تربیت فرزند

آموزش وقت شناسی به فرزندان

این روزها وقت شناسی دانش آموزان و حاضر شدن آنها در وقت تعیین شده در مدرسه یکی از مهمترین دغدغه های مسئولین و والدین شده است. والدین دوست دارند آموزش وقت شناسی به فرزندان بدهند و مسئولین مدرسه نیز برای اجرای هرچه بهتر قوانین و انضباط مدرسه به این وقت شناسی نیاز دارند.

اهمیت آموزش وقت شناسی به فرزندان

از طرفی دیر رسیدن به مدرسه موجب بالا رفتن اضطراب دانش آموزان و پایین آمدن کیفیت آموزش می شود. زمانیکه دانش آموز دیر به مدرسه می رسد، تا لحظه رسیدن به مدرسه دائم در حال تصویرسازی ناظم و مسئولان مدرسه است که او را به خاطر تاخیر توبیخ می کنند. زمانیکه به مدرسه می رسد نیز به علت توبیخ شدن یا کسر انضباط موجب تحقیر می شود. و تمامی اینها کیفیت آموزش و مهمتر از آن سلامت روانی دانش آموز را تهدید می کند.

از نظر آسیب شناسی روانی دیر رسیدن به مدرسه برای دانش آموزان علتهای بسیار مهمی دارد که اصلی ترین آنها عدم خواب کافی و مناسب می باشد. اگر شما نیز فرزند وقت نشناس دارید میدنید که دانش آموزانی که خواب مناسبی ندارند صبحها به سختی بلند می شوند و بالطبع دیر به مدرسه می روند.

راه های آموزش وقت شناسی به فرزندان

در این مقاله ارزشمند چندین راهکار و تکنیک کاربردی برای والدین ارائه می شود تا با عملی کردن آنها، از خواب ماندن و دیر رسیدن فرزندان به مدرسه و داشتن فرزند وقت نشناس جلوگیری کنند‌. به نکات زیر دقت کنید چون آنها بخشی از تربیت فرزند شما به حساب می آیند.

با ویکی روان همراه باشید.

  • به فرزندانتان بیاموزید تا قبل از غروب آفتاب تکالیف مدرسه شان را انجام دهند. این مساله موجب کاهش اضطراب و آرامش فرزندان می شود.
  • از انجام بازیهای فیزیکی و هیجانی فرزندتان ۳ ساعت قبل از خواب جلوگیری کنید. بازیهای فیزیکی موجب ترشح اندروفین و دیرخوابی تا چند ساعت می شود.
  • از خوردن شام سنگین دوری کنید. خوردن غذای سنگین در شب موجب بدخوابی فرزندتان می شود.

مدرسه دیر شد

  • از خوردن چایی، قهوه و نوشابه توسط فرزندتان بعد از غروب جلوگیری کنید. کافئین و تئین موجب بدخوابی می شوند.
  • گرفتن دوش آب گرم قبل از خواب برای فرزندتان مفید است. دوش آب گرم آرامبخش و خواب آور می باشد.
  • تماشای تلویزیون قبل از خواب سیستم خواب فرزندتان را آشفته می کند. سعی کنید چند ساعت قبل از ساعت خواب فرزندتان تلویزیون تماشا نکنید.
  • یک ساعت خواب مشترک در خانواده تعیین کنید و همگی باهم بخوابید. والدینی که دیرتر از فرزندانشان به رختخواب می روند نمیتوانند الگوی خواب مناسبی برای آنها باشند.
  • چراغهای خانه را به تدریج خاموش کنید. خاموش کردن چراغها بطور دفعی موجب آشفتگی ذهن می شود.
  • اتاق خواب فرزندتان را طبق سلیقه خودش بچینید. علاقه به اتاق خواب موجب بهبود کیفیت خواب فرزندان می شود.
  • با یکدیگر وارد اتاق خواب شوید. والدینی که جداگانه به اتاق خواب میروند موجب ایجاد اضطراب در فرزندانشان می شوند. به یاد داشته باشید فرزندان بر روی روابط زناشویی والدین بسیار حساس هستند. زمانیکه آنها عشق و محبت بین والدینشان را ببینند آرام می خوابند.
  • مراسم مسواک برگزار کنید. همگی با هم مسواک بزنید و پس از آن به فرزندانتان شب بخیر بگویید.
  • قبل از خواب حتما فرزندان خود را ببوسید. اینکار آرامش ذهنی آنها را بالا می برد.

یقین داشته باشید با آموزش وقت شناسی به فرزندان او خواب مناسبی خواهد داشت و هیچگاه دیر از خواب بیدار نخواهد شد تا به فرزند وقت نشناس تبدیل شود.

در نظر داشته باشید که اگر فرزندتان دچار بدخوابی می باشد باید به او زمان بدهید و با اجرای این تکنیک ها به تدریج او را یاری دهید.

دکتر لوح موسوی

روانشناس بین المللی، کارشناس برنامه های صدا و سیمای جمهوری اسلامی، مشاور شخصیت ها و مدیران ،برتر، نویسنده کتابهای روانشناسی تلفن دفتر مشاوره ۲۲۸۸۹۴۴۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا