روانشناسیروانشناسی کودک و نوزاد

تعریف روانشناسی کودک چیست(رشته روانشناسی کودک)

روانشناسی کودک یا روان شناسی کودک و نوجوان، یکی از مهم ترین بخش های روانشناسی رشد است که موضوعی بسیار گستره و مهم می باشد. رشته روانشناسی کودک به طور خاص بر روی فرآیند های روانی کودکان از تولد تا بزرگسالی تمرکز دارد. روانشناسی کودک در حقیقت به تغییرات روانی کودک از زمان تولد توجه دارد. در ادامه این مطلب سایت ویکی روان به بررسی دقیق تعریف روانشناسی کودک و کارهایی که یک روانشناس کودم انجام می دهد می پردازیم.

آشنایی با موضوع مرتبط با روانشناسی کودک یک سرمایه گذاری بزرگ توسط والدین و البته جامعه است چرا که کودکان امروز ایفا کننده نقش های بسیار مهم در جامعه فردا هستند

روانشناسی کودکان به ما کمک می کند تا بتوانیم دنیای زیباتری برای بچه ها و البته بزرگتر ها ایجاد کنیم.

اگر نیاز به مشورت به یک مشاور کودک دارید، می توانید با مراجعه به بخش مشاوره آنلاین کودک در سایت ویکی روان، با مشاور آنلاین خود صوتی و تصویری صحبت نمائید.

رشته روانشناسی کودک چیست؟ روانشناس بالینی کودک کیست؟

با سایت روانشناسی ویکی روان همراه باشید.

کودکم فیلم پورن تماشا میکند مشاوره روانشناسی

در قدم اول باید به این سوال پاسخ داد که رشته روانشناسی کودک و نوجوان چیست و چه اهدافی دارد؟

رشته روانشناسی کودک بر روی ذهن و رفتار از زمان رشد تا بلوغ تمرکز دارد. روانشناسی کودک نه تنها بر روی رشد جسمانی کودکان تمرکز دارد بلکه به بررسی دقیق جنبه های روانی، ذهنی، احساسی و رشد اجتماعی آنها هم دقت دارد. محدوده مطالعه موضوعات روانشناسی کودک شامل مهارت های حرکتی، پیشرفت شناختی، مهارت های زبانی، تغییرات اجتماعی و رشد احساسی می باشد.

رشته روانشناسی کودک یکی از ده ها شاخه رشته روانشناسی و یکی از موضوعاتی است که اغلب مورد بررسی و تحقیق قرار می گیرد. این رشته علم روانشناسی در حقیقت به ذهن و رفتار های کودکان از ابتدای تولد تا بزرگسالی تمرکز دارد. رشته روانشناسی کودک نه تنها بر روی رشد فیزیکی کودکان، بلکه بر روی رشد ذهنی، احساسی و رشد اجتماعی آن ها نیز متمرکز شده است. از لحاظ تاریخی، یک کودک، نسخه ی کوچک فرد بزرگسال می باشد. روانشناس نامی ژان پیاژه می گفت که:

کودکان متفاوت از بزرگسالان تفکر می کنند

امروزه، روانشناسان متوجه شده اند که روانشناسی کودک بسیار منحصر به فرد و پیچیده است و استفاده از نکات روانشناسی کودکان تاثیر زیادی بر آینده فرزندان ما دارد. اما از نظر رویکرد های منحصر به فرد، رشته روانشناسی کودک هنوز جای پیشرفت زیادی دارد.

 

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
نسرین ترابی صائین نسرین ترابی صائین
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
محمد امین چالاک محمد امین چالاک
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
فرشته همدانی فرشته همدانی
مشاور روانشناس
از 55,000 هزار تومان
شیما شهرکی شیما شهرکی
دکتری روانشناسی
از 200,000 هزار تومان
صفورا نصیری صفورا نصیری
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
آناهیتا افخمی آناهیتا افخمی
مشاور روانشناس
از 110,000 هزار تومان
مریم بنی عامریان مریم بنی عامریان
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
کیومرث مروت کیومرث مروت
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان

اهمیت روانشناسی کودک چیست؟

راه های اخلاق خوب داشتن به کودکان

سلامت روانی کودکان و نوجوانان، یکی از مهم ترین مسائل است که در ذهن والدین نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و آنها تمام تلاششان را می کنند تا فرزندانشان، از نظر روحی سالم باشند. اما نکته ای که هر پدر و مادری باید به آن دقت داشته باشد این است که فرزندانشان، مخصوصا نوجوانان نیز به راحتی ممکن است به انواع افسردگی دچار شوند یا بیماری های روحی و روانی مختلفی برایشان پیش بیاید و باید حواسشان به فرزندان خود باشد.

اگر والدین بتوانند هم مسیر با رشته روانشناسی کودک قرار بگیرند و از نکات آن استفاده کنند، می توانند آینده فردی فرزندان خود را تضمین کنند. چرا که بسیار از اختلالات روانی شدید در دوران بزرگسالی ریشه در دوران کودکی فرزندان ما دارند

فهمیدن الگو های رفتاری طبیعی و غیر طبیعی کودکان و نوجوانان، به والدین یا روان شناس کمک می کند تا ارتباط بهتری با بچه ها برقرار کنند، راحت تر مسائل را به آنها آموزش دهند و به آنها کمک کنند تا احساساتشان را بهتر درک کنند. گاها می شود با دقت کردن به رفتار های کودکان بیماری های خاصی مانند اوتیسم را تشخیص دهند.

ملزومات درک تعریف کودک در روانشناسی

تعریف روانشناسی کودک چیست(رشته روانشناسی کودک)

پدر و مادران معمولا می توانند توانایی و مهارت های فرزندان شان را تعریف و تفسیر کنند. از نکات روانشناسی کودکان این است که اگر شما فرزند خود را درک نکنید، ممکن است در درک توانایی یا عدم توانایی او اشتباه قضاوت کنید. گاهی اوقات این سوء تفاهمات بی ضرر هستند، اما در اغلب موارد چنین نیست. نقش پدر و مادر در روانشناسی کودک بسیار اهمیت دارد.

عدم آگاهی از وضعیت رشد کودک می تواند باعث تشخیص اشتباه توانایی های او و در نهایت تصمیم گیری اشتباه شود. یکی از بررسی های که توسط دکتر برندا وولینگ- مدیر و استاد پژوهشی دانشگاه میشیگان انجام شده است، نشان داده است که:

کودکان به طرز عجیبی از مدت زمانی که پدر و مادرشان برای رشد آن ها وقت می گذارند متاثر هستند

بنابراین، اهمیت بسیار دارد که پدر و مادران در مورد رشد و روانشناسی کوکان آموزش ببینند تا بتوانند احساسات و رشد ذهنی شان را در نهایت حالت ممکن نگه دارند.

زمینه های مختلف روانشناسی کودک چیست؟

بررسی دقیق این موضوع جواب دقیقی به سوال “هدف رشته روانشناسی کودک چیست” هم خواهد بود. هنگامی که سخن از رشد می شود، اولین مسئله ای که به ذهن شما می رسد چیست؟

اگر مانند اکثریت مردم باشید، ابتدا به فکر فاکتور های درونی که بر روی چگونگی رشد کودک تاثیر می گذارند، می افتید – مانند ژنتیک و ویژگی های شخصیتی. اما رشد، شامل فاکتور های مختلف دیگر نیز می باشد. مثلا فاکتور های محیطی همچون روابط اجتماعی و آن فرهنگی که در آن زندگی می کنیم، نقش بسیار مهمی را در رشد کوک ایفا می کنند.

اما بخش های اصلی در رشته روانشناسی کودک عبارتند از:

۱- توسعه کودکان

در رشته روانشناسی کودک، رشد و توسعه کودکان، به سه بخش کلی تقسیم می شود:

  1. توسعه فیزیکی: رشد و توسعه فیزیکی کودکان معمولا به صورت طبیعی رخ می دهد و کودکان کم کم این بخش از توسعه را طی می کنند. وظیفه والدین در این مرحله از رشد کودکان این است که آنها را همراهی کنند تا بتوانند راحت تر این مرحله را طی کنند.
  2. رشد ذهنی و روانی: مهم ترین وظیفه والدین در حفظ سلامت فرزندانشان، در این بخش است. والدین باید در صورت بروز مشکلات مختلف یا شرایط متفاوت، همیشه با فرزندان خود، صحبت کنند تا بتوانند تمامی مشکات را حل کنند و تمامی سوالات را پاسخ دهند تا فرزندانشان این مرحله از رشد را نیز کامل طی کنند.
  3. توسعه اجتماعی: توسعه و رشد اجتماعی نیز یکی دیگر از بخش های مهم رشد و توسعه کودکان است که بسیار مهم است و والدین باید به آن اهمیت زیادی بدهند. مسائلی مانند دوست یابی، روابط با دیگران یا مسائل اینچنینی جزو این دسته از رشد کودکان و نوجوانان به حساب می آید.

۲- نقاط عطف کودکان

نقاط عطف یا همان مراحل مهم زندگی از مهم ترین نقاطی هستند که روانشناسان در کودکان آنها را اندازه گیری و مطالعه می کنند. بر اساس این نقاط عطف آنها می توانند نحوه رشد و نمو کودکان را اندازه گیری کنند.

۳- رفتار شناسی در روانشناسی کودک

رفتار کودکان می تواند در طی زمان بسته به شرایطی که در آن قرار دارند فرق کند به نوعی که رفتارهای عجیبی از آنها سر بزنید. یکی از کارهای روانشناسی کودکان این است که این رفتارها ره به خوبی ریشه یابی و علت سنجی کند.

۴- احساس شناسی کودکان

دقیقا مانند رفتار شناسی، در احساس شناسی هم روانشناسی کودک به علت سنجی دقیق هر احساسی است که کودکان از خود بروز می دهند. یادتان باشد رفتارهای ما در نتیجه احساساتی است که دارید پس این دو مورد از هم جدا نیستند.

بهانه می گیرد

۵- جامعه شناسی کودکان

شاید این کلمه کمی عجیب به نظر برسد اما شناخت رفتارهای کودکان در جامعه مربوط به جامعه شناسی آنها می شود و اطلاعات بسیار دقیقی در اختیار روانشناسان فعال در روانشناسی کودکان قرار می دهد. برخی از مهم ترین مفاهیمی که در بحث ارزیابی و آنالیز روانشناسی رشد باید در نظر داشته باشیم شامل:

محیط اجتماعی از مهم ترین نکات روانشناسی کودکان است

روابطی که ما با دیگران داریم بر روی افکار، یادگیری و رشد کودک تاثیر بسیار زیادی دارند. خانواده، مدرسه، گروه های دوستانه همه و همه بر روی رشد اجتماعی کودک مان تاثیر زیادی خواهند داشت.

نقش محیط فرهنگی در روانشناسی بچه ها

فرهنگی که کودک در آن زندگی می کند، در بردارنده ارزش ها، رسوم، باور ها و روش های زندگی خاصی می باشند که در تمام طول عمر بر روی رشد کودک تاثیر دارند. فرهنگ حتی بر روی چگونگی رفتار کودک با پدر و مادر، نوع آموزشی که می بیند و نوع مراقبتی که از او می شود نیز تاثیر دارد.

زمینه اجتماعی-اقتصادی در روانشناسی بچه ها

سطح اجتماعی که کودک در آن زندگی می کند نیز در رشد وی تاثیر دارد. وضعیت اجتماعی – اقتصادی بر اساس فاکتور های مختلف دیگری نیز بنا شده اند. مانند میزان تحصیلات خانواده و حتی افراد آن جامعه، وضعیت درآمد، شغل و وضعیت زندگی مردم. کودکانی که در شرایط اجتماعی اقتصادی بهتری بزرگ می شوند، شانس موفقیت بهتر و بالاتری دارند.

اما کودکانی که در خانواده های فقیر و ناتوان بزرگ می شوند و به خدمات سلامتی و پزشکی، مواد غذایی مناسب، و آموزش دسترسی کمتری دارند، متعاقبا شانس کمتری برای دستیابی به راه های رسیدن به موفقیت خواهند داشت. این فاکتور ها در روانشناسی کودک تاثیر بسیار زیادی دارند. به یاد داشته باشید که این ۳ فاکتور با یکدیگر در تعامل نیز می باشند. مثلا اگر یک کودک شرایط اجتماعی و اقتصادی بدی داشته باشد، با غنی سازی فرهنگ و اجتماعی که در آن زندگی می کند می توان شانس موفقیت او را افزایش داد.

مشاور-روانشناس-کودک

مهم ترین نکات روانشناسی کودک چیست؟

خب سوال این است که چه چیزهای مهمی را باید در نظر بگیریم؟؟؟ با توجه به تعریف روانشناسی کودک که در بالا بیان شد، پاسخ به این سوال چندان دشوار نیست!

روانشناسی بچه ها شامل موضوعات و فاکتور های بسیار گوناگونی می باشد، از تاثیر ژنتیک بر رفتار او گرفته تا فشارهای اجتماعی وارد شده بر روی رشد. از جمله موارد و فاکتور هایی که در روانشناسی کودک (روانشناسی بچه ها) ضروری هستند شامل:

  • ژنتیک
  • تاثیرات محیطی
  • رشد والدین
  • رشد اجتماعی
  • رشد شخصیت
  • زبان
  • نقش های جنسیتی
  • رشد شناختی
  • رشد جنسی

روانشناسی کودک ممکن است برای کمک به بچه ها در مشکلات مربوط به رشد در زمینه های مختلف خیلی تخصصی باشد و فرد شاید به روانشناسی عمومی تری نیاز پیدا کند. در هر دو شرایط، متخصصان به شیوه های مخصوص خود با کودکان برخورد می کنند.

برای مثال رشته روانشناسی کودک می تواند به شیوه های مراقبت از کودک و نتیجه عالی آن و یا با صحبت و تمرین با کودک به رشد آن ها کمک کند.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
فرشته علی هاشمی فرشته علی هاشمی
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
جواد صادق الحسینی جواد صادق الحسینی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
شیدا خوشه مهری شیدا خوشه مهری
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
نیره آزادی نقش نیره آزادی نقش
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
پریا نوربخش پریا نوربخش
مشاور روانشناس
از 120,000 هزار تومان
محمود مردانی محمود مردانی
مشاور تغذیه
از 300,000 هزار تومان
محمد اسماعیل زاده محمد اسماعیل زاده
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
اسما مشمول اسما مشمول
دکتری روانشناسی
از 60,000 هزار تومان

نکاتی برای درک بهتر روانشناسی کودک

رفتار دلبستگی

ژان پیاژه که خود یکی از معروف ترین روانشناس های کودک بود در مورد یکی از نکات روانشناسی کودکان می گوید:

از نظر اخلاقی، کودک چه خوب رشد کند و چه بد، این به سرنوشتش بستگی دارد

وظیفه ی پدر و مادری چیزی بیشتر از فراهم کردن وسایل آسایش و آرامش کودکان است. راحتی و آسایش باید در مورد احساسات، احساس امنیت و… نیز ایجاد شود. در اینجا به برخی از نکات مهم در رشته روانشناسی کودک اشاره می کنیم که به درک بهتر او کمک می کنند:

۱- مشاهده کردن، کلید اساسی در روانشناسی بچه ها است

فرزندان خود

یکی از ساده ترین و در عین حال مهم ترین روش ها برای درک روانشناسی کودک، مشاهده است. به چیز هایی که بچه هایتان می گویند و انجام می دهند توجه و علاقه نشان دهید این یکی از راه های مطمئن در کم کردن استرس بچه ها است.

بر اساس نکات روانشناسی کودک به عنوان والد باید رفتارها، حرکات، حرف ها، علایق و عادات غذایی، خواب و بازی هایشان را به دقت مشاهده کنید

همیشه در ذهن داشته باشید که بچه ی شما منحصر به فرد است و شخصیت خاص خود را دارد. پس از نکات روانشناسی کودکان این است که ، از مقایسه کردن او با بچه های دیگر خودداری کنید. زیرا این کار نه تنها به او استرس وارد می کند، بلکه باعث کوچک شدن او می شود.

از خود سوالاتی بپرسید که برای درک روانشناسی کودک به شما کمک می کنند؛ برای مثال:

  • کودک من چه کاری را بیشتر از همه چیز دوست دارد؟
  • اگر کودک من کاری که دوست ندارد را انجام دهد، چه رفتاری از خود نشان می دهد؟ مثلا اگر سبزیجاتی که دوست ندارد بخورد، زود بخوابد و یا تکالیفش را انجام دهد؟
  • کودک من تا چه اندازه اجتماعی است؟ آیا دوست دارد چیز های جدید را امتحان کند؟
  • چقدر طول می کشد تا کودک من خود را با شرایط و موقعیت جدید وقف دهد؟ آیا او توانایی انطباق را دارد؟

در حین پاسخ دادن به این سوالات، اکیدا از قضاوت کردن بپرهیزید. فقط او را مشاهده کنید تا آگاهی تان در مورد روانشناسی کودک بالاتر برود.

۲- زمان مفیدی را صرف کودک تان کنید

الگوهای دلبستگی

امروزه پدر و مادرها معمولا خیلی زیاد درگیر کارهای منزل و محیط کار هستند و ناخواسته از بارزترین نکات روانشناسی کودکان هم غافل می شوند. پدر و مادر هایی که چند شغل دارند، اغلب بسیار مشغول می باشند و کار های زیادی برای انجام دادن دارند. اما باید بدانند که یکی از مهم ترین کارها، توجه به فرزندشان است. اگر با این همه کاری که دارید، وقتی برای فرزند خود نمی گذارید، باید بگوییم که اشتباه می کنید و اکنون زمان تغییر است.

اگر می خواهید فرزند تان را به خوبی درک کنید، باید برایش وقت کافی بگذارید

وقتی که بر روی میز شام، رساندن و بازگرداندنش از مدرسه برای او صرف می کنید، کافی نیست. شما باید زمانی را برای صحبت و بازی و در حقیقت برای درک روانی او نیز در نظر بگیرید. صحبت کردن با کودک باعث می شود تا از اتفاقاتی که در زندگی و مدرسه و حتی خانه برای او می افتد مطلع شوید. ببینید چه موسیقی یا برنامه ی تلویزیونی را دوست دارد و نسبت به کارها و علایق او واکنش نشان دهید. در روانشناسی بچه ها صرف زمان کافی صرفا به معنی این نیست که با هم صحبت کنید و یا کاری انجام دهید. گاهی تنها با نشستن در کنار هم و نگاه کردن نیز می توانید به ویژگی های یکدیگر پی ببرید.

 

۳- حواستان به خوراک بچه ها باشد

شاید بپرسید ارتباط تغذیه با رشته روانشناسی کودک چیست و چرا این موضوع اهمیت دارد؟ این یکی از مهم ترین نکات روانشناسی کودک (روانشناسی اطفال) است که والدین به آن توجه زیادی نمی کنند. بچه ها بسیار زیاد از تغذیه و خوراکشان تاثیر پذیر هستند. به این معنی که تغذیه می تواند بر رفتار آنها در طی روز، میزان خواب و حتی توجه به موضوعات مختلف تاثیر داشته باشد. استفاده زیاد از شکلات، قندهای مصنوعی می تواند رفتارهایی مانند بیش فعالی و عدم توانایی در تمرکز را در آنها پدید آورد.

یا پرخوری و عدم تحرک به دلیل انجام بازی های کامپیوتری و یا حتی سبک زندگی اشتباه پدر و مادر می تواند تناسب اندام بچه ها هم تاثیر داشته باشد و آینده آنها را دستخوش تغییرات زیادی کند. یادتان باشد تغذیه صحیح کودکان به خصوص در دوران نونهالی بزرگترین سرمایه گذاری است که پدر و مادر می توانند برای او انجام دهند. چرا که هم سبک غذایی و خوراک او را شکل می دهد و هم بنیه جسمانی او را قوی می کند که تاثیر زیادی بر سلامت روان و جلوگیری از شایع ترین بیماری های روانی می گذارد. برای آشنایی با اینکه تعریف بیماری روانی چیست به این مقاله در سایت ویکی روان مراجعه کنید.

همانطور که در بالا به این پرسش پاسخ دادیم که تعریف روانشناسی کودک چیست ، باید گفت این شاخه از علم روانشناسی به مطالعه و بررسی تمام موضوعات روحی روانی مربوط به بچه ها می پردازد که نتیجه نهایی آن ایجاد آرامش و آسایش فکری برای فرزندان ماست.

در بخش نظرات منتظرتان هستیم.

دوست گرامی،

در صورتی که نیاز به استفاده از خدمات مشاوره کودک و یا ارتباط با روانشناس کودک با تجربه دارید، میتوانید در بخش مشاوره روانشناسی سایت ویک روان بعد از انتخاب مشاور مورد نظرتان به صورت صوتی و تصویری جلسه مشاوره آنلاین برگزار کنید.

همچنین با انتخاب پک های مشاوره می توانید از تخفیف های ویژه ویکی روان استفاده نمائید.

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

‫23 دیدگاه ها

  1. استفاده إز تکنیک هایی کل کفتین خیلی مهم هستن اما کی حصوله یمکنه با بجه سوو کله بزنه کمشتر بدر و مادری بیدا میشان برأی بجه اینقدر وقت بزارن

    4
    1
    1. ببینید این کار یک سرمایه گذاریه
      چطور پدر و مادر برای فرزند خود هر کاری میکنند تا آسایش داشته باشه؟
      این موارد از همه اونها مهم تره پس ارزش وقت گذاشتن داره

    2. درست گفتین پدر و مادری که برای بچه وقت نزاره نمیتونه توقع داشته باشه بچش موفق باشه و زندگ راحتی داشته باشه

    3. خب کسی که برای بچش وقت نزاره بعد که بزرگ شد باید افسوس بخوره و مشکلاتشو حل کنه. بچه بزرگ کردن فقط اسباب بازی و مرسه و پیتزا نیست. بچه بزرگ کردن تقریبا مهم ترین کار یک پدر و مادره که باید خوب انجامش بدن. ممنون ویکی روان از این مقاله استفاده کردم

  2. چند بار این مطلب و خوندم و با اسم خودت منتشر کردم
    به عقیده من باید بیمه تامین اجتماعی روی خدمات روانشناسی صورت بگیره تا مردم بتونن برن سراغ مشاوره روانشناسی
    ما احساس نیاز کردیم اما بعضی مواقع هزینش زیاده

    1. ممنون که مطالب و با نام و لینک مستقیم منتشر می کنید
      ممنون که این فرهنگ زیبا را در فضای نت فارسی گسترش میدین

      2
      1
  3. این جمله تو متن و خیلی دوست داشتم:
    “عنوان والد باید رفتارها، حرکات، حرف ها، علایق و عادات غذایی، خواب و بازی هایشان را به دقت مشاهده کنید”
    این تو همه چیز زندگی باید رعایت بشه تو روابط زناشویی تو دوستی با افراد مختلف و …
    کلا آدمی که دقت داشته باشه موقف میشه نه کسی که هیچ چیزی و نمیبینه و توجه نداره
    بچه ها واقعا مثل گل هستن باید بهشون توجه بشه وگر نه آسیب میبینن
    اینم قابل توجه پدر و مادری که تا بچه حرف میزنه گوشی موبایل و میدن بهش که ساکت بشه

    1. الان وضعیت بهتر شده تا حدودی
      پدر و مادر اهمیت روانشناسی برای کودک و درک میکنند و سعی دارند اطلاعات خودشون و هم بالا ببرند
      خیلی جاها این وضعیت قابل مشاهده هست
      اما فرمایش شما در مورد کلیت جامعه هم درسته

    2. خیلی از پدر و مادرها اینطوری هستند فقط بچه و از سرشون باز می کنند به همین خاطر بچه ها اینقدر مشکلات روحی پیدا می کنند و اثراتش در آینده خیلی بیشتر در جامعه ایران دیده می شود
      اصلا کار روانشناسی کودکان هم همینه که به والدین رفتار های صحیحبا بچه ها رو یاد بده اما کو گوش شنوا پدر و مادرها از خوده بچه ها دارند بدتر میشن

  4. سوالی داشتم از شما، روانشناسی کودک و والدین بچه ها باید یاد بگیرند؟ چطور باید یاد گرفت و چه منابعی می خواد من چیزی پیدا نکردم؟

    1. روانشناسی کودک به تمام موضوعات مرتبط با کودکان از دید علمی و روانشناسی میپردازد.
      روانشناسی کودک یکی از شاخه های روانشناسی و یک رشته دانشگاهی مخصوص روانشناسان است تا به طور تخصی وارد حوزه کودکان شوند.
      به دلیل تخصصی بودن مفاهیم و گستردگی آن، والدین نیاز به ورود جدی به این بخش ندارند اما می بایست با مفاهیم و آموزه های آن آشنایی کامل داشته باشند تا بتوانند در تربیت فرزند خود درست عمل کنند.
      برای آشنایی بیشتر با مفاهیم و موضوعات مورد نیاز والدین درباره روانشناسی کودک به بخش کودکان در سایت ویکی روان مراجعه نماید.

  5. سلام ممنون از مطلب خوبتون
    یک سوال داشتم چند هفته ای هست که وقتی دخترم (۱۰ساله) از مدرسه می اد همیشه عصبانی و خشمگین هست اصلا نمی شه باهاش حرف زد و کلا تو خودشه و به همه چیز گیر میده
    هر چی باهاش حرف میزنم اصلا چیزی نمی گه ممنون میشم راهنمایی کنید باید چکار کنم و چطور بفهمم مشکل کار چیه؟

    1. سلام، ممنون از همراهیتون با سایت روانشناسی ویکی روان
      ببینید موضوعی که مطرح کردید می تواند دلایل زیادی داشته باشد، یکی از اون دلایل مشکلاتی هست که بچه ها با هم در مدرسه یا آموزشگاه ها پیدا می کنند.
      کدلیل دیگر میتواند به برخورد کادر مدرسه با بچه ها و سخت گیری های زیادی اونها برگردد که در نتیجه نوع رفتار بچه ها متفاوت می شود.
      در هر صورت باید این مسئله را با دبیر و کادر مدرسه در میان بگذارید تا علت را ریشه یابی کنید.
      در رفتار فرزندتان دقت کنید، ببینید چه روزهاییبیشتر حال خوشی ندارد و خیلی ریزبینانه موضوع را جویا بشید.
      اگر به هر دلیلی این موضوع ادامه دار بود به مشاور کودک مراجعه کنید تا موضوع ریشه ای تر بررسی شود.
      موفق باشید

  6. سلام
    بچه من حدودا دو سال داره و هر چیزی میبینه دهانش میکنه
    خیلی اذیت میشم چون همه چیز و میکنه دهنش و این خیلی خطرناک هست چون میتواند باعث بیماری بشه
    نمی دونم چکار کنم خسته شدم و نگرانش هستم نکنه اختلالی داره
    لطفا کمک کنید ویکی روان

    1. سلام،
      کودک شما در مرحله دهانی قرار داره یعنی دوست داره اجسام مختلف و در دهانش بزاره
      جای نگرانی نیست فقط اشیای تمیز در دسترسش باشه

  7. سلام ممنون از مقاله خوبتون ویکی روان
    یک سوال داشتم از خدمت شما و اساتید گرامی
    من مدتیه با کودکم که البته ۹ سالشه ارتباط خوبی نارم یعنی به عنوان مادر باهاش فاصله گرفتم و فرزند عزیزت از جانم به من کم محلی میکنه.
    حتی با خاله هاش خوبه و مثل قبل رفتار می کنه با پدرش مهربانه و با من سر ناسازگاری داره
    من هیچ کاری نکردم یعنی حداقل یادم نمی اد کاری کرده باشم کدوم مادره که بخواد بچه عزیزتر از جانش و ناراحت کنه؟
    خیلی باهاش صحبت کردم اما اصلا تو چشمای من هم نگاه نمی کنه دیگه دارم مجنون میشم از این رفتاراش
    داشتم درباره روانشناسی کودکان می خوندم که به سایت خوب شما رسیدن و چنتا مطلب دیگه هم مطالعه کردم.
    یک دنیا از شما و اساتید گرامی ممنونم لطفا من و راهنمایی کنید

    1. سلام شرایط و خیلی کلی گفتین
      بهترین و ایده آل ترین کار اینه که به مشاور کودک مراجعه کنید و در صورت امکان از توصیه هایی که اطرافیان میزنند اجتناب کنید
      میتوانید از مشاورین کودک در بخش مشاوره آنلاین روانشناسی سایت ویکی روان هم استفاده کنید.
      کافیه اینجا را کلیک کنید

  8. سلام خسته نباشید مقاله رو مطالعه کردم و واقعا مفید بود من دانشجوی ترم ۶ روانشناسی هستم و علاقه مندم که تخصصمو در روانشناسی کودک ادامه بدم اما میخوام بدونم چقدر تو ایران به این شاخه بها داده میشه؟

    1. سلام،
      هر روز اهمیت استفاده از روانشناسی و خدمات روانشناسی برای مردم بیشتر مسجل می شود.
      با قدرت ادامه دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا