شخصیت

درونگرایی و برونگرایی ، کدام بهتر است؟

درونگرایی و برونگرایی دیدگاهی است که کارل یونگ در سال ۱۹۲۰ ارائه کرد و در آن به مسئله گرفتن انرژی انسان از دنیای بیرونش می‌پرداخت. بسیاری از افراد درونگرایی را همراه به سکوت و خجالت همراه می‌دانند در مقابل آن انسان‌های برونگرا افرادی هستند که اجتماعی و شاد هستند. این نظریه بر این اصل استوار است که درونگراها انرژی خود را از درون خود دریافت می‌کنند و برون گراها انرژی خود را از دنیای بیرون خود و در ارتباط با دیگران.

با ویکی روان همراه باشید.

بررسی فرق درونگرایی و برونگرایی

درباره نظریه بینظیر کارل یونگ لازم است چندین نکته مهم را بدانیم تا دچار تحریفات شناختی عموم مردم نشویم:

  • یک مساله در بین عموم مردم شکل می گیرد که کدام یک از این صفات شخصیتی بهتر است. عده ای از افراد گمان می کنند افراد برونگرا روابط اجتماعی قوی تری دارند و یا افراد درونگرا تحلیل های منطقی شان بیشتر است. اما نکته قابل توجه اینجاست که هیچیک از این صفات بر دیگری برتری ندارد. در نظریه یونگ مانند تمامی امور این جهان حد تعادل بهترین صفت شناخته می شود. انسان کامل کسی است که بتواند حد تعادل را در برونگرایی و درونگرایی رعایت کند. شخصیت سالم شخصیتی است که هم بتواند از بیرون انرژی و ایده بگیرد و هم از درون خودش را شکوفا سازد.

درونگرایی و برونگرایی

  • هیچ انسانی صد در صد درونگرا یا برونگرا نیست و انسانها در یک خط نموداری که از صفر تا صد بین درونگرایی و برونگرایی کشیده شده است قرار دارند. بنابراین ما نمیتوانیم کسی را برونگرای کامل و یا درونگرای کامل بنامیم. همه انسانها درونگرایی و برونگرایی را در درون خود دارند اما میزان و درصد آن متغیر است.
  • برای انتخاب همسر یکی از مهمترین معیارها همسان بودن میزان درونگرایی و برونگرایی می باشد. کسی که درونگرایی بالایی دارد بهیچوجه نمی تواند با فردی که برونگرایی بالایی دارد زندگی زناشویی موفقی داشته باشد. به یاد داشته باشیم تشابه مهمترین عامل موفقیت در زندگی زناشویی است.
  • قبل از ازدواج و انتخاب هنسر حتما از مشاور خود بخواهیم تست درونگرایی و برونگرایی را برای ما و همسر مرد نظرمان انجام دهد و نظر تخصصی خود را اعلام کند.
  • برای شناخت بهتر خود می توانیم در کلینیک های روانشناسی و روانسنجی تست درونگرایی و برونگرایی را انجام دهیم و خودشناسی بهتری داشته باشیم.

به یاد داشته باشیم فهم و درک نظریات علمی نیازمند همیاری و همفکری با دانشمندان و مشاوران توانمند امکان پذیر می باشد.

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا