شخصیت

نحوه رفتار با فرد خودشیفته باید چگونه باشد؟

رابطه داشتن با یک خودشیفته واقعا طاقت فرسا است و می تواند روی اعصاب تاثیر بگذارد! اما نحوه رفتار با فرد خودشیفته دارای اصولی است که آن را برای شما راحت تر میکند.

در ادامه به بررسی راه های رفتار با فرد خودشیفته میپردازیم، با ویکی روان همراه باشید.

گرایش به خودشیفتگی در همه ما انسان ها وجود دارد، اما با درجات متفاوت. شاید شما هم از جمله کسانی باشید که با یک فرد مبتلا به اختلال نارسیسم یا خودشیفتگی ازدواج کرده و هنوز به طور کامل از این مسئله آگاه نیستید. عدم آگاهی از این اختلال و شیوه برخورد با آن می تواند تک تک دقایق زندگی را برای تان به یک کابوس وحشتناک تبدیل کند.

بررسی راه های رفتار با فرد خودشیفته

درست است که برقرار کردن ارتباط و خصوصا ارتباط عمیق با افراد خودشیفته دشوار است اما خودشیفتگی یک فرد لزوما به این معنا نیست که نمی توان او را دوست داشت. شرایط بسیاری وجود دارد که می تواند منجر به رشد این خصیصه در وجود افراد شود که شناسایی آنها و شیوه درست برخورد با فرد مبتلا به این اختلال راه را برای زندگی هموارتر می کند. در اینجا با تکنیک هایی آشنا می شوید که به شما کمک می کند آسیب کمتری از زندگی با چنین افرادی متحمل شوید و روش رفتار با فرد خودشیفته را آموزش ببینید.

خانواده و دوستان تان را نمی خواهد
«چرا باید خاله ات را ببینی؟ ماه قبل او را دیدی.»
«او هنوز در بیمارستان است.»
«همین که گفتم، ماه قبل او را دیدی.»

یکی از بهترین راه ها برای رفتار با فرد خودشیفته یا کنترل یک فرد خودشیفته این است که وقتی با آنها صحبت می کنید از این قضیه مطمئن شوید که صاف ایستاده اید، مستقیم به چشمان آنها نگاه کرده و به نوعی حس مقاومت از خود نشان دهید.

وقتی را که دور از خودشیفته سپری می کنید ممکن است دچار سردرگمی شود. مهمل ‌بافی یکی از نشانه های بارز خودشیفتگی است. اگر خیانت کند (در خودشیفته ها بیش تر از دیگران رایج است)، شما را به خیانت متهم می کند. وقتی بدون او به خارج از شهر می روید یا در فعالیتی شرکت می کنید، این اتهام ها بیش تر می شوند. هم چنین، زمان دوری یعنی توجه کم تر به او.

خودشیفته

سعی می کنند دیگران را برتر از شما نشان دهند

این برای خودشیفته ها روشی برای به دست آوردن تسلط است، این گونه باعث می شوند احساس «حقارت» بکنید، و شما را از دیگران جدا می کنند. وقتی با سارا و نیما مواجه می شوید، به شما می گویند هرگز چنین چیزهایی را به خودشیفته نگفته اند. وقتی با خودشیفته مواجه می شوید، می گوید: «معلوم است که به تو می گویند هرگز چنین چیزی نگفته اند. چه قدر احمقی که پرسیده ای.»

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
مارال حقیقی کرمانشاهی مارال حقیقی کرمانشاهی
دکتری روانشناسی
از 150,000 هزار تومان
پروانه صفایی مقدم پروانه صفایی مقدم
دكتراى روانشناسى
از 175,000 هزار تومان
بابک ساسانی بابک ساسانی
دکتری روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
سعید بابایی سعید بابایی
دکتری روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
حانیه خوش لهجه حانیه خوش لهجه
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
کورش مهدیون کورش مهدیون
مشاور روانشناس
از 150,000 هزار تومان
زهره قربانی زهره قربانی
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
آرزو محمدی آرزو محمدی
مشاور تغذیه
از 75,000 هزار تومان

مطمئن باشید نافرمانی تان تلافی می شود

به طور کلی در رفتار با فرد خودشیفته اگر قواعد خودشیفته را زیر پا می گذارید، آماده ی پیامدهای آن باشید. خودشیفته ها وقتی از یک «جراحت ناشی از خودشیفتگی» آزرده شوند، شما را آگاه می کنند. درست مثل رابطه های مبتنی بر سواستفاده، فوران خشم به آشتی منتهی می شود.

با این حال به یاد داشته باشید وقتی با خودشیفته آشتی می کنید، فوران خشم بعدی(که قطعا در راه است) بزرگ تر از قبلی خواهدبود. هر بار که فوران خشم رخ بدهد، ممکن است سواستفاده ی عاطفی به سواستفاده ی کلامی بیش تر منجر شودو سپس به سواستفاده ی فیزیکی شدیدتر از آن منجر شود.

در رفتار با فرد خودشیفته لازم نیست از او بترسید

افراد خودشیفته کسانی هستند که خودشان را در قالب بزرگ ترین افرادی توصیف می کنند که نظیرش تا به حال به دنیا نیامده است و واقعا این مسئله را باور دارند. اما پشت این اعتماد به نفس کاذب، کسی خوابیده که شخصیتی متزلزل و نامطمئن دارد و از عقده حقارت شدیدی رنج می برد.

در واقع آنها درست مثل آدم های قلدر و گردن کلفتی هستند که احتمالا با آنها روبه رو شده اید. هر زمان که دیگر از آنها نترسید و در برابرشان بایستید، آنها می ترسند و پا پس می کشند

رقابت پذیر با او انتها ندارد

او پی می برد شما خواننده ی خوبی هستید، در یک گروه موسیقی شروع به آواز خواندن می کند. به او می گویید احساس سلامتی نمی کنید. ناگهان از شما مریض تر می شود. ممکن است به شما گوشزد کند در زمینه ای از شما بهتر است و ممکن است این را در مقابل آدم های دیگر بگوید. به شما می گوید بیش تر از کسی که شما را درمان می کند در مورد درمان می دانند.

در مواجه و رفتار با فرد خودشیفته زبان تن شما بسیار مهم است

بدن شما تا حد زیادی گویای اندیشه و احساس شماست. یکی از بهترین راه ها برای روبه رو شدن یا کنترل یک فرد خودشیفته این است که در برابر آنها از خود دفاع کنید. وقتی با آنها صحبت می کنید از این قضیه مطمئن شوید که صاف ایستاده اید، مستقیم به چشمان آنها نگاه کرده و به نوعی حس مقاومت از خود نشان دهید.

سعی کنید پایین یا اطراف را نگاه نکنید. شاید این کار به اندازه صاف نگاه کردن به خورشید دشوار باشد اما اعتماد به نفس شما باعث عقب نشینی او می شود

به هیچ عنوان به انتقاد او باور نداشته باشید

افراد خودشیفته کسانی هستند که خودشان را در قالب بزرگ ترین افرادی توصیف می کنند که نظیرش تا به حال به دنیا نیامده است و واقعا این مسئله را باور دارند

افرادی که دچار این اختلال هستند، دوست دارند شما احساس مزخرف و افتضاحی داشته باشید، پس آنها را باور نکنید. چیزی را در درون خود بیابید که به شما زیبایی بخشیده و جایگاه عالی و فوق العاده ای به شما می دهد و ارزشش بیشتر از چیزی است که یک فرد خودشیفته به شما خواهد داد.

از آن مهم تر اینکه نگذارید ذهن تان در آن ظلمت یا چیزهای بیهوده غرق شود که معمولا در قربانیان افراد خودشیفته چیزی عادی و رایج است.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
حامد عامری حامد عامری
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
شیدا خوشه مهری شیدا خوشه مهری
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
مهرانگیز متقی مهرانگیز متقی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
فاطمه ابراهیم فاطمه ابراهیم
مشاور روانشناس
از 55,000 هزار تومان
علیرضا سروش علیرضا سروش
دکتری روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
مینا فرهادی مینا فرهادی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
مهدیه پاکدامن مهدیه پاکدامن
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
سید محمد ستارزاده سید محمد ستارزاده
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان

رفتارهای او را سرمشق خود قرار ندهید

افراد خودشیفته از فقدان همدرد و ابراز دلسوزی رنج می برند. سوای این مسئله، خصوصیات آنها تبدیل به چیزی می شود که می تواند کاری کند که شما بخش زیادی از روز خود را با آن سپری کنید. این مسئله می تواند به شما هم منتقل شود و ممکن است رفتارها و حرکات آنها را سرمشق خود قرار دهید و آنها را در ذهن خود توجیه کنید. این مسئله بسیار شایع و طبیعی است.

ویکی روان

ویکی روان محیطی صمیمی و مطمئن برای کسب اطلاعات کاربردی مرتبط با رشته روانشناسی میباشد. میتوانید سوالات و مشکلات شخصی خود را با ما در میان بزارید تا روانشناسان ما در کمترین زمان پاسخ گوی شما باشند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا