اول تقویمی را تهیه نمایید. برای دسترسی بیشتر آن را در مکانی معلوم قرار دهید.

برخی از وب سایت ها، تقویم های رایگان نیز ارائه می دهند که اعضای خانواده می توانند به صورت آنلاین دسترسی پیدا کنند، مثل تقویم گوگل که امکانات خیلی زیادی هم دارد.

اطلاعاتی از قبیل، تعطیلات مدرسه، روز های تولد، بازی های ورزشی، سخنرانی ها، قرار ملاقات دکتر را به آن اضافه کنید.

هنگامی که با برنامه های متعددی روبرو می شوید، ممکن است ایده خوبی است تا آن را تنظیم کنید.

اطمینان حاصل کنید که پنج واقعه ضروری را به صورت: چه کسی، چه، چه موقع، کجا، و چگونه را در تقویم ثبت کنید.

۱۷- همیشه از پیش برنامه ریزی کنید

دانستن و برنامه ریزی برای زمان ها و روزهایی که سردرگم می شوید، می تواند بسیاری از انواع استرس هایی را که با ایجاد مدیریت خانواده همراه می شود، کاهش دهد.

اگر قبلا یک تقویم خانوادگی آماده کرده اید، آن را به عنوان عادتی روزانه قرار داده و هر روز صبح آن را بررسی کنید.

در تعطیلات آخر هفته معمولا سعی می کنیم تا نگاهی به هفته آینده بیاندازیم.

اگر در افق فکرتان برای روزهای آینده برنامه ریزی کنید، زمان بیشتری را برای تغییر در انجام کارها و فعالیت های روزانه و یا نگه داری از بچه ها را خواهید داشت.

از سویی دیگر نداشتن زمان بندی و برنامه ریزی مدیریت خانواده در آخرین لحظات، باعث ایجاد ناامیدی و نگرانی می شود.

حتما در ویکی روان بخوانید: بهترین راه کاهش استرس و نگرانی چیست؟

۱۸- مسئولیت را به اشتراک بگذارید

تعریف مدیریت خانواده

بر اساس اصول روانشناسی خانواده به عنوان یک پدر و مادری که سرگرم امورات زندگی هستید، گاهی اوقات باید تقاضای کمک کنید.

هنگامی که تقویم خانوادگی را بررسی می کنید، در ابتدا نگاه کنید که هر کسی مسئول انجام چه کاری است.

به عنوان مثال، آیا تمام کار های حمل و نقل و خرید روزمره را فقط یک نفر انجام می دهد در حالی که دیگری وقت آزاد دارد؟

آیا یک نفر پروژه ای بزرگ دارد و ممکن است قادر به تکمیل وظایف عمومی روزمره نباشد؟

سعی کنید اهداف خود را بررسی کنید و تدابیری را برای دستیابی به آن ها بیندیشید.

اگر پدر بزرگ و مادر بزرگ در همان منطقه زندگی می کنند و می خواهند زمان بیشتری را با نوه هایشان سپری کنند، شاید بتوانند بچه ها را یک بار در هفته پس از مدرسه ببینند و ساعاتی را در کنارشان بگذرانند.

۱۹- اولویت بندی داشته باشید

مدیریت کردن خانواده مانند هر کار مدیریتی دیگر بر اساس اصولی پیش می رود، اصولی که اگر فراموششان کنید آسیب های جدی به اعضا وارد می کند و موجب بروز انواع مشکلات خانوادگی خواهد شد.

برای مدیریت خانواده و خانه هنگام تنظیم یک برنامه خانوادگی، این نکته را به خاطر داشته باشید، که یک روز شامل ۲۴ ساعت است.

چنان چه کارها و کارهای زیادی دارید، از کیفیت زندگی خانوادگی شما کاسته می شود.

مطمئنا برخی از بچه ها مشتاقند کلاس های فوتبال، باله، نقاشی و اسب سواری را در برنامه آموزشی داشته باشند. اما اولویت بندی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

در مورد هر چیزی که بیشتر لذت می برند، صحبت کنید و همچنین در بلند مدت متعهد به انجام امور مختلف کنید.

۲۰- زمان بندی برنامه برای مدیریت خانواده ضروری است

شاید مهم ترین چیزی که لازم است در هنگام مدیریت برنامه ریزی خانواده مد نظر داشته باشید، داشتن اتاق مناسب برای وقت آزاد مهم است.

در مورد یک خانواده شلوغ و پر جمعیت، صرف زمانی با همدیگر برای ایجاد ارتباط بیشتر و تعلیم و پرورش بسیار سخت است.

وقتی که تقویم خانوادگی خود را به دقت سازماندهی می کنید، به اصول اساسی یک برنامه روزمره خوب دقت کنید.

این ها فرصت های خوبی هستند تا بتوانید شب ها را با دیدن یک فیلم مورد علاقه خانوادگی و یا بازی های دسته جمعی در کنار یکدیگر بگذرانید.

یک نوجوان ممکن است نسبت به ماندن در خانه مقاومت بشتری از خود نشان دهد ولی مشارکت در صرف غذا با همدیگر امری لازم و ضروری است.

برای رسیدن به موفقیت در مدیریت خانواده میبایست به این نکته توجه ویژه داشته باشید که:

همه شما به عنوان افرادی با منافع مشترک در یک کشتی حضور دارید و باید تصمیماتی بگیرید که در نهایت به نفع خانواده باشد.

۲۱- برای درمان و کمک از متخصصین برنامه داشته باشید

مشاوره خانواده آنلاین و تصویری در ویکی روان

گاهی اوضاع در خانواده بسیار دشوار می شود و از کنترل خارج می شود.

نیازی نیست همه شرایط را با آزمون و خطا کردن یا کمک گرفتن از دوستان حل کنید. گاهی یک متخصص روانشناس به خوبی می تواند کمکتان کند تا مشکلات را حل نمائید.

مدیرت خانواده خوب و برتر، قطعا یکی از سخت ترین کارهایی است که باید یک فرد انجام دهد.برای اینکه بتوانیم عشق به خانواده داشته باشیم، مستلزم این هستیم که یکسری آموزش هایی را زیر نظر مشاور خانواده به صورت آنلاین یا حضوری ببینیم که در سایت ویکی روان این امکان را برای شما دوستان تدارک دیده ایم.

22- تعامل با دیگران و خانواده همسر

یکی از جالب ترین بخش های مدیریت خانواده که باید به بچه ها آموزش داده شود به شیوه تعامل با افراد خارج از خانواده و فامیل است.

والدین باید بدانند چطور با خانواده همسر رفتار کنیم و آن را به فرزندان خود آموزش دهند. این موارد به مرور فرهنگ خانوادگی شما و شیوه رفتاری اعضا را شکل خواهد داد. اگر با خانواده ای راحت نیستید، نوع ارتباطات خود را مدیریت کنید. نیاز به حذف شخص خاصی نیست. بلکه می توان به راحتی روابط خانوادگی را مدیریت کرد.

یکی از مهارت های مهم در مدیریت خانواده به حل اختلاف با خانواده همسر مربوط می شود. اینها بخش های مهمی از مدیریت خانواده هستند که باید به مرور آموزش ببینید تا نظام خانواده شما حفظ شود.

23- ابراز علاقه به همسرتان

یکی از کارهایی که به طور غیرمستقیم بر مدیریت خانواده تاثیر دارد، شیوه ابراز علاقه در خانواده است. نتایج به دست آمده از جلسات روان درمانی نشان می دهد خانواده هایی که میزان عشق و علاقه در آنها بیشتر است، راحت تر مدیریت می شوند و چالش های موجود کمتر است.

از روش های ابراز عشق و علاقه استفاده کنید. حتما عشقتان را به زبان بیاورید، همدیگر را در آغوش بگیرید و محبت کنید. این تکتیک ها کمک می کند مدیریت خانواده آسان تر شود. برای خانم ها این نشانه وابستگی مرد به خانواده است که بسیار دلپذیر است.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
شیلا توکلی شیلا توکلی
مشاور روانشناس
از 160,000 هزار تومان
علیرضا مرادی علیرضا مرادی
مشاور حقوقی خانواده
از 75,000 هزار تومان
علی اشرف نورمحمدی علی اشرف نورمحمدی
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
فرشته همدانی فرشته همدانی
مشاور روانشناس
از 55,000 هزار تومان
محمد جواد اسکندری محمد جواد اسکندری
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
محمد حسین خانی محمد حسین خانی
مشاور روانشناس
از 62,500 هزار تومان
شیما وفا شیما وفا
دكتراى روانشناسى
از 62,500 هزار تومان
جواد صادق الحسینی جواد صادق الحسینی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان

پیشنهاد ویکی روان در مورد روش های مدیریت خانواده

همانطور که در تعریف مدیریت خانواده گفتیم، مدیریت کردن خانه و خانواده به معنای انجام دادن کارهای صحیح بمنظور تعالی خانواده برای مدت زمان طولانی است.

حالا که می دانیم مدیریت خانواده به چه معناست باید با تکرار مفاهیم بالا آنها را به ذهن بسپارید تا با تکرار استاد شوید، اما یادتان باشد بروز مشکل در هر خانواده ای طبیعی است و اما نگرش صحیح به آنها خود از مهم ترین روش های مدیریت خانواده می باشد.

دوست عزیز، 

اگر مشکلاتی از قبیل نحوه تعامل با اعضای خانواده یا خارج شدن مدیریت خانواده از مسیر همیشگی شما را غافلگیر کرده است، می توانید با مراجعه به بخش مشاوره خانواده آنلاین در ویکی روان، لیستی از متخصصین را مشاهده نمائید و با مشاور روانشناس آنلاین خود صحبت نمائید.

کافیست روی دکمه زیر کلیک کنید:

لیست مشاوران روانشناس

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا